Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 01:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 21:27 

Sion wrote:
hmmmmmmm, da... Ovo je sad bilo da se vratis u prosjek... ha ha ha

:cry: :cry: :cry:
sva sreća da će sad doći 3 obdarena crnca da me utješe..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2006. 21:31 

Angel Of Death wrote:
Sion wrote:
hmmmmmmm, da... Ovo je sad bilo da se vratis u prosjek... ha ha ha

:cry: :cry: :cry:
sva sreća da će sad doći 3 obdarena crnca da me utješe..

Fino, fino :wink: ... "I tata bi sine"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2006. 01:57 

Sion wrote:

Hajd' da pokusamo razjasnit, iz iskustva...

Balet (klasican, moderan, savremeni, jazz, neoklasicni...) je umjetnost, bez obzira sto se u svijetu danas organizuju takmicenja i u ovoj oblasti (pa se moze zalutat da je sport)
Ples(klasicni-npr. valceri, latinoamericki-tango, samba, rumba..., akrobatski itd.) je sport

Naravno, postoje i folklorni plesovi koji ne potpadaju ni u jednu od dvije gore navedene kategorije (to je, prosto, folklor- flamingo, polke, ruske narodne igre...), iako se neki elementi folklora koriste u baletu(elementi zastupljeni u baletima: Seherezada, Aida, Labudovo jezero, Zar ptica itd.), kao i u sportskom plesu(najbolji primjer je tango)

:wink:

Ima istine u tome sto kazes, pogotovo za drugi pasus za koji se u potpunosti s tobom slazem, ali moram se takoreci "zakaciti" za ovo latinoamericki kao sport...

Necu reci da bas sve i svasta sam spoznala tokom iskustva o tom, nema tih godina koje bi te totalno poducile o onom sta radis i cime si se bio predo, ali mislim da sam uistinu kompetentna da kazem da ta oblast plesa nije sport. Zahtjeva odredjenu vrstu spretnosti koju jednostavno moras da ispoljis kao sport ali sam ples kao izvodjenje ne predstavlja sport. Jer, ako ti imas pokret, koji u biti treba da predstavlja odredjenu vrstu emocije, bilo kao tuge ili strasti, samim tim dokazujes da je to "ono nesto" sto bi u vecini trebalo prvenstveno da bude iskreno, ni manje niti vise, bas kao kada recimo slikar stvara sliku na platnu svojim potezima iz kojih proistekne krajnja slika, koja je u stvari skladiste emocija i vizija koji kasnije odredjuju relativno mjesto i vrijednost. Pa tako i ples, svojom krajnjom izvedbom, predstavlja prvenstveno neko jebiga nerealizovano djelo, koje u korijenu, ima svoj tok i pricu. Sama slozenost plesa pokazuje da to nije tek neka utrka u tome ko ce bolje uraditi koji pokret, vec je bit u tom ko ce ga sto vjernije iskazati. Koliko i kad tacno da osjecaj pokazes. Zasto je onda izraz na licu bitan? Ne mozes odigrati pokret koji cije je recimo znacenje zaljenje, i pokret tijela to pokazuje, a ti nabacis tamo neki happy smile. Ne ide. Ples je slozen vid umjetnosti. Ne tek adrenalin i izbacivanje neg. energije. Vjerujem da ti tako i ne mislis, vidim ti iz ozbiljnog pristupa u postu jebiga, ali vidim da ima ljudi koji ga tako vide. Nazalost.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2006. 13:04 

Nemesis wrote:
Sion wrote:

Hajd' da pokusamo razjasnit, iz iskustva...

Balet (klasican, moderan, savremeni, jazz, neoklasicni...) je umjetnost, bez obzira sto se u svijetu danas organizuju takmicenja i u ovoj oblasti (pa se moze zalutat da je sport)
Ples(klasicni-npr. valceri, latinoamericki-tango, samba, rumba..., akrobatski itd.) je sport

Naravno, postoje i folklorni plesovi koji ne potpadaju ni u jednu od dvije gore navedene kategorije (to je, prosto, folklor- flamingo, polke, ruske narodne igre...), iako se neki elementi folklora koriste u baletu(elementi zastupljeni u baletima: Seherezada, Aida, Labudovo jezero, Zar ptica itd.), kao i u sportskom plesu(najbolji primjer je tango)

Ima istine u tome sto kazes, pogotovo za drugi pasus za koji se u potpunosti s tobom slazem, ali moram se takoreci "zakaciti" za ovo latinoamericki kao sport...

