Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 20:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Santa not welcome..?
PostPosted: 03. 01. 2009. 16:22 

Archangel wrote:
a nacionalizam, npr., kao socioloski koncept samo ovdje poprima nuzno negativne karakteristike (sto je smijesno jer inheritno u sebi ne sadrzi atribute koje ovdje poprima) jer je narod glup, ne shvaca, niti razlikuje neke stvari vec poistovjecuje s fasizmom i totalitarnim ideologijama.. doduse, kad tvoje dijete rodjeno, ne znam, u Norveskoj, bude Norvezanin, i tim ga vrijednostima budes ucio, e onda ok, biti ces dosljedan sam sebi.. dotad, lupetas..

nacionalizam poprima nuzno negativne karakteristike na jos mnogo, daleko inteligentnijih lokacija...al evo posto vidim da se osjecas usamljeno da ti ne bude lose...

Image

sve su to prepreke, mamipare, jos jedan nacin drustva da ti ubaci klip u tocak i uspori te, nikakve vajde od toga, al kakve poslijedice to sve ima...znamo ;)

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 02:41 

To je kompletna jedna ideologija, produkt vremena, no oni su svejedno to prevazisli, a zadrzali nacionalni ponos i ne mijesaju ga s nacizmom, npr., uredno obiljezavaju sve sto trebaju i ne trebaju, cak idu najvisi drzavni duznosnici na grobove svojih nazi predaka, obiljezavaju, postavljaju vijence, pa nikome nista.. da ovdje netko takvo nesto napravi prozvali ga iste sekunde za cetnika, ustasu, baliju, ili nesto deseto, jer je to sredstvo obmanjivanja ljudi i predstavljanja takvih problema naustrb nekih drugih..
Zasto oni to mogu..? zato sto nisu optereceni time ni iskompleksirani, i u stanju su razlikovati odredjene pojmove i idelogije danas, za razliku od ljudi ovdje..
I da, gore navedeno apsolutno stoji.. to sto su ljudi glupi i ne razlikuju neke stvari, je njihov problem..

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 07:08 

Archangel wrote:
To je kompletna jedna ideologija, produkt vremena, no oni su svejedno to prevazisli, a zadrzali nacionalni ponos i ne mijesaju ga s nacizmom, npr., uredno obiljezavaju sve sto trebaju i ne trebaju, cak idu najvisi drzavni duznosnici na grobove svojih nazi predaka, obiljezavaju, postavljaju vijence, pa nikome nista.. da ovdje netko takvo nesto napravi prozvali ga iste sekunde za cetnika, ustasu, baliju, ili nesto deseto, jer je to sredstvo obmanjivanja ljudi i predstavljanja takvih problema naustrb nekih drugih..
Zasto oni to mogu..? zato sto nisu optereceni time ni iskompleksirani, i u stanju su razlikovati odredjene pojmove i idelogije danas, za razliku od ljudi ovdje..
I da, gore navedeno apsolutno stoji.. to sto su ljudi glupi i ne razlikuju neke stvari, je njihov problem..

Et nije mi se dalo citat od pocetka jer tema nako
Al mi pocelo ic na kurac poredjenje cetnika (znamo ko su) , Ustasa (isto zano ko su) i balija (sto isto znamo ko su-pogrdan naziv za Muslimane u bivsoj YU)
imamo vlahe imamo sokce i imamo ???????????? koga?...jest da su balije u vecini cuvali Tita u Bosni za vrijeme drugog (i cinjenica je da ih nema puno narodnih heroja) i isto je cinjenica da nisu bili ni cetnici ni ustase (kao ostali) i jest da je postojala Handzar Divizija koja je se borila na strani nacista al to je samo jedna divizija iz jedne nacije naspram stajanja citavih nacija na starnu nacista
sad ja ne vidim nikakve logike u poredjenju balija sa cetnicima il ustasama koji su bili (i sada su) na strani nacista
kad hoces da uvrijedis Muslimana kazes mu da je balija isto ko i za Kosovare siptari...samo pogrdna rjec....al kad kazes cetnik il ustasa onda ta rjec ima jako znacenje
a sto se tice konstituvnih naroda na prostoru BiH...poserem se na tu konstituciju a ako se bilo kome ne zivi u jebenoj konstitutivnoj Bosni nek ide u maticne drzave (mada im je ova jedina) i nek ponesu ZEMLJE Bosne sa sobom kolko im je volja a one normalne Bosance nek ostave da idu u buducnost i da zive ko sto su i zivjeli (isto ko i ovi drugi i treci) u lijepoj nam Bosni od prije 92e
i na kraju srbi zive u srbiji , hrvati u hrvatskoj a u Bosni zive Bosanci sa tri vjeroispovjesti al posto kazu da istoriju kreiraju pobjednici zato i imamo cetnike , ustase i balije (istorija je pokazala koji su bili sta)

