Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 18:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: "povorka ponosa" beograd 20.sep.
PostPosted: 19. 09. 2009. 18:13 

hiljadu zasto hiljadu zato

mozda na radost ili na zalost,ko ce ga znati,ali ova manifestacija nece biti odrzana sutra u beogradu.

http://www.b92.net/info/komentari.php?n ... 301#rating

sve u svemu prije neki dan sam bio u pomenutom gradu,atmosfera ovim povodom je bila na tacki kljucanja.imam osjecaj da tamo zivim da bi sutrasnji dan ili proveo negdje izvan grada ili bi se zamandalio u kuci.

balkan, 2009. ?!?

Profile  

Post subject: Re: "povorka ponosa" beograd 20.sep.
PostPosted: 19. 09. 2009. 18:28 
Moderator

Znači ipak neće biti ovoga...pratila sam baš zadnjih dana šta se dešava.

Ja sam nekog mišljenja da homoseksualcima nije nužno potrebno paradiranje ni šetanje ulicom jer ni heteroseksualci ne paradiraju niti trljaju nekom o nos svoju seksualnost. Ako je to jedini način da pritsnu društvo i da ih ono prihvati, loše će proći. Zna se dobro kako narod na Balkanu odgovara na pritisak. Nažalost. Znam par savršeno normalnih homo/biseksualaca koji nikad nisu insistirali na potraživanju svojih 'prava' jer znaju da ih ovdje nemaju od koga tražiti. Čuvam njihovu tajnu i svi sretni. :D

Mene razočarali komentari u pogledu ovoga koje sam pročitala na fejsbuku kod nekih svojih prijatelja iz Srbije. Sve mislih da su to normalni ljudi, kad tamo 'pedere na vrbe' i sl...e rekoh jbga, svugdje isto

U Sarajevu je ispao rat zbog izložbe koju je organizovala jedina LGTB organizacija u BiH, no Beograd kao jedna sredina slobodnijih svjetonazora trebala bi reagirati drugačije.

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2009. 18:35 
Moderator

koje su ti ljudi tamo seljacine... dno brate.. isti kurac ko i Bosna.. da ti se zivot zgadi... balkanci... :roll:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2009. 18:40 
Moderator

To ti velim, brate...balkansko pravilo - što veći grad, to više debila. Sutra napravi paradu metalaca i neko će dobiti kamen u glavu. :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2009. 18:53 

Nameless wrote:
koje su ti ljudi tamo seljacine... dno brate.. isti kurac ko i Bosna.. da ti se zivot zgadi... balkanci... :roll:

ja mislim da imaš pogrešno mišljenje,ili si se pogrešno izrazio.
nisu ljudi u srbiji seljačine,nego manjina koja zavodi teror i maltretira ostatak (kao i samu drzavu) te stvara ruznu sliku.
idem da gledam basket pa se cujemo kasnije..

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2009. 19:01 

Sale Obson wrote:
Nameless wrote:

nisu ljudi u srbiji seljačine,nego manjina koja zavodi teror i maltretira ostatak (kao i samu drzavu) te stvara ruznu sliku.

nije se pogresno izrazio .... svi balkanci su seljacine prave ... tu nema fala :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2009. 19:30 

aa pedera jebote..

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 01:33 
Moderator

xD wrote:
Sale Obson wrote:
Nameless wrote:

nije se pogresno izrazio .... svi balkanci su seljacine prave ... tu nema fala :lol:

Potpis. po prvi put IKAD da potpisujem na mrkvino...

Sale jebote, fakat tebe i Straleta mozda i najvise postujem (po stavovima) od sve ekipe na forumu, al covjece...

Sto istocnije to gore - potvrda pravila...

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 08:47 

jebem im mater pedersku, sve ih treba spalit. čuj muškarac muškarcu da ga u šupak stavlja, gdje to ima?!?! da je bog htio da budemo homoseksualci, takve bi nas pravio!!!

