Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 20:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 02:41 

Shakhbuurz wrote:
Archangel wrote:
Pustite Counter, Counter je po svojim mogucnostima i igrivosti i dalje kult za 85% FPS-ova danasnjice.. ;P

nope, UT 99 je kvlt!

Ne, UT spada u tih 15% ostalih kultova UZ CS..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 03:25 

<[Alleszermahler]> wrote:
bloodflood wrote:
e jebiga sad...tetris jarane...

snake :lol:

Poznata Hercegovačka!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 12:30 

jest doom odlican al punio je bolji u riddiku, neg u originalnoj igri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 13:55 

et, upravo zavrshih Q4... chekam sad Q5 :D al' pod uslovom da ne bude Arena... jer Q3 je sranje najobichnije...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 15:53 

Shakhbuurz wrote:
jer Q3 je sranje najobichnije...

Ne kenjaj bezveze! :D :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 16:01 

fakat... q3 se nemoze ni porediti sa ostala 3. on je namjenjen iskljucivo za multiplayer... i nema veze sa ostalim dijelovima. q4 je ustvari nastavak na q2.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 16:59 

al zato je njegov engine razvaljivo godinama!!! kolko je samo igara napravljeno sa njegovim enginom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 20:20 

Meni nije jasno zasto je Q3 engine bio osjetno poluparniji od UT-ovog. Ovaj drugi je bio dosta manje zahtjevan, a grafika nista losija(bar po mom ukusu). Mozda ga je bilo lakse koristiti i prilagoditi, jedino mi to pada na pamet.
Q3 mi se nikad nije svidjao, pogotovo u poredjenju sa UT-om.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 21:00 

Melted wrote:
Shakhbuurz wrote:
jer Q3 je sranje najobichnije...

Ne kenjaj bezveze! :D :twisted:

Quote:
fakat... q3 se nemoze ni porediti sa ostala 3. on je namjenjen iskljucivo za multiplayer... i nema veze sa ostalim dijelovima. q4 je ustvari nastavak na q2.

!

Nista kontra Arene.. :p

Q3Tourney4 Vertical Vengeance, 1V1, tko god zeli.. :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 09:47 
Administrator

Ma jebo ta svemirska sarena napucavanja protiv cudovista.
Daj mi Garand, Tokarev il MP44 i da idem u rat protiv ljudi, a ne zivotinja i cudovista, i da ih koljem ljubicastim zrakama i zelenim zeleom.

Iako trenutno igram samo CoD2, ubjedljivo najjacu atmosferu ima Operation Flashpoint. Ono je RAT u pravom smislu rijeci. Ako dvica bude imala bar pola one atmosfere, pa ako dodamo i grafiku u skladu s vremenom, zadrzace se dugo kod mene na kompu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 19:31 

IcedFlame wrote:

ubjedljivo najjacu atmosferu ima Operation Flashpoint. Ono je RAT u pravom smislu rijeci. :D

pametno zboris! meni najdraza igra ikad!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 20:07 

Stargazer wrote:
Meni nije jasno zasto je Q3 engine bio osjetno poluparniji od UT-ovog. Ovaj drugi je bio dosta manje zahtjevan, a grafika nista losija(bar po mom ukusu). Mozda ga je bilo lakse koristiti i prilagoditi, jedino mi to pada na pamet.
Q3 mi se nikad nije svidjao, pogotovo u poredjenju sa UT-om.

zato sto je bolji. UT engine je samo losa kopija q3 engine-a.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 20:28 

Zasto kopija? Izasli su priblizno u isto vrijeme, i razvoj je vjerovatno tekao paralelno.
Vec sam rekao, meni UT cak izgleda ljepse, tako da treba jos argumenata da me ubijedis da je q3 engine bolji :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 21:12 

