Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 07. 2025. 18:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 362 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Next
Author Message
 Post subject: Re: ofiraže
PostPosted: 09. 09. 2008. 19:40 

artredis wrote:
Prije par godina došla nam u goste bratska ekipa LSD iz Zenice u Travnik u goste. I mi se onda razvalimo kao prava reperska gamad i nas nekoliko ode do parka resurse - uhvatila nas od smijalica a oči kao rubini i sad izlazimo iz parka na glavnu cestu kojom prometuje masa ljudi i jedan haver pita drugog - stari moj misliš ti da smo mi ofirni a on će kao - nismo mi nimalo ofirni samo nas svi gledaju. Nakon nekoliko trenutaka smo se uhvatili tome hakačiti dok smo se vraćali (kroz tu ulicu) i izofirali se totalno. Onda smo se našli sa ekipom i snimali spot po gradu, vratili se u park i tu freestlyle-ali najveće gluposti ikad - a tu noć je bila neka svirka i skupilo se u parku rokera (tako smo mi prije zvali i pankere i metalce, čupe i sl.) koju su nama umrli od smijeha - baš smo bili napravili show ali smo se dozlakurca izofirali svi odreda.

ovo "dozlakurca" preuzimam zarad korštenja u svakodnevnom govoru! :lol:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:42 

shitpifter wrote:
morska ofiraža mog drugara:

mja dva jarana i ja bijasmo u Baškoj vodi na moru. svako veče smo konzumirali opijate u sobnoj atmosferi, pa onda išli u disko i to. soba je, kao kod većine bosanskih mladih turista bila unajmljena iznad tranzita, sa nagibom od dvaes posto do rive. mi bismo svako veče, kad se dobro oderemo u sobi, silazili na rivu gdje bi najprije odmarali na jednoj klupi po sata - sat uz pljugice, pivo i osmatranje pički. jedno veče smo se baš uradili pa sišli na tu klupu, gdje se izvjesni zvone onesvijestio. Moj drug inel i ja nismo znali šta da radimo, pa smo odlučili da odemo u kurave, s verom u boga da će se zvone osvjestiti sam od sebe. Inel i jasmo se odlično zajebavali, a čak su i neke odmetnice od vjere pristale da budu jedno sa nama, tako da je nama bilo baš super. Zvone se nije pojavio do sedam ujutro nigdje. Mi smo pošli u sobu, vjerujući da je on, kada je došao sebi, postupio kao emo kid što smo ga ostavili i da se sakrio negdje da plače i da mi pomislimo da je mrtav il nešto tako, al mi to, naravno, nismo. Mi smo otišli u sbu i ko go spodase onesvijestili u svojim krevetima. Oko deset ujutro dotični je maegeriem otvorio vrata sobe, bogato psujući boga, tuđmana, sebe što je hrvat, hrvacku i svašta nešto. Mi smo se probudili da ga priupitamo zašto je tako ljut, i saznališokantnu činjenicu da je mlađahnom zvnetu neko iz mase pozvao hitnu jer ga nisu uspjeli dozati. Hitna ga je sprovela do makarske, u nakav sanatorijum za raketnu omladinu. On je, kad sedohavizao, odmah opsovao doktorima i živo i mrtvo, rekavši da nema dokumenata i da ne zovu muriju jer je maloljetan i da mu murija puši kurac, pa istrčao u bezakonje ulice. Priupitao je neke prolaznike gdje je bolnica u Baškoj vodi, a oni mu rekoše da je u Makarskoj. Stopirao je do baške vode, ali u pogrešnom smjeru, pa je sada bio još dalje od kuće, kad je skontao nakon kilomtar-dva da nije toto. Nikomu više nije stao, i on je magistralom prepješačio po mraku dionicu Makarska-Baška voda, a nije imao ni para ni cigara. Taman kad ste pomislili da gore ne može - kurac! Padala mu je jadnom i kiša!

AL ispo je car, nije se naljutio na nas uopšte!

jednom ce se tom jadnom momku nesto kapitalno desit u drustvu vas geliptera...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:43 

bloodflood wrote:
Bruno wrote:
sori al aksi završijo osnovnu i srednju školu ter već studiraš, refleks jata i dijakritike je neoprostivo ne znat.

ne znaci da ne znas, ukoliko ne pises pravilno.

jedna je stvar ako ti NAMJERNO griješiš u pisanju. ali čim ti kažeš da ti je svejedno piše li č ili ć, je li refleks jata dug ili kratak, gdje je negacija u odnosu na glagol - nešto ne štima. :)

a ako ćemo povlačit analogije sa matematikom, to je jednako tome da ja ne znam tablicu množenja :)

hrpa edita jerbo mi internet ždere riječi :(

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:45 

SODOM wrote:
et ljudi ja sad iđem napolje...odo vangor da gledam teraviju.
furija smiri se bona,ponasas se koda si pojla sirovinastog kompira

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nije napolje neg na MERAJU

cutit vjesti je jos jedna dobra :mrgreen:

sirovinast krompir je opasan po zivot :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:49 