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 12:26 

Nameless wrote:
sto istocnije to gore - potvrda pravila...

rekao bih istocnije - radikalnije..

ali ne smatram sebe balkanaskom seljacinom tako da ne mogu da se slozim da su svi ljudi na balkanu papci.
fali nam kvalitetnog obrazovanja i vaspitanja,i to je ono na cemu moramo da radimo.
sve parade i raznorazne povorke povodom XY problema nista nece promjeniti,tj uticati na odrasle osobe zbog vec formiranog stava,ali ako djete naucis ispravnim stvarima u skoli i kod kuce onda kasnije imas zdravo drustvo.

a u potpunosti se slazem sa Elmom i njenim razmisljanjem.
isto bi i ja napisao da se one nije prije oglasila.

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 14:11 
Moderator

Ne smatram ni ja sebe balkanskom seljacinom, sto ne znaci da ne smatram devedeset posto balkanaca seljacima, manje inteligentnim, needuciraniranom gamadi... Ovakve stvari mi to potvrdjuju... Bosna i Srbija po tom glave najvise... sto je-je... zatim svi ostali..

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 14:34 
Sale Obson wrote:
...ali ako djete naucis ispravnim stvarima u skoli i kod kuce onda kasnije imas zdravo drustvo.

odlicno receno!!!!

Sale Obson wrote:

nazalost, nekad imam osjecaj da se ne radi vise o MANJINI, barem tako djeluje...
tj. zamisli vecinu ljudi, koji normalno razmisljaju, al ne djeluju, ne angazuju se, shodno tome upitno je da li su uopce vecina i da li su maloumni kreteni manjina ili velicina... zbrka, frka

kako bi moja frendica rekla, ne samo i za balkan, nego u zadnje vrijeme i za ostatak zemalja gdje god "nas" ima: bilo kuda, sranje svuda...

PostPosted: 20. 09. 2009. 14:52 
Moderator

Pa i nije manjina, isto kao sto nije ni u Bosni manjina, nego velika vecina... Los, jako los, najgori genetski materijal uz shiptare... evo ga ovdje. fuj.
i jos jedna neistina se prica, da je prije rata bilo divno i krasno, bez papaka, sve gradska kulturna ekipa, bar u bosni.. jest kurac moj, bilo je manje nego danas to sigurno, al oduvijek je sredina bila poznata kao seljacka, najprimitivnija, sa gro shanera/papaka...

sutra ce i u sarajevu opet tuc homoseksualce... a vehabijama niko nista.. :roll:

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 14:56 
a jarane, tuci homoseksualce zato sto se izjasnjavaju takvim kakvi jesu je isto da ja sad izadjem tuci nekog zato sto ide u dzamiju ili crkvu ili sta ja znam, zato sto meni smeta njegov licni izbor...

kolko tup covjek moras biti samo jbt....
najgore je kad "nasi" ovi primitivci, sve to jos pravdaju religijom, i ovo i ono.......

PostPosted: 20. 09. 2009. 14:59 
i lijepo je juce mustafa nadarevic na OBNu rekao

niko nije birao da se rodi takav kakav jeste, rodjen je, dat mu je zivot, dati su mu roditelji, data mu je religija, data mu je seksualnost....

neki ljudi su ocigledno ubijedjeni u to da nije bas tako jednostavno.......