hehe...q3 jest bolji, to je historijska cinjenica :-P;-)... mislim da je q3 engine 1. "uveo" tzv. "curved surfaces" (smijesno mi je da ovo prevodim) itd...on je jednostavno napravio revoluciju u daljnjem razvoju... dalje, performanse koje daje njegov engine su za jedno 10-15% vece u odnosu na UT-ov...pogledaj sjene, maglu i detalje kod q3... UT mu nije ni do koljena... pokreni q3 i UT, pa mi reci za kolko se koji pokrene ;-). sjecam se na svom starom kompu (pentium II @ 350MHz, 64MB RAM-a, ATI RAGE PRO 8MB), q3 je picio bez ikakvih problema, a UT...hehhehheh... jedina prednost UT sto se grafike tice je bila ja mislim "software rendering", ovako nesto...sto znaci da nisi morao imati graficki akcelerator (citaj: graficku) da bi ga pokrenuo i igrao. pogledaj koliko servera i dan danas postoji za q3, a koliko za UT (99)...mislim da i to dovoljno govori o kvaliteti... "multiplayer" UT-a daje dosta losije rezultate u odnosu na q3...ping je ocajan, ja ga nisam ni pokusavao igrati preko 56k modema, a na LAN-u je imao min. ping 80, a ako slusa (a slabo bome...), onda 50 najmanje, a kod q3 sam znao imat i po 20-30... dalje, q3 death match...je jednostavno nenadjebiv...brzina...agresivnost...sve sto jedan fps treba da ima :-D. nije ni UT toliko los, recimo svidaju mi se mape UT-a, CTF i tako to :-).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 21:32 

Vidis, tu se iskustva razlikuju. Ja na starom racunaru(Celeron A 300Mhz, 128MB RAM-a, TNT graficka) sam jedva mogao pokrenuti Q3(naravno nije bilo igrivo), a UT je bukvalno letio. Dalje, originalni UT CTF je neprevazidjen, oruzja u Q3 su mi prilicno nezanimljiva. Mada vec ulazimo u domen subjektivnosti :)
P.S.
Za strane servere ne znam, ali BihNet i dalje ima UT server(na kojem se svojevremeno moglo igrati i sa 56k modemom), a kvake nigje ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 22:59 

Stargazer wrote:
Vidis, tu se iskustva razlikuju. Ja na starom racunaru(Celeron A 300Mhz, 128MB RAM-a, TNT graficka) sam jedva mogao pokrenuti Q3(naravno nije bilo igrivo), a UT je bukvalno letio. Dalje, originalni UT CTF je neprevazidjen, oruzja u Q3 su mi prilicno nezanimljiva. Mada vec ulazimo u domen subjektivnosti :)

heh, q3 je itekako igriv na toj konfiguraciji... ako ne vjerujes, mogu ti pokazat... 8)

Stargazer wrote:
P.S.
Za strane servere ne znam, ali BihNet i dalje ima UT server(na kojem se svojevremeno moglo igrati i sa 56k modemom), a kvake nigje ;)

heh, ja sam govorio generalno, uopsteno, kako god...bihnet ne bi trebalo uzimati kao mjerilo bilo cega...:-) ovo je vec stvar "ekonomije"... naravno da bihnet nece postavljat q3 server ako ce na njemu visit dnevno 3-je ljudi...nego ce staviti neki drugi...koji ce privuc vise raje... btw, cinjenica je da ima manje quake (3) fanova... ali to naravno neznaci da je UT-ov engine bolji od q3...:-)

ovo nije samo moje misljenje, rezultati koje daju jedan i drugi engine... su u korist q3...;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 07. 2006. 16:30 
ma Diablo II je jedina igra koja valja :D

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 15:38 

Cuo sam da UT2006 nije previse nesto bolji od 2004 hhaahahahahhaa ajde, 2004 ionako nije nesto bio..... :roll: :lol:

Q3, LJUDI! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 16:00 

bloodflood wrote:
hehe...q3 jest bolji, to je historijska cinjenica :-P;-)... mislim da je q3 engine 1. "uveo" tzv. "curved surfaces" (smijesno mi je da ovo prevodim) itd...on je jednostavno napravio revoluciju u daljnjem razvoju... dalje, performanse koje daje njegov engine su za jedno 10-15% vece u odnosu na UT-ov...pogledaj sjene, maglu i detalje kod q3... UT mu nije ni do koljena... pokreni q3 i UT, pa mi reci za kolko se koji pokrene ;-). sjecam se na svom starom kompu (pentium II @ 350MHz, 64MB RAM-a, ATI RAGE PRO 8MB), q3 je picio bez ikakvih problema, a UT...hehhehheh... jedina prednost UT sto se grafike tice je bila ja mislim "software rendering", ovako nesto...sto znaci da nisi morao imati graficki akcelerator (citaj: graficku) da bi ga pokrenuo i igrao. pogledaj koliko servera i dan danas postoji za q3, a koliko za UT (99)...mislim da i to dovoljno govori o kvaliteti... "multiplayer" UT-a daje dosta losije rezultate u odnosu na q3...ping je ocajan, ja ga nisam ni pokusavao igrati preko 56k modema, a na LAN-u je imao min. ping 80, a ako slusa (a slabo bome...), onda 50 najmanje, a kod q3 sam znao imat i po 20-30... dalje, q3 death match...je jednostavno nenadjebiv...brzina...agresivnost...sve sto jedan fps treba da ima :-D. nije ni UT toliko los, recimo svidaju mi se mape UT-a, CTF i tako to :-).

