Nameless wrote:
Evo, razmišljam baš...
Prije, kad bih se napio, probudio bih se sasvim normalno. Nikad nit mamurluka nit iÄega.
Isto tako, prije sam cugao haman svaku noć i tako godinama...
Sad, kad se napijem, zna mi se Äesto dogodit da odmamuram: nekad viÅ¡e, a nekad manje.
Isto tako, danas sam smanjio koliÄinu sedmiÄnih opijanja na 2-3 puta, rijetko kad viÅ¡e od tog (nekad Äak i manje) zbog fakulteta i financija...
Pitam se samo koji je najbolji lijek za što brže ubijanje mamurluka?
- Neki mi vele jogurt, neki vele mineralna voda, ja a zdrmam kofan il neku drugu tabletu.
Pošto znam cugerske navike i posljedice većine vas s foruma, zanima me šta radite kad vas mamurluk uhvati za gušu?
Mislim da će i Denija i Mati ova tema zanimat...
E posluÅ¡aj sad starijeg Äiku.
Å to se tiÄe mamurluka, nekad ga imam, nekad nemam. Zavisi Å¡ta pijeÅ¡, koliko si spavao noć prije, noć poslije, meza, mijeÅ¡anje alkohola sa drugim alkoholom, drugim opijatima, dali si guzio itd.
Sinoć npr. sam se nalio ko stoka, dobro mezio i mješao samo dva pića. istjeran iz dvije kafane, opominjan od komšinice, maltretirao prolaznike i zaspao oko 5 sati ali ustao kao da bolje sutra ne postoji. Naravno nisam guzio (opet) ali nije mi krivo jer sam bio u onom stanju kada ti niko ne treba.
Zna se desiti da se probudim sa užasnom glavoboljom i mamurlukom iz pakla. Tada pomažu sljedeće stvari: Juha od rajÄice, juha od piletine, onaj sok Å¡to ti ostane od kiselih krastavica (krastavice su otiÅ¡le u mezu predhodnu noć), coca cola (original ako je moguće), kafa, ili da nastaviÅ¡ piti dalje. tablete izbjegavati jer nije pametno mjeÅ¡ati sa alkoholom...