Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 08. 2025. 16:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 187 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2005. 22:18 

joo, Balkan je zakon ocam' :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 00:39 
Administrator

Northern Horda wrote:
tito je govno od covjeka.ne bih zelio ispasti neki nacionalista,ali ponasao se kao govno prema mom narodu (bosnjacima).jer tek od 83 godine smo se mogli zvati muslimani.a moje misljenje uopste o toj jugoslaviji:jugoslavija =prosirena srbija.

Ima istine.. ali od 69. su muslimani ustavna kategorija, ali nema veze.. iglavnom oni koji su imali sve i upraljvali svime (srbi) najvise se zale..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 00:54 

tito je bio fenomenalan čovjek. samo on nije jugoslavijom veći dio života upravljao, nego je bio u stisci od četničkih nacionalista. a oni su radili šta im se prohtelo bre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 00:58 

Koliko dobar toliko i loš...

Sjajan vojskovođa, antifašista...

Loš ekonomista, totalitarac, komunista...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 01:01 

ljudima treba komunizam i totalitarizam.

jer su po prirodi preblesavi.

a još su k tome totalno sranje dok ih malo raspustiš.

pogledaj kak su svi frajer bili dolje u lujzijeni nakon hjurikejna. silovanja, pljačke, pucnjave.

za hitlera ili staljina se takvo nešto garant ne bi dogodilo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 08:17 

RATAMAHATTA wrote:
Koliko dobar toliko i loš...

Sjajan vojskovođa, antifašista...

Loš ekonomista, totalitarac, komunista...

Zar je Marshallov plan bio odraz loseg ekonomskog politicara? Neznam jarane, za njegovog vakta, drzava je finansijski bila jaka ko tenkovski oklop od osiromasenog urana...

...e sad sto je Regan odlucio da odrzi Americki bericet taktikom uzimanja od najgladnijih i najpodobnijih...nije Tito kriv.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 11:25 

Kold, nemas pojma o cemu pricas. Sva trulez titovog ekonomskog sistema se pokazala 80tih i uvelikom dijelu ucestvovala dezintegraciji Juge. Pomnozi to sa losom politikom prema nacionalnim grupama, pa sa losom vojno-strukturalnom politikom, pa sa losom birokratsko-upravnom politikom, dobijes a perfect little ethnic war. A to sve nam je Tito ostavio u amanet - to su upravo bile institucije koje su njega drzale na vlasti sve ove decenije.

Cinjenica je da stvari koje su se desavala na globalnom planu (npr. kriza USSR-a i raspad bi-polarnog sistema) afektirale su cijeli svijet, a ipak nisu svi otisli u helach ko mi u bivshoj Jugi. To ti je dovoljan dokaz lose politike i rukovodstva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 11:46 

biafra wrote:
Northern Horda wrote:
tito je govno od covjeka.ne bih zelio ispasti neki nacionalista,ali ponasao se kao govno prema mom narodu (bosnjacima).jer tek od 83 godine smo se mogli zvati muslimani.a moje misljenje uopste o toj jugoslaviji:jugoslavija =prosirena srbija.

jebga,kako sam ja skonto svi narodi misle tako,kao njihov narod bio ugrozen

:lol: hahahaha, ma nasem svijetu najbolje ide za rukom da se zale i kukaju po vazdan :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 19:43 

biafra wrote:
Northern Horda wrote:

jugoslavija=prosirena srbija.bosnjaci u jugoslaviji=zivotinje.zidovi u jugoslaviji=titova desna ruka(mosa pijada &co)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 20:13 

Ljudskoj gluposti nikad kraja :lol:

Quote:
Zar je Marshallov plan bio odraz loseg ekonomskog politicara? Neznam jarane, za njegovog vakta, drzava je finansijski bila jaka ko tenkovski oklop od osiromasenog urana...

Pa sad, ne znam bas kakve je veze imao Marshallov plan (ako se ne varam, radi se o amerockom planu ekonomske obnove Evrope nakon drugog svjetskog rata) sa Titom i SFRJ :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 20:24 

Northern Horda wrote:
biafra wrote:
Northern Horda wrote:

jugoslavija=prosirena srbija.bosnjaci u jugoslaviji=zivotinje.zidovi u jugoslaviji=titova desna ruka(mosa pijada &co)

:lol:
Interesantna diskusija!!!

"Zidovi u Jugoslaviji-Titova desna ruka"- Offcourse, samo ne samo Zidovi/Jevreji u Jugoslaviji nego i sire. Normalno, frajer je bio mason.
No, moramo priznati da je vecini bilo dobro u to vrijeme(naravno, potpuno stoji opaska oko Bosnjaka/tadasnjih muslimana). Bilo nam je dobro upravo zbog toga sto je On bio LOS, ZAJEBAN igrac.
Pazi foru, nece sa SSSR-om, nece sa Zapadom(SAD-om, kapitalistima) i frajer napravi FUCKIN' Pokret nesvrstanih. U folu, ko jebe te siromasne, jadne, gladne, mnogoljudne zemlje, a ponovo zna da je sa njima 100% siguran, niko ih ne smije karati vise nego sto vec jest.
Taman u to vrijeme krece svjetska zvaka o promociji ljudskih prava itd.
PROKLETO DOBAR PLAN.
Nazalost, nemamo vise svojih jakih, jebenih masona... Sada nas jasu tudji masoni, agenti(citaj spijuni) MI6- Paddy Ahdown(primjer), by the way, pravo ime sa titulom mu je Jeremy John Durham Ashdown, Baron Ashdown of Norton-sub-Hamdon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 21:11 

Za sva sranja u bivšoj državi,zaslužan je isključivo kapitalistički sistem. Titov socijalizam,kao ideologija u čijem centru je bio čovjek,je bio prijetnja izrabljivačko-kapitalističkom sistemu,te su se usrana Amerika i fašistička Njemačka,svih ovih godina svojski trudile da naprave Ovo što je svakodnevnica u svim ovim državicama danas.Razbijanje slovenskog korpusa na ove smješne etničke grupacije je plan i posljedica,a koliko je to sve funkcionalno,vidi se u svakom segmentu...od sporta,ekonomije,perspektive i da ne serem dalje...svako normalan sa dovoljno godina može izvesti kvalitetno poređenje.
Klasična staroromanska filozofija tipa"divide et impera".