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 09:21 

Archangel wrote:

hahaha, sta ima u liliputu? jeste se lijepo napili sarenih koktelica za bozic?

bilesij, bas gledam kancelara kako ide hitleru i himleru na grob.

ne vidjeh nigdje u Svabiji na benzinskim pumpama, autobuskim stanicama i prodavnicama suvenira ss reichsfuhrera il neke feldmarsale, ali jarane, i u vas, i u rs-u, nemos glavu okrenut da te ne doceka nekakav kasapin, ljudozder, neki totalni otpad u ljudskom tjelu i morbidne fantazije o herojstvu istih.

jedno je nacionalni ponos kad je isti osnovan, al kad se nemas cime ponosit, ako se vec nemozes stidit, najbolje bi bilo da sutis. ko japanci recimo. al i to su sjebani dorati od ljudi, njihova nesposobnost shvatanja sta su pocinili u drugom svjetskom je prilicno identicna hrvatsko/srpskom "ponosu".

ma sta rekli o balijama, bar niko od njih ne velica medjunarodno osudjene ratne zlocince. mozda neko i gaji simpatije prema tim ljudima, ali to sigurno nije dominantni trend u drustvu, nit je iko toliko GLUP i NEOSJETLJIV da iznosi u javnost.

Ko ne pamti lekcije iz povjesti ce iste greske ponovit. Zato okvir vazda pun i puska uvjek cista. Sa divljaci u okolini je pametno bit na oprezu.

ti si bas SPEJS KADET stob Ameri rekli. Ajd sebe jos malo obmanjuj, mozda se uspjes ubjedit da zmajevi postoje...

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 11:42 

samo jednu stvar jos da spomenem
nek ovi novokomponovani, cak i 'old skul' cetnici uzmu svoju ideolosku bibliju - nacertanije ilije garasanina...i nek vide kako tamo stoji da:

na prostoru bosne zive:
bosanci - nase vere/pravoslavne
bosanci - katolicke vere
i bosanci - muslimanske vere - sto je jedina greska

parafrazirao sam, ali bit svega se jako dobro vidi

medjutim, danas se historija oblikuje prema pojedincu, onako kako to odredjenoj grupi pojedinaca odgovara

tako imamo hercegovacke ustase, koji nose jednu crvenu i jednu bijelu pertlu u martinkama (sto bi trebalo da predstavlja sahovnicu)
onda isti ti furaju ustaski nacizam i dizu i lijevu i desnu ruku (ono 'hitlerovski')
a lokalnim 'velikim srbima' koji igrom slucaja se nalaze u drzavim funkcijama - autohtoni srbi (ljudi rodjeni u srbiji) zvizde na sam spomen njihovog imena

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 16:28 
Moderator

aphazel wrote:
nisam ni ocekivao drugu reakciju od mentalnog sklopa koji je u stanju izjavit ono iznad, posto nista 'konkretnije' i ne mozes reci, al moram priznat da ti zavidim jer ti je ovo najveci problem u gradu u kojem zivis i u kojem si rodjen

ili mozda nisi ??? ne bi me cudilo jer su samo doslama puna usta ovog grada

preporucujem ti da, uz ostale urbane idiote, nehljebe i puskurce, i dalje koristis svoju pistaljku na brojnim besmislenim protestima

you know it makes sense :lol:

Ja stvarno, ali STVARNO ne znam šta ovo ima veze s mojim postom? Je li tebi čeif izvrtat tuđe riječi i plus dodavat kako ti hoćeš? Ok, izvoli. Znam šta sam rekla.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 16:48 
Moderator

Archangel wrote:
Kako ti ne kontas.. pa ljudi su upravo ginuli za takvo jedno odredjenje, tvoji djedovi, ocevi, braca, da smiju biti ono sto jesu i to jasno i glasno bez straha reci konacno, da bi ti danas to sve jednostavno odbacio, jer ti/vam/nam tako danas odgovara/ne odgovara, i opet ispocetka krenuo po istoj retorici kao srbi u jugi, npr..

