Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 13:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 02:42 

heretik Rajko wrote:
Glede tramvaja i ostalih prevoznih sredstava se apsolutno slažem s tobom.Navike,posebno higijenske,naših sugrađana nisu dovoljne ni za afrike,a kamo li za evrope.Tome dodaš kapljične infekcije,masu ljudi i sebe u tramvaju i najbolje što ti se može desiti je gripa. :lol:

Ja se stalno vozim u tramvajima i busevima. Ne perem ruke prije jela jer nit u srednjoj nit na faxu nit u menzama nema sapuna i papira za ruke. Uz to moj fax je najveci u zemlji. I ja uvijek imam duge nokte. Putujem po drugim zemljama pa skupljam i medjunarodnu prljavstinu. Kolko prosjecno pokupim bolestina dnevno? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 04:15 

znate sta? istina je da svako ima svoje, ali jesu li se ovi koji odobravaju homoseksualizam i usvajanje djece od strane tip parova, zapitali za buducnost svoje djece i potomaka, ali i ovog svijeta uopste?
ako se ovako nastavi, u nekoliko iducih stoljeca ce samo biti homoseksualci, reprodukcija ce da potpuno prestane...meni je to jednako kanibalizmu. Sami sebe cemo da unistimo, kao sto smo i navikli.
A, bas bih se voljela naci u 2200. godini, kad budu samo homici i lezbe obitavali na ovoj planeti, pa se pojavi mala grupa hetero ljudi koji ce imati tajne klubove i barove i bit ce ismijavani od strane homosa i morat ce kriti da su hetero :lol:

Profile  

Post subject: Re: lezbo mania
PostPosted: 14. 11. 2005. 12:46 

Uriel wrote:
e ba nesto kontam... u Zagrebu je medju ovim goticarkama i klinkama jako in biti BI, to jest zvaliti se po koncertima sa frendicama ili imati curu i decka... ovde koja nije BI nije dovoljno cool... pa nesto kontam kad ce to postat trend i u Sarajevu ili je vec krenulo? neznam, nisam dole. Ja mislim da je samo pitanje vremena kad ce srednjoskolke pocet se furat na lezbo act. ali opet u drugu ruku..da li je to realno ocekivati u Sarajevu. Da li smo toliko liberalni?
Imamo li mi dovoljno goticarki za to ili trebamo pricekati deset generacija kao i za sve ostale zajebancije?

To je toliko debilno i odvratno da se opisati ne moze!
Ljudi skloni istom spolu su ljudi koji su takvi rodjeni,a koristiti to da bi se skrenula paznja na sebe je odvratno!
Nisam nesto na to obracala paznju kad budem u Zg,a zato jesam primjetila da se na trgu svaku vecer okupljaju ljudi darkerske furke koji imaju obicaj od ljudi traziti koji dinar(neki od njih),svi su,naravno,isti ili jako slicni,trebama se oci ne vise od silne crnine i nose System majice.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 13:13 

Quote:
ništa jos nije dijagnosticirano jer reci da je homosexualnost bolest pokrenula bi lavinu etickih i moralnih pitanja u svijetu..nastao bi kaos. tko zna, možda su i oni sami dosli do konkluzije da je to bolest, odnosno poremecaj, ali im se doslovce ne isplati šokirati javnost...

ovo nije tacno. homosexualnost je npr. u starim izdanjima DSM (dijagnostic and statistical manual), objavljenim ranih 70-tih ili tako nesto, bila obiljezena kao poremecaj. nije doslo do nikakvih lavina etickih i moralnih pitanja u svijetu kad je 1975 god. APA odlucila izbaciti tu dijagnozu iz tog prirucnika za poremecaje. skontali su da dijagnoza nije bila zasnovana na cinjenicama i da se terapijom ne moze tek tako promijeniti necija orijentacija.

a sto se tice odgajanja djece od strane istospolnih parova... ako dijete ima izbor da raste u gay familiji, u kojoj roditelji imaju postovanja i ljubavi jedno za drugo, ili u hetero familiji gdje su prisutni strah i nasilje, onda je za njega ova prva zajednica normalna. to sto ce u skoli neko zajebavati dijete sto ima gay roditelje, to je vec problem drustva i na tome treba poraditi, a ne na uskracivanju roditeljstva parovima koji bi inace bili dobri roditelji.

