Vas apsolutni, nepokolebivi, totalni uzor u zivotu je?
Meni je, bez previse zajebancije, bez laganja, definitivno moj stari. Lik koji se izdigao iz kolektivnog zivog pjeska koji ga je okruzivao u nebesa koje njegovo rodno okruzenje nece nikad shvatati, sto sa spiritualnog, sto sa dunjaluchkog aspekta. Ma koliko se filozofski mi diametralno razilazili, taj covjek je sve sto sam sa praktickog aspekta zelio biti a znam da nikad necu. Radan, odan, tolerantan. Virtuoz na svom instrumentu, uz neizrecivu skromnost. Jeben faker sa recenicom za zensku svakog uzrasta, u svakom momentu. Apsolutna suprotnost mene. U hrani, ukusima, poenti zivota, pogledu na zivot, svemu...osim u shvatanju da su svi ljudi, svih boja, svih religija, svih nacija, ista kurchina sa minornim devijacijama socijalne percepcije individue.
Dugo mi je "Poison" bila najdraza stvarka od Motorhead-a. Jedna koju nikad necu moci otpjevati, zbog zadnje strofe koju nikako ne osjecam. Ali zato "Shoot You in the Back", govori sve ono sto sam mu htio objasniti, cjeli svoj zivot, kroz jedinu stvar koju je zaista volio, The Western Movies
|