Northern horda lupa gluposti .
Taj isti Josip Broz je u bivšoj državi destabilizirao Srbiju preko Kardelja,a bogami i preko tog"jevreja" i to uvodeći SAP Vojvodinu i Kosovo,koje su do tad bile sastavni dio Srbije.Tim potezom je balansirao bivšu državu i koncipirao je kao federaciju približno ravnopravnih država.Na tome mu svaka čast.Zbog toga mu "patriotski" orjentisani dražini srbi i dan danas spominju majku.
Interesantno je i to da su se nakon raspada SFRJ,svi nekako odjednom počeli osjećat ugroženost.Dijelom i zbog dizanja nacionalne svijesti na viši nivo jugoslonenstva.Svako ko se osjećao jugoslovenom nije bio ugrožen,jer je njemu "pripadalo" mnogo više nego sto je pripadalo nacionalno deklarisanom.I što će mu ikada pripadati.
To što se horda osjeća frustriran,nije ništa kako će samo biti frustriran...

Nema političke opcije koja svima odgovara.
Postoji politička opcija koja pod prijetnjom svima odgovara.
Svako "zašto"ima svoje "jebiga".
TITO je bog.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 21:33 

dabogda usto iz groba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 21:34 

Tako je brate heretice!!
Samo da dodam - SFRJ je trebala samo reforme i nista vise...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 21:49 

Dabogda ustao iz groba dobro naoružan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 22:05 

heretik Rajko wrote:
Dabogda ustao iz groba dobro naoružan.

:evil: :evil: :evil:

Heretice, mi trebamo gajiti pozitivan jereticki duh BOGUMILA, koji nas, putem naseg LJILJANA, vodi sve do jedne od najdivnijih pokrajina u Francuskoj LORENE.

Ovo nisu prazna trabunjanja.

Jebes oruzje, trebaju nam ljudi koji znaju tumaciti simbole. Dosta je materijalizma.

Tito se moze ponoviti.
I da, On NIJE Bog.

Jebes oruzje.
Pokloni malo duha.

With love

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 22:30 

Heed the words of heresy! :twisted:

Ubode ga Rajko u oko.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 09. 2005. 22:47 

:twisted: Nije bog.Samo individua s nedostižnom spiritualnom nadogradnjom.To cijenim.Tome se klanjam,pa mi se kadkad otme utisak da jeste.Haha.Vidiš,Titovo najjače oružje su bili govori,tripovi...i da go "ustane",ustao je dobro naoružan.Materijalizam?Ne bih rekao.
Materijalizam bezdušnim!!! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 00:20 

Cniostani wrote:
Kold, nemas pojma o cemu pricas. Sva trulez titovog ekonomskog sistema se pokazala 80tih i uvelikom dijelu ucestvovala dezintegraciji Juge. Pomnozi to sa losom politikom prema nacionalnim grupama, pa sa losom vojno-strukturalnom politikom, pa sa losom birokratsko-upravnom politikom, dobijes a perfect little ethnic war. A to sve nam je Tito ostavio u amanet - to su upravo bile institucije koje su njega drzale na vlasti sve ove decenije.

Cinjenica je da stvari koje su se desavala na globalnom planu (npr. kriza USSR-a i raspad bi-polarnog sistema) afektirale su cijeli svijet, a ipak nisu svi otisli u helach ko mi u bivshoj Jugi. To ti je dovoljan dokaz lose politike i rukovodstva.

Pa sto nije doslo do slicne dezintegracije u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Litvaniji, Latviji...zasto nam je drzava sada sa obilatom pomoci kapitalisticke bjele brace perspektivno daleko iza Turkmenistana?

Losa politika i rukovodstvo? zar zaista mislis da je propast Jugoslavije bila slucajnost? Proizvod lose politike? Ne, nego je nekome, pardon, mnogima, bilo u maksimalnom interesu da se stvari rjese na onaj nacin po kojem se i jesu rjesile.

Politika i rukovodstvo stare YU su nesto sto za jos tri generacije Balkan nece izrodit, bar na kadrovskom planu. Taj nivo istreniranosti i profesionalnosti na ovim prostorima vise NE RASTE.

Primjer: Hidrogradnje je krajem sedamdesetih u Iraku imala vozni park od 4000 samo mjesalica za cement, i to slepera, bas bih volio vidjet kad ce ih Brown & Root tolko istrest, nece ni kad potpisu predaju svih nafnih zaliha familiji Bush licno.

Jenki je kriv za sve...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 00:22 

AdVers wrote:
Ljudskoj gluposti nikad kraja :lol:

Quote:

Pa sad, ne znam bas kakve je veze imao Marshallov plan (ako se ne varam, radi se o amerockom planu ekonomske obnove Evrope nakon drugog svjetskog rata) sa Titom i SFRJ :)

Znas li koliku je koncesiju Jugoslavija dobila od tog plana, a koliku clanovi Varsavskog Pakta?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 187 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]