jednom prilikom sam pricala sa nekom rajom na ovu temu i neko rece, 'pa ako dijete raste sa gay roditeljima i ono ce postati gay po uzoru na roditelje.' po toj logici ispada, mi sto smo hetero smo takvi samo zato sto smo rasli uz hetero roditelje, pa eto, orijentaciju mozemo promijeniti kad pozelimo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 16:42 

Amita,

losa ti je kalkulacija. ako je 10% stanovnistva gay onda recimo u sljedecih 100 novorodjencadi bice 90 hetero i 10 gay, i tako dalje. dakle nemoguce je da svi postanu gay vremenom.

ti se pitas da li razmisljamo o svojoj djeci. pa da se meni rodi dijete u bude homoseksualac sigurno bi ga volio isto koliko i da nije homo. a mogu se kladiti da bi i ti. moras biti pravi zatucanko da ti sexualna orijentacija neke osobe, pogotovo djeteta, odredjuje kako ces ponasati prema toj osobi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 18:58 

Vanja tu zanju opasku daje iz licnog iskustva grupnog pisanja, naime, Vanja nije zamjetio razlike kada je koristio pisoar sa gejevima il strejterima :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 19:23 

Cniostani,
ja sam tu kalkulaciju navodila kao primjer da neki ljudi skontaju kako cemo na kraju da zavrsimo, a potpuna tacnost mi je nebitna, bitan je ishod pa bilo to za iducih 200 ili 2000 godina....

A ja ako i budem nekad imala djecu potrudit cu se da znaju sta je zdravo, a sta ne.
I ja imam jednog prijatelja homica i frendicu lezbu, sto uopste ne utice na
to da se ja druzim sa njima...za mene su oni, po pitanju seksualnosti, bolseni ljudi i oni znaju moj stav o tome :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 20:15 

Amita, sve je to OK, ali djeca se rode sa tim. Dzabe ces ti njima trubit svaki dan "sta je ispravno" ako su oni rodjeni sa tim. Gledaj na seksualnu orijentaciju kao na boju koze - kakav se rodis takav si do kraja zivota

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 20:17 

KoldVoid wrote:
Vanja tu zanju opasku daje iz licnog iskustva grupnog pisanja, naime, Vanja nije zamjetio razlike kada je koristio pisoar sa gejevima il strejterima :lol:

Ja ne znam u sta ti gledas buraz kad pisas.... ja kad pisam u grupnom WCu gledam samo pravu u zid dok nije vrijeme za evakuaciju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 20:26 

ova tema mi lagano ide na živce.. cniostani.. shvati da nemožeš uvjeriti ljude u išta, pa tako ni u svoje stavove o homoseksualnosti. nemogu ni ja. i gotovo. ovakvih rasprave je oduvijek bilo u društvu i nikad nisu dobro završile.. tak da molim lijepo.. lock :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 20:28 

Black Ofca:
Ima i jedan uznemirujući pojam kliconoštva :cry: .A nešto čisto sumnjam da ne vodiš računa o higijeni,to se primjeti na prvi pogled.Jebiga vidi se.
Nego,jedan korisan tip:uvijek sa sobom nosiš male zgodne bočice dezinficijensa,pa ga koristiš po potrebi.Nije nešto posebno koristan,al se dobro osjećaš. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 20:45 

Cniostani:

Jest baš kakav se rodiš takav si do kraja života.Takav je i Michael Jackson.Bijel i vjerovatno pedofil. :lol:
Seksualna orijentacija je nešto s čime se rodiš,ali okolina itekako ima uticaja.
Lik rođen sa normalnom seksualnom orijentacijom u homoseksualnoj sredini kakav će biti :?:

Homoseksualnost je kvalitativna devijacija libida,tj.sexualnog nagona,i kao takva je patološko stanje.I za to postoji terapija u kojoj aktivno učestvuju psihijatri i seksolozi,naravno ako homoseksualna jedinka želi i shvata da ima problem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 21:47 