Bruno wrote:
bloodflood wrote:
Bruno wrote:
sori al aksi završijo osnovnu i srednju školu ter već studiraš, refleks jata i dijakritike je neoprostivo ne znat.

jedna je stvar ako ti NAMJERNO griješiš u pisanju. ali čim ti kažeš da ti je svejedno piše li č ili ć, je li refleks jata dug ili kratak, gdje je negacija u odnosu na glagol - nešto ne štima. :)

a ako ćemo povlačit analogije sa matematikom, to je jednako tome da ja ne znam tablicu množenja :)

namjerno grijesiti je valjda kul? sori ne znam, to je odlika vas mladjih, kojima je simpa da vas sugovornik ne razumije. 1337 p0w3r5. mislim da je daleko gluplje od nenamjernog.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:51 

hot_blood wrote:
dronevil wrote:
ja mrzim kad je neko nepismen. ali trudim se ne sekirati se previše oko toga :mrgreen:

al sta ti tu mozes..covjek odrasto u nekoj sredini u kojoj se tako prica..naviko na taj govor, i sta ja sad trebam se pravit mamlaz i ispravljat ga..narodni govor..jbg..
dobro archa moram ispravit kad kaze poanta :mrgreen:
nit mi je kad bilo smjesno kad neko kaze stio, htjeo..mrzim kad se uzmu babama smijat kad kazu stjela..

pusti babu al kad na reklami za gume nasred grada piše "odlično PRIANJA" de se nemoj pojesti. pa po televiziji i novinama, ljudi koji bi trebali biti pismeni, ali ih u suštini boli neka stvar.
naskakati na gramatičke pogreške u normalnom razgovoru i ne treba baš previše, jer ubija priču haha. na forumima je pogotovo pretjerano cjepidlačit, jel neko apostrof stavio il veliko malo slovo, pogledaj meni zadnje rečenice. mrsko čovjeku :) (iako č ć i ije je znam zamjerit ljudima :mrgreen: )

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:52 

drugo su novine, oglasi, natpisi, to je smjesno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:54 
Moderator

shitpifter wrote:
artredis wrote:
Prije par godina došla nam u goste bratska ekipa LSD iz Zenice u Travnik u goste. I mi se onda razvalimo kao prava reperska gamad i nas nekoliko ode do parka resurse - uhvatila nas od smijalica a oči kao rubini i sad izlazimo iz parka na glavnu cestu kojom prometuje masa ljudi i jedan haver pita drugog - stari moj misliš ti da smo mi ofirni a on će kao - nismo mi nimalo ofirni samo nas svi gledaju. Nakon nekoliko trenutaka smo se uhvatili tome hakačiti dok smo se vraćali (kroz tu ulicu) i izofirali se totalno. Onda smo se našli sa ekipom i snimali spot po gradu, vratili se u park i tu freestlyle-ali najveće gluposti ikad - a tu noć je bila neka svirka i skupilo se u parku rokera (tako smo mi prije zvali i pankere i metalce, čupe i sl.) koju su nama umrli od smijeha - baš smo bili napravili show ali smo se dozlakurca izofirali svi odreda.

ovo "dozlakurca" preuzimam zarad korštenja u svakodnevnom govoru! :lol:

Stari moj da si bio tu večer imao bi dovoljno materijala da proširiš taj vokabular za odokativno 20 (jer ga imaš i te kako pa je samo 20%). Ispucali smo sado-mazo fol u roku po sata i prešli na nešto što sam danas skontao od vas metalaca da se zove (ultra)gore :lol: Eto što ti je rap - tvoj jedan tekst u mojih šeset lajnova repa :mrgreen: . Ti da se baciš u rap sa ovakvim pisanjem bi bio sami vrh - jebo i Ajsa i Sharana :mrgreen: .

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:55 

stari serator wrote:
Bruno wrote:

namjerno grijesiti je valjda kul? sori ne znam, to je odlika vas mladjih, kojima je simpa da vas sugovornik ne razumije. 1337 p0w3r5. mislim da je daleko gluplje od nenamjernog.

o krvi ti issove. ja drumom ti šumom. nisam rekla da je KUL, nego da je drugi slučaj od toga da jednostavno ne znaš. ne izvlači moje riječi iz konteksta.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:56 
Moderator

stari serator wrote:
[
Ispravljanje pravopisa ..nalaze da sugovornika nije zabolilo ni mudo marjanovo za ono sto si htio da kazes, ali su stopostotno slusali i cekali da napravis lapsus linguae da ti za vrat skoce...

Nalaže to da je upravo pročitao pažljivo jer je primjetio gramatičke greške..

a i ti se nađe pričati..zbog tebe i kvotanja tvojih bisera su ukinuli potpise na forumu pa reci samo da boli mudo nekoga šta ti pišeš.. :lol:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:57 

furija wrote:
Sutradan u njega mati došla, mislim stvarnoImage Još da je stavio "u njegan" izlogovala bih se.

