Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 16:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 571 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Next

Za koga navijate.......
Crvena Zvezda 11%  11%  [ 9 ]
Partizan 4%  4%  [ 3 ]
Zeleznicar 32%  32%  [ 26 ]
Dinamo(Zagreb) 6%  6%  [ 5 ]
Hajduk(Split) 6%  6%  [ 5 ]
Neko Drugi 21%  21%  [ 17 ]
Ne navijam 20%  20%  [ 16 ]
Total votes : 81
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:11 

e jest, to me najvise zivciralo, drzo je vierija koji je po meni nula od igraca prosle sezone bio, a martins odlicne predispozicije ima i on ga stavlja na klupu, i plus bio je spremniji od vierija

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:15 

hot_blood wrote:
e vidis opet po meni inter je pogrijesio s kilijem - po meni on se nije snaso u interu, on je tu doveden zeljom trenera(ne mogu mu se imena sjetit) i to da bi trener zadrzo svoj stil igre, al nije ista spanija i italija jbg...
a to sto stavlja jedan te isti sastav to je mislim sto ne vjeruje ostalim, il se boji uvest nekog, jjer se nada da ce npr. stankovic odradit jedan potez i preokrenut tekmu

Kily je Cuperova zelja.. on je htio napraviti Valenciu od Intera.. al na njegovu sveopcu zalost previdjeo je koliku momcad ima na raspolaganju i cinjenicu da se, unatoc tome sto mu je igra ultradefanzivna, ne igra tako u Italiji jer mu je falila veca prodornost bokova.. a to s onakvim Kily-em i konstantnim rotacijama na desnoj strani nije mogao imati..
Jedan te isti sastav Mancini stavlja upravo zato sto se boji i u situaciji gdje on gubi utakmicu on ne zna sta bi uradio.. a sama ta cinjenica ga cini losim trenerom.. mozda ne losim, al za jedan veliki klub, apsolutno neadekvatnim.. A on se od Stankovica nema sta nadati.. odlican je to igrac.. al je timski igrac.. ne moze on uzeti loptu i rijesiti utakmicu.. to se od njega ne moze ocekivati, i meni je zao sto to on ne moze uvidjeti.. to cine Adriano, Recoba, eventualno sad Figo uz uvjet da napreduje.. forsiranje i patroniziranje 'svojih' igraca je najveca glupost koju trener moze sebi dopustiti.. to od tog momenta vise ne spada pod sferu trenerstva..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:16 

Pazi, Vieriji ipak nije nula od igrača! To što je možda prošlo njegovo vrijeme je druga priča!
Ma slažem se s tim da je V. bio preogorčen, ali ipak se sve završilo nekako glupo... Klub je po mom mišljenju ispao prilično nepravedan... To je jedina stvar koja me je razočarala kod Intera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:18 

Kirka wrote:
Čini mi se da je prošle godine nepravedno držao Martinsa na klupi, a čim bi ga pustio ovaj bi dao minimalno 1 gol!

E pa, i to je jedan od razloga zasto Vieri vise nije tu.. imena nekih igraca su jos uvijek jaca nego njihove trenutacne nogometne mogucnosti tako da neki ljudi su u stanju napraviti razdir u momcadi.. ergo, Vieri out..
Martins je apsolutni wunderkid sto se toga tice.. najjaci sprinter u Italiji kojem se pod hitno treba naci razigravac i samo hraniti loptama.. extra brz, agilan, i sto posebno cijenim iznimno pozrtovan i borben.. covjek je idealni partner Adrianu..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:22 

Kirka wrote:
Pazi, Vieriji ipak nije nula od igrača! To što je možda prošlo njegovo vrijeme je druga priča!
Ma slažem se s tim da je V. bio preogorčen, ali ipak se sve završilo nekako glupo... Klub je po mom mišljenju ispao prilično nepravedan... To je jedina stvar koja me je razočarala kod Intera.

