Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 23:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Statistike i ostalo
PostPosted: 27. 04. 2006. 21:28 

Dodje mi sad ovo na e-mail pa cu da proslijedim ovdje. Citajte ako vam nije mrsko:

.. je 10% ljudske populacije ljevoruko?

... zagaðenje vazduha u SAD-u doprinosi u 2% od svih smrtnih sluèajeva?

... hranjenjem kokoške odreðenom vrstom prehrambene boje možete dovesti do toga da leže jaja sa žumancima u razlièitim bojama?

... je svaki èovek proveo oko pola sata kao jedna æelija?

... je belgijska pošta 1879. godine zaposlila 37 maèaka da raznosi svežnjeve pisama u okolini grada Liježa, ali je eksperiment kratko trajao jer su maèke pokazale da su veoma nedisciplinovane?

... je rekord u broju roðene dece od strane jedne majke 69, i to 16 parova blizanaca, 7 setova trojki i 4 seta èetvorki?

... koze i hobotnice imaju pravougaone zenice?

... proseèan kompjuter prikaèen na internet svakih 5 sekundi zarazi neki virus?

... su najmlaði roditelji u istoriji imali 8 i 9 godina 1910. godine i da su živeli u Kini?

... ako bi izraèunali koliko puta cvrèak cvrkutne u minuti, onda taj broj podelili sa 2, zatim dodali 9, i opet podelili sa 2, dobili bi taènu temperaturu izraženu u stepenima Celzijusovim?

... riba koja živi ispod 800 metara ispod površine mora nema oèi?

... je vodonik zapaljiv gas, kiseonik podržava sagorevanje ali kombinovani èine vodu koja se koristi za gašenje požara?

... grožðe eksplodira kada se zagreva u mikrotalasnoj peænici?

... je dvoboj u Paragvaju legalan ako su obe strane dobrovoljni davaoci krvi?

... je kikiriki jedan od sastojaka dinamita?

... proseèna tabla èokolade u sebi ima 8 parova nogu insekata?

... 90% holandskih tinejdžera prièa teèan engleski jezik, dok samo 80% amerièkih tinejdžera prièa teèan engleski?

... ako bi ispuštali gasove neprekidno 6 godina i 9 meseci proizveli bi dovoljnu kolièinu gasa da se napravi eksplozivna naprava razorna kao atomska bombai?

... su naše oèi od roðenja uvek istih dimenzija ali da nos i uši ne prestaju da rastu?

... ni jedan komad èetvrtastog, suvog papira ne može biti savijen na pola više od 8 puta?

... proseèan èovek za vreme svog života pojede 8 paukova?

... su slamèicu izmislili egipatski pivari koji su proveravali proces piva koje vri bez da pomeraju sastojke koji su plutali po vrhu?

... je od svakih 200 ljudi u proseku jedan psihopata?

... je Zemlja blago kruškastog oblika, polupreènik Severne Polulopte je 44 milimetra veæi od polupreènika Južne Polulopte?

... se u svakoj minuti u svetu proda oko 50 Biblija?

... je pecanje najuèestaliji sport na svetu?

... Amerikanci godišnje potroše 25 milijardi dolara na pivo?

... je otvaraè za konzerve pronaðen 48 godina nakon što su uvedene konzerve?

... je od 1815. godine voðeno 210 meðunarodnih ratova?

... MekDonalds i Burger King šeæerom oblažu svoj pomfrit kako bi dobio zlatno-braon nijansu?

... je Brus Li bio toliko brz da su filmovi morali biti usporeni kako bi se njegovi pokreti mogli videti?

... kitovi ubice ubijaju ajkule zaleæuæi se u njihov stomak odozdole izazivajuæi ajkulinu eksploziju?

... se tokom scene sa koèijama u filmu Ben Hur u daljini može primetiti mali crveni automobil?

... su u Finskoj bili zabranjeni crtani filmovi Paje Patka jer on ne nosi pantalone?

... su zbog oskudice metala u Drugom Svetskom Ratu dodeljivani drveni Oskari?

... prva 4 poteza u šahu možete odigrati na 318.979.564.000 naèina?

... je prva bomba koja je pala na Berlin za vreme Drugog Svetskog Rata ubila jedinog slona u berlinskom zoološkom vrtu.

... laganim izdizanjem nogu i lezanjem na leða ne možete potonuti u živi pesak?

... je Venera jedina planeta koja se rotira u smeru kazaljke na satu?

... je morskim rakovima škampima srce u glavi?

... je Èarli Èaplin jednom prilikom osvojio treæu nagradu na takmièenju za svog dvojnika.

... je po starom zakonu u državi Vašington ženama bilo zabranjeno da naprave više od 3 koraka unazad dok plešu?

... Ginisova Knjiga Rekorda drži rekord kao najèešæe kradena kniga iz knjižara?

... je astronautima zabranjeno da jedu pasulj pre poletanja jer ispuštanje gasova ošteæuje njihovo odelo?

