Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 04. 2024. 15:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Kulinarski Topic
PostPosted: 15. 03. 2011. 01:50 
Offline
User avatar

Joined: 30. 03. 2005. 01:20
Posts: 3472
Location: GB
Molio bi da ovdje pišu ljudi koji sami kuhaju. Ko spomene maminu hranu ima warn a poslije i ban :D

Slobodno ostavljajte recepte, mišljenja, utiske itd.


Večeras je legla riba sa rižom, nažalost bez ikakvog umaka.

http://www.facebook.com/Miki.Monk#!/pho ... 29&theater


Last edited by dinko on 15. 03. 2011. 02:30, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 15. 03. 2011. 02:18 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
ja volim da spremam sebi meso, prvo odem u mesaru, kupim biftek, a ako nema, onda šniclu i obavezno kažem: "nije ti to baš svježe, al haj..."... Dođem kući pa uzmem lijepo NOŽ. onda siječem i siječem i ližem živo meso i grizem i jedem pomalo, pa uzmem tavu, pa kocku putera bacim u tavu, pa uzmem ČEKIĆ i gru-gru po onim šniclama, pa bacim na tavu, gledam kako se peče, skače puter, oprži me, ja ništa, uzmem onda da narežem bijelog luka, meso se nije ni ispeklo, a ja izvadim i onako polu-živo zaspem bijelim lukom, kila bijelog luka, ne mogu sebi doć po tri sata kolko mi se zamanta...


i tako, jedem meso...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 15. 03. 2011. 02:26 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
pravila sam omelette danas :mrgreen:
kad sam sama kod kuce nepravim rucak, a kad mi je druga polovina kod kuce tjera me da pravim rucak, all healthy stuff, pizza,spaghetti,nachos ide cesto ovdje.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 16. 03. 2011. 00:36 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Evo, jedan odličan stari topic sa rock-planet foruma:

viewtopic.php?f=3&t=10752&hilit=recepti

Dobar tek! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 16. 03. 2011. 03:15 
Offline
User avatar

Joined: 25. 02. 2005. 00:05
Posts: 2437
shitpifter wrote:
ja volim da spremam sebi meso, prvo odem u mesaru, kupim biftek, a ako nema, onda šniclu i obavezno kažem: "nije ti to baš svježe, al haj..."... Dođem kući pa uzmem lijepo NOŽ. onda siječem i siječem i ližem živo meso i grizem i jedem pomalo, pa uzmem tavu, pa kocku putera bacim u tavu, pa uzmem ČEKIĆ i gru-gru po onim šniclama, pa bacim na tavu, gledam kako se peče, skače puter, oprži me, ja ništa, uzmem onda da narežem bijelog luka, meso se nije ni ispeklo, a ja izvadim i onako polu-živo zaspem bijelim lukom, kila bijelog luka, ne mogu sebi doć po tri sata kolko mi se zamanta...


i tako, jedem meso...

:lol:


ja naredim kučkama da mi spreme jastoge, sve ostalo stiže supersonično iz šri lanke.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 21:27 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
Rucak danas, Nachos :mrgreen:
Image

Najbolja hrana ever!! :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 21:55 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Nije da nismo primijetili plazmetinu i Nintendo WII u kutu :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 21:58 
Offline
User avatar

Joined: 11. 06. 2010. 02:22
Posts: 1097
Location: Gornja Maoča
Nameless wrote:
Nije da nismo primijetili plazmetinu i Nintendo WII u kutu :)


Mislim da je to xbox :lol: :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 22:11 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Ispravka, XBox :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 22:19 
Offline

Joined: 09. 12. 2008. 20:25
Posts: 794
ja bi mogo onu vupiju


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 22:23 
Offline
User avatar

Joined: 21. 09. 2009. 12:49
Posts: 1034
Location: Konjic
ja bi da živim ondje :o


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 22:27 
Offline
User avatar

Joined: 11. 06. 2010. 02:22
Posts: 1097
Location: Gornja Maoča
primjer wrote:
ja bi mogo onu vupiju


Ovaj gori od mene ja primjetio Vino a on Pivu :lol: :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 23:04 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 24. 11. 2006. 19:20
Posts: 6731
Location: Sarajevo
Tuborg? ne fala..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 23:33 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
Piva i roze svijece na stolu , e ovo ako nije kakav nju brid teferic ja ne znam sta je :mrgreen: :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 23:37 
Offline
User avatar

Joined: 09. 08. 2009. 12:33
Posts: 2005
Location: Tuzla
Thy_light wrote:
Rucak danas, Nachos :mrgreen:
Image

Najbolja hrana ever!! :D


zar ovo nisu kesadilje? :mrgreen: načosi su kao čips koji umaces u topljeni sir :mrgreen: :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 17. 03. 2011. 23:57 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
Nachos je, samo izgledaju cudno posto sam ja to pravila, ali je dobro 8) Nevide se tortilla chipsovi
Ko to nesto ima protiv romanticni svijeci? :)
Vino je moje, cak is bosne! Zdrepceva krv


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 18. 03. 2011. 00:32 
Offline
User avatar

Joined: 09. 08. 2009. 12:33
Posts: 2005
Location: Tuzla
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 18. 03. 2011. 00:50 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:


A recepta xD Evo ti odgovor na taj tvoj recept na 3:31 http://www.youtube.com/watch?v=g-n2_r5ZUrc
ako ti se mili pogledati :mrgreen: :mrgreen:

I evo najveceg recepta od svih http://www.coolinarika.com/recept/724786

Ko ne voli KLJUKUSU nek' jede onda govna :mrgreen: :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 18. 03. 2011. 00:53 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
Ustvari evo vam ideja http://www.youtube.com/watch?v=Sb32BbO9 ... re=related pa pravite ;-)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 18. 03. 2011. 01:00 
Offline
User avatar

Joined: 09. 08. 2009. 12:33
Posts: 2005
Location: Tuzla
Obezglavator wrote:
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:


A recepta xD Evo ti odgovor na taj tvoj recept na 3:31 http://www.youtube.com/watch?v=g-n2_r5ZUrc
ako ti se mili pogledati :mrgreen: :mrgreen:

I evo najveceg recepta od svih http://www.coolinarika.com/recept/724786

Ko ne voli KLJUKUSU nek' jede onda govna :mrgreen: :mrgreen:


hvala tebi na misljenju ;) al dok ne probas ne seri ;)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group