E vako sad da ti Libijac objasni. U Islamskom svjetu postoji nesto sto se zove "Serijatsko Pravo". To je skup zakona nekad davno izvedenih iz Kurana i u nekim verzijama, i Hadisa. Kako Kuran nalaze da je svaki covjek "Naib-ul-Lah alaa' al-ard" (Bozji zamjenik na zemlji) ima svetu duznost kao vjernik da nastoji da zivi u Islamskom drustvu i u okruzenju sukladno religijskoj praksi.
Eh sad, to sto je Serijat na snazi u jedva dvije drzave u Islamskom svjetu, a i taj Serijat je isperverziran za radi dobrobiti lokalnih mocnika na snazi, je druga pjesma. No, problem je u tome da kao i svi, pa i Vehabije imaju svoju viziju Islamskog drustva koja se ne poklapa u svemu sa vizijama vecine muslimana ove planete, no to ne treba zabrinjavati, jer je arapska ulica dovoljno rezilijentna sama od sebe da se odupre takvim idejama. U Afganistanu to je bio problem, a kako je Michael Moore fino ilustrirao, Americka vlada je imala samo nagrade i pohvale za "prekrasni raj" ljudskih prava i tolerancije koji su Talibani stvorili u toj jadnoj, bogozaboravljenoj zemlji. Dakako, sam projekat
"Talibanski Afganistan" je bio zamisao izvjesnog generala, komandanta Pakistanske tajne policije, cija je zamisao bila da stvori
Allahovu zemlju u jarku pored svog, igrom slucaja, isti doticni je bio nagradjen od strane CIA-e zadatkom da formira i organizuje stabilnu vlast nakon sto su Hekmatyar, Dostem, i ostalih 5 Afganistanskih
Khanova pretvorili Kabul (kojeg jedan geler nije unakazio tokom cjele borbe sa Sovjetima) u pejzaz ne daleko od onog kakav je bio Dresden odmah poslije drugog svjetskog rata, samo sto su to 7 nezaboravnih uradili sa 120 milimetarskom artiljerijom, ne sa teskim bombardovanjem, i za djelic vremena...
Stanje Islama kao religije medju njenim podanicima je VEOMA kriticno u zadnje vrijeme, i samo pitanje je podlozno jednoj duuugoooj disertaciji za koju ja nit sam dovoljno obrazovan nit mislim da bi hosting ovog foruma podnio teret.
No, mozemo vrlo brzo rjesiti pitanje Osame i njegove bratije. Da se razumijemo, ja nemam ni najmanju dozu simpatija prema Osaminim idealima, nemam je za Islam, a kamoli za najretrogradniju verziju istog. No kao borac za ideale i visu stvar, Osama je heroj naseg vremena. Zasto? Kako? Pa vis, Osama nikome nije smetao, a isti kurac radio, umalo nije neku Americku kongresnu medalju dobio za svoje podvige protiv komunizma, sve dok nije poceo aktivno dovoditi u pitanje Palestinski problem.
Da se sjetimo, glavni razlog Septembra 11 je bila izjava tada tek izabranog predsjednika G.W. Busha, da se Amerika nece zamarati spoljnopolitickim problemima. Kako je Amerika, da se sjetimo, po svojoj i Izraelskoj odluci jedini arbitar ovog pitanja, ne treba cuditi da je Arapima i Muslimanima generalno, nakon 50 godina, puko saraf.
Izrael sprijecava sve moguce vidove nezavisne arbitracije problema, Izrael je jedina drzava na svjetu u kojoj je na snazi otvoreni
apartheid, te je sam ustav drzave tendenciozno sastavljen ka sirenju granica iste kad god to podobno. Ta tendencija se oslikava u Talmudskoj zastavi koja je emblem drzave Izrael, dvije plave strafte su dvije granice svete Jevrejske, i samo Jevrejske zemlje, dvije rijeke izmedju kojih moze biti samo narod Davidov. Te dvije rijeke, su Eufrat i Nil. E sad....to je vec prejebeno, ako se uzme u obzir stanje na zemlji. Nadalje, Palestinci su na svaki nacin pokusavali da legitimno rijese il bar izoliraju problem, no Izrael ne dopusta nicije mirotvorce na teren, pa ni niciji nadzor. Amerika je vec XXX puta blokirala sve pokusaje Svajeta Bezbjednosti da se Izrael primora na transparentnost i medjunarodni zakon.
Posto Americki kolaboratori i ostale muslimanske pizde su vec pokazali da su nemocni da ista oko toga ucine, Osama je slozio Americi samarcinu po svojoj mjeri, sto, ako se sagleda situacija, je zaista jedino sto je iko mogao, ma koliko potez bio cista desperacija.
Da se malo podsjetimo i stanja oruzanih snaga na bliskom istoku. Izrael ima preko stotinu spremnih nuklearnih bojevih glava. Ima i balisticke rakete dometa oko 7,000 km, sto znaci, do Pariza. Nijedna Islamska drzava sem Pakistana nema nuklearno naoruzanje, a i Pakistan ima vozila koja to naoruzanje mogu otpremiti do samo 2,000 kilometara. Dakle...
A sto se tice ljudi sa bradama, i kako su oni obuceni...to je vec tendenciozna diskriminacija najnizeg nivoa jebiga, ti bar ko "metalka" koja ne izgleda ko 99% ostale fine djece bi trebala znat da svako ima pravo da izgleda i da se oblaci kako mu klincu cejf