Meni je u vezi sa ovim danaÅ¡njim dogaÄ‘ajima palo neÅ¡to na um, već sam to naveo, a evo Å¡to bi možda moglo dokazat da je uistinu u pitanju tek joÅ¡ jedna Äaž u nizu laži...
"Mediji
Manipulacija se održava medijima kao jednom od najmoÄnijih oružja (uz droge, lijekove i farmaceutsku industriju, "obrazovanje" i sl.) Male medijske kuće se oslanjaju i sluÅ¡aju one velike; velikim su na Äelu grupe koje dominiraju Äitavom industrijom; i Å¡to viÅ¡e idemo ka vrhu piramide shvaćamo da samo nekolicina drži u svojim rukama medijska i privredna carstva.
Uputa za tumaÄenje medijskih vijesti: nijedna udarna vijest nije sluÄajna. Ona nije plod "istraživaÄkog i nezavisnog novinarstva". Ona je uvijek u funkciji nove manipulacije. Dobar orijentir je - uvijek sumnjati u ono Å¡to Äujemo. Jer, istina je uvijek skrivena.
Na primjer:
- KisinÄ‘erova je teza bila da na Balkanu stoljećima ratuju plemena. Sjetimo se ratnih izvjeÅ¡taja. Daje se miÅ¡ljenje jedne pa druge strane. Ko puca na Sarajevo? ProsjeÄan Äovjek, ako je u konfuziji, lako proguta ideju da su svi krivi i da je rijeÄ o plemenskom ratu.
- SkoraÅ¡nji Makedonsko-albanski sukob je predstavio Albance kao teroriste i odmetnike. Time su oni izgubili "politiÄki kapital" kao žrtve sukoba na Kosovu. Ponovo sve u funkciji dokazivanja da nema dobrih; u "plemenskom ratu" svi su primitivni i Äitav Balkan je isti.
A oni koji iza scene vuku konce taÄno znaju kojim putem idu. Masonski moto "Ordo Ab Chaos" - red, poredak iz haosa, je ovdje na djelu. "Kreiraj problem, podstakni reakciju da se neÅ¡to treba uraditi, i onda ponudi rjeÅ¡enje. Svoje rjeÅ¡enje! Svoj ("Novi svjetski...) poredak."
- izvod iz knjige Semira Osmanagića "Piramida moći na Planeti"
ja mislim da je ovo sigurno samo dio jednog plana...
Conspiracy Theory?

, ali je moža i istina...

nikad ne znaš...
Crno plemstvo, Illuminati, Komitet 300...
bogami, nešto nije u redu, il je to do prdeža

)