Giallo Ćevap Entertainment Group je ponosno najavio poÄetak planiranja nastavka kultnog sarajevskog trominutnog uratka ''Uskrsnuće''. Tom prilikom, posjetili smo režisera i scenaristu originalnog ''Uskrsnuća'' u njegovom skromnom domu na Dobrinji 5 i porazgovarali sa njim o novom dijelu ove sjajne franÅ¡ize.
Odakle ideja o snimanju nastavka ''Uskrsnuća''?Hm, nije bilo nekih priprema, sve se desilo jako brzo, kao i prije snimanja prvog dijela. Jedno jutro sam se probudio i odluÄio da želim snimiti nastavak. Mnoge ideje iz prvog dijela su ostale nedoreÄene, imali smo tehniÄkih problema, a sada, sa dužom minutažom i viÅ¡e situacija možemo stvarno objasniti Å¡ta se desilo one noći na groblju.
U jednom razgovoru ste izjavili da je ''Uskrsnuće II'' produžena ruka prvog dijela i da će se radnja odvijati u stvarnom životu. Šta ste pod tim mislili, i da li nam možete dati neke sitne uvode u radnju?Generalno gledano, mislili smo da se radnja ovog dijela bazira na glumcima koji su glumili u prvom dijelu. Oni su bili tamo, oni su MISLILI da su snimili film, ali su probudili zle sile. Više od ovog vam još uvijek, nažalost, ne smijem otkriti.
ZnaÄi li to da ćemo u novom dijelu filma gledati iste glumce?To ne mogu sa sigurnošću reći. Stvari honorara i zauzetosti glumaca su faktori koji će uveliko utjecati na odluke koje se budu donosile vezano za ovaj film. Rado bi volio vidjeti iste glumce u nastavku, ali bit će to vrlo teÅ¡ko, premda mislim da bi se neki od njih mogli pojaviti barem u prvoj sceni, da ih odmah prikoljemo (smijeh)!
Koliki je budžet nastavka filma? Za prvi dio budžet je iznosio Äitavih 60 maraka, od Äega je 40 maraka otiÅ¡lo na pive, a 6 maraka na cigare, a ostatak na tegle cvekle...Budžet - ko zna? Bit će nizak, to mogu obećati.
OsnivaÄ ste Giallo Ćevap Entertainment Groupa. Da li planirate plasirati joÅ¡ neke filmove iz svoje kućne radionice?GĆEG je nadolazeća senzacija, mi smo bosanska Troma. Trenutno piÅ¡em scenario o Äovjeku koji je umro na derneku kući i probudio se kao zombi u paklu koji je identiÄan njegovom stanu na ovom svijetu. Inspiraciju za ovu radnju mi je dala epizoda Dylan Doga ''Živi i mrtvi''. Ovo će biti no budget ostvarenje, u kojem ću glumiti i sam režirati. Radni naslov filma je ''Dernek užasa''. Trashy, zar ne? (smijeh)
Kada možemo oÄekivati poÄetak snimanja novog ''Uskrsnuća''?Snimanje je planirano za juli i august, a premijera će se desiti u septembru, prije mog odlaska u Sloveniju na Å¡kolovanje.
Autor ste i specijalno specijalnih efekata, kako ste ih i sami nazvali, da li ćete raditi na efektima i za novi film?Da, sam ću raditi na tehniÄkoj strani ostvarivanja efekata. ÄŒitao sam o efektima kakve rade
Lloyd Kaufmann i
Tom Savini, pa ćemo pokuÅ¡ati neÅ¡to skontati na taj naÄin, naravno sa manje novca.
Mnoge interesuje i planirani soundtrack za nastavak ''Uskrsnuća''.JoÅ¡ uvijek se koplja lome oko te teme, jer smo mislili odraditi neku klasiÄnu spooky TIruRiru temu za ovaj nastavak. JoÅ¡ uvijek razmiÅ¡ljamo o tome, a Bullet for my Valentine se definitivno neće naći na ovom filmu. (smijeh)
Hvala vam puno na ovom zanimljivom intervjuu, i bit će nam drago pogledati novi dio svima nam dragog Uskrsnuća!Hvala vama na interesovanju, za kraj želim pozdraviti sviju i poruÄiti svima koji su zainteresirani da glume u novom dijelu ''Uskrsnuća'' - javite se na naÅ¡ mail
mailto:vivalasharan@gmail.com !