Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 22:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 12. 08. 2011. 17:40 

e dinko da tebe pitam posto ti znas sigurno... recimo double dragon 3 ili 2, skroz drugacije igre na SNES i MAME emulatorima. jel to tako inace da su drugacije il sam ja pogresno sta skinuo...

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2011. 21:39 

Jes tako je. DD3 na aparatima je skroz druga igra od one na konzoloma. Za dvojku neznam, zar nije ta izasla za stari NES?

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 00:46 

Lee B Yatz wrote:
Ma sto se mene tice na SNES-u je lako:

Chrono Trigger
Final Fantasy III/VI
Super Metroid
Secret of Mana

Tih par jedino imaju dubinu da prezive unatoc jadnoj grafici. Naravno ima frikova koji uzivaju u retro stvarima tako da moje misljenje nije apsolutni fakt. Ako nista, svako ko voli dobru price duzan je sebi da odigra Chrono Trigger bar jednom.

Chrono je prejaka igra, definitivno vrh uz secret of mana i terranigma, barem što se tiče adventures/rpg. Dodao bih još i ceret of evermore :)

@addi - DB na automatu i na konzolama je uvijek bio drugačiji, makar u to vrijeme, vjerovatno zbog zahtjevnosti određenih uređaja. Nintendo ionako nije nikad stavljao karte na grafiku, više na samu igrivost. Pokušaj preći DB 3 za NES pa mi javi kad pređeš prvu fazu :)

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 00:49 

Zadnja dva dana igram ovo:

Image

Nažalost sam batalio Gameboy tako da koristim emulator na PSP-u. Još veći ugođaj zbog veličine konzole i samog ekrana. imam još jedan dandžen pa idem jebat znanje zlom čarobnjaku :D

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 03:29 

dinko wrote:
Lee B Yatz wrote:
Ma sto se mene tice na SNES-u je lako:

Chrono Trigger
Final Fantasy III/VI
Super Metroid
Secret of Mana

Tih par jedino imaju dubinu da prezive unatoc jadnoj grafici. Naravno ima frikova koji uzivaju u retro stvarima tako da moje misljenje nije apsolutni fakt. Ako nista, svako ko voli dobru price duzan je sebi da odigra Chrono Trigger bar jednom.

Chrono je prejaka igra, definitivno vrh uz secret of mana i terranigma, barem što se tiče adventures/rpg. Dodao bih još i ceret of evermore :)

@addi - DB na automatu i na konzolama je uvijek bio drugačiji, makar u to vrijeme, vjerovatno zbog zahtjevnosti određenih uređaja. Nintendo ionako nije nikad stavljao karte na grafiku, više na samu igrivost. Pokušaj preći DB 3 za NES pa mi javi kad pređeš prvu fazu :)

polako samo, uzivam u ovim zabama i zmajevima sad :D
za nes su izasli kec, dvica, 3 i 4 jel tako? a super dd i ovaj sa zabama za snes? ova prva 4 nemaju za snes?

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 03:52 

Ja mislim da imaju samo tri dijela na NES-u a. Na snesu koliko se sjećam imaju 4., super DD i ona sa batletoadsima. ima i DD tučnjava, slično street fighteru ali je to izašlo za NEO GEO/CD.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 03:56 

Pitanje za Libiju. Jesil vidio gdje ovo na prodaju gore:

Image

Neo geo cd. Imam jednu ali jako je oštećena ( laser i džojstici od King Of Fighter-a :mrgreen: )

Na ebayu su po 200 dolara. Teško da ću si nabaviti novu ikad.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 04:11 

@addi: jebao te snes, dokle si sa stalkerima?

ja sam haman do limanska dosao al sam napravio par zajeba:

1. kad sam stigao do jantara Saharov je imao onaj exo oklop za 27500 rublji. Falilo mi je love za njega pa sam ubijao zombije i utapao oruzije sa leseva stalkerima koji brane hangar. Kad sam skupio on ga vise nije imao u inventaru :evil: onda sam se raspizdio i krenuo na fabriku. Tako da sam jos uvjek na skoro kompletno apgrejdovanoj SEVI.

2. Na smetljistu, mracnoj dolini i agropromu sam pokupio sve sto sam mogao i upamtio, a posebno artefakte. U jantaru sam pokupio sve artefakte, al onda mi je malo bilo smranje isto radit u crvenoj sumi, najvise zbog mutantske gamadi. Jesil ti uspio izvadit zlatnu ribicu iza vojnog skladista? Jebena ta anomalija a vec sam dao onom pederu sumnjaku kompas :evil:

3. Zbavio sam Grozu i Val u Crvenoj Sumi al nemam nikoga da mi ih apgrejduje, tako da sam jos uvjek na onu m-16 kopiju i onaj abakan moderni kalas (nemam ni sig sauera ni heklera ni fn2000). Nisam nikad pristupio ni DUty-u ni Freedomu (debela greska), pa nisam imao nikakve popuste na oruzje/oklop. Sad sam pomalo u corsokaku jer me vec ceka Lebedev da idemo u Limansk a nesto mi veli da tamo nema ni tehnicara ni trgovca :evil: pa sad kontam preko pola jebene mape otic na malo putovanje/izvidnicu da vidim jel se mogu pridruzit slobodi i olihvarit ih za opremu/popravke, i ako onaj smrad Saharov nije opet zbavio exo.

Tako da sam malo batalio Stalkera dok ne skontam sta mi je cinit :evil:

Last edited by Lee B Yatz on 13. 08. 2011. 04:16, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 04:15 

@dinko: U Kataru definitivno ne, ali u Americi ih je bilo, po pawn shopovima za smjesne pare, ono, pedes dolara. Ali moguce je da su u medjuvremenu postali kolekcionarski predmet. Steta, jebacki je to aparat bio svojevremeno. Prosaraj po netu da vidis jel se kako moze zamjenit drive, na X360/XBOXU je to standardni laptopski hardver, sad neznam sta je u tome, daj mi dan dva da pogledam po netu, garant ima frikova koji znaju tu konzolu od vrha do dna.