Necu reci da bas sve i svasta sam spoznala tokom iskustva o tom, nema tih godina koje bi te totalno poducile o onom sta radis i cime si se bio predo, ali mislim da sam uistinu kompetentna da kazem da ta oblast plesa nije sport. Zahtjeva odredjenu vrstu spretnosti koju jednostavno moras da ispoljis kao sport ali sam ples kao izvodjenje ne predstavlja sport. Jer, ako ti imas pokret, koji u biti treba da predstavlja odredjenu vrstu emocije, bilo kao tuge ili strasti, samim tim dokazujes da je to "ono nesto" sto bi u vecini trebalo prvenstveno da bude iskreno, ni manje niti vise, bas kao kada recimo slikar stvara sliku na platnu svojim potezima iz kojih proistekne krajnja slika, koja je u stvari skladiste emocija i vizija koji kasnije odredjuju relativno mjesto i vrijednost. Pa tako i ples, svojom krajnjom izvedbom, predstavlja prvenstveno neko jebiga nerealizovano djelo, koje u korijenu, ima svoj tok i pricu. Sama slozenost plesa pokazuje da to nije tek neka utrka u tome ko ce bolje uraditi koji pokret, vec je bit u tom ko ce ga sto vjernije iskazati. Koliko i kad tacno da osjecaj pokazes. Zasto je onda izraz na licu bitan? Ne mozes odigrati pokret koji cije je recimo znacenje zaljenje, i pokret tijela to pokazuje, a ti nabacis tamo neki happy smile. Ne ide. Ples je slozen vid umjetnosti. Ne tek adrenalin i izbacivanje neg. energije. Vjerujem da ti tako i ne mislis, vidim ti iz ozbiljnog pristupa u postu jebiga, ali vidim da ima ljudi koji ga tako vide. Nazalost.

eeeeeeeee, da znas koliko sam sa svojom profesoricom baleta raspravljala upravo na ovu temu... Bezveze isticat, al' mi je prvo zanimanje koje sam stekla baletski igrac i koreograf... Nevermind, za mene je uvijek kraljica bila Isidora Dankan, riba s dvije lijeve noge, fakat, al' definitivno najbolja igracica svih vremena...Upravo zbog njenog izraza, emocije, koketiranja s mogucnostima plesa... Njen korpus (stav i izraz od struka na gore) prosto te prikuje tako da te "dvije lijeve" i ne vidis... Stoga, u pravu si, potpuno, no, ja sam, ak' hoces i formalno-pravno, htjela da prekinem tvoju raspravu sa nedovoljno kompetentnim ljudima... Ti znas da se ples (definisan onim nabrojanim u prvom pasusu) danas SMATRA sportom... Jbg, mi tu nista ne mozemo... Jedan od osnovnih razloga zasto vise ne igram aktivno je sve izrazenija tendencija da i balet postane isto... Jbg, frendice sa kojima sam provela dobran dio svog zivota gube osjecaj za najvaznije u igri i plesu, a to je emocija, izraz i samosvojan stil... Tehnika, tejnika, samo napucavaj, sterilno do kraja... Nazalost...

Cheers :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2006. 16:55 

hahaha...idi u kurac bedasti...kaj momci s palasakima mašu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2006. 21:34 

zephyrous wrote:
hahaha...idi u kurac bedasti...kaj momci s palasakima mašu

ahahah dobra riječ! :D
a i ti si mahal na koncertu Sinistera, i to u prvom redu!! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 00:37 

Shakhbuurz wrote:
LazaGN'R wrote:
Ne znam dal' je neko od vas odgled'o do kraja - ladno na kraju pise:
Copyright 1985 !!! :lol:

aaauuu, vidi gejchine... do kraja pogledo.... mozemol se upoznat? :)

