[vanja] wrote:
----------
I za koga onda navijati, praviti koreografije, bakljade? Za sta? Pa kad ti pisljivo jedinstvo dolazi i sredjuje im se utakmica, treba navijati? Ma nosi ih sve u mp3.
Ma glavno da se Sarajevu ne namjesta i da svi rade kontra njih pa taman..

sami protiv svih..

mda..
Ako ti
STVARNO moras pitati za koga i zasto navijati, truditi se, praviti koreografije, bakljade,
ti nisi NI N od navijaca vec si samo jos jedan padobranac u kopu, dakle, slika bez tona, neefikasan, zastarjeo, nostalgicar koji ima problema sa prihvacanjem stvarnosti, manjkom realnosti i prilagodjavanjem, kao i 80 posto stanovnika BH, a i dalje tupi o nekoj 'superiornosti', 'velicini', 'tradiciji', a nicim to ne moze potkrijepiti, niti potkrepljuje, sto se zorno vidi i moze vidjeti, no ne i vi jer vam je nos toliko visoko u zraku da se cudim da uopce mozete hodati..
Stavljanje slika od prije 10+ godina na valjda svakom sportskom forumu koji se moze naci od strane daleko najbrojnije net-hool organizacije u BH, naime HZ, i reminiscentni postovi i pjesmice ne cine velicinu, niti odrzavaju tradiciju, zalim stvar..
Quote:
Ovo prvenstvo je karina nad karinama, vecina timova i mjesta iz kojih dolaze su karina i njima se nema sta dokazivati i pokazivati. Tuzla je najbolji primjer. Seoski vasar. Kao da im je Real dosao a ne Sarajevo. Ostatak utakmica ce pratiti maksimalno 200-300 ljudi... Isto kao u Zepcu, Trebinju, Sirokom i ostalim selima.
Ma lol.. ko ce to im danas pokazivati i dokazivati..

vi..

da nije zalosno bilo bi smijesno.. mozda bi i mogli nesto pokazivati i dokazivati da to imate cime potkrijepiti danas i da se dignete s jebenog samodopadnog i arogantno-licemjernog dupeta i pokazete ljudima nesto van internet sfere..
Znaci, Zepce, Trebinje i Å iroki, sve ista karina.. 200-300 ljudi kazes a..
E ajmo mi sad ovako.. usporedba posjecenosti samo Sarajeva i Å irokog Brijega, unazad par godina.. dakle, po tvojoj logici, Sarajevo bi trebalo i
moralo imati u
najmanju ruku 10-15 puta vecu posjecenost, jer pobogu, grad je to, glavni grad, a gdje je FKS u odnosu na iste, auu, klub sa tradicijom, najbolji navijaci, ovo-ono, ispod casti momcima truditi se i dokazivati nesto 'selima'.. jasta.. nego, back to reality..
04/05
FK Sarajevo average 2.864..
NK Å iroki Brijeg average 1.200..
03/04
FK Sarajevo average 6.875..
NK Å iroki Brijeg average 2.714..
02/03
FK Sarajevo average 3.737..
NK Å iroki Brijeg average 2.026..
01/02
FK Sarajevo average 1.817..
NK Å iroki Brijeg average 1.550..
Dakle, idemo jos malo usporediti i velicinu doticna dva grada posto je itekako znakovito za krajnju poantu.. Å iroki Brijeg ima oko 10 000 stanovnika, Sarajevo ima 300 000+ stanovnika..
No, hoces biti toliko ljubazan i reci gdje je tu veca bruka, da gradic od 10 000 stanovnika, ma sta gradic, ma selo, inferiorno, jadno, zatucano, nerazvijeno, ma sve sve, sta god ti pane na pamet, neovisno o jednim od najvecih standarda, mogucnosti, razvijenosti, regionalnom znacenju, vidim koliko si upoznat lol, ima manje-vise upola, jedva, manju posjecenost od jednog grada, ma sta grada, 'glavnog grada', grada koji je dom cuvene bordo armije, tolike tradicije, ovo-ono, a dolazi iz sredine od 300 000 jebenih ljudi..
Jos mi samo reci 'pa vecina raje navija za Zelju' kao sto mi to, hmm, 'pojedini', da ne imenujem (:lol:) vec jednom istaknuse, da se poparam..

Haj ti izvoli malcice izracunati koliki je to postotak posjete na stadionu u odnosu na broj stanovnika, pa cemo TEK onda raspravljati, silo..
Klub se bori za prvaka, veeliki klub, 'tradicija' pregolema ovo-ono, a gleda ga 4000 ljudi u gradu od 300 000.. a da, zaboravih, mora da se 'bojkot' proteze na sve dijelove tribina, oh silly me..
Poklopiti se molim lijepo.. ;P
Quote:
Jedino sto ih uzbudi malo je dolazak Sarajeva da mogu iskazat svu svoju papansku-mahalsku-nacionalisticku mrznju. Jedini izuzeci su Velez i Zeljo - timovi i navijaci sa tradicijom, raja iz gradske sredine.

Je je, najvise sve uzbudi dolazak silnog Sarajeva, tek tada mogu doci na svoje.. vidis, imas ti pravo, apsolutno je to to, sta ce jadni papci i nacionalisti, vole doci vidjeti pravi, veliki, tradicijski, multietnicki, sponsored by SDA, tim..

