Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 22:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Beckley Bitch Project
PostPosted: 27. 07. 2006. 01:23 

I dio: Dolazak

Ovo je prica o Black Ofcinom i mom putovanju na kraj svijeta koji se zove West Virginia, tacnije Beckley gdje nas dragi Burekbelt/Koldvoid ilitiga Libijac trenutno stanuje. Za sve one koji ne vjeruju da zivi u popizdini, vjerujte, jer nas dvije smo bili svjedoci da mjesto gdje je sniman film Wrong Turn zaista postoji, a nalazi se nekoliko milja od Burekbeltove kuce.
Tako smo nas dvije krenule odlucne da predjemo onih 560 milja za 9 sati voznje, volvom koji je u poodmaklom stadiju raspadanja. Nisam ni slutila da ce se moje sale od tog jutra na racun volvovog nestanja kasnije u toku dana zaista i obistiniti.
Krenule smo u srijedu u 9h, nakon dva telefonska razgovora sa Burkebeltom tog jutra koji me upoznavao sa cestama insistirajuci da sporo vozim, da ne preticem, da se drzim desne strane. Nakon njegovih mrtvopisnih opisa i upozorenja, ja sam se troumila sta da radim i bila sam malo zabrinuta jer sam znala da mi je brzina vrlina, te da necu moci protiv sebe, ali nisam znala da necu moci protiv volva, na svu srecu, jer bi inace skupljali Ofcine i moje dijelove po cesti kao sto smo mi skupljali volvove. Bez obzira na sve, nakon napusenog Burkebeltovog peglanja u 6h, koje je uzrokovalo mucninu u mom zelucu, mi smo hrabro i entuzijasticno krenule prema Zapadnoj Vaginiji dva sata kasnije (nadajuci se da necemo doci tamo kao slagalica) prolazeci kroz pet drzava: New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland i Virginia. Ja sam bila vozac, a Ofca navigator. Kad su se nekoliko sati kasnije uloge zamijenile, mi smo se izgubile (jbg, prirodna i umjetna plavusa pokusale nadmasiti same sebe).
Prvi sat voznje je presao krmeljavo, mahmurno i pospano. Ja prilicno izivcirana jutarnjim ny rush hour-om sam osjetila olaksanje kad smo napokon betonsku djunglu ostavile iza sebe, ali mi se sve manje svidjalo sto ju je mijenjala-prava djungla. Nakon dva i po sata voznje, morale smo napraviti pis-pauzu. Usput se i zeludac pobunio, te smo odlucile da udjemo u krcmu koja je bila blizini i pojedemo nesto na brzinu. Krcma je izgledala kao iz starih dobrih horor filmova u kojoj rade dvije debele, sisate, utegnute konobarice, a jedini gosti su kamiondzije. Eh upravo tu smo nas dvije usle da jedemo dok su svi gledali u nas onim pohotnim i divljim pogledima. Dok sam jela onu chiketinu sa vjerovatno tajnim sastojcima (koja i nije bila losa zapravo) u glavi mi se odvijala ova scena:
Nakon sto smo jele, ja odlazim vani da ispusim cigaru, dok Ofca odlazi u toalet. Kad sam dosla do auta, vidjela sam da su mi gume izbusene. Nisam se zabrinula jer sam kontala da je ona divlja djecurlija izbusila gume, te sam smireno sjela i pusila, cekajuci Ofcu koje nema i nema i nema...i nema...Odlazim do toaleta, vec pomalo zabrinuta, kad nje nema tamo. Osjecam kako neko glumi cobana, te je oteo Ofcu. Izlazim vani dok me prate pogledi gostiju u krcmi na cijim licima je zloban osmijeh. Ja sva prestrasena pocinjem da trcim i pjevam ne bih li strah otjerala, ali skontam kako pjevanje dok trcim lici na vristanje. Istrcala sam na autocestu i masem vozacima, ali niko ne staje, Odlucno sam krenula niz put kad me kamion pregazio. Da li su ofcaraski poslovi urodili plodom, niko nikad nije saznao.
