Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 30. 06. 2025. 05:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: sport
PostPosted: 23. 11. 2007. 02:17 

E to ti moj momak mislis.. ;)

Al popricaj malo sa obicnim Englezom, pa vidi sta ce ti na to reci.. upitaj navijaca Millwalla hoce li radije se smrzavati gledajuci svoj klub po drugim, trecim, cetvrtim ligama ili ce se zaputiti, kako ti tvrdis (iako neosnovano), ruku pod ruku sa raznim padobrancima koji pune Wembley danas i s istim zarom navijati za tu reprezentaciju..

Hoce hoce, malo sutra.. ;)

Zalim, idealiziras stvari koje danas u Engleskoj reprezentaciji, i svemu oko nje, ne postoje u svojoj pravoj, originalnoj formi..
Ja ne sudim na osnovu jedne utakmice, ja sudim na osnovu svega u vezi njihove reprezentacija u zadnjih 6 godina bar, a sud mogu iznijeti jer ti ne bi vjerovao koliko vremena i godina (i teorijski i prakticki) potrosih na ove stvari da bi bio kompetentan o tome suditi.. to nije sad da nesto 'odjednom ne stima'.. ne stima im dugi niz godina jer ta reprezentacija vec odavno ne nudi igre i rezultate koje bi uz taj renome trebala i morala imati.. to je cinjenica.. sta uostalom imaju..? jedan pisljivi naslov duboko u proslom stoljecu..
Ovakvo nesto se prakticki moglo i naslutiti, na zalost Engleske nacije, to im se i desilo.. Ali, zbog svega onoga sto su postali danas, ja ih ne zalim sekunde..
ALI, ono cega mi jest zao su ti obicni ljudi, navijaci, koje su oni svojim pristupom i promjenama istjerali sa Wembleya, gdje ih danas nema, koliko god ti MISLIO da su oni ustvari tu.. pa, eto im sada.. kao sto rekoh, nekad bi glave za ovakvo sto padale, ogromni neredi.. a ovako, suti, poklopi glavu i idi kuci.. bljuf..

Za Arsenal i ligu ti skoro nista ne stoji.. Arsenalova skola se bazira na stranim talentima vecinom uz stranog trenera koji preferira/o 'svoje' igrace.. pa desi im se da par susreta zaredom igraju bez ijednog Engleza e.. ne znam kako ti to moze biti primjer.. fala bogu da ce izdati svake prijestupne nekog Cole-a i slicne, ali cijenu ce placati drugi klubovi, drugi igraci, na osnovu ovih stranih..
I ne, nemaju nista manje stranaca nego Italija i slicni, a pogotovo ne duplo.. ne znam odakle ti ta suluda ideja.. doduse tu su i jos gori postali jer dopustaju da im klubove stranci preuzimaju i onda provode svoju politiku komercijalizacije i vizije 'nogometa'.. Italija i slicni se bar drze svojih ljudi na celnim mjestima necega sto je INSTITUCIJA navijacima tih klubova.. to puno znaci..

A uopce usporediti hnl/bilo koju balkansku ligu s engleskim premiershipom je apsolutno van pameti, kao i igranje hrvatskih igraca u inozemstvu naustrb domace lige..

Eduardo pak je car i po molim lijepo.. ta prva recenica ti je nigdje, ali bas nigdje veze, blage ti o njemu kao covjeku i igracu nemas.. ;) veci je covjek od pola njih tu..
Taj je jedini kojem bi dopustio da igra za reprezentaciju, a da nije Hrvat..

--

Al haj, nek ti bude, mislim, dobar si, samo malo misguided, no eto, gotova rasprava.. ;) 8)

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 17:06 

Quote:
ne iako sam balavac znam neke stvari, da pratio sam i ja mozda ne toliko dugo kao ti ali ipak jesam... nego hajmo opet krenuti sa raspravom :lol: ne ide im u par posljednjih godina,a takav spektar talenta na raspologanju.. mislim,nije potrebno spomenuti jednu Spaniju koja ima izvanredan izbor igraca i mnogo mladih talenata i to vise nego ostali,a sta su opet postigli u par zdnjih godina,ista stvar i sa engleskom,nije sve stvar u igrackom kadru,ocigledno nestu ne stima... nogomet je dosao do tog stadija nekvalitete da to nije pojmljivo,ne mislim samo na igru,nego i desavanja iza "paravana" u samom sredistu saveza...