Normalno da ce privuci gledatelje, ime je jebote, u kakvom god da je stanju, to je naravno cinjenica.. no da je neka sila nevidjena, da se po njima ravnaju - ma lol.. mozete se vi danas u dosta dosta stvari ravnati sa nekim drugima, a i bolje bi vam bilo da se i ravnate, i to je
jebena cinjenica koju nitko osporiti ne moze (osim samozadovoljnog, razocaranog, arogantno-iskompleksiranog pitara, naravno), samo sto vi to ne zelite priznati jer bi odmah znacilo u kolikom ste kurcu i kako prosipate tu 'tradiciju' vec godinama, a niste u stanju nista napraviti i onda jedino sto ste u stanju je lijepo iskljuciti se, zivjeti u svom malom svijetu, zamisljajuci druga doba, druge neke klubove, navijace, racunati koliki samo kompleks moraju imati svi ti silni klubovi od siiilnog FKS, cisto da se moze preci preko toga kolika ste kriza danas.. deluzije velicine, ne budi smijesan.. za Hercegovinu, ste 'velicinom' i 'pojavom', kako grad, tako i klub, bitni k'o i lanjski snijeg.. kojeg nije ni bilo uostalom..
Al jak ti primjer Veleza i raje iz gradske sredine u pm.. danasnji Mostar i gradska sredina..

Nemoj me nasmijavati svega ti, ja sam originalno iz Mostara, nemoj mene uciti sta je Mostar bio, a sta je danas, ni slucajno..
Uostalom, vidjelo se kolika je to danas 'gradska raja' nedavno.. pravi indijanci nema sta.. samo cuj, RA je to, nema veze, njima se moze oprostiti i shvatiti sve, pogotovo s obzirom da im je nos daleko u pitarskom dupetu (iako to nije nimalo bitno naravno, i dalje su oni 'sami provih svih'), al ono, tradicija, grad, ovo ono.. moj kurac..
Zeljo, Manijaci, i ta 'raja', unatoc vlastitim problemima, je vec izmislio pojam 'gradska raja' za FKS-ove 'novopridoslice'..
Quote:
Ne pada mi na pamet ici ni na jedno gostovanje, a ni na Sjever dok ne budemo igrali sa pravim timovima koji zavrijedjuju paznju i postovanje. ABD doce jednom dan pa cemo imati ligu od 12-tak timova, mozda i regionalnu ligu. Do tada, enjoy the korida, dizite tri prsta, skandirajte noz-zica, skandirajte Markale, vama je na cast.
lol, siguran sam da ce djeca biti razocarana i tribine biti ispraznjene u znaku protesta.. oh, gee, pa vec je takvo stanje.. 'dok budemo igrali sa pravim timovima koji zavrijedjuju paznju' mwahahaha.. sta, treba zasluziti cast igrati sa FKS..

koji bi to bili timovi a..

ovi 'veliki', s 'tradicijom', neovisno o stanju..

regionalnu ligu neces gledati, budi uvjeren u to, Hrvati ne bi dopustili zajednicu ligu sa Srbima primjerice..
A 12tak timova.. a ne znam bas.. previse mi je nesto to.. gdje ces naci toliko opakih, velikih timova u BH, a da im je situacija sredjena, da su u stanju ispuniti osnovne preduvjete nastupanja u premier ligi, pocevsi od samih stadiona, kamoli u Europi..

Tko ce to odrediti tko kao 'treba' igrati u toj premier ligi..

Ti, ja, neka visa sila..

Ma lol jebote.. Koja jebena drskost i arogantnost.. da je po tebi i tvojima ne bi postojale uopce drzavne lige jer su eto 'nedostojne' ovih 'velikana', koji uostalom nisu u stanju ni osvojiti takvu jednu ligu od kad se igra u zajednickom formatu sto je najzalosnije, ne bi uopce postojale momcadi poput HK, Varteksa i slicnih, jer eto nemaju tradicije, a de mi odgovori ovu stvar, koliko je Varteks dao reprezentativaca i potencijala za hrv. reprezentaciju..

No, da cujem, siguran sam da si upucen naravno.. sreca pa mu se smilovali 'velikani' i dopustili da jedan takav jadni, mali, inferiorni, klub bez tradicije, nastupa sa njima.. Naravno, takvo bi bilo i tvoje misljenje, da niste jednostavno receno inferiorniji i sto vam razna 'sela' i 'bivsa gradska raja', nabijaju kompleks 'glavnom gradu'..
Borac ima jednu od najboljih nogometnih skola u BH, no vrlo vjerojatno ce opet pohoditi 'prvu' ligu da skontaju neke stvari.. al, izvuk'o bi ti to, jer to je tim, jelde..

De bola e.. ponasas se k'o dijete, kako bola mozes s toliko godina i takvim iskustvom, ne samo domacim i internacionalnim imati razmisljanja na razini jednog isfrustriranog tinejdzera derleta kojemu je krivo sto ga 'sela' ubijaju u pojam sportsko-organizacijski pa tako i ekonomski, a ne moze prijeci preko vlastite neadekvatnosti i osjecaja inferiornosti..
No, to je vec razumljivo, tako ti je to kad te uhvati nostalgija i depresija stvarnim stanjem prouzrokovano godinama jebavanja od strane svega i svakoga, jehebiga..