Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 19:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:25 

zato sto te budale, ak se sad nis ne preduzme uskoro mogu mogu da budu vrlo blizu tvojih granica :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:25 

Pa vecina ljudi na planeti zivi u zaostalim podrucjima s bizarnim drustvenim pravilima, obicajima i zakonima. Nama svi izgledaju ko fanatici i ludjaci. A to je u biti normalno na svijetu. Samo nekoliko posto ljudi zivi sa (kakvim takvim) ljudskim pravima i prihodima. Tak da 'normalan' zivot po zapadnjackim kriterijima nije pravo nego privilegija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:29 

Agonize_Lady wrote:
zato sto te budale, ak se sad nis ne preduzme uskoro mogu mogu da budu vrlo blizu tvojih granica :P
Ofca ti je odgovorila.
A ako mislis da bi saddam stignuo do SAD, stvarno se zabrini za poznavanje zemljopisa :wink: :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:49 

E vako sad da ti Libijac objasni. U Islamskom svjetu postoji nesto sto se zove "Serijatsko Pravo". To je skup zakona nekad davno izvedenih iz Kurana i u nekim verzijama, i Hadisa. Kako Kuran nalaze da je svaki covjek "Naib-ul-Lah alaa' al-ard" (Bozji zamjenik na zemlji) ima svetu duznost kao vjernik da nastoji da zivi u Islamskom drustvu i u okruzenju sukladno religijskoj praksi.

Eh sad, to sto je Serijat na snazi u jedva dvije drzave u Islamskom svjetu, a i taj Serijat je isperverziran za radi dobrobiti lokalnih mocnika na snazi, je druga pjesma. No, problem je u tome da kao i svi, pa i Vehabije imaju svoju viziju Islamskog drustva koja se ne poklapa u svemu sa vizijama vecine muslimana ove planete, no to ne treba zabrinjavati, jer je arapska ulica dovoljno rezilijentna sama od sebe da se odupre takvim idejama. U Afganistanu to je bio problem, a kako je Michael Moore fino ilustrirao, Americka vlada je imala samo nagrade i pohvale za "prekrasni raj" ljudskih prava i tolerancije koji su Talibani stvorili u toj jadnoj, bogozaboravljenoj zemlji. Dakako, sam projekat "Talibanski Afganistan" je bio zamisao izvjesnog generala, komandanta Pakistanske tajne policije, cija je zamisao bila da stvori Allahovu zemlju u jarku pored svog, igrom slucaja, isti doticni je bio nagradjen od strane CIA-e zadatkom da formira i organizuje stabilnu vlast nakon sto su Hekmatyar, Dostem, i ostalih 5 Afganistanskih Khanova pretvorili Kabul (kojeg jedan geler nije unakazio tokom cjele borbe sa Sovjetima) u pejzaz ne daleko od onog kakav je bio Dresden odmah poslije drugog svjetskog rata, samo sto su to 7 nezaboravnih uradili sa 120 milimetarskom artiljerijom, ne sa teskim bombardovanjem, i za djelic vremena...

Stanje Islama kao religije medju njenim podanicima je VEOMA kriticno u zadnje vrijeme, i samo pitanje je podlozno jednoj duuugoooj disertaciji za koju ja nit sam dovoljno obrazovan nit mislim da bi hosting ovog foruma podnio teret.

No, mozemo vrlo brzo rjesiti pitanje Osame i njegove bratije. Da se razumijemo, ja nemam ni najmanju dozu simpatija prema Osaminim idealima, nemam je za Islam, a kamoli za najretrogradniju verziju istog. No kao borac za ideale i visu stvar, Osama je heroj naseg vremena. Zasto? Kako? Pa vis, Osama nikome nije smetao, a isti kurac radio, umalo nije neku Americku kongresnu medalju dobio za svoje podvige protiv komunizma, sve dok nije poceo aktivno dovoditi u pitanje Palestinski problem.

Da se sjetimo, glavni razlog Septembra 11 je bila izjava tada tek izabranog predsjednika G.W. Busha, da se Amerika nece zamarati spoljnopolitickim problemima. Kako je Amerika, da se sjetimo, po svojoj i Izraelskoj odluci jedini arbitar ovog pitanja, ne treba cuditi da je Arapima i Muslimanima generalno, nakon 50 godina, puko saraf.