Ovo veze s vezom nema. Nemoj nam take propagande.
A slušaj malecki. Ti imaš svoja prava, a? A kako onda ti očekuješ da te poštuje osoba koja želi biti imenom i prezimenom i nacijom Bosanac i Hercegovac, kad ti to njoj osporavaš? Ti pričaš tu o nekim pravima pojedinaca da bude šta hoće, je li tako? E pa ima ljudi koji hoće da se svrstaju u grupu bh naroda. I to nisu samo muslimani, ima i pravoslavaca i katolika takvih. Evo ja imam jarana Nebojšu, neće da je Srbin. Još ga mi zezamo, znaš ono "uaaaa Srbin!", ma jok, zapeo. Hoćeš li mu ti jadničak jedan kazat da NE SMIJE da bude Bosanac jer tiii samo znaš da to Ustavom nije dozvoljeno, jer takva tradicija ne postoji, jer to nema kulture i osnove, jer su ovdje tri naroda i ostali i jer je zbog toga bio rat i kokodaaak kokodaaak... A ko si mi to ti? Osim što lupaš na pamet historiju svog naroda da bi to na sva zvona mogao objavit. Ti ćeš mi reć da bosanskohercegovačka nacija ne postoji. Ne postoji još na papiru, ali ima nas. Zar upravo čovjek kao pojedinac nije najvažniji? Tebi očito nije, ti si sav šablonski i uređen, i što bi Branković rek'o po zaaaakonu. Tebi šta je na papiru takav si ti. Nekad nije bilo ni Hrvata pa su nekako postali. Tako će i ova bh nacija. Šta ćeš, sve nekako i odnekle mora krenuti, nisu ni Hrvati s neba pali (jebate možda i jesu, nije đabe ona Bog i Hrvati). Ti si BOLA' kompleksaš NEVIĐEN.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:11 
Moderator

Ovaj je i otvorio temu s ciljem da još jednom kaže da bh.nacija ne postoji jer to ponavlja ko lud u zadnjih ne znam koliko. Bukvalno kao da ima to negdje pri ruci uvijek pa copy paste kad zatreba.

Društveni život ravan nuli, stravičan odraz u ogledalu, oskudan spolni organ. Problem postoji.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:16 

Arinoe wrote:
Društveni život ravan nuli, stravičan odraz u ogledalu, oskudan spolni organ. Problem postoji.

Dobro drugarice, necemo sad tako, ovaj, to se isto moze reci za puno ljudi s ovog foruma, ukljucujuci mozda cak i mene :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:26 
Moderator

furija wrote:
Evo ja imam jarana Nebojšu, neće da je Srbin.

;-)

Moji dragi prijatelji iz Srbije su Srbi, a iz Hrvatske Hrvati. Ovi katolici/pravoslavci koje imam na Dobrinji ili u Zenici,Mostaru, nije važno, su Bosanci i Hercegovci i ja nikad ne zovem ovima ili onima. Oni koji tvrde drugačije sa mnom nemaju kaj pričati.

Ali izgleda u malim sredinama taj konzervatizam nikad neće biti iskorijenjen.To dobro znam jer sam odrasla u gradu u kojem je 98% muslimansko stanovništvo i gdje se dobro zna ko je 'vlah', a ko nije. Jednostavno izdigneš sebe iz sredine i stereotipa. Ali nekima to neće uspjeti nikad jer su sitne duše, jbga.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:28 
Moderator

konacno par pametnih komentara..u biti to je to..svi smo mi bosanci, ko nije cao.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:30 
Moderator

stari serator wrote:
Arinoe wrote:

Dobro drugarice, necemo sad tako, ovaj, to se isto moze reci za puno ljudi s ovog foruma, ukljucujuci mozda cak i mene :mrgreen:

Nemoj me sad razočarati oko ovih nekih stavki, brate. :mrgreen:

A ti si bogata duha, i krvlju pola Krajina (koliko god je mrzio) tak' da moram da te volim i kad sereš preko svih granica.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:31 

kakve veze sad sve ovo ima sa deda mrazom... nije to poenta ba...

