bloodflood wrote:
hehe...q3 jest bolji, to je historijska cinjenica

;-)... mislim da je q3 engine 1. "uveo" tzv. "curved surfaces" (smijesno mi je da ovo prevodim) itd...on je jednostavno napravio revoluciju u daljnjem razvoju... dalje, performanse koje daje njegov engine su za jedno 10-15% vece u odnosu na UT-ov...pogledaj sjene, maglu i detalje kod q3... UT mu nije ni do koljena... pokreni q3 i UT, pa mi reci za kolko se koji pokrene

. sjecam se na svom starom kompu (pentium II @ 350MHz, 64MB RAM-a, ATI RAGE PRO 8MB), q3 je picio bez ikakvih problema, a UT...hehhehheh... jedina prednost UT sto se grafike tice je bila ja mislim "software rendering", ovako nesto...sto znaci da nisi morao imati graficki akcelerator (citaj: graficku) da bi ga pokrenuo i igrao. pogledaj koliko servera i dan danas postoji za q3, a koliko za UT (99)...mislim da i to dovoljno govori o kvaliteti... "multiplayer" UT-a daje dosta losije rezultate u odnosu na q3...ping je ocajan, ja ga nisam ni pokusavao igrati preko 56k modema, a na LAN-u je imao min. ping 80, a ako slusa (a slabo bome...), onda 50 najmanje, a kod q3 sam znao imat i po 20-30... dalje, q3 death match...je jednostavno nenadjebiv...brzina...agresivnost...sve sto jedan fps treba da ima

. nije ni UT toliko los, recimo svidaju mi se mape UT-a, CTF i tako to

.
1. q3 jedinu prednost nad UT-om ima jesu te zakrivljene povrshine...
2. UT je optimalniji, googlaj pa chesh vidjet, to tvoje iskustvo se ne moze poredit sa testovima koje radi profesionalni chasopisi za gejmanje...
3. UT servera je uvijek i uvijek che bit vishe nego q3 (
http://www.clanbase.com )
4. ping nidji veze, prisustvovo sam na mnogim LAN PARTY-ima u BiH gdje je ping na UT-u vjechno bio oko 10-15... a shto se tiche 56k, igro sam u klanu, koji je bio 7. u svijetu, igrali smo na 56k protiv ljudi sa ADSL-om, na bitchnetovom serveru smo imali ping 150-200...
5. q3 death match je izuzetno dobar, al' q3 CTF je KATASTROFA! UT se uvijek odlikovo boljom timskom igrom...
6. imaju 3-4 mape na q3 koje su super odlichnu, a za razliku od toga... UT ima preko 1.000 mapa koje su do jaja... jednostavna prednost UT-a nad q3 je ta, shto je svako mogo radit mape, chak i ja imam nekolko svojih mapa shto sam uradio...
da ti ja ne pricham dalje... prekopaj svoju kolekciju PCPlay-a (ako si ikad uzimo) pa nadji dvoboj izmedju Q3 i UT... a ako nemash... guglaj, pa se uvjeri sam...
jednostavno UT 99 je i dan danas nenadjebiva igra UT 2003, 2004... su obichna sranja...
q2 je predobra igra, i q4 me je odushevio... quake i treba takva igra da ostane... a q3 da se zaboravi shto prije...