Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 00:55

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cestitke svima koji slave
PostPosted: 11. 01. 2006. 04:10 

Koji je smisao cestitanja blagdana 'svima koji slave'?
Pa napisite 'Sretan ovaj ili onaj' i fajrunt. Oni kojima to nekaj znaci u zivotu i koji to slave budu prihvatili to kao cestitku upucenu njima, a druge lagano boli k...
Dal ima neki poseban razlog naglasavat da cestitate samo onima koji slave? Ili mislite da bi se ljudi mogli uvrediti ako ne slave neki blagdan, a vi se niste ogradili od cestitanja njima s tom frazom? Ide mi na zivce :evil:

Sretan rodjendan svima koji slave!
Sretna nova godina svima koji misle u njoj ziveti!
:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 04:37 

Eh.. :) Ne, selektivno cestitanje nije namijenjeno kao ogradjivanje vec je cisto direktno time upuceno onima koji slave, kojima to nesto znaci, ne vidim poantu cestitati Katoliku Bajram i sl.. nema to veze s ogradjivanjem, al eto.. ne vidim sta ti nije jasno..
Sretan rodjendan svima koji slave nije opcenit pojam vec se odnosi na jednu osobu i ona ce to prihvatiti vjerojatno..
Nova Godina je generalan 'blagdan'.. :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 04:44 

Pa ak cestitas vjerski blagdan onda se podrazuijeva iz same cestitke da je upucena onom koji slavi, nije to potrebno dodatno naglasavati. Ak je naslov teme Bozic ili Bajram, onda ak ne slavim nist od toga ne moram nit otvorit jer znam da su tu cestitke. S druge strane, ak i nist ne slavis opet je lijepo da ti neko pozeli sretan neki dan, bez obzira na datum :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 05:00 

Ali otvoris temu.. poanta je da nije sretan 'neki dan' vec 'sretan dan' koji ima odredjeno znacenje za neku grupaciju ljudi, nekima manje, nekima vise, znaci njima bi trebala ta cestitka ici primarno kao sto to rade i vrhovni patrijarh il nadbiskup il ajatolah il bilo tko drugi.. ne vidim sta ja imam nekom pravoslavcu il katoliku cestitati Bajram kad mu realno gledajuci ne znaci nista narocito (mislim, bez spike o tome koliki je stupanj posvjetovljenja danas i sl..) Neces cuti na nacionalnoj tv jedne BiH primjerice 'sretan Bozic ljudima BiH il Bajram' vec se cestitke upucuju onima koji to i obiljezavaju, znaci sasvim logicno je da se tako desava i na jednom multietnickom forumu kao sto je rock-planet, cista logika, nema tu sta cudno biti, niti je bilo kakvo ogradjivanje.. to da ti neko pozeli sretan neki dan je u postavci glupo, jer ponavljam, nije 'neki dan' i nema svima isto znacenje, neovisno o tome hoce li biti tebi sretan ili ne..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 05:35 

Ponavljam jos jednom: cestitka vjerskog ili nacionlanog praznika po defaultu znaci da se cestita samo onima koji to slave. Ako ne slavis onda ti ta sama recenica nist ne predstavlja i ne registriras ju. Cestitanje 'sretan ovaj ili onaj svima koji slave' je pleonazam, nesto kao 'sici dolje' i popeti se gore'. Nema to veze s politickom korektnoscu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 06:01 

Yah.. po defaultu, ali zanemarujes cinjenicu da ti nitko taj default ne upraznjava.. gledas ti na to s pogresne strane unatoc dobrim namjerama.. nista tebi nece neko uvaziti sto ces ti postaviti primjerice temu Dan Drzavnosti neke druge drzave, RH recimo, i cestitati svima redom u njoj i ocekivati da se ljudi pronadju.. selektivno registriranje ovoga il onoga, u jednom mjesovitom drustvu, smijesno.. sta to znaci jednom Albancu primjerice..? moze ti samo reci dan drzavnosti moje zemlje je tad i tad.. a i moze on tebi doduse cestitati ako zeli, ili moze pak zaobici temu po tvojoj logici, ali zasto bi stajala kao generalna tema u tom vidu onda, cisto da se ljudi pronalaze..? a-a, ne stoji, moze postojati eventualna solidarnost jedino.. no nema tu nikakve politicke korektnosti il bilo cega, to je cista logika i suvremena praksa.. isto tako sta ja tebi imam cestitati Bajram primjerice, pretpostavit cu da ne slavis.. ali Muslimanu hocu, i cestitam, selektivno cestitanje, isto kao sto bi on meni Bozic il sta vec.. Nema tu nikakvih defaultova i gluposti, to jednostavno tako ide, ne zato jer je politicki korektno, ne zato sto se ljudi ogradjuju vec zato sto to tako ide, a i nema razlog zasto ne bi.. a sad to sto se po tebi podrazumijeva da se ljudi pronalaze u tim cestitkama ovisno o opredijeljenju i pripadnosti je druga stvar, moze se desiti, ali ne mora, niti se nuzno dogadja..
Stvarno ne vidim gdje ti je problem tu.. haj ne slavim, al sto ne pozeljeti iz dobre namjere ostalima sretne praznike, al jok, sto selektirati.. heh, cjepidlacenje bespotrebno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 06:36 

