- Ovaj Äovjek Guido Rossi ne samo da je izostavio dokaze da bi Juventus bio diskriminiran, nego je i unistio dokaze koji bi osudili inter.
Nije istina. Guido Rossi je djed od svojih 70 i kusur, ovlas je vodio istragu, ali ne zna ni gdje je supalj. Izabrali su ga na to mjesto nakon glasanja, znaci nije ga niko "postavio". Covjek je privremeno zastupao FIGC nakon sto je skandal izbio, posto je vecina poglavara bila umjesana u aferu. Obnavljao je funkciju zbog senatorskog imidza, nesto poput onog starog Mede u Letecim Medvjedicima, ako si gledao.
Da vidis/cujes covjeka znao bi o cemu pricam.
Evo ga:
http://www.youtube.com/watch?v=7UbOIjlVKWY&feature=relatedDa li ljudi znaju da ima telefonski dokaz o dogovorenom remiju Milana i Udinesea
(nije istina)
i da su se Collina i Galliani osobno sreli u Meanijevom restoranu. (istina)
- Meani je licno preuzimao pozive koji bi inkriminirali juventus a on bi to dalje proslijedio Morattiju koji bi unistio dokaze koji su ukljucivali inter.
Nije istina. Meani je advokat zastupnik Milana, i nema veze sa Morattijem.. Cesto se prepucavaju po medijima. Mogao je samo Gallianiju proslijedjivati dokaze. Onaj telefonski poziv je istinit, gdje je naredjivao linijskom sucu. To je u biti i jedini dokaz protiv Millana, i zbog toga su kaznjeni oduzimanjem 15 bodova.
-Policajac Adamo Bove je ovo priznao pa se potom ubiio 21.7.2006.
Nije nista priznao. Covjek je radio na puno ozbiljnijim stvarima, istrage o terorizmu i sl. Samo par zaludjenih Modjijevaca ga je dovelo u vezu sa calciopolijem.
-Kasete sa ovim razgovorima nikada nisu preslusane na sudu iako je to odbrana Juventusa trazila.
Kasete sa pricama o nogometu ne postoje. Samo one o povjerljivim istragama o Abu Omaru, liku koji je uhapsen u Milanu sa sumnjom da je clan Al qaide.
-Prva grupa je telekom Italije, talijanski telefonski i internet provajder koji takoder drzi i TIM koji je zaduzen za mobilnu telefoniju na cijem je celu Ronaldo Fenomeno.Vlasnik kompanije je izvjesni Tronchetti Provera.
Haha, jadni Ronaldo ima saku dionica. Supljak totalni.
Tronchetti je dugogodisnji interov navijac i dionicar.
Istina.
On i telekom su najveci interovi investitori.
Neistina.
Njegova firma za proizvodnju guma „Pirelli“ je na interovim dresovima.
Istina.
La gazzeta dello sport (neki je zovu i La gazzetta dello inter) je podrzana od porodice Moratti.
Hehe, jebi ga sad. Interovi navijaci ih optuzuju da navlace na Milan i obrnuto. Nije apsolutno povezana sa porodicom Moratti.
-Ovo nas vodi do trece grupe-Intera i njegovih celnika kojima upravlja porodica Moratti. Morattijevi su blisko povezani sa Tronchettijem i njegovim carstvom i sa tv kucom Telenova. Sve to im je pomoglo da upravljaju ovim skandalom putem medija.
Telenova je malecka Tv mreza koju gleda sacica ljudi.. Nema veze sa Mediasetom, kojeg drzi Berlusca, kao i konce vecine medija u Italiji.
-Kako? Massimo Moratti je nagovorio Tronchettija da prisluskuje razgovore i da ih njemu predaje. Ova prisluskivanja su ukljucivala delegate i sudije koji bi bili dodijeljeni interu, ukupno oko 100.000 snimaka.Vodstvo intera je namjeravalo ove snimke prezentirati istraziteljima da pa pokrenu istragu protiv njihovih rivala. Dokazi su predoceni sudovima u Torinu, Rimu i Napulju. Svi sudovi su odgovorlili da na snimcima nema nikakvih inkriminirajucih dokaza.