@hot_blood
Mi smo baš izvrnuti ljudi, opštepoznato. Ja bih prije nekog ispravila u gramatici, pravopisu, nego "znaš već šta", tamo na sportu napisah... Kontaš. U govoru nikoga ne ispravljam, Bože sačuvaj. Govor je već nešto drugo... ima ljudi s manama, razumiješ.

ti nikad nisi cula da neko kaze 'u njega mati dosla'
ja bih se sad izlogovo :mrgreen:

kontas, razumijes..jos da si napisala, kontas jarane, razumijes braca - trazio bih da me banuju :mrgreen:
neke stvari mi smetaju, a te stvari su puno vece od onog hocel neko rec 'sutradan u njega mati dosla' il 'sutradan je dosla njegova mati'

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:00 

Bruno wrote:
bloodflood wrote:
Bruno wrote:

reko ti je libija sve u par postova... al evo da ti kazem... svEdno mi je kad pisem ovako po forumu, gdje se obicno zajebajem i gdje je atmosfera "opustena" :lol: i tako... znas vec sta hocu da kazem :-). fakat mi nije bitno uopste da pisem gramaticki tacno, jer me zaboli hocete li mozda furija i ti, ili neko 10. reci da sam nepismen, ako sam pogrijesio ije/je, itd... normalno da kada ispunjavam papire za neke dokumente, pisem seminarski ili mail profesoru i sl. da necu pisat ko sto ovde pisem :) . ovde jednostavno pisem onako kako govorim, jer mi to oduzima najmanje vremena...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:01 

Arinoe wrote:
stari serator wrote:
[
Ispravljanje pravopisa ..nalaze da sugovornika nije zabolilo ni mudo marjanovo za ono sto si htio da kazes, ali su stopostotno slusali i cekali da napravis lapsus linguae da ti za vrat skoce...

e to. isto tak ga ja nisam ispravila da je lapsus calami a ne linguae. a svrbilo me.

ups

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:02 

Arinoe wrote:

a i ti se nađe pričati..zbog tebe i kvotanja tvojih bisera su ukinuli potpise na forumu pa reci samo da boli mudo nekoga šta ti pišeš.. :lol:

eki to...skocio mi ego kroz plafon!

na koje gadne nacine me pokusavaju omalovazit, al neka ima dobrih ljudi kojim je moja rijec od zabavne vrijednosti :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:03 

dronevil wrote:
pusti babu al kad na reklami za gume nasred grada piše "odlično PRIANJA" de se nemoj pojesti. pa po televiziji i novinama, ljudi koji bi trebali biti pismeni, ali ih u suštini boli neka stvar.
naskakati na gramatičke pogreške u normalnom razgovoru i ne treba baš previše, jer ubija priču haha. na forumima je pogotovo pretjerano cjepidlačit, jel neko apostrof stavio il veliko malo slovo, pogledaj meni zadnje rečenice. mrsko čovjeku :) (iako č ć i ije je znam zamjerit ljudima :mrgreen: )

drugo su reklame..ja ti govorim za govor izmedju ljudi...
rekla si sve u nastavku posta...
č i ć ne koristim, ne valja im mjesto na tastaturi, moram pogledat u nju kad hocu stavit č il č

nisam primjetio da su ukinuli poDpise :lol: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:11 

hot_blood wrote:

č i ć ne koristim, ne valja im mjesto na tastaturi, moram pogledat u nju kad hocu stavit č il č

hahah, istina. znas kolko se tu samo vremena gubi ba... :)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:16 

bla pismen bla nepismen truć formalni oblik komunikacije truć neformalni oblik komunikacije

nedamise

ovoe dosadno ajmo ope o pederima :!: :arrow:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:18 

mora da je dosadno kad gubis bitku :P

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:20 
Moderator

stari serator wrote:
Ispravljanje pravopisa je mnogima (meni takodjer) znak visoke prepotencije. Nalaze da sugovornika nije zabolilo ni mudo marjanovo za ono sto si htio da kazes, ali su stopostotno slusali i cekali da napravis lapsus linguae da ti za vrat skoce...

Ne znam odakle ta povezanost između ljudi koji ispravljaju pravopis i da isti ne slušaju sagovornika? Nije da ispravljam druge, ali kad me uhvati "raspoloženje" volim da upadnem, to je rijetko kad i može da bude iz zezancije ili ozbiljnosti.
I zašto bi bili prepotentni? Zato što ispravljaju druge? Ja tu ne vidim ništa loše. Po meni je loše što su nepismeni, a ima ih, a niko ne ispravlja. Stid me kad vidim službenike ili naše medije kako se "muče" s tim.
A što se tiče razgovora uživo, to je po meni druga priča. Tu tačno slušam sagovornika, slušam šta govori i čujem šta kaže i čujem te greške, ali ne ispravljam, tu bih već ja bila bezobrazna. I zato ne razumijem povezanost.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 20:24 

ma treba te pedere posamarat :mrgreen:
jos ako su nepismeni :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 362 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]