PostPosted: 20. 09. 2009. 15:21 

ma tako smo naviknuti jbt ... svak gleda svakoga ... zasto je samo na balkanu uobicajeno vrijeđanje manjina ( metalci , pankeri , cigani ... ) ... nije ni cudo jbt ... u SAD-u ljudima je bitno samo da plate porez LOL , za ostalo ih boli kurac ... ima svugdje kretena to je nebitno ... al fakat na balkanu ih ima najvise ... svi neke ustaše , partizani i ti kurcevi ... to je odman kreten ak ima veze sa tim

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 15:31 

Nameless wrote:
sutra ce i u sarajevu opet tuc homoseksualce... a vehabijama niko nista.. :roll:

zato sto im se dopusti to jebiga... oni se dignu kad su peder-festovi, kad je nesto sto smatraju da ne bi trebalo bit za mjesec posta itd, al njima se nema ko dic... ova kulturnija i alternativnija raja su sve pizde do pizdeka, mogu jedino saneri, a oni ce prije na nas nego na njih. tako da je pusiona ovdje kako god okrenes... mozda drotovi da ih obuzdaju al tek kad navale kamenjem i ostalim...

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 15:37 

Moondust wrote:
a jarane, tuci homoseksualce zato sto se izjasnjavaju takvim kakvi jesu je isto da ja sad izadjem tuci nekog zato sto ide u dzamiju ili crkvu ili sta ja znam, zato sto meni smeta njegov licni izbor...

pa i jest isto, samo sto se kod nas i tuce zbog vjerskog izjasnjavanja, takva sredina kazem ti... neko ce te prebit sto si musliman, katolik, pravoslavac, hipi... hehe jebiga jest tako, glupani smo, primitivni. naravno govorim o vecini samo. samo ja licno mislim da je puno veci problem sto se raja mrze zbog vjerskog opredjeljenja nego sto vehabije mrze pedere.. naravno kod nas se i to dovodi u vezu s vjerom sto moondust rece. ma proklet narod, jedan te isti koliko god se mrzili medjusobno, ista smo mi govna i svi nas ko iste i gledaju. nesto mi se ne da da se zamaram s ovim svim.

Profile  

PostPosted: 20. 09. 2009. 15:47 
na nekom drugom topicu, miscini grind bastard dobro rece

dok se ne krenu molotovi bacati, nece biti bolje :)

PostPosted: 20. 09. 2009. 18:15 
Moderator

Činjenica je da smo, slobodno govoreći, svi mi, na ovaj ili onaj način, pod pritiskom vjerovanja/stereotipa da su homoseksualci nešto negativno i mržnja, neslaganje sa takvim nečim je, opet slobodno govoreći, naš stil života.

Činjenica je, takođe, da je manjiska GLTBQ zajednica u Srbiji pokušala da učini što i njihovi zapadni srodnici - apelirati na javnost izražavajući jednu jasnu i javno rečenu poruku: Mi postojimo, prihvatite nas kakvi jesmo.

Činjenica je da, barem kako stereotip glasi... ovako nešto kao racio ovog gore zahtjeva ove marginalne zajednice - ne može biti shvaćeno od strane jednog homo balkanicusa - a šta ne može biti shvaćeno, a po definiciji je negativno - prema istom će se ponašati neprijateljski - odnosno, kolektivna svijest će početi odašiljati takve zahtjeve - zahtjeve definiranja neprijatelja i traženja obračuna s njim.

Činjenica je da, barem 1 od 20 ljudi je takav tip karaktera, ima takav socijalni background, ima takav stil života (manje, više devijantan) koji ga čini korisnim i efikasnim socijalnim oružjem protiv onoga što je definirano kao neprihvatljivo (mada već - neprijateljski) i da će ta osoba nešto radikalno: a) reći, b) podržavati, c) sprovoditi - intenzitet ovih radnji zavisi ponajprije od odobravanja "javnosti" (društva zapravo...) te od količine spremnosti tih pojedinaca i grupa na radikalizam (sjetite se Sarajeva prošle godine i vehabija i provedite ih kroz pobrojano gore; odobravanje "javnosti" je bilo prećutno i mogla se namirisati i u drugim državama, a kamoli gradovima u okruženju).

Činjenica je je dovoljan broj ovih "1 od 20" bio dovoljan da spriječi ostavarivanje zahtjeva GLBTQ zajednice ostavljajući ih tako na margini, možda bolje - prokopavši rov oko djela margine koji oni zauzimaju.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]