Quote:
Amita, sve je to OK, ali djeca se rode sa tim. Dzabe ces ti njima trubit svaki dan "sta je ispravno" ako su oni rodjeni sa tim. Gledaj na seksualnu orijentaciju kao na boju koze - kakav se rodis takav si do kraja zivota

mozda se djeca rode sa tim, ali cinjenica je da su neke osobine nasljedne, pa buduci da se ja nisam rodila sa tim seksualnim poremecajima, te da ce onaj nesretnik koji mene ozeni imati isto tako zdrave sekusalne navike, onda nemam razloga za brigu :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 04:46 

Cniostani wrote:
KoldVoid wrote:

Ja ne znam u sta ti gledas buraz kad pisas.... ja kad pisam u grupnom WCu gledam samo pravu u zid dok nije vrijeme za evakuaciju.

Ja ne nosim bokserice a guzica mi se povecala u zanje vrijeme pa moram pazit da se ne ustrcam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 13:34 

Sally, ne ocekujem da ikoga ubjedum u bilo sta. jednostavno zelim da iznesem neke podatke i svoje misljenje. Meni stvarno ide na zivce odnos drustva prema homoseksualcima isto kao sto mi idu na zivce rasizam, anti-semitizam i jos neke pojave. I sta je tu lose navest ljude malo da razmisljanju o tim stvarima? Svuda u svijetu se otvoreno prica o tim temama, a ovdje treba da bude tabu?

Evo nasao sam jos jedan dobar clanak o gay teensima u Americi objavljen proslog mjeseca u Time magazinu. Zagovornici ideje da je homoseksualnost patologija ce naci ideoloske saveznike u Jerry Falwell-u i slicnim evandjelistima.

http://www.time.com/time/archive/previe ... 56,00.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 15:01 

rajko, pedofilija i homosexualizam nisu ista stvar. ko kaze da ce lik rodjen sa hetero nagonima u homo sredini biti homo? sta je sa slucajevima gdje hetero familije imaju homosexualno dijete? hetero veze i sredine nisu nikakve garancije da ce necije dijete biti takodjer hetero. a "terapije" za "lijecenje homosexualaca", koje su bile popularne u svijetu prije nekoliko decenija, sada se smatraju sramotom u psihologiji/psihijatriji. i nisu nista vise nego to -- sramota.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 19:05 

Noumenon:
S obzirom da si mi tako mudro pojasnila da homoseksualnost i pedofilija nisu ista stvar,na moju,više nego očitu zajebanciju na lik i djelo M.Jacksona(koja je više nego off),nemem izbora nego ignorisati ostatak tvog posta. :lol: :lol: :lol:
Hvala još jednom na prosvjetljenju. :twisted:

Zahvalni Rajko.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 21:49 

Ma sve je dobro dok se radi o zajebanciji :twisted: Ne dobih reakciju na bitnije stvari, ali nema veze. Ne moram i ja dozivjeti prosvjetljenje :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 01:14 

Cniostani wrote:
Sally, ne ocekujem da ikoga ubjedum u bilo sta. jednostavno zelim da iznesem neke podatke i svoje misljenje. Meni stvarno ide na zivce odnos drustva prema homoseksualcima isto kao sto mi idu na zivce rasizam, anti-semitizam i jos neke pojave. I sta je tu lose navest ljude malo da razmisljanju o tim stvarima? Svuda u svijetu se otvoreno prica o tim temama, a ovdje treba da bude tabu?

Oh ju pi si fegot ju....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 05:39 

Ne vidim u cemu je problem u reprodukciji ljudi gay orijentacije. Tih 10% homoseksualaca je postojlo odvijek pa jos nismo izumrli. cak naprotiv, ima nas vise nego ikad. Pa svi znaju kak se deca delaju i to nema veze sa seksualnom orijentacijom. Fizicki su sposobni imati decu i mogu ju imati kad hoce zena i muskarac. Pa nisu sterilni ak su vec gay. Zbog visih ciljeva valjda bi pretrpeli jednu noc s osobom suprotnog spola, kao i ostalih 90% populacije :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]