Ne bih bas rekao nepravedan.. prije bi rekao realan.. nije mogao vise ocekivati.. istjecao mu je ugovor, novi mu ne bi ponudili zasigurno.. a i iskreno receno ima boljih u klubu u momentu i on je samo zauzimao dragocjeno mjesto.. jedina realna opcija je bila zahvaliti se (sto je i ucinjeno i Vieri u svojim izjavama nije nista rekao kontra Intera il same uprave, dapace i dalje ih cijeni i shvaca odluku, sve poslije sto se dogodilo su medijske pompe i spekulacije, u to sam apsolutno siguran) te raskinuti ugovor..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:23 

-kirka ja kazem da je bio nula prosle sezone

e kuper - probi glavu dumajuci :)

ma ne u smislu da uzme loptu i krene sam, vec jedan njegov pas, sut moze sve preokrenut
ma ne moze figo vise, on stoo je dao - dao je, moze jos igrat po poluvrijeme i mislim da je njemu to dosta, po meni nikad igrac koji je stariji od 32 god ne bi igro cijelu tekmu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:27 
Moderator

football is gay.mp3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:29 

sta se ovi "nasi muzikolozi" javljaju :) :) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:32 

A tesko brate i to.. na klupi oni imaju daleko sposobnijeg za to.. jadan trener koji to ne vidi.. Stankovic je team player, odlican team player, ali samo team player..
Moze u Italiji stariji igrac proci itekako.. ne bi negdje drugo, al u Italiji sasvim solidno moze igrati.. dapace ove sezone je medju tri najbolja ocijenjena igraca Intera.. Figo naime.. premda osobno ga ne volim kao igraca jos od doba prelaska iz Barce u Real kvalitetu mu ne mogu osporiti.. koliko ce doci do izrazaja u nastavku sezone to ce se jos vidjeti.. no sigurno mu nije vrijeme proslo u Italji.. tu ne.. uzmi Milan.. obranu narocito.. pa prosjek godina im je iznad 32 vecini.. al i dalje slove za jedne od najboljih.. ne zadugo doduse, no stoji da se u Italiji moze igrati kvalitetno nogomet s 30+.. dapace frapirah se u predsezoni jednom Carlovom izjavom.. naime jako mu je drago sto ima u svojoj momcadi jednog 'mladica' u vidu Daria Simica koji ce moci kvalitetno u buducnosti zamijeniti pojedine igrace.. Dario Simic je 1975. godiste..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:35 

Hellboy wrote:
football is gay.mp3

Aha.. A ti ono bijase autor par slavnih izjava tipa 'a hajmo malo manje zadrtosti' i slicno na raznim core/metal prepucavanjima..? E djes' kontradikcijo.. sta ima..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:42 

e nemoj gledat maldinia, costacurtu, chiesu to su iintelektualci fudbala
tu si upravu da u italiji ima "deda" i da mogu igrat al ne znam za figa, tesko da moze napredovat jos tu, iz sezone u sezonu je slabiji sve
mozda moze u nekom slabijem timu koji nema ambicije da bude prvak
a milan "ne smije" stavit maldinija na klupu, on je dijete milana, tu je 25 godina i nije to malo, pita se mozda vise nego i sam trener milana

a za simica ne vjerujem, pametnije mu je da gdje ide ako zeli igrat, jer nikad nece zaigrat u milana, a onako fino mu je, dobiva platu zivi luksuzno a nista "ne radi" previse :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 02:58 

