U Maglaju (grad u Bosni i Hercegovini

) je popriliÄno ista situacija kao i u ostalim gradovima. Trenutno svira jedan bend koji ima probu jednom sedmiÄno od 2 sata :S u jednom nazovi omladinskom klubu (koji je, usput reÄeno, trenutno na godiÅ¡njem od mjesec dana). Kriza je žešća ako si bilo Å¡ta drugo osim mainstream "meraklije". Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi. Da ne postoji tf ko da bi oni sluÅ¡ali Amon Amarth (oni bi ga izmislili

). Postoji jedan festival zvani "Studentsko ljeto" na kome se pjevaju folkovi i popovi i to je proÅ¡irena verzija svega Å¡to se deÅ¡ava. U posljednjih 10-ak godina imali smo 2 "koncerta" koje smo, naravno, sami organizovali. Tu smo zvali komÅ¡ijske bendove (Zavidovići, ŽepÄe, bilo je i iz GraÄanice) alkoholizirali se, a neki su Äak i svirali.
Å taÅ¡, tako je, turobno vrijeme pa hajd. Nema kafića koji ne puÅ¡ta folk, no uglavnom su svi tzv. pop-rock, ako ÄujeÅ¡ metallicu recimo, posluÅ¡aj bolje, sigurno ti se uÄinilo. Ova grupa Å¡to trenutno svira, su djeca oko 95' godiÅ¡ta, sviraju neki rock i tako. Prije njih je bila grupa u kojoj sam ja vukao, ali interes je 0. Svirali smo na zadnjem spratu zgrade i orio je Äitav grad ali NIKADA niko nije doÅ¡ao da nas makar vidi kako sviramo, a kamoli da pokuÅ¡a neÅ¡to sam svirati.
Jedno veliko razoÄarenje mi je bilo kad sam doÅ¡ao studirati u Sarajevo, jer vidim da frankly ni ovdje situacija nije onakva kakvu sam zamiÅ¡ljao. Na metal svirke doÄ‘e 40 ljudi (tipa na Agonize-u u AG-u prije neki dan) i to pola iz drugih gradova. Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veÄe ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i Å¡to je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.
Eto toliko od Maglaja do Beograda