Pa... :oops: ...ako si pasivan... :oops: ...moze... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 01:56 

oj bog vas...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 01:57 

Nisam cak ni ja do kraja pogledala:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 07. 2006. 00:02 

http://www.youtube.com/watch?v=2md6uGXe1L0

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 05:40 

Ovo je ludanca......al onaj pocetni link je strava :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 20:43 

kad smo kod plesa, zanima me zašto jebote većina ženskih uvijek hoće plesati? Ne vrijedi kad kažeš da NE ZNAŠ, da NEĆEŠ, da NISI JOŠ DOVOLJNO PIJAN, da JE TA MUZIKA SRANJE, da TE ONAJ U KOŽNIM HLAČAMA ZA ŠANKOM SUMNJIVO GLEDA I DA ĆE TI SE POČET NABACIVAT AKO TE VIDI DA PLEŠEŠ NEKI GAY PLES NA JOŠ GAYskiju PJESMU. Ako mi neka može na to odgovorit. Hvala.
Usput, muški balet je nešto neopisivo gay. ako se dva tipa ševe u šupak, kažeš da su pederčine i gotovo. Balet je metro-sissy-gay-i'll-beat-the-shit-out-of-you-next-time-'cause-you're-so-fucking-gay-homosexual-faggot ples.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 21:39 

hahhah

Valjda prvo muskarci pitaju djevojke za ples, ili ako vec plesu jednostavno se "prislepaju"...

Ja mislim ako te vec djevojka povuce za ples ocekuje i nesto vise poslije plesa :D

Ali djaba, vi gay.evi to ne znate prepoznati jel... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 22:50 

Nemesis wrote:
hahhah

Valjda prvo muskarci pitaju djevojke za ples, ili ako vec plesu jednostavno se "prislepaju"...

Ja mislim ako te vec djevojka povuce za ples ocekuje i nesto vise poslije plesa :D

Ali djaba, vi gay.evi to ne znate prepoznati jel... :P

prvo, muskarci ne moraju prvo pitati djevojku za ples, davno su prosla vremena kad su muskarci trebali sve da rade,shvatam ja kako neki to zovu 'ponosom', ali ne znaci da cura nema ponosa ako pridje decku i pita ga za ples, ili kaze mu da joj se on svidja, ili ga cak pozove van....da cekamo da oni prvi urade sve, nacekale bismo se...a ja tako mrzim da cekam...
drugo, apsolutno ne znaci da ako djevojka povuce tipa da plesu, da ocekuje nesto vise. Ima djevojaka koje uzivaju da plesu, pogotovo sa tipovima koji znaju da plesu bez ikakvih ocekivanja (osim ako se tip pocne svidjati na prvi pogled, pa jos dobro plese, pa to iskoristis da mu se priblizis :), erotika folovi-golovi )...Recimo ja uzivam da plesem sa crncima jer oni to znaju, ali mi ne pada na pamet da poslije ocekujem nesto, cak ni kao mogucnost ne ostavljam to...
trece, muski balet nije gay...ja se divim tim tipovima jer ipak treba imati muda pa raditi ono sto zelis unatoc ogranicenim razmisljanjima okoline,poput shiteaterovog , te slijediti ono sto volis....muski balet je tako sexy i erotican 8)
cetvrto, shiteater cudi me da bi tebe ijedna pitala za ples, ali eto kad vec pitas ja mislim da hoce da pleses jer ili im se svidjas ili im te zao sto si sam, pa se dosadjujes...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 23:16 

Ja necu plesati i gotovo. U 95% slucajeva mi se opce ne plese. Vecinom nisam dosta pijana za to

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2006. 23:19 

meni je nekak muski balet gay :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2006. 12:55 

Shiteater black wrote:
kad smo kod plesa, zanima me zašto jebote većina ženskih uvijek hoće plesati? Ne vrijedi kad kažeš da NE ZNAŠ, da NEĆEŠ, da NISI JOŠ DOVOLJNO PIJAN, da JE TA MUZIKA SRANJE, da TE ONAJ U KOŽNIM HLAČAMA ZA ŠANKOM SUMNJIVO GLEDA I DA ĆE TI SE POČET NABACIVAT AKO TE VIDI DA PLEŠEŠ NEKI GAY PLES NA JOŠ GAYskiju PJESMU. Ako mi neka može na to odgovorit. Hvala.
Usput, muški balet je nešto neopisivo gay. ako se dva tipa ševe u šupak, kažeš da su pederčine i gotovo. Balet je metro-sissy-gay-i'll-beat-the-shit-out-of-you-next-time-'cause-you're-so-fucking-gay-homosexual-faggot ples.