Ama ne kazem da nemas pojma o tome, ali postoji razlika ustvari ZIVITI to i ZIVITI za to, i cisto pratiti iz daljine, iz svog naslonjaca i onda 'analizirati', shvati..
Ne ide im zato sto sto su dopustili komercijalizaciju necega sto je ljudima bilo sveto - reprezentacija.. igracima je bitnije zgrcati ogromni novac u klubovima i tamo iskazivati svoj maksimum, jer, tu ih vecinom i prate najzagrizeniji fanovi, a onda dodju na Wembley na spektakl i paradu kica, indijanaca i spektakl navijaca.. i za koga ce se on tu boriti..? dres mu ocito nista ne znaci..

Uostalom, Mladen Petric je nakon utakmice za BBC to najbolje rekao - 'nisam htio zamijeniti dres, nijedan njihov dres ne vrijedi kao moj'..

Enough said.. tu ti trazi razliku..

Quote:
Naravno, ne odnosi se ovo na sve,npr vjerujem da je u hrvatske pozadina veoma dobro organizovana,pritom mislim na savez.. a da se osvrnemo na englesku,znas i sam da su izbacili mnogo talentovanih,borbenih igraca, od pocetka pa sve do danas,danas je siutuacija mnogo gora,upravo zbog te komercijalizacije sporta,naravno i nogometa, plata od pola milijuna maraka sedmicno,kako to izgleda nekom od nas kada kaze ? kako bi to izgledalo nekom bobby charltonu, koji nije imao predstave sta znaci ovolika zarada,koji se ubijao od siromastva i besparica,kako njemu to sad izgleda kada gleda jednog ronalda kako ne zna sta ce sa para,koji ne smije uci na teren bez jebene frizurice,i specijalnih dodataka napravljenih samo za njega... jednostavno nogomet je izgubio smisao, "dusu" koju je nekad imao,kada se igralo sa srcem, za navijace,za svoje zadovoljstvo i ti pricas o propadanju jedne nogometne sile,mislim smijesno je kada se ista pojava desava na svakom jebenom mjestu ove zemaljske kugle...

HNS je katastrofa.. vode ga manje-vise isti kriminalci kao i BH.. ti ljudi su svojim direktivama i nemarom za domaci nogomet srozali sve klubove u HNL-u i mogucnosti mladih talenata.. doduse, sreca je jedino da na ovim prostorima uvijek ima talenata pa se moze i bez sustavnog i planskog rada nesto izbaciti, bez pomoci HNS-a koji je dobar jedino za trazenje dijasporskih Hrvata.. zasto..? pa, lakse nego ulagati u domaci nogomet..
Postoji razlika brate izmedju komercijalizacije u 'svakom mjesto zemaljske kugle'.. nogomet jest danas biznis i dogadjaj oko kojeg je vaznije osigurati posjetiteljima kokice, i slicno, nego baviti se obicnim ljudima koji su tu radi drugih stvari..
Ali, ti pored toga moras zadrzati NACIONALNI PONOS iznad svega.. jer kad nastupas za nacionalnu selekciju, to ti mora vise znaciti.. i talijanska je liga isto iskomercijalizirana i natrpana strancima pa opet imaju jacu selekciju.. Brazil je uvijek Brazil, primjerice, neovisno koliko Kaka zaradjivao.. pogledaj Nijemce.. pa kad je za toga izgubljena utakmica u repki..? ma NIKAD.. a ni tad.. zasto..? zato sto mu je takav mentalitet, zato sto ima vise inata u sebi, zato sto jednostavno receno ima nacionalnog ponosa..
I ove reprezentacije (i brojne druge jace) mogu se okrenuti toj povijesti, i reci, pa hej, mi smo nesto napravili, jos uvijek nam to vise znaci.. i oni ce se okrenuti NOVIJOJ povijesti..
A sta ce prosjecni Englez..? 'slusaj sinko, znas kad smo mi 60tih godina harali? ne znas? e jebiga sinko, gledaj Gerrarda i ostale onda..'