... za 10 minuta svoga delovanja uragan ispolji više energije nego što bi ispoljilo celo nuklearno naouružanje na svetu?

... u proseku 100 ljudi godišnje umre od gušenja hemijskim olovkama?

... 35% od ljudi koji koriste liène oglase veæ su u braènom odnosu?

... jedna biblioteka u Indiani tone oko 2 centimetra godišnje jer statièari nisu uraèunali težinu svih kniga?

... je elektriènu stolicu izumeo jedan zubar?

... na planeti Zemlji ima toliko zlata da je prekrije celu u sloju od jednog metra?

... krokodili ne mogu da izbace svoj jezik napolje?

... su sveštenici u starom Egiptu èupali sve dlake sa svojih tela, ukljuèujuæi obrve i trepavice?

... je Amerkan Erlajns jedne godine uštedela 40.000 dolara izvadivši samo jednu maslinu iz svake salate služene u prvoj klasi?

... se bebe raðaju bez èašica u kolenima, javljaju im se tek u periodu od drugog do šestog meseca života?

... bi Barbika kada bi bila u prirodnoj velièini bila bi visoka 2,18 i imala bi mere 99-46-84?

... svaki put kada poližete poštansku markicu unosite u organizam deseti deo kalorije?

... Eskimi imaju preko 15 rijeèi za našu reè "snijeg"?

... neprestanim udaranjem glavom o zid trošite 150 kalorija na sat?

... ako bi vikali neprestano 8 godina, 7 meseci i 6 dana proizveli bi dovoljno energije u obliku zvuènih talasa da zagrejete šoljicu kafe?

... se na kanadskoj novèanici od 2 dolara nalazi amerièka zastava?

... je badem èlan porodice bresaka?

... je nemoguæe polizati svoj lakat?

... inteligentni ljudi imaju više cinka i bakra u svojoj dlaci?

... je Koka Kola na poèetku bila zelene boje?

... se pacovi razmnožavaju tako brzo da 2 pacova za 18 meseci mogu dobiti preko milion potomaka?

... 23% svih kvarova na foto-kopir mašinama izazivaju ljudi koji sedaju na njih i fotokopiraju svoje guzice?

... je amerièka vlada 1969. godine donela zakon koji èini ilegalnim svaki kontakt graðana sa vanzemaljcima ili njihovim vozilima?

... zubari preporuèuju da se èetkice za zube drže bar 2 metra udaljene od WC šolje kako bi se izbegao kontakt èetkice za zube i èestica iz WC šolje koje se raspršuju usled puštanja vode?

... oko 50% ljudi na svetu nikada nije obavilo telefonski razgovor?

... kvakanje patke ne pravi eho ali niko ne zna zbog èega?

... je nemoguæe kinuti otvorenih oèiju?

... kada se pomnoži 111.111.111 x 111.111.111 dobije se 12.345.678.987.654.321?

... svaki kralj u kartama predstavlja jednog velikog kralja iz istorije:
Pik - Kralj David
Tref - Aleksandar Veliki
Herc - Karlo Veliki
Karo - Julije Cezar?

... dešnjaci u proseku žive 9 godina duže nego levaci?

... ako kod statue neke osobe konj ima obje prednje noge u vazduhu - osoba je poginula u borbi, ako je konju samo jedna prednja noga podignuta - osoba je umrla od rana zadobijenih u borbi, a ako su konju sve 4 noge na zemlji - osoba je umrla prirodnom smræu?

... su slonovi jedine životinje koje ne mogu skakati?

... su trupe za vreme secesijskog rata koje su se vraæale u svoje kartele bez gubitaka na jednoj velikoj tabli pisali ''0 Killed'' (0 nastradalih), odakle i dolazi izraz ''OK''?

... 13% Amerikanaca veruje da je Mesec jednim delom saèinjen od sira?

... ime ''Džip'' dolazi od jedne amerièke vojne skraæenice od naziva ''General Purpose'' vehicle - GP?

... u Pentagonu ima duplo više WC-a nego što je potrebno, jer kad su ga gradili zakon je zahtevao odvojene WC-e za crnce i belce?

... bubašvaba može živeti do 9 dana bez glave pre nego što umre od gladi?

... se proseèna osoba smeje 15 puta dnevno?

... su Miguel Servantes i Viliam Šekspir koji se smatraju najveæim piscima u svojim zemljama umrli istog dana - 23.04.1616?

... komarci imaju zube?

... je bilo potrebno 22 veka da se izraèuna udaljenost izmeðu Zemlje i Sunca - 149.400.000 km? A da tu istu cifru dobijamo množenjem broja 1.000.000.000 sa visinom Keopsove piramide u Gizi koja je izgraðena 30 vekova p.n.e?

... u staroj Engleskoj ljudi nisu smeli upražnjavati seks bez odobrenja kralja? I kada bi par hteo da dobije dete, morao je zatražiti dozvolu monarha, koji bi im predao ploèicu na kojoj je pisalo: ''Fornication Under Consent of the King'' (preljuba uz saglasnost kralja), što je poreklo reèi FUCK?