Nakon sto sam ovu scenu ispricala Ofci ona je odlucila da krenemo odmah, konstatirajuci da nisam normalna i da previse serem. Sretne sto nas niko nije skuhao i pojeo u toj krcmi, krenule smo dalje sa osmjesima od uha do uha, odlucne da stajemo samo u nuzdi. Dva sata kasnije vidjesmo da nam nestaje goriva, te smo stale na neku benzinsku u nekom malo civiliziranijem gradicu u Marylandu, gdje su ljudi pitomiji, sto se pokazalo pet minuta nakon sto smo stale. Naime, dok sam ja tocila gorivo Ofca zakuka kako nesto visi ispod volva. Bio je to plasticni stitnik koji stiti nesto odozdo. Pojma nemam sta stiti niti kako se zove (zensko i auto :roll: ). Ofca je otisla da pita ima li u blizini neki automehanicar, dok sam ja bila pognuta pokusavajuci da skontam mogu li ja sta popraviti. Tada su Selma i Belma svojom osebujnoscu dozvale pomoc. Prisao neki cikica kojem se svidio pejzaz, te je on skinuo ono sto je ostalo od stitnika, koji se ko zna odkad vukao po cesti, govoreci kako nece biti nikakvih problema u putu. A mi smo bile presle tek pola.
Smirene i dalje da osmjesima smo krenule naprijed. Ovaj put je Ofca vozila, nakon kratkotrajnog nagovaranja. Utjeha joj je bila da i ja vozim bez americke vozacke dozvole. Dobrih sat vremena voznje poslije tog, smo stale da si kupim red bull i ispaznim prva dva iz tijela. Zeleci da se uvjerim kako je sve ok ispod volva, pognuh se da vidim, ali mi se nije nimalo svidjelo ono sto sam vidjela. Bile su dvije rupe na karburatoru ili cemu vec (ono sto se nalazi ispod auta, a nije auspuh :D ). Nista se nije dalo napraviti, te smo ipak krenule sa blagim osmjesima na licima.
Bila nam je ostala jos cetvrtina puta, ali nismo znale da je to i najgori dio. vozeci se prema autocesti koja vodi direktno u Beckley, zatekao nas je dotad nevidjeni pljusak. Ja sam bila zabrinuta zbog onih rupa ispod volva koji je bez tog nekog stitnika i sto se pregrijao, a nista se nije ni vidjelo voziti, te rekoh Ofci da stane na autocesti u pomocnu traku, sto je i uradila. Tu smo stajale malo, ali buduci da se smrkavalo, a pljusak nije prestajao, ona odluci da nastavi dalje pa sta bude. Eh to je moglo da se pretvori u nase prvo i posljednje stajanje na strane na autoputu. Ja joj rekoh da se nema nista iza nas, moze slobodno da se ukljuci u saobracaj, ali zbog pljuska i prljavih prozora nisam vidjela kako nam se kamion uzasno brzo priblizavao. Srecom, vozac kamiona je skuzio nas na vrijeme, te nas je u milimetar zaobisao bijesno trubeci. Ofca je bila bijesna na mene, a ja na prirodu.
Uskoro i pljusak je ostao iza nas, mi se ukljucismo na autocestu koja vodi do dna of the dna. Prema mojim procjenama, pola rezervoara goriva bi nam trebala biti dovoljna da dodjemo u Zapadnu Vaginiju. Kako sam se samo prevarila. Krenule mi tako, proklinjuci i Burekbelta i Vaginiju i Ameriku i volva i sve zivo i mrtvo. Ukljucile se mi na autocestu koja vozi do Beckleyja, nigdje nista niti ikog. Samo milje i milje sume i ogromna brda. Evo vam slika, to je ta suma i sad samo zamislite cestu koja ide kroz nju.