Pa kaj onda ak otvorim temu 'Sretan dan drzavnosti RH'? Mislim da bi neko napisal ' Ja ne zivim u toj zemlji, zakaj ti to cestitas'? Mozda se neko pridruzi cestitkama, a ostali ne budu nist napisali i nikom nist. I ima pravo stajat ta tema na offtopiku kao i sve ostale besmislene i glupe teme. Jer ak ju neko procita i nekaj odgovori onda moze biti tu. Mislim, ja to ne bi isla cestital jer jos niakd u zivotu nisam pa ne vidim razloga sad poceti :P

Meni je logicno da ne treba posebno naglasavati kome i zakaj se nekaj takvog cestita, mislim da je jasno samo po sebi. Al tebi je mozda nekaj drugo logicno. Logika je relativna :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 18:33 

da ne duljim...slazem se s ofcom :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2006. 23:53 

Nije stvar u tome sta je logicno vec u tome da bespotrebno kompliciras i pravis 'problem' ondje gdje ga nema.. :p mislim, rasprave.. nije neka razlika sto ce se podrazumijevati, a sta ne, vec je jedno cisto prevladavajuca praksa, drugo ne..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 02:18 

ma vidi se da si ovca

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 03:08 

Moji postovi su jasni, razumljivi, precizno definirani i kratki. Pogledaj svoje prije nego pocnes meni objasnjavati kak kompliciram.

Nekaj je bila cisto prevladavajuca praksa jesti hranu s rukama bez pribora za jelo. Sad nije.

Nije ovo nikakva sveta dogma o kojoj se ne raspravlja, nit su ostale rasprave tu na nekoj visokoumnoj razini.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 03:09 

hot_blood wrote:
ma vidi se da si ovca

I s tim se ponosim :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 04:08 

Quote:
Moji postovi su jasni, razumljivi, precizno definirani i kratki. Pogledaj svoje prije nego pocnes meni objasnjavati kak kompliciram.

Eh, kad je netko uporan.. nije stvar u postovima, stvar je u danoj temi i da bespotrebno kompliciras relativno jednostavnu stvar koju vecina ljudi 'radi' kako 'radi' i nema tu nikakve vise filozofije, i to je krajnja poanta..

Quote:
Nekaj je bila cisto prevladavajuca praksa jesti hranu s rukama bez pribora za jelo. Sad nije.

Heh, premda je primjer apsolutno nevezan za ovo svejedno ne stoji, jer ovo je i dalje prevladavajuca praksa..

Quote:
Nije ovo nikakva sveta dogma o kojoj se ne raspravlja, nit su ostale rasprave tu na nekoj visokoumnoj razini.

Cuj ti to, a primijetih da ne povjerujes.. nemas se sta uvrijedjivati, ne omalovazavam ja temu, a pogotovo ju ne dogmatiziram, cisto govorim da pretjerujes u analizi jedne jednostavne stvari kako tko cestita i zasto.. geez, lighten up a bit..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 04:18 

Pa ja uzivam u pretjeranim analizama jednstavnih stvari. To mi je hobby. Ne znam zakaj ti pretjerano analiziras moju naviku pretjeranog analiziranja. :P

Treba uzivati u malim stvarima u zivotu... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2006. 21:30 

e jesi ofco nasla otvoriti temu bas pred moj rodjendan :P :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 01. 2006. 05:16 

Bogtejebo Meri Džejn, sorry :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 01. 2006. 15:52