Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 02:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 30. 08. 2011. 17:50 

hehe svi su komentari takvi. al to je pravo pogresno. pa ne radi holivud seriju ba. i spageti vesterni su amaterski, a ostali su kult do dan danas i za 10 klasa bolji i kvalitetniji od ostalih. dok americki vesterni su bili i ostali obicne sapunice. serija ne bi kurcu valjala da su je usminkali ameri.
ovako je pravo vjerodostojna igri. odlicno, ovo je nesto sto najvise trenutno iscekujem.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 19:20 

Medieval wrote:
ff i the elder scrolls su zakon :D jedva cekam da onaj skyrim izadje,odlicno izgleda

Oblivion je najgora igra ikad...ipak moze gore od NFS/CoD

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 19:36 

Addi wrote:
hehe svi su komentari takvi. al to je pravo pogresno. pa ne radi holivud seriju ba. i spageti vesterni su amaterski, a ostali su kult do dan danas i za 10 klasa bolji i kvalitetniji od ostalih. dok americki vesterni su bili i ostali obicne sapunice. serija ne bi kurcu valjala da su je usminkali ameri.
ovako je pravo vjerodostojna igri. odlicno, ovo je nesto sto najvise trenutno iscekujem.

Jesil vise pogledao film STALKER?

Nisam nesto pretjeran entuzijasta rimejkova. A i STALKER kao igra mi je prejak jer posudjuje debelo od filma i ne odgovara na sva usrana pitanja. Znam da ta serija nece imati skoro pa nikakvih podudarnosti sa filmom i "izletom pored Puta" na kojoj je film zasnovan. Ali ce svakako biti poredjenja.

Film je ipak vrhunac kinematografije kakav smrdljivi holivud nikad nece dodirnut ali da je tezak i naporan za 90% ljudi, jeste. Ali je sama scenografija, rezija i gluma dovoljna da film bude vrhunac pa makar bio o velikoj nuzdi pod otvorenim nebom. A saundtrek je samo takav. Ameri su vec posteno usrali Solyaris of Tarkovskog koji je po meni njegov najbolji film uz Stalker, ako ne i sekundicu bolji.

Mislim da kao igra S.T.A.L.K.E.R. savrseno fercera, jer bi adaptacija filma bila nemoguca. Film je sam po sebi umjetnicki i kao takav anti-zabavan, postavlja vise pitanja nego sto ih odgovara, ali razvija likove odlicno u onoj tradiciji najbolje naucne fantastike kakvu su pravili Dick i Lem.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 19:58 

ih da mi je xbox ili ps3 sve bih to igro, na pcu mi se neda nista osim strategija XD a u zadnje vrijeme nista, sve mi jako brzo dosadi

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 20:03 

cekam samo jebeni diablo, zapalit cu se bude li mi stopo

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 01:20 

Lee B Yatz wrote:
Addi wrote:

Jesil vise pogledao film STALKER?

Nisam nesto pretjeran entuzijasta rimejkova. A i STALKER kao igra mi je prejak jer posudjuje debelo od filma i ne odgovara na sva usrana pitanja. Znam da ta serija nece imati skoro pa nikakvih podudarnosti sa filmom i "izletom pored Puta" na kojoj je film zasnovan. Ali ce svakako biti poredjenja.

Film je ipak vrhunac kinematografije kakav smrdljivi holivud nikad nece dodirnut ali da je tezak i naporan za 90% ljudi, jeste. Ali je sama scenografija, rezija i gluma dovoljna da film bude vrhunac pa makar bio o velikoj nuzdi pod otvorenim nebom. A saundtrek je samo takav. Ameri su vec posteno usrali Solyaris of Tarkovskog koji je po meni njegov najbolji film uz Stalker, ako ne i sekundicu bolji.

Mislim da kao igra S.T.A.L.K.E.R. savrseno fercera, jer bi adaptacija filma bila nemoguca. Film je sam po sebi umjetnicki i kao takav anti-zabavan, postavlja vise pitanja nego sto ih odgovara, ali razvija likove odlicno u onoj tradiciji najbolje naucne fantastike kakvu su pravili Dick i Lem.

ma jesam pogledao stari film ba. jebiga stalker (igra) je vise zasnovan na tematici, okruzenju i terminima iz filma, film sam po sebi je vise "filozofskog" karaktera. jos ganjam da procitam i tu knjigu. a kad naucim ruski jezik, onda i tih 69 knjiga sto su po igri napisane :lol:

a ova serija ne vjerujem da ce bit rimejk filma iz '79, jer po ovom trejleru izgleda kao adaptacija igre al bas ono u detalje, od zvukova preko opreme i likova, vidio si i sam ako si pogledao. samim tim imat ce upravo tih dodirnih tacaka sa starim filmom, onih kojih ima i igra. ajde vidjet cemo kad se zavrsi... al u svakom slucaju nemoguce je filmski predstavit svu onu atmosferu igre, tamo je to genijalno odradjeno.

a zanima me i stalker 2 isto kakav ce bit. koji je fazon oko tima, opet radi kultni "GSC game world" tim koji je prvu trilogiju savrseno odradio, al neko rece da na dvici rade novi ljudi, jer likovi koji su napravili prve 3 igre su osnovali novi tim koji je radio metro2033, a na njihovom mjestu su neki novi... ako je istina to sve, moglo bi se dobro usrat s dvicom. a bilo bi mi pravo zao sjebat onako savrsenu igru.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 02:16 

Ono sto je fantasticno oko Stalkera, igre i filma, je podsvjesno...ta indirektna kritika komunizma sjebanog, kako intelektualaca pa tako i oportunista, oboje kljuceva njegove propasti, i djete koje se iz te tragedije izradja sa posebnim talentima... Kako u filmu pa tako i u igri, idioti razlicitih vrsta isplivavaju da pojedu obicnog, ali nadarenog covjeka, a oko njega ruina totalna...

