Pokret NaÅ¡i 1389 raspisao je nagradu od 10.000 eura za informaciju koja bi pomogla u hvatanju osobe koja policiji dostavi podatke o mjestu prebivaliÅ¡ta haÅ¡kog optuženika Ratka Mladića, javlja beogradski tabloid Kurir. Ova ekstremno desniÄarska organizacija graÄ‘ane Srbije poziva "da priteknu u pomoć srpskom heroju ne birajući sredstva".
"SNP NaÅ¡i 1389 smatra da režim, namjerom da uhiti generala Mladića, gura Srbiju u graÄ‘anski rat", priopćeno je na internetskim stranicama ove organizacije. Å to toÄno znaÄi "ne birajući sredstva" u razgovoru za Kurir objasnio je Älan udruge Igor Marinković.
"Ukoliko bi netko pokuÅ¡ao uhititi Mladića, ja bih ga fiziÄki branio! Ako bi ga privodili u mom susjedstvu, siguran sam da bi veliki broj susjeda priskoÄio u pomoć Mladiću. Neka svatko sam odluÄi na koji naÄin želi pomoći generalu", poruÄio je Marinković.
"Ukoliko bismo dobili informaciju da ste, recimo, vi izdali lokaciju generala Mladića, potrudili bismo se da vaÅ¡e ime ostane upamćeno na naÄin na koji to zaslužuje", kaže Älan SNP-a NaÅ¡i 1389 MiÅ¡a Vacić te dodaje kako "osoba koja izda heroja srpskog naroda mora u povijesti ostati zapamćena kao izdajnik".
Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA-e, smatra da u ovom pokušaju opstrukcije Mladićevog uhićenja ima elemenata kaznenog djela, ali dodaje kako na to pitanje mora odgovoriti Tužiteljstvo. Ipak, Stojić tvrdi kako BIA ima mehanizme za zaštitu identiteta svojih izvora.
Samo jos jedan od dokaza da se zna gdje je ovaj ratni zlocinac ... Sramota