Ti fakat kolekcionar starih konzola hehe :mrgreen: Lijepo bi bilo (a garant i atrakcija u tvom mjestu) da jednog dana otvoris muzej konzola :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 04:44 

hehehe, ma trudiću se da nađem.
a konzola, ma ima se omanji muzej. čekam lika da mi javi za nekih 15 NES disketa. Imo sam sreće pa konzole uz 4 igre dobio u full pakovanju sa kartonima i knjižicama. Švabo zna čuvat stvari, to je činjenica. Žao mi je desetine igara koje sam imao pa se zagubile u mlađim danima. Najviše chrono, američka verzija.

Skupljaće se pare za put u Japan pa pravu u Nintendo muzej:)

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 14:50 

Lee B Yatz wrote:
@addi: jebao te snes, dokle si sa stalkerima?

:lol:
ma i ja sam dao sebi pauzu od 5-6 dana da se smirim.toliko su me ishandrili na depou, zauzimao sam ga ponovo jedno 6-7 puta. i to zadnji put sam konacno docekao da posalju stalkeri svoje, vide se ono fino na mapi da lagano putuju zelene tackice. i ja levat se seto tamo do onog voza u tunelu, vidim neka polja elektriciteta reko da nema artifakta kakvog. samo sto sam priso vozu nakotise se u depou, eto ti, jebem ti glad. i iznerviram se i ostavim smetljiste kakvo jest, ko ga jebe, kasnije cu se vratit. a finta je da ti ono "stregth" grupe kojoj pripadas/stalkera, ne smije bit max, jer tad valjda ne salju ljude. a posto ja svaki put detaljno igram, prvo porokam sve zivo okolo pa onda igram, tako da mi sve to bilo napucano na max, a banditima na min. u tom slucaju valjda misle stalkeri da su banditi izbrisani skroz, pa ne salju ljude, a ovi se stvore odjednom posto nema nikog u depou kad odem. tako sam to sve ostavio nek se kote, jebat ih. pa cu u ponedjeljak nastavit igrat.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 14:59 

ne to izgleda jeste bug. Oni se stalno respawnuju iza voza. Trebam se ja pridruzit Slobodi pa satjerat sve sa smetljista hehe

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 15:07 

Lee B Yatz wrote:
ne to izgleda jeste bug. Oni se stalno respawnuju iza voza. Trebam se ja pridruzit Slobodi pa satjerat sve sa smetljista hehe

ja prije kad sam igrao, pridruzio sam se pa sam sroko sve zivo i nezivo tamo :lol:
a za to odjelo zajebano sto je nestalo u inventoriju, vrati se kasnije bice 100%, cesto tako zna nestat kod bilo kojeg veceg trgovca, pa ponovo nabavi opet.
sto se artifakta tice, ja samo ostavljam za health i protiv radijacije. ostalo sve talim :D ovi ti kasnije stvarno dobro dodju. samo me nervira sto se pancir na odjelima pravo brzo trosi nekako, pa skrsih sve pare popravljajuci isti...

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 15:27 

ma kad apgrejdujes sevu i nije toliko losa. meni su glavni oni za kilazu jer sam mrtvi kolekcionar oruzija i municije, a i artifakte slabo prodajem. Nista sve to trebam sad se zavratit i utopit :evil:. Procesljat jos jednom anomalije. Odo sad lagano do Kordona po nagradu od debila Lonera pa se pridruzit Slobodi.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 15:38 

Lee B Yatz wrote:
ma kad apgrejdujes sevu i nije toliko losa. meni su glavni oni za kilazu jer sam mrtvi kolekcionar oruzija i municije, a i artifakte slabo prodajem. Nista sve to trebam sad se zavratit i utopit :evil:. Procesljat jos jednom anomalije. Odo sad lagano do Kordona po nagradu od debila Lonera pa se pridruzit Slobodi.

a tako cu i ja, al tek u pon. malo odmora jebiga :D
e vidis ja te za kilazu sam i zaboravio. do sad nisam naletio ni na jedan :| nista, moracu se ja prvo bacit na kakvu istrazivacku rutu, pa onda dalje...

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 15:44 

e jebemu kud me zaprica o ovom, odo sad bar satak odigrat :D

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 15:56 

Kod mene je bas ovo sad aktuelno

http://www.damnlol.com/pics/294/abc7725c094fe5de4d0a1d867355e642.jpg

:lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 17:39 

evo haman da me primi freedom, odjebo sam i bandite i stalkere :D u ponedjeljak nastavljam, prikljucujem se freedom, al moram nabavit hitno kakvih dobrih artifakta, sjebo sam sad sve pare, napuco ono maslinasto odjelo, napuco onaj '96 model ak7 i onu zelenu za ugradjenim zoomom, napucano sve do daske. jos seva suit na napucam i odo dalje...

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 17:42 

Nisi treb'o na kurcev enfield trosit lovu, u mracnoj dolini i agropromu imas kisu onih ruskih m-16ki

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2011. 17:51 

Lee B Yatz wrote:
Nisi treb'o na kurcev enfield trosit lovu, u mracnoj dolini i agropromu imas kisu onih ruskih m-16ki

imo sam ga i ja, prodo ga sad, nisam se mogao odlucit koju da ostavim, dvoumio se po sata :D ma jebat ga, samo da se rijesit ovog i udaljit malo, previse detaljisem jebemu...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]