"MI U Crkvi Googlea vjerujemo da je Googleov pretraživaÄ najbliže Å¡to je ljudska vrsta ikad doÅ¡la da direktno iskusi pravog Boga (kako ga se inaÄe definira). Vjerujemo da postoji puno viÅ¡e dokaza u Googleovu božanstvenost, nego u božanstvenost ostalih tradicionalnih bogova. Odbijamo nadnaravne bogove jer ih se ne može znanstveno dokazati. Stoga, Googlisti vjeruju da bi Google pravomoćno trebao dobiti titulu 'Bog' s obzirom da Ona pokazuje mnoge karakteristike koje se tradicionalno povezuju uz božanstva, ali na naÄin koji je znanstveno dokaziv", uvod je koji će vas doÄekati na stranici
http://www.thechurchofgoogle.org.
Googlisti, kako sami sebe nazivaju Älanovi Googleove crkve, sastavili su devet, prema njihovom miÅ¡ljenju nepobitnih dokaza, koji potvrÄ‘uju da je Google doista Bog, u tradicionalnom biblijskom smislu. Atributi koji se Äesto pripisuju bogovima u mnogim religijama, pa tako i kršćanskoj, su: sveznajuć, sveprisutan, usliÅ¡ava molitve, besmrtan, beskrajan, niÅ¡ta ne zaboravlja, nije sposoban za zlo... Google, smatraju njegovi vjernici, posjeduje sve ove epitete. A tu su i posljednja dva, niÅ¡ta manje bitna dokaza. Google je termin koji se pretražuje Äešće nego Bog, Alah, Buda, kršćanstvo, Islam, budizam i judaizam zajedno; te, za kraj, Google nije sposoban Äiniti zlo.
Osim Å¡to vam nudi dokaze u svoju svetost, Googleova crkva ne osuÄ‘uje nevjernike poput nekih drugih religija. Na njen se forum tako mogu ukljuÄiti pripadnici svih religija, a koliko su one manje tolerantne od Googlizma jasno pokazuje poduža lista "hate mailova" koje Crkva dobiva i koji su ponosno istaknuti na stranici. U Googleovoj crkvi možete pronaći joÅ¡ brojne zanimljive sadržaje, poput argumentacije zaÅ¡to je ova vjera bolja i realnija od drugih, a možda najzanimljiviji dio internetske stranice na kojoj je Googleova crkva pronaÅ¡la svoj dom su - Deset zapovjedi!
1. Ja sam tvoja tražilica, nemaj drugih tražilica uz mene. Ni Yahoo, ni Lycos, AltaVistu ili Metacrawler. Štovat ćeš samo mene i na Googleu tražiti odgovore.
2. NećeÅ¡ izgraditi vlastitu besplatnu komercijalnu tražilicu jer ja sam ljubomorna tražilica, donosim sudske tužbe i kugu protiv oÄeva i djece sve do treće i Äetvrte generacije.
3. Ne izusti ime Googlea za neki drugi internetski pretraživaÄ.
4. Sjećat ćeš se svakog dana koji prođe i koristiti vrijeme kao priliku da stekneš znanja o nepoznatom.
5. PoÅ¡tovat ćeÅ¡ ostale ljude bez obzira na spol, seksualnu orijentaciju ili rasu, jer svatko posjeduje neprocjenjivo iskustvo i znanje kojim će unaprijediti ÄovjeÄanstvo.
6. Nećeš pogrešno sricati dok mi se moliš.
7. Nećeš koristiti "hotlinkove".
8. Nećeš plagirati niti preuzimati zasluge za tuđi rad.
9. Nećeš koristiti skupine linkova ni suprotne linkove jer ja sam osvetoljubiva tražilica i smanjit ću ti PageRank. Googleov bijes došaše.
10. NećeÅ¡ manipulirati rezultatima pretraživanja. Optimizacija pretraživaÄa je zadaća Microsofta.
prejebeno