shitpifter wrote:
morska ofiraža mog drugara:
mja dva jarana i ja bijasmo u BaÅ¡koj vodi na moru. svako veÄe smo konzumirali opijate u sobnoj atmosferi, pa onda iÅ¡li u disko i to. soba je, kao kod većine bosanskih mladih turista bila unajmljena iznad tranzita, sa nagibom od dvaes posto do rive. mi bismo svako veÄe, kad se dobro oderemo u sobi, silazili na rivu gdje bi najprije odmarali na jednoj klupi po sata - sat uz pljugice, pivo i osmatranje piÄki. jedno veÄe smo se baÅ¡ uradili pa siÅ¡li na tu klupu, gdje se izvjesni zvone onesvijestio. Moj drug inel i ja nismo znali Å¡ta da radimo, pa smo odluÄili da odemo u kurave, s verom u boga da će se zvone osvjestiti sam od sebe. Inel i jasmo se odliÄno zajebavali, a Äak su i neke odmetnice od vjere pristale da budu jedno sa nama, tako da je nama bilo baÅ¡ super. Zvone se nije pojavio do sedam ujutro nigdje. Mi smo poÅ¡li u sobu, vjerujući da je on, kada je doÅ¡ao sebi, postupio kao emo kid Å¡to smo ga ostavili i da se sakrio negdje da plaÄe i da mi pomislimo da je mrtav il neÅ¡to tako, al mi to, naravno, nismo. Mi smo otiÅ¡li u sbu i ko go spodase onesvijestili u svojim krevetima. Oko deset ujutro dotiÄni je maegeriem otvorio vrata sobe, bogato psujući boga, tuÄ‘mana, sebe Å¡to je hrvat, hrvacku i svaÅ¡ta neÅ¡to. Mi smo se probudili da ga priupitamo zaÅ¡to je tako ljut, i saznaliÅ¡okantnu Äinjenicu da je mlaÄ‘ahnom zvnetu neko iz mase pozvao hitnu jer ga nisu uspjeli dozati. Hitna ga je sprovela do makarske, u nakav sanatorijum za raketnu omladinu. On je, kad sedohavizao, odmah opsovao doktorima i živo i mrtvo, rekavÅ¡i da nema dokumenata i da ne zovu muriju jer je maloljetan i da mu murija puÅ¡i kurac, pa istrÄao u bezakonje ulice. Priupitao je neke prolaznike gdje je bolnica u BaÅ¡koj vodi, a oni mu rekoÅ¡e da je u Makarskoj. Stopirao je do baÅ¡ke vode, ali u pogreÅ¡nom smjeru, pa je sada bio joÅ¡ dalje od kuće, kad je skontao nakon kilomtar-dva da nije toto. Nikomu viÅ¡e nije stao, i on je magistralom prepjeÅ¡aÄio po mraku dionicu Makarska-BaÅ¡ka voda, a nije imao ni para ni cigara. Taman kad ste pomislili da gore ne može - kurac! Padala mu je jadnom i kiÅ¡a!
AL ispo je car, nije se naljutio na nas uopšte!
jednom ce se tom jadnom momku nesto kapitalno desit u drustvu vas geliptera...