Apsolutno neistinito.
Morattijev plan je postajao sve mracniji. Snimci su predati svim medijima u kojima je inter imao svoga ucesca.
Kojim medijima?

Telenova?
-Ovaj potez je izvukao Guido rossija iz sjene. Posto je bio medju rijetkima koji nisu snimljeni sa snimcima razgovora, Guido je postao glavni u istrazi pa je tako birao porote i kontrolisao istragu. Guido je izabrao svoje kolege pa je sudenje koje bi trebalo trajati godinu dana priveo kraju za skoro tri sedmice. Naravno dok je bio na celu FIGC zaboravio je spomenuti da je jedan od vecih investitora intera i da je bivsi interov celnik koji je godinama sjedio rame uz rame s Morattijem.
Ha-Ha, jadni crni Guido. Ovo je totalni supljak.
- kucu Fabia Cannavara trazeci dokaze o ilegalnim transferima. Naravno nisu nasli nista.
Postoji telefonski razgovor Moggi-ja i Cannavarovog agenta gdje naredjuje da
Cannavaro igra lose i da se stalno buni u Interu. Naravno, nakon 6 mjeseci je presao u Juve, za nikakve pare.
-Sjecamo li se svih telefonskih razgovora izmedju generalnog direktora intera Gacinta Fachettija i Pairetta i Bergama ( delegata za sudije ) u kojima je trazio ko ce suditi interu. Bergamo je u jednom intervjuu za Sky rekao da ga niti jedan delegat nije zvao toliko kao Fachetti.Ustvari Fachetti je i vise puta rucao u Bergamovom domu, takodjer smo saznali da je inter falsificirao pasose stranih igraca , te da je ucestvovao u raznim finansijskim malverzacijama. Rossi nikad nije izabrao ove materijale smatrajuci ih nevaznim.
Apsolutno neistinito. Pairetto & Bergamo su bili Moggijevi psici, oni umiljati, sto ti lizu ruke. Imas sate i sate telefonskih razgovora izmedju istih. Lafo su izvlacili iz bubnja kuglice sa imenima sudaca za tekme, a zapravo je sve vec bilo dogovoreno sa Moggi-jem... Kuglice su bile hrapavije, ili podgrijane...

Ima i video snimak jednog nastimanog izvlacenja.
Da nije calciopolija inter bi bio tamo gdje je oduvijek bio bez ibre i vieire i iza rivala.
Haha, Vieira nije odigrao 10 tekmi zaredom u Interu, stalno ga jebu povrede. A za Ibru sam vec rekao. Otisao bi svakako iz Juventusa tog ljeta, samo sto bi zavrsio negdje vani, a ne u tal. prvenstvu.
Kad se sjetim kako lik polivadi Ronalda protiv Chieva, zadnje minute, a sudija De Sanctis samo mase rukama..
Ili onaj glavonja Ceccarini, Juve-Inter, penal k'o kuca na Ronaldu, a on pusta dalje i u slj. akciji daje penal za Juve... Bilo je toga kol'ko ho's, stvarno je bilo ocigledno, ali niko nije imao muda pobuniti se protiv Moggi-ja.
Juventus je dobro i prosao, jer sportsko pravo dopusta da se oduzmu samo titule 3 godine unazad, tako da su im ostavili sve ono sto su ukrali devedesetih.
Mrsko mi citati ostatak, ali moze se sve lako pobiti. Mislim da sam objektivna osoba, uvijek pokusavam razmotriti sve cinjenice. Skoro sam citao knjigu lika koji negira Srebrenicu, cisto onako da vidim i druge tacke gledista. Ali cinjenice su cinjenice.
P.S. Would You buy a used car from this man?
http://www.youtube.com/watch?v=r5bRG334 ... re=related Nego jebes Moggi-ja, citam da Cristiano Ronaldo nece igrati protiv Bosne, ima da im jebemo strine, ujne & dajdzince.
Dzabe izgubih pola sata u pisanju, odoh malo na zrak, mogao sam sebi 3 cure naci u ovo vremena.