Image

I vozile se mi tako, i vozile i vozile, kad vidjesmo da nam je gorivo na--rezervi. Nigdje benzinske, nigdje nikakvog znaka gdje smo i sta smo, nigdje zive duse iza nas niti ispred nas, ali zaista ne pretjerujem-nikog nije bilo. Prvo smo se zezale na racun nase situacije,ali kad sam vidjela da je baterija u mobitela prazna, da pada noc i da pojma nemamo koliko nam je jos ostalo do Burekbeltove jazbine, osmijesi su zamrli na nasim licima. Nakon pola sata traumiranja i nadajuci se da ce dobri stari volvo izdrzati, napokon smo ugledale znak za benzinsku. Znate ono olaksanje kad se pokakite nakon 11 sati trpljenja? Eh tako smo se nas dvije osjecale. Natocismo gorivo, kupismo red bullove i nastavismo dalje, procjenjujuci da imamo jos nekih 15 minuta voznje do odredista.
I ovaj put smo dobro procijenile. Koji neopisiv osjecaj kad smo nakon 11 sati ugledale tablu na kojoj je pisalo: BECKLEY! Ali, tada je dosao red na mene da budem navigator i dovedem nas do Burekbeltove jazbine, ali moj navigacioni sistem je zatrokirao. Naime, citala sam kartu naopacke. Nepotrebno je pisati da je Ofca pizdila, dok sam ja umirala od smijeha. Jos jednom se dokazalo da ko pita, ne skita, te smo pitale nekog lokalca gdje je ulica koja nam je trebala, te nam je on objasnio, i napokon smo dosle na odrediste: 229 Church St!!!

Image
pogled dole
Image
pogled gore
Image
moja the krntija
Image
Burekbelt, Ofca, Burekbeltovi cimeri: Umid i Dan
Image

to be continued....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 02:31 

Da povrdim da je sve ziva istina kaj gore pise. Kaj se tice voznje, tak mi i treba kad slusam upute i savjete. Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Treba sve sam i osobno provjeriti :)

Sad tu ispada ko da ja stalno nekaj pizdim, a opce nije toga bilo tolko. Samo ne volim Amitine kreativne zamisli, ideje, scenarije i prijedloge. Ne bojim se nego mi se jednostavno ne svidjaju. :P

Kaj se tice KoldVoidove selendretine - nit ja mu nisam vjerovala dok je prical i zalil se. Al sad moram pred svima priznati da je puno gore nego kaj je on ikad rekel. Za zivot u takvom mjestu moras fakat biti odredjen tip osobe. Jer ako nisi takav ode ti ukurac mentalno zdravlje. Mjesto je maksimalno zaglupljujuce i zatupljujuce. Tu se fakat mozes satima voziti po autocesti i jos ne izaci iz sume. Sve je puno hard core seljachina. Ja nisam mogla prestat buljit u ljude. A ja sam sa sela. Ovo je mjesavina horora i socijalne drame. :shock: :shock: :shock:

Uzas. UZAS. UZAS!!! UZAS!!!!!!!

No, meni je bilo genijalno tam :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 03:16 

ok sve mi je jasno, ali tko su Selma i Belma ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 03:20 

Amita, tj ^^El^^ se zove Elma. Selma i Belma su njezine sise.

Tak da su ti one holy trinity - Elma, Selma i Belma.

Da nema njih pitaj boga kad mi bi dosle u West Vaginiju. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 04:30 

Cestitam na dobrom scenariju. Glavno da ste stigle tamo i natrag u komadu, kad vech Volvo nije. :)

Btw. svidja mi se Beckley na prvi pogled.. Ako ima alkohola u dovoljnim kolicinama bi mi se svidio i na drugi :)
Ja volim pripizdine u kombinaciji s alkoholom i ubijanjem ono malo mozga sto imam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 09:23 

eto koliko dobro nam je bilo onih sest dana da nas nocas hvata nostalgija :cry: libijac,sta nam ovo uradi????!?!?!? :cry:
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 17:39 

hihihihi...jebiga,nekad nije sve ni u selu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 09:35 