Quote:
Malo sam skrenuo sa teme ali nema veze, da skola arsenala,mladi pogon,kadeti,juniori je sastavljen od 100% engleskih momaka,a ne npr kao neka barcelona koja dovodi neko dijete iz italije od 13 godina i placa mu 3 miliona godisnje,ima li smisla ? naravno da nema,ti govoris o propadanju engleskog nogometa,totalno bez argumenata, pogledaj sta rade ove godine arsenal,man utd....a za reprezentaciju se navija sa istim zarom kao i prije 20-tak godina,vjeruj mi znam ;-) gubi se prava vrijednost nogometa odavno sto se odrazava na bitnim faktorima,na samim time igru,da nema zalaganja kao prije,nema borbenosti,nema na kraju krajeva volje,jer sto bi igrao kad imam sve u zivotu,kad cu dobiti toliko para od jedne utakmice da mogu sebi priustiti kupovinu pola otoka u tropskoj zoni,mislim sto bih se mucio, davao svoj maksimum kada me isto ceka i u slucaju poraza... razmisljanje 90% danasnjih maloumnika a ne igraca...

lol.. a koliko tih engleskih mladica u toj skoli zavrsi u prvoj postavi Arsenala..? koliko ih ima u rezervnoj momcadi Arsenala..? nista vise od stranih.. Arsenal je poznat po tome da uzima mlade talente i pravi od njih igrace.. ako se nadje kakav Englez u svemu tome, ma odlicno..
Znas ustvari koji je moto Arsenalove skole, koga postavljaju za uzore mladicima..? ide nesto tipa 'zelite li biti novi Fabregas ili Van Persie'.. :lol: i to ti stoji pri prijavama za njihovu nogometnu skolu.. pravi rasni Englezi, nema sta.. bas ono da motiviraju mladice da postanu dobri poput njih.. 8)
De bola.. to ti dovoljno govori.. Arsenal nista bolji u tom pogledu od Barcelone nije.. cak stavise, tvrdim da je u zadnje vrijeme i losiji.. evo par ljudi koje je Barca izdala iz svoje skole - Bojan Krkic, Andres Iniesta, Xavi.. svi su ili nositelji Barce, kapetani iste, ili ce biti to u buducnosti.. a Arsenal..? cak i kapetan im stranac, Engleza ni za lijeka.. daj, bola, halo, saberi se..

I ne, ne navija se za tu reprezentaciju s istim zarom kao prije 20 godina.. nije 800 posto.. to nemoj misliti, nemoj meni za rijec uzimati vec uzmi nekog tamo prosjecnog Millwall, Leeds, Cardiff fana pa ga samo upitaj za sta njemu srce gori.. za utakmicu svog kluba, za kojeg bar zna sta predstavlja i da je jos uvijek NJEGOV.. ili za reprezentaciju lakrdiju i vikend navijace koji ih prate, a nadglasa njih 85 000 6000 lakrdijasa i estradnjaka iz Hrvatske.. to taj zar..? Nabijem ja na kurac onda taj zar engleski, kurac su od ovce u tom slucaju..

Quote:
Zasto bi se trudili kada jedan nepismeni kreten iz bog zna kojega sela dolazi u taj velicanstveni liverpool,koji ne zna tablicu mnozenja,osnovne zakone matematike,logike koje moze primijeniti u igru i koji su potrebni svakom iole igracu koji "drzi" do sebe i svoje igre,tak isti igrac ima toliko novaca da ne zna sta ce s njima... nevjerovatno... ali opet stojim iza toga da jos uvijek postoji neki duh iz proslosti barem u slucaju Engleske... strani kriminalci im kupuju klubove da bi "prali" novac upravu u jednom od prvih klupskih organizacija u evropi,dovode igrace koje oni zele,trose uzaludno sav taj novac od jadnih navijaca,koji iz kola u kolu gube strplenje i bivaju posramljeni,ali i dalje nose u srcu nogomet vise nego svi igraci zajedno.... i nemoj nijedan argument iznositi na stetu "jadnih" navijaca,oni su u toj "igri" najmanje krivi ...jednostavno ono sto se desava u okviru engleske reprezentacije mozes primijeniti i na ostali dio donekle normalnog svijeta,koji donekle drzi do dostojanstva u ovoj sjebanoj crnoj rupi koja guta nogomet......