... je Ajfelov Toranj u Parizu teži od 1.000 proseènih slonova?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 04. 2006. 21:36 

mrsko mi je....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 04. 2006. 21:36 

da te upozorim, prvo pravilo ovog foruma je :nema dugih postova jer ih niko ne cita! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 04. 2006. 22:22 

dobih i ja to....ima cudnih tvrdnji

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 04. 2006. 23:32 

Znam Amita. Nisam ni ja sve procitala. Malo pocetak, malo kraj.. .Ima finih informacija. Naprimjer ona riba. Zamisli da toliko zgrjesis da se u sljedecem zivotu rodis kao ta riba bez ociju i zivis na 800m dubine.Strasno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 04. 2006. 23:40 

hahahahha fakat ima dobrih stvari

Quote:
... u staroj Engleskoj ljudi nisu smeli upražnjavati seks bez odobrenja kralja? I kada bi par hteo da dobije dete, morao je zatražiti dozvolu monarha, koji bi im predao pločicu na kojoj je pisalo: ''Fornication Under Consent of the King'' (preljuba uz saglasnost kralja), što je poreklo reči FUCK?

:lol:

Profile  

Post subject: Re: Statistike i ostalo
PostPosted: 28. 04. 2006. 00:32 

Dark night wrote:
Dodje mi sad ovo na e-mail pa cu da proslijedim ovdje. Citajte ako vam nije mrsko:

procito sve...

Quote:
... kada se pomnoži 111.111.111 x 111.111.111 dobije se 12.345.678.987.654.321?

a do ovog sam otkrica i sam ranije doso :P, oduse ja sam iso samo do 1111*1111 al primjeti se pattern kad se krene od 11.

generalno, extra topic, konacno nesto pravo interesantno i vrijedno citanja... ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 00:35 

^^@mit@^^ wrote:
hahahahha fakat ima dobrih stvari

Quote:
... u staroj Engleskoj ljudi nisu smeli upražnjavati seks bez odobrenja kralja? I kada bi par hteo da dobije dete, morao je zatražiti dozvolu monarha, koji bi im predao pločicu na kojoj je pisalo: ''Fornication Under Consent of the King'' (preljuba uz saglasnost kralja), što je poreklo reči FUCK?

:lol:

ko o cemu, amita o sexu :D
keep it up ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 00:38 

hahahahah pa smijesno :lol:
a ne pricam niti mislim samo na to, zna dark night (kako je ovdje) :lol: pozitiva cista :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 01:21 

znam ja da si ti pozitivna... primjeti "keep it up" dio hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 01:42 

hahahaha primijetila sam :P ja sam rekla 'pozitiva' za one koji ne znaju :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 01:43 

... 13% Amerikanaca veruje da je Mesec jednim delom saèinjen od sira?
A, jeste li znali da vecina Amera vjeruje da je Bosna u Aziji ?!?
Amita vjeruje u sex, sta je zezas? Neko samo razmislja, neko prica, a neko razmislja, prica, pise, upraznjava. ..

Neki kao ja su zagorili:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 01:50 

Dark night wrote:
... 13% Amerikanaca veruje da je Mesec jednim delom sačinjen od sira?
A, jeste li znali da vecina Amera vjeruje da je Bosna u Aziji ?!?
Amita vjeruje u sex, sta je zezas? Neko samo razmislja, neko prica, a neko razmislja, prica, pise, upraznjava. ..

Neki kao ja su zagorili:)

dark night, ok topic ti je zanivljiv, credits to that, al ovo je interno :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 01:57 

To je Amitin utjecaj.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 02:18 

sad ja kriva :? :P
a kad se spomenulo sta amerikanci vjeruju o bosni, mene su pitali je bosna ostrvo kod australije, da li jedemo priborom za jelo, znamo li sta je kompjuter, imamo li hidrante, zivimo li u plemenima.... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 04:31 

sranje buraz...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 05:09 

ali je najjace bilo kad su me pitali za mine. Naime, gledali oni neki dokumentarac o minama u bosni i misle to je ono ti ides licom, naletis na minu i raznese se. I pitaju me je li to zaista tako? ja ono sva zbunjena rekoh 'pa sama cinjenica da te pitaju kad kupujes kucu da li hoces sa minskim ili bez minskog polja dovoljno govori' :lol: mogao si vidjeti samo zaprepastenost na njihovim licima :lol: sta da im kazem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 15:33 
prochitah sve... zanimljivo... ima nekih stvarno chudnih tvrdnji... al' zanimljivo :)

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2006. 22:36 

Dark night wrote:
Znam Amita. Nisam ni ja sve procitala. Malo pocetak, malo kraj.. .Ima finih informacija. Naprimjer ona riba. Zamisli da toliko zgrjesis da se u sljedecem zivotu rodis kao ta riba bez ociju i zivis na 800m dubine.Strasno!

mozda jedna od onih ribica bez ociju koje plivaju trenutno na 800 m dubine je prije bio hitler hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 04. 2006. 00:56 

bog te jebo

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]