stari serator wrote:
Vas zene hvata raspolozenje, barem jednu heftu mjesecno. Sace ispast da sam sovinista, al jebiga, istina je.
Mmm, istina.
stari serator wrote:
Naravno da je prepotentno. Jedno je ispravljati ako ti je to posao (lektura i korektura). Moja sefica mene stalno ispravlja. Jer me boli kita kako pisem jer sam informaticar, ona je placena da to triput procita i ispravi. Nebi zena imala sta radit, morala bi gledat cipele po internetu cjeli dan. Jedno je ispravljati osobe koje su placene da obavljaju zvanicnu duznost, takvi su na meti jer moraju biti besprijekorni, to sto oni obnasaju kao takvi visoke funkcije, je gradjanima na cast, jer ih takvi predstavljaju, a oni ih takve odabrali...
Razumijem te, ali ja i dalje ne vidim šta je loše u tome kad neko uleti i ispravi ga? Pa pismenost je u pitanju, nije ne znam šta.
stari serator wrote:
Zasto je nesto usmeno "bezobrazluk" a u digitalno/telekomunikacijskom formatu je sasvim prihvaceno? Ne shvatam. Jel ispravljanje preko telefona bezobrazluk? Ako jest, onda je i na internet forumu...
Nije bezobrazluk.
Nije prihvaćeno.
To sam ja za sebe rekla.
Na zidu mi visi Äestitka za roÄ‘endan od jaranice, polupismena Äestitka. NiÅ¡ta joj ne rekoh. Niti znam je li namjerno ili nije, zato kažem i ponavljam: volim da uletim nekad, zavisi od raspoloženja. To je isto kad vidiÅ¡ Äovjeka koji stane na ulici da pomilki macu a sutra toj istoj maci psuje sve njene maÄore jer mu, eto, žena nije opeglala Äarape, pa se malo iznervira. Raspoloženje, niÅ¡ta viÅ¡e.