Eh.. nemoj gledat ovog, nemoj gledat onog.. ima ih takvih koliko hoces u Italiji.. Zola je odigrao odlicnu oprostajnu sezonu takodjer.. ;P a gdje je on s godinama.. Ne kazem da ce Figo napredovati, jer nece, kazem samo da ce njegova kvaliteta i iskustvo dobro doci ako bude na nivou prvih utakmica.. a ta kvaliteta i iskustvo ukoliko ne bude fluktuacija ce biti vrlo prihvatljiva cak i za jedan klub visokih ambicija..
Smije Milan staviti Maldinija na klupu, nije u tome stvar.. vec je stvar u tome zasto bi to uradio.. tko je to bolji od njega na njegovoj poziciji..? nema toga u Milanu.. cak mu je tesko naci premca i u Euro razmjerima.. pouzdan, cvrst, stabilan, pravi vodja.. uzmi i proslo kolo.. pa tko to u njegovim godinama doslovno izvlaci jedan veliki klub (sa tako impresivnim napadacima) sa dva gola od kojeg je prvi jedan od najljepsih golova kola.. nitko, apsolutno nitko.. Maldini je fenomen i the covjek kojeg ja postujem neizmjerno u onoj ekipi..
Sto se Simica tice samo prenosim Carlove rijeci u svrhu vidjenja tal. trenera danasnjih 'mladica' koji igraju u Serie A.. ono sto on moze il ne moze il ce napraviti ubuduce u Milanu me malo tangira.. a vjerujem da se ni on previse ne buni.. osigurao je egzistenciju, moze birati sta zeli..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 10:16 

Istina je da u Italiji ima dosta igrača djedova, ali fazon je u tome da je gotovo svaki od njih nezamjenjiv u timu! Archangel je već opisao sposobnosti jednog Maldinija, ja bih još samo dodala da je po meni on apsolutno najbolji kapiten na svijetu. Za razliku od našeg Tottija ili Vierija prošle sezone, on zna smiriti igrače onda kad je potrebno umjesto da ih huška kao što to Totti ima običaj raditi.
Zola će vjerovatno zauvijek ostati zapamćen u Italiji kao legenda fudbala itd.
Međutim, što se tiče Figa, skeptična sam . Možda je moje mišljenje previše subjektivno jer mi on nikako ne leži. On je stvarno sjajan igrač, ali zna igrati perfektno u Španiji. Pitanje je hoće li se znati uklopiti u zakone italijanskog fudbala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 11:12 

ti tzv. djedovi mogu samo u italiji igrati zato sto se tamo igra najsporiji fudbal na svijetu... meni ne pada nesta puno igraca na pamet da igraju sa 37-38 godina po engleskoj... mozda se ja varam,al fakat mislim da je lakse igrati u italiji sa tih 37 nego u engleskoj,francuskoj,spaniji itd.
al dzaba sva prica maldini je fakat legenda

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 13:12 

Kad ste kod tih talijano klubova i intera uglavnom, rekao bih nesto za inter... to je seljacki klub koji me zivcira do bola ! upropastili su nebrojeno puno igraca, ono stvarno je sramota... nikad nisu mogli uspostavit igru i taktiku sa kojom ce konstantno pobjedjivat i dobre rezultate pravit... igraju tesku igru, povrijedi se i interovih i protivnickih igraca sto... eno prije sedam dana materazzi namjerno ibrahimovicu ukliznu kad mu obije noge ne iscupa iz kukova (shame on you materazzi)... recoba najbolj igrac intera sjedi na klupi, brani odjednom nekakav nepoznati golman itd. bila su dobra vremena dok je jos za inter ronaldo igro :P
al sto se tice talijano igre favorit je JUVE uvijek bio... ono je mjesavina barceloninog napada i chelzijeve odbrane... fanatstican je juventus

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 19:13 

Yao nemoj me nasmijavati.. :) povrsno gledas.. teska igra..? nepoznat golman..? Materazzi je car.. u najmanju ruku dosljedan sebi.. nista ti o njemu ne znas.. ;P dosli dani kada Juventini pricaju o igri.. mislim halo..? Barcin napad.. kako da ne..
usporedbe s Chelsea-em su sve samo ne pohvalne u mojoj knjizi.. pa makar oni osvojili sto naslova i dalje im fali ono sto nogomet cini nogometom u ocima fanova.. a jebo ti ja takav nogomet iskreno.. zaboravilo se za koga se sve to igra..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 19:21 