Ne znam sta ce bit sa dvojkom, ali se nadam da ce nastaviti tu dobru tradiciju bespuca bivseg Sovjetskog Saveza, i tuge koje je iza sebe ostavio Komunizam, mozda bi ustvari najbolje bilo da se dvojka vrati u Celjabinsk, odakle je i potekla inspiracija za "Izlet pored Puta"...

P.S. Strelok je ofirno dizajniran po liku Aleksandra Kajdanovskog.

Stalker je vrhunac igranja u svakom pogledu. Jedino filmu nemoze drzat svjecu...

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 02:19 

Onaj moron bez donje vilice sto je Americki bog kriticar filma broj jedan je jednom rekao da video igre nemogu nikada biti umjetnost...Roger Ebert...

Haha, nabijem te nakurac. Stalker serijal je veca umjetnost nego pola filmova koje si ti recenzirao.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 04:38 

Lee B Yatz wrote:
P.S. Strelok je ofirno dizajniran po liku Aleksandra Kajdanovskog.

jest, a i u ovom novom trejleru serije onaj stalker sto pocne pucat po vojsci malo facom baca, garant je strelok :mrgreen:

evo upravo procitah ovo:
"He (Strelok) will also be the protagonist in S.T.A.L.K.E.R. 2, but little is known about it."
8)

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 14:30 

heheh jeste vas dvojica zagrizli za stalkera :D dodje mi da ga ponovo predjem hihih... Libijo si nabavio deus ex-a?? sta kazes nije loshe :D

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 15:07 

Immolation wrote:
dodje mi da ga ponovo predjem

meni je ovo 3. put da prelazim cijeli serijal, mozda i 4., ako se nisam preracunao :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2011. 15:35 

Addi wrote:
Immolation wrote:
dodje mi da ga ponovo predjem

meni je ovo 3. put da prelazim cijeli serijal, mozda i 4., ako se nisam preracunao :mrgreen:

hehe dobar si dobar, ja sam prelazio po dva puta svaki, mora se ipak malo odmorit :D

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2011. 01:44 

nisam jos deus exa novog skinuo. Moram uskoro fakat. Sad kontam zaigrat SoC al me smete nesto stalno. Jos uvjek lemim kablove i gitaru :(

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2011. 01:49 

Jah bila predbajramska akcija, PS3 160GB + jedan kontroler 400KM (1000 Rijala).

Konto sam uzet, al onda sam skonto da mi ne treba ta skalamerija nikako. Jel ono RDR izasao samo za plejku?

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2011. 07:50 

ne ima i za xbox360.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2011. 01:03 

Lee B Yatz wrote:
Jah bila predbajramska akcija, PS3 160GB + jedan kontroler 400KM (1000 Rijala).

Konto sam uzet, al onda sam skonto da mi ne treba ta skalamerija nikako. Jel ono RDR izasao samo za plejku?

ma jebo te konzola ba, na tom se mogu samo auta kakva vozit. vazda su mi se gadile.
a najveca fula je sto rdr i njegov prethodnik su izasli samo za konzole. to je jedino sto je ekskluzivno za konzole izaslo a sto bi volio igrat neopisivo jako. jedina prava spaghetti western igra od "outlaws"-a iz 1997 i ne mogu je igrat, a to mi je najdrazi zanr ikad i daleko iznad svega sto gledam. sve bi dao samo da to odigram, al jebiga... al eto la noir kontaju portovat za pc, pa sve zivim u nadi da ce i rdr mozda, cak sam i peticije potpisivao tamo na steam-u :mrgreen: al kad skontam tako sam se nadao i za red dead revolver pa nikad nista ne uradise za pc :|

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2011. 01:18 
Moderator

Red Dead je IMHO najbolja open world igra ikad i opcenito moja omiljena, vrijedi nabavljanja plejke :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2011. 02:19 
trenutno bioshock.

PostPosted: 02. 09. 2011. 19:32 

eo ja poceo igrati spellforce 2 (gold skinuo, dodju cadvi i exp zajedno). meni je igra odlicna. rpg + rts, probajte obavezno ko voli ovaj zanr. hiljade kvestova, itema, cudovista, bildanje heroja. sad od misije do misije zavisi hoce li igra biti rts ili rpg, mada vecinom je kombinovano (tipa, skupljanje resursa, pravljenje vojske itd, a u medjuvremenu sa herojima lutate i skupljate iteme, exp., rijesavate razne kvestove), samo na pocetku igre ima par misija cisto rts i cisto rpg, to je kolko sam skonto da se skonta mehanika igre, a kasnije je ludnica. ja evo jednu mapu igram dva dana a to je kolko sam skonto neki side quest sa jos jendo 10 questova u sebi. ludnica. ko voli nek isproba. eo linkova

http://www.megaupload.com/?d=SDJ79V9R
http://www.megaupload.com/?d=EIWTZDE1
http://www.megaupload.com/?d=CBSYSODL
http://www.megaupload.com/?d=67F7SWN4
http://www.megaupload.com/?d=APXI3KZ7
http://www.megaupload.com/?d=ZRAJQ43Z

kod mene je win 7 x86, a pise da ide i na x64 bez problema.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2011. 20:24 

hvala za sf2...masivno potcjenjena igra!

zaigrao soc...vec u startu milion puta bolje od klir skaja

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]