Zato sto bi taj 'nepismeni kreten' upravo i trebao znati da bi tamo neki manje sretniji 'nepismeni kreten' dao zadnji penny samo da vidi njega kako se BAR TRUDI za nesto sto je njemu svetinja, za nesto za sto je popio batina i batina, za nesto sto je preletio na tisuce kilometara da bi ga tamo neki redikul koji je na osnovu saveza dobio kartu, a dodje jednom godisnje da se kurci, a igraci placeni stotine tisuca funti dva jebena pasa sastaviti ne mogu..
Ne, zalim, to duse nema.. da to duse ima, to tako bilo ne bi, i tu bi bilo NAVIJACA pravih, ovako se vracaju korijenima.. tu ima samo 'razocaranja', glamura, kica..
I opet kazem, da je to Engleska i da su to ti ljudi od prije 20 godina SRUSILI bi taj Wembley.. a ne mirno ga napustili pognute glave.. i to je cinjenica koja se uostalom lako moze dokazati, samo pogledaj malo unatrag, a pogledaj danas..
Jad bola, idealiziras nesto sto je u srcima tih ljudi umrlo.. tocka..

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 17:58 

ovo mi vase mrsko citat arch :mrgreen:

punk, addi cujem neke vase podgrupe hoce da krenu navijat na rukometnim utakmicama...imal istine u tome il je samo suplja..

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 18:05 

naravno i to bosnu visoko :?

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 19:20 

Mrsko i meni pisati but I do it anyway.. :lol:

Njah, preozbiljno shvaceno.. jednostavno zasluzuju spustanje zbog nogometne bahatosti i arogancije.. a lesson this generation will never forget.. 8)

Kad mogu Irci, Skoti i ostatak doslovno krepavati od smijeha Englezima zbog ispadanja, mogu i svi ostali.. :D

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 20:56 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
a ljudima mrsko vise citati pa da ne duzimo :lol: htio sam samo da kazem,nema potrebe za ismijavanjem engleza uospte,prosli ste,budite s tim zadovoljni,druge ko jebe....

pa zaista nema smisla. al' je gotiva :D

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 21:05 

Pa cemu velike pobjede ako ne mozes poslije uzivati u njima.. :P 8)

They had it coming for a long long time.. 8)

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2007. 01:22 

punkbeg wrote:
naravno i to bosnu visoko :?

pa ja..morate se protiv nas organizovat :mrgreen: :mrgreen:

i ozbiljno u kojoj ste vi podgrupi, ti i addi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2007. 01:52 

Borci.. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2007. 20:15 

pali :D

evo borac izgubio ovde..idemo u saraj'vo :mrgreen:
dvorana puna...10sekundi prije kraja borac daje gol i nerijeseno..hadzic baca brzi napad al od borca lik presjeca loptu i dobiva crveni...i tako da nam je olakso dosta..i 3 sekunde prije kraja gol za pobjedu i ogromnu radost..

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2007. 21:48 

Navlakusa.. 8)

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 15:04 

hot_blood wrote:
i ozbiljno u kojoj ste vi podgrupi, ti i addi :mrgreen:

U Brigadi Imera Sofovica.

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 15:45 

a ja hodam sa njima dok se ne dokazem :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 21:09 

:mrgreen: :mrgreen:
vidi saljivdzija hehe

arch cujem oformili ste atletski klub jos samo vam atletska fali :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 23:42 

Jao, sve sami sportisti na forumu:)

Profile  

PostPosted: 25. 11. 2007. 23:52 

haj i ti u sport :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 11. 2007. 00:00 

Ja navijam za Bugarsku! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 11. 2007. 00:46 

gdje njih nadje pored rumuna :mrgreen:

*edit
tek sad skonta -- reflection -- kolegica sa stopa :mrgreen: :mrgreen:

Last edited by hot_blood on 26. 11. 2007. 00:55, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 26. 11. 2007. 00:48 

vec dugo koegzistira produznica hrvatskih pacenika i domoljuba, okupljena u Atletski klub Skripari, al evo izgleda da su i tartan stazu dobili...

Profile  

PostPosted: 26. 11. 2007. 02:01 

:lol:

Joj kad ovaj punk konta ispasti smijesan, pa ono, ispane samo SMIJESAN.. :lol:

Red je bilo formirati i atletski klub, vecina nasih mladica ostvaruje izrazito zapazene rezultate u drugim klubovima.. bogatiji smo za jos jedno sportsko udruzenje..

Haj, sta, jos samo jedan u nizu sportova u kojem mozemo biti nedostizni pojam za ove 'pacenike'.. 8)

In other news..

Image

:D

BiH bez realnih sansi i u slijedecem ciklusu bez ogromnih igracko-rukovodstvenih promjena pored vrlo jake Spanjolske i kriminalno lose, ali i dalje bolje Turske..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]