furija wrote:
Ovo veze s vezom nema. Nemoj nam take propagande.
A sluÅ¡aj malecki. Ti imaÅ¡ svoja prava, a? A kako onda ti oÄekujeÅ¡ da te poÅ¡tuje osoba koja želi biti imenom i prezimenom i nacijom Bosanac i Hercegovac, kad ti to njoj osporavaÅ¡? Ti priÄaÅ¡ tu o nekim pravima pojedinaca da bude Å¡ta hoće, je li tako? E pa ima ljudi koji hoće da se svrstaju u grupu bh naroda. I to nisu samo muslimani, ima i pravoslavaca i katolika takvih. Evo ja imam jarana NebojÅ¡u, neće da je Srbin. JoÅ¡ ga mi zezamo, znaÅ¡ ono "uaaaa Srbin!", ma jok, zapeo. HoćeÅ¡ li mu ti jadniÄak jedan kazat da NE SMIJE da bude Bosanac jer tiii samo znaÅ¡ da to Ustavom nije dozvoljeno, jer takva tradicija ne postoji, jer to nema kulture i osnove, jer su ovdje tri naroda i ostali i jer je zbog toga bio rat i kokodaaak kokodaaak... A ko si mi to ti? Osim Å¡to lupaÅ¡ na pamet historiju svog naroda da bi to na sva zvona mogao objavit. Ti ćeÅ¡ mi reć da bosanskohercegovaÄka nacija ne postoji. Ne postoji joÅ¡ na papiru, ali ima nas. Zar upravo Äovjek kao pojedinac nije najvažniji? Tebi oÄito nije, ti si sav Å¡ablonski i ureÄ‘en, i Å¡to bi Branković rek'o po zaaaakonu. Tebi Å¡ta je na papiru takav si ti. Nekad nije bilo ni Hrvata pa su nekako postali. Tako će i ova bh nacija. Å ta ćeÅ¡, sve nekako i odnekle mora krenuti, nisu ni Hrvati s neba pali (jebate možda i jesu, nije Ä‘abe ona Bog i Hrvati). Ti si BOLA' kompleksaÅ¡ NEVIÄEN.
Vidim ne citas ni ti uopce nego se zakacis na prozivanja i 'misljenja' pojedinih, opet iz predrasuda zato sto sam ja to sto jesam, odakle jesam, i naravno samim time u manjini..
Da si obracala pozornost na napisano, shvatila bi da stvar upravo i jest u tome da ja apsolutno
svako odredjenje postujem, kao i samu drzavu, i ne bih mijenjao gdje se nalazim za 15 'maticnih drzava' ili necega desetog, i nemam
nikakvih problema s tim svime, kao sto bi se ovdje htjelo postaviti, jer, zaboga, izjasnjavam se Hrvatom i samim time ocito moram biti dio problema..
E pa, izvoli ti meni onda objasni po cemu ja, koji postujem ustav drzave, bilo cije odredjenje, misljenje i opredijeljenje, pa kakvo god bilo, tako i tebe, jer imas apsolutno pravo na to, pa isto tako i sve navedeno u tom tekstu, sto nisam ni u jednom momentu osporio osim sto spomenuh da to ustavno jos uvijek ne postoji vec samo tri konstitutivne nacije, sam samim time veci problem od nekog uskog, marginalnog morona koji u stanju to isto iskazati nije drugacijem misljenju i opredijeljenju, npr. meni, nego se bavi pljuvanjem, omalozavanjem necega sto je starije od njega i nas svih samih milijun puta i onda ocekuje da ja njega zauzvrat postujem..

Vi ljudi niste realni sekunde.. pripisujete ljudima 'nacionalisticke' osobine izjednacujuci ih sa fasistickim, ni ne znajuci sta to znaci, a vecina uopce ne kuzi da to sami rade ovakvim postovima, razmisljanjima, i omalozavanjima konstitutivnih naroda u BiH..