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 17:52 
Moderator

normala. ne serite o onome što s ene tiče topica.

madafakaaaasss!

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:28 

Morgoth1 wrote:
Et nije mi se dalo citat od pocetka jer tema nako
Al mi pocelo ic na kurac poredjenje cetnika (znamo ko su) , Ustasa (isto zano ko su) i balija (sto isto znamo ko su-pogrdan naziv za Muslimane u bivsoj YU)
imamo vlahe imamo sokce i imamo ???????????? koga?...jest da su balije u vecini cuvali Tita u Bosni za vrijeme drugog (i cinjenica je da ih nema puno narodnih heroja) i isto je cinjenica da nisu bili ni cetnici ni ustase (kao ostali) i jest da je postojala Handzar Divizija koja je se borila na strani nacista al to je samo jedna divizija iz jedne nacije naspram stajanja citavih nacija na starnu nacista
sad ja ne vidim nikakve logike u poredjenju balija sa cetnicima il ustasama koji su bili (i sada su) na strani nacista
kad hoces da uvrijedis Muslimana kazes mu da je balija isto ko i za Kosovare siptari...samo pogrdna rjec....al kad kazes cetnik il ustasa onda ta rjec ima jako znacenje

Nemoj ni komentirati ako ne pratis ispocetka.. poanta navodjenja te tri odrednice je u tome sto je postala sinonim za 'ekstremne pripadnike' te tri nacije, a sad, ti mozes deklasificirati to koliko zelis..

Quote:
a sto se tice konstituvnih naroda na prostoru BiH...poserem se na tu konstituciju a ako se bilo kome ne zivi u jebenoj konstitutivnoj Bosni nek ide u maticne drzave (mada im je ova jedina) i nek ponesu ZEMLJE Bosne sa sobom kolko im je volja a one normalne Bosance nek ostave da idu u buducnost i da zive ko sto su i zivjeli (isto ko i ovi drugi i treci) u lijepoj nam Bosni od prije 92e
i na kraju srbi zive u srbiji , hrvati u hrvatskoj a u Bosni zive Bosanci sa tri vjeroispovjesti al posto kazu da istoriju kreiraju pobjednici zato i imamo cetnike , ustase i balije (istorija je pokazala koji su bili sta)

Fala bogu, zato i ne kuzis poantu.. tvrditi da u Bosni (nastranu Hercegovina, naravno) zive samo Bosanci sa tri vjeroispovijesti kao, cisto jer su se drzave pocijepale onako kako jesu (a recimo dobro se zna koliko je za vrijeme juge cak namjerno preseljeno stanovnistva u sve krajeve kako bi sve bilo fino egalitarno), je pod jedan povijesna neargumentacija i neistina, a pod dva u ovakvim uvjetima sasvim neodrzivo, diskriminatorno, i smijesno..
I ne, to nema nikakve veze sa Hrvatskom, Srbijom, ili nekom desetom drzavom.. isti su oduvijek prisutni i u BiH odavno, svoditi to na pitanje danasnjih granica vs. etniciteta je smijesno.. u tom slucaju nitko rodjen van vlastite drzave ne bi bio pripadnik vlastite nacije, kulture, identiteta.. sto je naravno samo po sebi smijesno..

Last edited by Archangel on 04. 01. 2009. 19:47, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:31 

molim vas da mislite na poentu, prije nego sto pocnete da pisete ili pritisnete "submit".

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:37 

furija wrote:
Ovo veze s vezom nema. Nemoj nam take propagande.
A slušaj malecki. Ti imaš svoja prava, a? A kako onda ti očekuješ da te poštuje osoba koja želi biti imenom i prezimenom i nacijom Bosanac i Hercegovac, kad ti to njoj osporavaš? Ti pričaš tu o nekim pravima pojedinaca da bude šta hoće, je li tako? E pa ima ljudi koji hoće da se svrstaju u grupu bh naroda. I to nisu samo muslimani, ima i pravoslavaca i katolika takvih. Evo ja imam jarana Nebojšu, neće da je Srbin. Još ga mi zezamo, znaš ono "uaaaa Srbin!", ma jok, zapeo. Hoćeš li mu ti jadničak jedan kazat da NE SMIJE da bude Bosanac jer tiii samo znaš da to Ustavom nije dozvoljeno, jer takva tradicija ne postoji, jer to nema kulture i osnove, jer su ovdje tri naroda i ostali i jer je zbog toga bio rat i kokodaaak kokodaaak... A ko si mi to ti? Osim što lupaš na pamet historiju svog naroda da bi to na sva zvona mogao objavit. Ti ćeš mi reć da bosanskohercegovačka nacija ne postoji. Ne postoji još na papiru, ali ima nas. Zar upravo čovjek kao pojedinac nije najvažniji? Tebi očito nije, ti si sav šablonski i uređen, i što bi Branković rek'o po zaaaakonu. Tebi šta je na papiru takav si ti. Nekad nije bilo ni Hrvata pa su nekako postali. Tako će i ova bh nacija. Šta ćeš, sve nekako i odnekle mora krenuti, nisu ni Hrvati s neba pali (jebate možda i jesu, nije đabe ona Bog i Hrvati). Ti si BOLA' kompleksaš NEVIĐEN.

