hot_blood wrote:
ja mislim da se covjek/zlatan) ne stidi svojih korijena, pa u svim novinama je prizno da je bosanac, od svedskih pa do bosanskih, samo da nije htio igrat za bih zbog organizacije saveza, i sto su mu trazili pare,sto su muu rekli da je totalni antitalent i da takvih igraca bih ima na pasja preskakala sto je razljutilo njegovog starog vise nego zlatana, i stari mu onda prreporucio da igra za svedsku...isto se dogadja s jakupovicem(golman thuna) odee covjek branit za svicu
al ja ne vidim kako neko moze volit hrvatsku i pravit se hrvatom kad mu BIH da je sve, od obrazovanja pa do zdravstva, kako god oono bilo
samo mi arch reci sta je tebi dala HRV, osim zablude i tudjmanovih ideja
Pa nema sta priznavati, ocito je sta je molim te.. puno je tu zavrzlama, al upitaj ti njega danas, procitaj koji intervju kad ga upitaju malo odakle, sta gdje kako i zasto.. tesko da ce reci istinu i zazirati od nekog prezira, to kod njega sam jednom vidio i covjek se tako i ponasa.. da je klasa od igraca/napadaca to stoji u svakom pogledu, al da je kreten od covjeka, jos vise..
Ne pravim se Hrvatom, jesam Hrvat iz Hercegovine.. da ne povjerujes i dokumenti mi to dokazuju.. i tu opet fulas poantu.. nisam ja nacionalista, niti imam ista protiv BiH, al patriot jesam i osjecam se upravo tako kako napisah, Hercegovacki Hrvat sto bi podrazumijevalo da volim vlastiti narod.. Sta je meni dala Hrv.

Puno vise nego sto mislis..
Nego, cek cek.. BiH daje sve..

to se ti salis il stvarno ne znas koliko resursa otpada na ove krajeve..

na sto mislis.. obrazovanje..

ekonomske poticaje..

heh.. necemo o centralizaciji, al tek u zadnje vrijeme je relativno stabilizirana investicija, tako da o tome nemas sta pricati osim ako necemo o konkretnim podacima, a tu ces diskusiju izgubiti.. prva prava investicija koju je BiH/Sarajevo dala ovim krajevima su radovi na dionici Posusje - Siroki Brijeg.. tek nakon toga se moze pricati o necemu..