Izrael sprijecava sve moguce vidove nezavisne arbitracije problema, Izrael je jedina drzava na svjetu u kojoj je na snazi otvoreni apartheid, te je sam ustav drzave tendenciozno sastavljen ka sirenju granica iste kad god to podobno. Ta tendencija se oslikava u Talmudskoj zastavi koja je emblem drzave Izrael, dvije plave strafte su dvije granice svete Jevrejske, i samo Jevrejske zemlje, dvije rijeke izmedju kojih moze biti samo narod Davidov. Te dvije rijeke, su Eufrat i Nil. E sad....to je vec prejebeno, ako se uzme u obzir stanje na zemlji. Nadalje, Palestinci su na svaki nacin pokusavali da legitimno rijese il bar izoliraju problem, no Izrael ne dopusta nicije mirotvorce na teren, pa ni niciji nadzor. Amerika je vec XXX puta blokirala sve pokusaje Svajeta Bezbjednosti da se Izrael primora na transparentnost i medjunarodni zakon.

Posto Americki kolaboratori i ostale muslimanske pizde su vec pokazali da su nemocni da ista oko toga ucine, Osama je slozio Americi samarcinu po svojoj mjeri, sto, ako se sagleda situacija, je zaista jedino sto je iko mogao, ma koliko potez bio cista desperacija.

Da se malo podsjetimo i stanja oruzanih snaga na bliskom istoku. Izrael ima preko stotinu spremnih nuklearnih bojevih glava. Ima i balisticke rakete dometa oko 7,000 km, sto znaci, do Pariza. Nijedna Islamska drzava sem Pakistana nema nuklearno naoruzanje, a i Pakistan ima vozila koja to naoruzanje mogu otpremiti do samo 2,000 kilometara. Dakle...

A sto se tice ljudi sa bradama, i kako su oni obuceni...to je vec tendenciozna diskriminacija najnizeg nivoa jebiga, ti bar ko "metalka" koja ne izgleda ko 99% ostale fine djece bi trebala znat da svako ima pravo da izgleda i da se oblaci kako mu klincu cejf ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:55 

Agonize_Lady wrote:

Tu sam retoriku cuo, na Nacional Socijalistickim forumima kad je rasprava bila o ekstradiciji nedomicilnih rasa i nacija iz Evrope...

nisko, jaaako nisko na ljestvici tolerancije i shvatanja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 00:58 

Black Ofca wrote:
Pa vecina ljudi na planeti zivi u zaostalim podrucjima s bizarnim drustvenim pravilima, obicajima i zakonima. Nama svi izgledaju ko fanatici i ludjaci. A to je u biti normalno na svijetu. Samo nekoliko posto ljudi zivi sa (kakvim takvim) ljudskim pravima i prihodima. Tak da 'normalan' zivot po zapadnjackim kriterijima nije pravo nego privilegija.

Sasvim zdravo razmisljanje, samo sto je i ta "privilegija" upitna, jer smo se i sami uvjerili, da neki bas hoce da zive drugacije ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:05 

Istina, to i ja mislim ali mi se nije dalo objasnjavati u detalje u postu velicine onog tvojeg gore. :wink:

Pod 'privilegije' podrazumijevam recimo da se ne moram udati sa 13, da me niko nebre prodati za 1 kozu, da vrijedim manje od psa, da me niko po zakonu ne moze ubiti jer neko misli da nisam djevica, da se mogu obuci kak hocu, da mogu voziti auto, da mogu ici van iz kuce kad hocu, da mogu ici u skolu i takve sitnice. Recimo. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:13 

Black Ofca wrote:
Istina, to i ja mislim ali mi se nije dalo objasnjavati u detalje u postu velicine onog tvojeg gore. :wink:

Pod 'privilegije' podrazumijevam recimo da se ne moram udati sa 13, da me niko nebre prodati za 1 kozu, da vrijedim manje od psa, da me niko po zakonu ne moze ubiti jer neko misli da nisam djevica, da se mogu obuci kak hocu, da mogu voziti auto, da mogu ici van iz kuce kad hocu, da mogu ici u skolu i takve sitnice. Recimo. :)

Eh to su vec socijalni problemi ;) Jos jedna tendenciozna osobnost zapada je da u zadnje vrijeme sve manje i manje analizira uzroke takvih zakona i pojava. Pod hipotezom da Islam preko noci nestane sa tih prostora, zavladalo bi crnilo kakvo zapad ne moze ni zamislit...mogo bi i otome ako hocete :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:14 

KoldVoid wrote:
Agonize_Lady wrote:

Tu sam retoriku cuo, na Nacional Socijalistickim forumima kad je rasprava bila o ekstradiciji nedomicilnih rasa i nacija iz Evrope...

nisko, jaaako nisko na ljestvici tolerancije i shvatanja...