...necu da kazem da si rob predrasuda s obzirom da, iz prve ruke, znam da je dobar dio baletskih igraca (il' ti baletana) bi seksualne orijetacije, nakon toga slijede gay-evi (oko 30%), pa tek onda oni koji su strejt... eeeeee, oni sto su strejt il' bi... da si zensko jarane molio bi da im dopadnes saka... jebaci svih milenija... kontas da to majka ne radja... prije svega esteticnost i odlican osjecaj za "sta radit curi"...drugo, ne postoji muski il' zenski balet... postoji balet i to je to...trece, zao mi te sto, jadan, kontas da se plese samo na gay mjestima uz gay muziku... i dobra sutka je ples, a cesto ima i dosta esteticnih elemenata (naravno, neces misliti tako ako nisi suvise rigidan u dozivljaju plesa)...ples je, prije svega, ono kad tijelo oslika ono sto ti se desava u glavi... razmjena energija... svasta tu ima... :wink: ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2006. 15:44 

Black Ofca wrote:
Ja necu plesati i gotovo. U 95% slucajeva mi se opce ne plese. Vecinom nisam dosta pijana za to
:!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2006. 21:14 

^^el^^ wrote:
prvo, muskarci ne moraju prvo pitati djevojku za ples, davno su prosla vremena kad su muskarci trebali sve da rade,shvatam ja kako neki to zovu 'ponosom', ali ne znaci da cura nema ponosa ako pridje decku i pita ga za ples, ili kaze mu da joj se on svidja, ili ga cak pozove van....da cekamo da oni prvi urade sve, nacekale bismo se...a ja tako mrzim da cekam...

prošla su i vremena kada te prisiljavaju da se oženiš kada slučajno napraviš dijete, pa se to i danas događa (evo, nedavno jedan prijatelj). Prošla su i vremena svetih gay ratova pa se ratuje i danas. Prošla su i vremena za ovo šta ti kažeš, al se to u velikoj većini prakticira i danas. Zato je najbolje biti peder pa nema zabune ko kome mora prići, svejedno je. Razlike se prave tak nakon dogovora tko će biti kuja a tko onaj koji gura.

^^el^^ wrote:
drugo, apsolutno ne znaci da ako djevojka povuce tipa da plesu, da ocekuje nesto vise. Ima djevojaka koje uzivaju da plesu, pogotovo sa tipovima koji znaju da plesu bez ikakvih ocekivanja

ovo je istina, pederski je misliti da ako hoće plesat da se oće i ženit odmah.

^^el^^ wrote:
...Recimo ja uzivam da plesem sa crncima jer oni to znaju, ali mi ne pada na pamet da poslije ocekujem nesto, cak ni kao mogucnost ne ostavljam to...

e ovdje opet mogu srat o dvostrukim mjerilima šta se tiče rasizma. "crnci znaju plesati" je prihvaćena rečenica i nitko se ne obazire na nju, a da sam ja recimo napisao "crnci NE znaju plesati", odmah bi bio rasist i pun predrasuda je li... :D

^^el^^ wrote:
trece, muski balet nije gay...ja se divim tim tipovima jer ipak treba imati muda pa raditi ono sto zelis unatoc ogranicenim razmisljanjima okoline,poput shiteaterovog , te slijediti ono sto volis....muski balet je tako sexy i erotican 8)

muški balet JE gay. Pogledaj bilo kojeg "baletana" (sama riječ odiše pederlukom) - svi feminizirani, koriste sissy-talk, lako usporedivi sa danas popularnim "stilistima" (šta god to značilo). Moje mišljenje nije ograničeno, niti oni imaju muda zato jer se bave baletom, budući da se balet smatra kulturom i o njemu prevladava općenito pozitivno mišljenje. uglavnom - gay.

^^el^^ wrote:
cetvrto, shiteater cudi me da bi tebe ijedna pitala za ples, ali eto kad vec pitas ja mislim da hoce da pleses jer ili im se svidjas ili im te zao sto si sam, pa se dosadjujes...

cudi i mene, majke mi. ja sebe nikad ne bi pitao za ples da sam žensko. nikad nećemo saznati razlog budući da je ne želim plesati. inače, nikad nisam sam vani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2006. 21:35 

inače, ja se 6 godina bavim akrobatskim r'n'r-om, pa se osjećam poprilično kompetentnim srati ovdje o plesu. zato mi odjebite više sa mojim predrasudama i sličnim sranjima. a budimo iskreni, akrobatski r'n'r ne možeš plesat u nekoj birtiji s bilo kojom ženskom.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]