II dio: Boravak
Srijeda-prva noc

I tako smo nas dvije dosle do njegove jazbine, sretne sto smo zive i u jednom komadu, ocekujuci da cemo na trijemu zateci poznato lice. Medjutim, to poznato lice je jos uvijek spavalo, te su ga njegovi cimeri probudili, dok smo mi pregledavale je li volvo jos uvijek iz jednog dijela. Nakon sto smo se adaptirale na novu sredinu, raskomotile i odmorile (sto je trajalo 15 minuta), ja sam zatrazila flasu Jacka koja mi je bila obecana tog jutra. Za ocekivati je bilo da je domacin zaboravio na svoje obecanje, te smo otisli da kupimo. Osjecaj je bio neopisiv kad sam napokon svog muskarca, onako hladnog i tvrdog, drzala u rukama. Bio je to kljucni momenat za ostatak veceri. :D
Nesto kasnije po povratku kuci, dosli su neki Libijcevi prijatelji, koji su culi da napokon zensko dolazi u njihovu popizdinu. Tako smo ja i Ofca bile predmeti posmatranja, sto je razumljivo jer napokon da i oni vide dobro zensko u svojim zivotima (i to kakvo zensko). Ja cu pokusati da se sjetim sta se dalje desavalo jer imam male rupe u memoriji. Bilo bi iznenadjujuce da ih nemam obzirom da sam popila pola flase Jacka, cetiri red bulla i nekoliko piva. Ono sto sigurno znam jest da sam negdje oko 1h pokusala da odvezem kuci tipa kojeg je jedan od Libijcevih prijatelja izbacio vani jer je gay. Nesto su se pokoskali, pojma nemam sta je bilo, jer sam bila vani obecavajuci kule i gradove nekom tipu ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ). Odjednom se culo neko komesanje i slijedece sto sam vidjela bila su njih dvojica kako se guraju i ostale koji ih pokusavaju rastaviti. Ja sam ih vidjela duplo vise i u tri reda. Slijedece sto se desilo sam bila ja koja je srala kako nisam dosla tamo da gledam ta presaravanja i kako ulazim u auto u onakvom nestanju pokusavajuci da odvezem njega kuci. Trebalo mi je pet minuta da potrefim bravu u autu, vidim tog tipa kako sjedi iza i Libijca naprijed kojeg uvjeravam kako mogu da vozim i da sam zober. On, flegma kakva je, pusti mene da upalim, krenem u rikverc i...udarim u drugo auto :D Nakon prvobitnog soka, oblucih ja da mogu izaci u rikverc, pored dva parkirana auta iza mene...i opet udarih. Tada je Ofca pocela da sere i na mene i na Libijca, kako se ne zna ko je gluplji: il' ja sto sam pijana ovoliko il' on sto me pustio da vozim.
Citiram: Ugasi auto!!!!!! Izadji vani, daj mi kljuceve, bas me briga kaj treba da delas, odmah van iz auta svi!!!! ODMAH!!!!!!!!!!!!!!!
Trebali ste vidjeti njen ludjacki plamteci pogled dok je ovo bezbroj puta opetovala uz pogrdne rijeci koje necu citirati ovdje jer ima maloljetnika. :P
Meni malo bi smijesno vidjeti Ofcu onako srditu (bas je simpa kad se ljuti, zar ne wick?). Naravno tada je otela kljuceve iz mojih ruku, dok je tip kome sam prije na 10 minuta obecavala kule i gradove, drzao se za glavu gledajuci udubljeni blatobran (ili kako se vec zove onaj zadnji dio auta iznad tocka). Ko mu je kriv sto se lose parkirao :P Naravno volvu nista nije bilo.
Nakon sto mi je Ofca odrzala pridiku o tome sta valja, a sta ne, usli smo u kucu. Ja sam ih uvjeravala kako sam zober, kako nisam pijana i da sam sasvim ok, da bih se nakon pola sata nasla u Libijcevom krevetu, mortus pijana. Ono cega se slijedeceg sjecam jeste Libijca koji pokusava da usisa sobu (za koju ne zelite da znate kako je izgledala :D ). To usisavanje je bilo tako iritantno i nepodnosljivo. Naravno, Ofca ga je ohrabrivala da to uradi jer ona ne zeli da spava na tom otpadu, dok sam ja vristala koji im je qrac da usisavaju u 4h ujutro, jesu oni normalni, zar ne vide da spavam, nek spava Ofca na krevetu sa mnom, a ne na luft madracu. Na kraju se ispostavilo da je bolje sto nije spavala na Libijcevom krevetu jer se krevet raspao i ja sam ustala savijena poput upitnika, sa svim mogucim bolovima. Najgore je bilo vidjeti na cemu sam zapravo spavala. Naime, kad je Libijac pokusao da mene digne sa kreveta i promijeni plahte, to je bila nemoguca misija jer sam ja sva frustrirana vristala kako sam spavala i na gorim mjestima i da se ne zamara plahtama i da me puste da na miru spavam. Drzeci se one stare 'ne diraj lava dok spava' samo su me pustili da na miru uzivam u svojoj opijenosti, dok su mi vjerovatno umirali od smijeha jer su vidjeli na cemu cu da zaspim. Eh to je bila komedija kad sam ujutro vidjela. Necu pisati kakvim su sve mrljama i mrljicama, flekama i flekicama bile nacickane plahte. Prizor koji svaka cura zeli da vidi kad se ujutro probudi. :P
Ali, bez obzira na sve meni je tu noc bilo fenomentasticno jer sam se prvi put u svojoj alkoholicarkoj karijeri napila, a da nisam morala misliti na ljude oko sebe, niti kako cu kuci, niti da moram da vozim i sve ostale stvari na koje morate da mislite dok pijete-jednostavno bolio me qrac za svim oko mene.
Da sve ovo bude malo deskriptivnije, evo vam i slike od te veceri.