Kao sto sam vec rekla, takve nedolicne rase i nacije su velika vecina na Zemlji. Prema tome bi nas vec davno trebali progutati. A mi i nase granice smo jos zivi.

Hm....a ko veli da MI zapravo nismo nedolicna rasa i nacija? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:16 

U njihovim ocima, mi smo pakleni nivo devolucije, inverznih vrijednosti i nemorala

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:18 

KoldVoid wrote:
Eh to su vec socijalni problemi ;) Jos jedna tendenciozna osobnost zapada je da u zadnje vrijeme sve manje i manje analizira uzroke takvih zakona i pojava. Pod hipotezom da Islam preko noci nestane sa tih prostora, zavladalo bi crnilo kakvo zapad ne moze ni zamislit...mogo bi i otome ako hocete :)

Ali ja ne govorim o Islamu. Govorim o pojavama iz cijelog svijeta (Azija, Afrika, Indija itd.). Nema to veze s vjerom, mislim da nema uopce. Vjere su razlicite, al su sranja ista. Po mojem misljenju... nazalost

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:26 

Islam je dogmaticki, kao i Krscanstvo, rigidan, pogan kodeks, koji za razliku od Krscanstva se pokazao daleko naprednijim kad je u pitanju primjena dogme na pokolj i osvajanje, sto jes jes.

Srednjovjekovno smece. Mora da je bio dobra fora sve do negdje do kad ga se Osmanlije nisu docepali.

Al imas pravo, plemenski zakoni su univerzalno arhaican fenomen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:27 

KoldVoid wrote:
U njihovim ocima, mi smo pakleni nivo devolucije, inverznih vrijednosti i nemorala

Kolko to zapravo ima veze s rasom, nacijom i vjerom, a kolko s kolicinom love?

Npr. zene su u vecini siromasnih drustava u losem i podredjenom polozaju. Na zapadu, kak se povecavala njihova finnacijska neovisnost su se povecavale i slobode. Jebiga, ipak mislim da je Marx bil u pravu kad je rekell da je financijska neovisnot temelj svih ostalih neovisnosti. Dok su zene pocele zaradjivati lovu, i sve vise love, nisu vise trebale biti uzorne da bi nasle muza koji im bude ulovil dinosaura za veceru. Onda je pocela era zenskog razvrata i nemorala. :wink:

Nemoj krivo shvatiti, nisam ja feministica nit nist takvo, ali ovo je najjednostavniji primjer kak lova korespondira s ponasanjem i moralnim vrijednostima. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:34 

A stas onda rec za zemlje Arapskog zaljeva? :D

Plemenski zakoni, pa vjera, su jos uvjek negdje daleko ispred love ;)

Nije Krscanski zapad liberariziran zato sto je napredan, nego zato sto je Vatikan zestoko popusio...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:43 

Da, ali tu je manji broj ljudi basnoslovno bogat. Nema bas svaki covjek 10% svjetske zalihe nafte. Istina, i na zapadu su velike socijalne razlike, ali ipak veci postotak ljudi zivi relativno bolje i ima pristojne prihode.

Ne velim da se budu svi automatski zbog love promijenili za par godina. To se razvijalo stoljecima na zapadu. Kak god da gledas, trend je prisutan. Daj svima love ko u Svicarskoj pa da vidis :D

S druge strane, Vatikan naucava da bu lakse deva prosla kroz usicu igle nego bogatas kroz vrata nebeska u raj. Pa normalno da su ljudi odjebali crkvu. Novac je novi Bog :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 01:51 

Hmm, koliko sam ja uvidio, u Arapskom zaljevu domicilna fukara ne postoji, pa ti vidi ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 02:17 

Govorila sam opcenito, al nema veze :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 11:12 

Hehe, odust'o sam od politike iz zdravstvenih razloga. Ako se jednog od ovih dana odlucite osnovat kakvu teroristicku organizaciju ili izvest kakav drzavni udar, zovite. U medjuvremenu... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 13:00 

uglavnom smo zakoljuciti da bilo koja religija dodje skoro pa na isti nacin.
muslimanu nije problem pobit par katolika kao da se nista nije desilo, a ni obratno sto vjerovatno dovodi do konstatacije kako bi nam svima bilo bolje bez ikakvih "religija".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2005. 13:02 

nece religija nestati brzo, ljudima treba religija da se osjecaju "safe" :)
ali jeda dan, kad smo svi mi nestali, hoce i religija

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]