Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 06. 2025. 17:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 111 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: "Muzičko stanje" u manjim bh. gradovima
PostPosted: 26. 12. 2009. 01:53 

tjeskoba wrote:
Visoko je prije imalo pravo jaku scenu..sjecam se Bloodland,Minions of Seth,Grudge..
Dosta raje ima iz Visokog, tako da predpostavljam da se može tamo skontati kakva svirka, manji fest.., a ako ima kakve mladje raje koja slusa pravu ziku, lako se moze oformiti i dobar bend..

svakako da ima publike u visokom,ima i prostor,sam se treba maaaalo organizovati i dovesti bend sa "strane" da svira sa grudge-om,jer je to za sada nazalost jedini aktivni bend u gradu,ako se kojom nesrecom ne raspadnu u međuvremenu,jer je bend relativno mlad,ne afirmisan...i nije bas trazen.eh sada zasto nije,ja u to ne bih bas ulazio,jedino sto mogu reci jeste da momci konstantno rade i "lupaju" po podrumu...mozda ce ovo djelovati i malo diskriminirajuce,al ja mislim da bendovi iz manjih sredina imaju manje sanse da se "probiju" na nasoj bosanskohercegovackoj "SCENI"!!
p.s.halalite,oprostite na gramtckoj katastrofi,pjan' sam ko letva :lol:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 02:02 

joj ovdje turbo folk ubi i staro i mlado

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 02:18 
Moderator

aDo wrote:
joj ovdje turbo folk ubi i staro i mlado

čitav USK tako, zato su Unrise onaki, provincijski bijes na kvadrat. baš smo južnjaci BiH hahah, zaključio sam da između njih i, recimo EyeHateGod nema razlike uživo što metaleci u glavnom gradu ( onda kad su s Igutom svirali u AG-u mislim ) nisu mogli da svare, zabezeknutih lica pun kahvić :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 03:15 

upravu si.cijeli usk:S jebote u ovom cazinu ko slusa turbo folk on uziva!!! svake subote velika imena granda..veceras je onaj rade lackovic bio,svemisecini...i sutra dolazi neki gay :evil: ...nas metalaca ima do10(pravih),ostalo su rock fazoni,fejkerski..metal muzika se ovdje ne pusta ni u jednom kaHvicu :evil:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 03:22 
Moderator

Pathologist wrote:
Šta ćeš očekivati kada jedan Business napune dvojica anonimnih tamburaša(u urbanim krugovima poznati),što je najgore,ljudi koji su se prije par godina deklasirali kao metalci sad slemaju na covere Bijelog Dugmeta,neću imena da navodim,nebitno je.I da,zadnjih godinu dana Zenicu je protresla nova furka - alternativa.Stvar je u tome što skoro niko od njih ne zna šta uopšte to znači i da je to ogroman i širok pojam,al jebeš filozofe-daj ti nama Dubiozu.Nedavno sam se suzdržao da ne napravim scenu,naime,cura koja sebe naziva metal fanom(iako je po meni osoba koja veze nema s tim),i koja stalno kuka kako nam je scena kita,da nema metalaca bla bla dolazi i traži od mene već navedeni bend.Bio sam na granici između 'žao mi je,ne slušam to jbg' i 'izvini,nisam urban ko vi,ja sam seljačina koji barem ne sluša te karine'.Razuman sam čovjek pa sam odabrao ovo prvo,normalno.Kad skontaš na kraju sve je do mentaliteta,ovdje je sve šuplja priča,svi bi svirali,borili se za ovo ono,organizovali al to kod mene ne pije vode,djela govore više od riječi pa vi serite kolektivno kolko hoćete.

Uh... :) klasika pozeraja i "kinderluka" i među mladima i među starijima ovdje, štob' Sodom rekao. Jebiga, ne zna Bosanac šta je metal, šta je punk, hc, bilo koja alternativa.. ne zna čak ni onaj koji je kao "skroz u tom".. Tužna istina ove pasščadi.. A svi svakako nestanu uskoro.. Pozerska zemlja jebiga..

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 04:00 

Å iroki je dosta manji grad za neku metal scenu, ima dva primarno metal/rock kafica (u takve ubrajam samo one koji organiziraju live svirke) u kojima se okuplja ta ekipa ili glavnina iste i svaki vikend se obavezno organiziraju svirke..
Ono sto je doduse meni osobno drago je to sto je ipak brojcano duplo vise hajmo reci alternativnih kafica nego narodnjackih kojih je mozda svega 3.. aktivno je nekoliko mladih manje ili vise poznatijih rock i metal bendova, metal ekipi vjerojatno najpoznatiji momci iz Oriona, pa i Berette kao crossover bend i laureat zadnjeg WestHerzegovinaFest-a kao i nedavnog velikog Jaegermeisster Music Night-a (bila i Nula plus u finalu, vidis nisam njih prije gledao, zanimljivo, hehe)..
Grad izvlaci sigurno najbolji festival toga tipa u Hercegovini i sire, mozda i na teritoriju cijele BiH, s uvijek odlicnom posjetom i sadrzajem - festival amaterskog stvaralastva West Herzegovina Fest..

