E hajd nek se sad neko usudi dirat zavidovićane, ima da ti salgiju ućeraju
http://www.tnt.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=49U Studentskom domu Bjelave pretućeni mladići
U Studentskom domu "Bjelave" u Sarajevu preksinoć su iza ponoći napadnuta i povrijeđena trojica studenata dok su spavala u svojoj sobi.
Jednom od njih, 19-godišnjem Ibrahimu Džanki iz Goražda u napadu je slomljen nos, dok su njegova dvojica cimera, Senad P. I Semir R., također iz Goražda, prošla s lakšim povredama.
Bio pijan
Kako nam je ispriÄao povrijeÄ‘eni Ibrahim, u njihovu sobu dva sata iza ponoći upao je Selvir F. iz Zavidovića, koji takoÄ‘er boravi u domu i odmah ih poÄeo tući. Navodno je napadaÄ bio pijan, a inaÄe radi kao konobar u kafiću koji se nalazi u sklopu doma.
- Mi smo bili u tom kafiću, nakon Äega smo otiÅ¡li u sobi na spavanje. Vrata su bila otkljuÄana i on je upao u sobu i poÄeo nas tući. Bili smo u Å¡oku jer nas je probudio. Mene je udario pesnicom u lice i slomio mi nos, dok je jednom od mojih cimera takoÄ‘er povrijeÄ‘en nos, a drugog je udario stolicom u leÄ‘a - ispriÄao nam je Džanko.
Nakon toga Selvir F. je otišao iz sobe, a potom se ponovo vratio. Tada su ga njih trojica zadržala do dolaska policije.
- On nam je i ranije prijetio i napadao nas. Jedne prilike nam je porazbijao sve u sobi. Navodno nas optužuje da smo telefonom zvali njegovu djevojku, što smo mi demantirali - istakao je Džanko.
Reakcije roditelja
Policajci su se ubrzo nakon poziva naÅ¡li u Domu i obavili uviÄ‘aj. JuÄer tokom dana napadaÄ je privoÄ‘en na sasluÅ¡anje nakon Äega je puÅ¡ten.
U sluÄaj su se ukljuÄili i roditelji napadnutih mladića koji su juÄer ispred Doma burno reagirali na to da jedan ovakav objekt nema nikakvog obezbjeÄ‘enja. TakoÄ‘er su najavili da će pozvati sve roditelje Äija djeca borave u ovom objektu kako bi na neki naÄin od nadležnih zatražili pomoć i zaÅ¡titili svoju djecu.
Dnevniavaz.ba/Radio TNT