Image

Image

Image

Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 10:17 

ludnica :D
osobito dio koji se odnosi na putovanje ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 10:22 

Jebiga, opet ispada ko da ja samo pizdim celo vreme ko zifcana ludjakinja. A fakat nije toga tolko bilo. Doduse, malo sam urlala i na KoldVoida zakaj te pustil u auto i zakaj ti nije uzel kljuceve. On je prefin prema intoksiciranim idijotima. Al sam se ispricala pa se ne racuna. :P

Da ubacim neke stvari (za osvetu) kojih se ne sjecas:
- Dok si bila zober si se okrenula prema meni i u povjerenju rekla: 'Ja sad pricam s tobom, al te uopce ne vidim'
- Presvlacila si se pred nekoliko tipova u sobi koje, pretpostavljam, isto nisi vidla
- Pred kucom si se plakala zato jer su ljudi tak netolerantni prema gayevima

Ima toga jos tak da pazi kaj bus pisala u izvjestaju i kakve bus slike stavljala na forum. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 11:26 

...pustolovno...nea sta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 19:41 

Black Ofca wrote:
Jebiga, opet ispada ko da ja samo pizdim celo vreme ko zifcana ludjakinja. A fakat nije toga tolko bilo. Doduse, malo sam urlala i na KoldVoida zakaj te pustil u auto i zakaj ti nije uzel kljuceve. On je prefin prema intoksiciranim idijotima. Al sam se ispricala pa se ne racuna. :P

Da ubacim neke stvari (za osvetu) kojih se ne sjecas:
- Dok si bila zober si se okrenula prema meni i u povjerenju rekla: 'Ja sad pricam s tobom, al te uopce ne vidim'
- Presvlacila si se pred nekoliko tipova u sobi koje, pretpostavljam, isto nisi vidla
- Pred kucom si se plakala zato jer su ljudi tak netolerantni prema gayevima