Vidim ne citas ni ti uopce nego se zakacis na prozivanja i 'misljenja' pojedinih, opet iz predrasuda zato sto sam ja to sto jesam, odakle jesam, i naravno samim time u manjini..

Da si obracala pozornost na napisano, shvatila bi da stvar upravo i jest u tome da ja apsolutno svako odredjenje postujem, kao i samu drzavu, i ne bih mijenjao gdje se nalazim za 15 'maticnih drzava' ili necega desetog, i nemam nikakvih problema s tim svime, kao sto bi se ovdje htjelo postaviti, jer, zaboga, izjasnjavam se Hrvatom i samim time ocito moram biti dio problema..

E pa, izvoli ti meni onda objasni po cemu ja, koji postujem ustav drzave, bilo cije odredjenje, misljenje i opredijeljenje, pa kakvo god bilo, tako i tebe, jer imas apsolutno pravo na to, pa isto tako i sve navedeno u tom tekstu, sto nisam ni u jednom momentu osporio osim sto spomenuh da to ustavno jos uvijek ne postoji vec samo tri konstitutivne nacije, sam samim time veci problem od nekog uskog, marginalnog morona koji u stanju to isto iskazati nije drugacijem misljenju i opredijeljenju, npr. meni, nego se bavi pljuvanjem, omalozavanjem necega sto je starije od njega i nas svih samih milijun puta i onda ocekuje da ja njega zauzvrat postujem..?
Vi ljudi niste realni sekunde.. pripisujete ljudima 'nacionalisticke' osobine izjednacujuci ih sa fasistickim, ni ne znajuci sta to znaci, a vecina uopce ne kuzi da to sami rade ovakvim postovima, razmisljanjima, i omalozavanjima konstitutivnih naroda u BiH..

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:41 

Arinoe wrote:
Ovaj je i otvorio temu s ciljem da još jednom kaže da bh.nacija ne postoji jer to ponavlja ko lud u zadnjih ne znam koliko. Bukvalno kao da ima to negdje pri ruci uvijek pa copy paste kad zatreba.

Jao daj ne seri molim te, eee..
Jest brate, ciljano idem na omalozavanje nacija, da dokazem kako ne postoji.. :roll:
Ja jedino sto rekoh bijase da je BiH ustavno-pravno gledajuci drzava tri nacije koji imaju isto pravo na nju jer zive na tlu iste odavno.. i tu nema apsolutno nista pogresno ni lose, to je onako kako jest..
A da meni smeta necije odredjenje, ili sto drugo..? presmijesno.. izvoli ti budi sto god zelis.. ali da neki idiot tvrdi da u BiH zive samo Bosanci sa tri razlicite vjere..? ma daj molim te.. glavno da nitko time nije uvrijedio bar pola drzave, pa taman, eto, nek sam ja problem..
Ne mogu vas ja iskljucivo odvesti na ovakvu jednu temu.. zna se koja je bila tema..
A da cu ja trpjeti necije frustracije, omalozavanja ili debilna misljenja, necu..

Last edited by Archangel on 04. 01. 2009. 19:49, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:45 

stari serator wrote:
hahaha, sta ima u liliputu? jeste se lijepo napili sarenih koktelica za bozic?

bilesij, bas gledam kancelara kako ide hitleru i himleru na grob.

ne vidjeh nigdje u Svabiji na benzinskim pumpama, autobuskim stanicama i prodavnicama suvenira ss reichsfuhrera il neke feldmarsale, ali jarane, i u vas, i u rs-u, nemos glavu okrenut da te ne doceka nekakav kasapin, ljudozder, neki totalni otpad u ljudskom tjelu i morbidne fantazije o herojstvu istih.