http://whfest.com/

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 04:37 

evo upravo saznajem da u Semizovcu postoji ekstra moćan bend nazvan

THE AÅ ENJE

:twisted: :twisted: :twisted:

nadam se da su ime izabrali od ašiš ga punjo aca mi onjo :twisted: :twisted: :twisted:

nisam ja džaba išao u zatvor

svaka cupi loži se na zatvorsku bluzu :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2009. 11:49 

U Brčkom ima fine raje i ja mislim da postoje 2-3 metal benda..

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 10:50 

U Žvinicama nema ništa...osim babaaaje, naravno...

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2009. 11:04 
kako nema...imate one blekere Ifrit

PostPosted: 28. 12. 2009. 13:45 

shaban wrote:
U Žvinicama nema ništa...osim babaaaje, naravno...

hahahaah

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 00:50 

SODOM wrote:
kako nema...imate one blekere Ifrit

ejs to?
koji su ti, ne znam?

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 01:05 
pa onaj crni Emin Kraaalj :lol:

bili su se raspali (mazno sam im basistu :razz: ) sad valjda opet sviraju

PostPosted: 29. 12. 2009. 01:59 

SODOM wrote:
pa onaj crni Emin Kraaalj :lol:

bili su se raspali (mazno sam im basistu :razz: ) sad valjda opet sviraju

a ja, cuo sam nesh za to...
mada ne znam da su svirali igdje, al opet, nemaju gdje..

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 16:28 

U Maglaju (grad u Bosni i Hercegovini :D) je poprilično ista situacija kao i u ostalim gradovima. Trenutno svira jedan bend koji ima probu jednom sedmično od 2 sata :S u jednom nazovi omladinskom klubu (koji je, usput rečeno, trenutno na godišnjem od mjesec dana). Kriza je žešća ako si bilo šta drugo osim mainstream "meraklije". Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi. Da ne postoji tf ko da bi oni slušali Amon Amarth (oni bi ga izmislili :D). Postoji jedan festival zvani "Studentsko ljeto" na kome se pjevaju folkovi i popovi i to je proširena verzija svega što se dešava. U posljednjih 10-ak godina imali smo 2 "koncerta" koje smo, naravno, sami organizovali. Tu smo zvali komšijske bendove (Zavidovići, Žepče, bilo je i iz Gračanice) alkoholizirali se, a neki su čak i svirali.

Štaš, tako je, turobno vrijeme pa hajd. Nema kafića koji ne pušta folk, no uglavnom su svi tzv. pop-rock, ako čuješ metallicu recimo, poslušaj bolje, sigurno ti se učinilo. Ova grupa što trenutno svira, su djeca oko 95' godišta, sviraju neki rock i tako. Prije njih je bila grupa u kojoj sam ja vukao, ali interes je 0. Svirali smo na zadnjem spratu zgrade i orio je čitav grad ali NIKADA niko nije došao da nas makar vidi kako sviramo, a kamoli da pokuša nešto sam svirati.

Jedno veliko razočarenje mi je bilo kad sam došao studirati u Sarajevo, jer vidim da frankly ni ovdje situacija nije onakva kakvu sam zamišljao. Na metal svirke dođe 40 ljudi (tipa na Agonize-u u AG-u prije neki dan) i to pola iz drugih gradova. Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Eto toliko od Maglaja do Beograda :D

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 16:33 

eo u nas ima pun kurac bendova : D

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 17:11 

Lebowski wrote:
Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi

bravo :!:

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 17:32 

ko sta ima protiv turbo folka ? nek samo kaze vrijeme , mjesto , datum

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 17:34 
Moderator

Lebowski wrote:
Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Nije tačno.

Ima boljih koncerata, ima više bendova, velik je grad (šire područje Beograda broji milion i pol stanovnika) pa metal svirke samim time okupljaju veći broj fanova...ali nema SVAKO veče. Također, ima bendova i bendića koji kurcu ne valjaju, itd...

Sarajevo i Beograd (a i Zagreb) ne možeš porediti nikako. U mnogo čemu... tako da uopšte ne vrijedi počinjati.

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 17:35 
Moderator

tjeskoba wrote:
Lebowski wrote:
Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi

bravo :!:

ma turbofolk su samo glupe isprike, ako ti smeta uradi nesto povodom toga..instrumente u sake i rokaj. Ne nego je za sve kriv turbofolk, jadni mali metalci :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 111 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]