1. q3 jedinu prednost nad UT-om ima jesu te zakrivljene povrshine...
2. UT je optimalniji, googlaj pa chesh vidjet, to tvoje iskustvo se ne moze poredit sa testovima koje radi profesionalni chasopisi za gejmanje...
3. UT servera je uvijek i uvijek che bit vishe nego q3 ( http://www.clanbase.com )
4. ping nidji veze, prisustvovo sam na mnogim LAN PARTY-ima u BiH gdje je ping na UT-u vjechno bio oko 10-15... a shto se tiche 56k, igro sam u klanu, koji je bio 7. u svijetu, igrali smo na 56k protiv ljudi sa ADSL-om, na bitchnetovom serveru smo imali ping 150-200...
5. q3 death match je izuzetno dobar, al' q3 CTF je KATASTROFA! UT se uvijek odlikovo boljom timskom igrom...
6. imaju 3-4 mape na q3 koje su super odlichnu, a za razliku od toga... UT ima preko 1.000 mapa koje su do jaja... jednostavna prednost UT-a nad q3 je ta, shto je svako mogo radit mape, chak i ja imam nekolko svojih mapa shto sam uradio...

da ti ja ne pricham dalje... prekopaj svoju kolekciju PCPlay-a (ako si ikad uzimo) pa nadji dvoboj izmedju Q3 i UT... a ako nemash... guglaj, pa se uvjeri sam...

jednostavno UT 99 je i dan danas nenadjebiva igra UT 2003, 2004... su obichna sranja...

q2 je predobra igra, i q4 me je odushevio... quake i treba takva igra da ostane... a q3 da se zaboravi shto prije...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 16:03 

Keen wrote:
hhaahahahahhaa ajde, 2004 ionako nije nesto bio..... :roll: :lol:

:shock:

khm, :shock: ?

Svijet UT 2004 je toliko spektakularno obdaren svom silinom specijalnih efekata svijetla, boje, magle, LF-ova, a na sve strane izbijaju naboji i zrake oruzja... i tebi NIJE NESTO BIO? WTF? Fakat mislim da treba prvo ubiti svakog ko UT 04 igra bez tekstura, a so called picmicasima najradije noge polomiti, ako budu smanjivali razlucivost, efekte, sjene i ostale graficke divote koje i krase UT... Likovi su djelovali jos vise humanoidno nego u ostalim FPS igrama vidjenim do sad (osim mozda DOOM trojke), a igranje se, na svu srecu, nije razlikovalo previse d starog UT-a... Na mapama su ukinuli one idiotske skokove iz UT '99.e, a jos debilnije su bili izrazeni u Q3A, sva ta hopsavost mi prosto ide na klinac... Iako UT 99 zauvijek ostaje prvi, 04 je samo vidno poboljsanje, nikako ne moze ne valjati... Jedino sto iole moze da smeta je to vece usmjerenje ka timskoj igri, pa cak i u nadmetanju protiv botova. Tjah. Doduse u takvom segmentu, UT 04 je dobio snagu koja je svojevremeno nedostajala, pa cak i otjerala mnoge igrace ka CS-u... UT 04 je uveo tu veliku ovisnost o suborcima i mogucnost prikrivanja manje iskusnih igraca, na koji nacin bi svaki novi igrac vrlo brzo bio upucen u tajne igre i lakse se uklopio... Ne razumijem te, igra apsolutno nije imala neke vece mane, oruzja su jedna od boljih (meni i najbolja) u FPS-ovima, naravno tako detaljna, i trebaju da budu drugi razlog zbog kojeg ne treba sumjnati u uspjesnost ove igre... sjecam se izjave... jednog lika... UT 04 je najusminkanije ubijanje koje postoji... pa sad zamislite kakav je tek UT 06... Ja nazalost nisam jos imala priliku vidjeti UT 06, slaba mi je konfiguracija a i sumnjam da bi mi graficka podrzala, no, za bitne stvari poput UT-a se mora uvijek uspjeti naci rjesenje...

Bez obzira, UT 99 ostaje kult, ali uopste ne mora da znaci da su 04, vjerovatno i 06 losi...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]