Rekoh oni koji su sa istim povezani, ne hodanju grobu hitlera i inih, a takvih ima.. pa nikome nista..
To nema nikakve veze sa velicanjem, moj ti, to ima veze s obicnom uljudnosti, i manjkom kompleksa.. njima je to obicno odavanje duznog respekta predaka, bez obzira na sve, i nitko ne dize prasinu..

Quote:
jedno je nacionalni ponos kad je isti osnovan, al kad se nemas cime ponosit, ako se vec nemozes stidit, najbolje bi bilo da sutis. ko japanci recimo. al i to su sjebani dorati od ljudi, njihova nesposobnost shvatanja sta su pocinili u drugom svjetskom je prilicno identicna hrvatsko/srpskom "ponosu".

ma sta rekli o balijama, bar niko od njih ne velica medjunarodno osudjene ratne zlocince. mozda neko i gaji simpatije prema tim ljudima, ali to sigurno nije dominantni trend u drustvu, nit je iko toliko GLUP i NEOSJETLJIV da iznosi u javnost.

Ko ne pamti lekcije iz povjesti ce iste greske ponovit. Zato okvir vazda pun i puska uvjek cista. Sa divljaci u okolini je pametno bit na oprezu.

ti si bas SPEJS KADET stob Ameri rekli. Ajd sebe jos malo obmanjuj, mozda se uspjes ubjedit da zmajevi postoje...

A kad je osnovan.. kad valja naciju stvoriti, i odrzati..? pa da ga nema, ne bi ni postojale, ne bi ni BiH bilo, kad smo vec kod toga..
A sad, lol, daj molim te, boli mene kurac za osudjenim ovim, onim, fasictima, nacistima, komunistima, inim pickama materinama, al nemoj mi svega ti praviti razliku izmedju balkanskih naroda, jer te razlike nema..

Profile  

PostPosted: 04. 01. 2009. 19:48 
Moderator

Ne znam da li si primjetio svoj debilizam, Arhanđele kad pričaš o Bosni.

Kad ja kažem Bosna, mislim na jednu zemlju koja se zove Bosna i Hercegovina, ali pišem Bosna jer mi je mrsko pisati Bosna i Hercegovina. Tebi za ljubav ću početi pisati BiH da se ne sjebaješ više.

Ti kad pričaš o ovoj zemlji, dijeliš je na Bosnu i Hercegovinu, dakle, ti si TAJ koji dijeli zemlju. Jel vi u Hercegovini dišete na škrge možda? Jel pijete kerozin mjesto vode? Ako da, onda ćemo FAKAT podijeliti zemlju, i fakat ću prihvatiti sve što kažeš.

Ja sam za sljedeću soluciju. Ok, nek me Libijac ispravi ako griješim, možda u praksi nije tako, ali mislim da u teoriji jeste. Jedna moja prijateljica je dobila prije par godina američki pasoš. Dobiješ ga tako što prisegneš na američki ustav, zastavu, šta li već...i uglavnom, ona mi je pričala o američkom sistemu razmišljanja, a živjela je tamo 10 i kusur godina - tamo imaš pravo da budeš ŠTA GOD ŽELIŠ, ali u svojoj kući i NIKO NEMA PRAVO DA TE JEBE ZBOG TOGA, no kad pružiš nogu izvan praga svog stana, ti si Amerikanac.

Mislim da je to jedini spas za BiH. Spas je u tome da se napravi jedan narod - BOSANCI I HERCEGOVCI. A ti budi Hrvat, Srbin, Bošnjak u svojoj kući. I to je to.

A Deda Mraz je i ukinut, kad smo već na temi jer imamo tri konstitutivna KURCA.

A ti brate poštuješ DAYTONSKI SPORAZUM, karananu zadnju, svjetsku šprdanciju na našim leđima - i da, i na TVOJIM. Mislim da sam sve rekao što sam imao reći, a ti si dokazao da si konformista i ne bi me začudilo kad bi sutra jebo djecu i tukao žene jer je to PO ZAKONU. Jebem i tebe i zakon.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]