Alo bas sad necemo kenjat tolko po juventusu, igraju kako im se kaze i igraju za bodove, ne da bi se tebi dignuo :lol: Inter kolje igru isto kolko i Juve, samo sto Inter ima vise "egzoticnih" igraca koji vole tu i tamo koju fintu bacit pa to sve nekako tecnije IZGLEDA al u principu je isti kurac.
Barcelona je van ove rasprave :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 19:36 

Mora se kenjati po Juventusu, to je standard.. ;P upravo zato sto igraju cisto genericki i zato sto bi morali igrati da se meni digne.. :) ;P radi fanova se igra.. postujem snagu, ime.. al osim toga, nista vise.. ;P pogledaj i sam posjecenost kuci.. vidi i Torino sta se tu dogadja.. zao mi tih ljudi koji daju vrlo nemale pare da bi gledali nogomet a zauzvrat ih casti Juve onim.. ;P za fanove se igra, nikad, nikad se to ne bi trebalo zaboraviti.. al u svijetu opsjednutom uspjesima i gdje novac pokrece sve, to se sve vise gubi iz vida.. a i gledajuci zadnjih nekoliko sezona, e phox, tu vec nije samo do par 'egzoticnih' igraca i finta tu i tamo.. ;P nemogucnost istog koncepta igre i manjak takticke (tal.) organiziranosti kod ovih drugih je vec druga stvar koja ce se kad tad rijesiti.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 20:24 

Iskreno, postoji jedna stvar zbog koje organski ne mogu Juventus i njemu slične - za njih nogomet nije igra nego biznis! Mislim da mi tu niko ne može proturiječiti. A upravo zbog takvih timova fudbal je postao privilegija koju mogu uživati samo veliki timovi. Prije jednom Hajduku ili Zvezdi nije bilo tako teško doći do Europe. Danas tačno znamo ko će iduće sezone nastupati u Ligi šampiona uz eventualno jedno do dva iznenađenja. Manji klubovi, ili čak i srednji poput Rome, Fiorentine, Lazia... jedva spajaju kraj s krajem... Zašto? Zato što italijanskim fudbalom vlada Juventus i njegovi čelnoci! A slično je stanje i u ostalim zemljama... Milan je uspio da se približi Juventusu između ostalog jer mu je vlasnik premijer Republike, a ne zato što je strašno bolji od Intera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 20:37 

Jasta je nego biznis, svaka cast.. ;P nije tesko zakljuciti zasto Juventus ima najveci fond navijaca u Italiji ispred Intera te Milana.. vrlo jednostavno, od njih se ocekuje da ce osvojiti naslov cesce od ostatka.. i eto ti veselja za razne stanovnike Riminija, Cesene i slicnih mjestasaca koji Juventus jedva da mogu vidjeti negdje a kamoli biti navijaci u pravom smislu rijeci i pratiti ga na utakmicama i gostovanjima.. ali naravno oni su 'navijaci' i kad Juventus osvaja koga boli briga na kakav nacin..
al oni koji imaju izbor, oni koji su tu, Torinezi.. e ti shvacaju sta se dogadja.. zalosno je vidjeti onoliki stadion kako zjapi poluprazan a igra se Derby D'Italia.. zalosno.. e zapitajte se vi Juventini sto je to tako.. biznis, pure biznis.. Milan nije dramaticno odmakao, al su mi oni bar malo simpaticniji i haj recimo da su koliko toliko manji lopovi.. pogledajte jedan Napoli.. treca liga.. kapacitet stadiona 60 000+.. svaka, i kad kazem svaka mislim svaka, domaca utakmica se igra pred rasprodanim stadionom.. to je momcad, to su navijaci, to je igra i to je strast.. e tim se ja ljudima klanjam do poda.. ovi Gobi Lladri-i se mogu samo nadati jednog dana da ce to dozivjeti..

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 571 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]