Ima toga jos tak da pazi kaj bus pisala u izvjestaju i kakve bus slike stavljala na forum. :twisted:

Naj biser kad je nagela punu teglu Slim Jim-a. Konta ona ja joj pice dodajem :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 23:15 

zasto imam osjecaj da ti ono sa slim jimom namjerno uradio? :D znao si da ce meni to izgledati slicno jim i jack :lol: cccc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 23:17 

u jebate, dobro je vama bilo :D

Ofca, jel da ja dajem bolje suvozacke upute od Amite? ha? ha?? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 03:13 

.....

I jos jednom se dokazalo kako se dan po jutru poznaje, jer smo ostatak boravka u Beckleyju proveli u slicnom ili jos gorem stanju :D Vise od pola tog dana je proslo u spavanju. Ja sam se probudila oko 4h uzasno dehidrirala. Sidjoh u kuhinju po vodu, ali buduci da je Libijac spavao na fotelji u dnevnoj i ispruzio noge na trosjed, nisam ga mogla zaobici, a kamoli preskociti, a crnjak bi bio da ga budim da se makne. Inace, Libijac i Dan su spavali u dnevnoj sve vrijeme dok smo bile tamo i svaka im cast. Ne zelim da pretpostavljam kako su se osjecali kad se probude, ali kazu da su navikli :D
Tako se ja vratih u sobu, u dehidrirajucem stanju, i pokusah da zaspim. Medjutim, svrbez koji se javio kao posljedica spavanja na njegovim plahtama, nije dao mira : P Nesto kasnije su svi ustali i uz cigare i kafu je pocela rekonstrukcija dogadjaja od prethodne noci kad sam ja bila zober. Neke stvari bolje da nisam cula :D Kad smo se dozvali, Libijac nas je uvjerio u svoje kulinarske sposobnosti u koje smo sumnjale. Poslije tog prvog dokazivanja sposobnosti u kuhinji, kuhao je stalno nesto novo, sto je Ofcu odusevilo jer voli da probava novu hranu, a ja sam bila uzasno skepticna jer ja volim samo provjereno i ne volim da eksperimentisem sa novim jelima (zato i zivim na 'jajima na 101 nacin' vec 9 mjeseci). Ipak, bilo je tesko odoliti njihovim nagovaranjima i izrazima zadovoljstva dok su jeli, tako da sam htjela ne htjela-jela. Ponosno izjavljujemo da se Libijac moze udati jer je dokazao da zna da kuha. :P
Ipak, slika vrijedi vise nego hiljadu rijeci.

Image

Image

Image

Provala tog dana je bila kad se Libijac dvoumio da li da ide da se obrije i okupa (ipak smo pozitivno djelovale na njega :P ) prije kuhanja ili poslije kuhanja, pri cemu je Ofca zlobno konstatovala
'Kakve to veze ima, bus smrdil opet' :lol: :lol: :lol:
Ipak smo zakljucili kako je bolje da se okupa prije kuhanja jer nismo zeljele da ubaci tajne sastojke u hranu.

......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 03:20 

jo libijac kako ti je zagorio sporet...auuuu....btw sta si ono napravio jebote....sta je ono?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 03:23 

sad znas zasto ja sam se ja dvoumila da li da probam ili ne :lol: ne izgleda nimalo jestivo :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 03:28 

uh, evo gledam u ovo i ne mogu da skontam sta bi to moglo bit...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 03:31 

eh to je bilo jedan dio onog sto ide u taco...to nek libijac objasni jer je on kuhar na duge staze, ja se razumijem u kuhanje koliko i u sisanje pilica na talijanskom :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 09:24 

Fina Indijska Slonska kakica i povracotina od komsinog kera :D

Nije ba, fasirana govedina i preprzeni grah, oboje nezaobilazni sastojci jednog dobrog taco-a il burrita.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]