jeretik wrote:
Atheist smrdi, pa vi pricajte sta hocete.
E moj dilberu... Ti evidentno nemas veze o metalu. Ustvari nemas ti veze ni sa cim, kao i dobar dio raje koja bulazni po ovom forumu. Sacekaj da skupis
barem 10 godina efektivnog slusanja metala, pa tek onda pishi o kultnim bendovima (kakav je i Atheist) da su smece. Ne kazem da se Atheist mora svakome svidjati, ali da jedan lik u 2006. prvi put preslusa Piece Of Time i napishe kako je Atheist tesko smece... Nema smisla, fakat...
Samo se djaba nerviram... Danas se postaje metalac preko noci, skupi se 15 mp3 kolekcija, roditelji keshiraju koncerte, festivale. Nema tu one klasicne evolucije i otezanja muda da bi se neki album nabavio; niti godina mastanja da se neki bend vidi uzivo prije nego sto se stvarno i ode na koncert. Samim tim se i dosta bendova i albuma ne cijeni dovoljno. Dobijete album koji je masterpiece death metala, odslusate ga preko kurca sa svjetlosnom godinom kasnjenja i onda jos serete ko foke. Uglavnom, ne kazem da si ti "sjeber", niti da ti se Atheist mora svidjati, ali ipak malo respekta... Nazalost vecina "mladjih" metalaca se toliko ofira (od foruma do ponasanja na ulici), da je to strahota. Raduje me samo sto se u Tuzli javlja nova generacija metalaca za koju vjerujem da je uspjela skontati istinsku smisao i moc metala.
PS. Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme i nadam se da ce eventualno ovaj post navesti ljude na malo razmisljanja. O jednom Atheistu necu da pisem; o tom VELIKOM bendu i biseru death metala je vec sve napisano i sve se zna.