Bathory Aria wrote:
Nameless wrote:
Eto Ksenija,Borise,Ceha,Adi,Elma,Sharane,Ado,Cile,Ceco,Sejla,...
Dajem ruku,da ce sve past u zaborav(kod vecine),a mi nista ne mozemo osim mirno prosetat gradom sa kurcevim parolama i plakatima i "protestvovat" sutra...I to me ubi u mozak!TO ME UBI!!!!!!!
Opcenito,nama ovdje ni ne treba demokratija.Treba nam novi Tito ili Hitler!Diktator!Apsolutista!Blo sta!
Jer ovo ovako vise ne ide.
Treba uvest smrtnu kaznu ko u Teksasu,napravit policijsku kurcevu drzavu...Ma sve je bolje od ovoga...
Zbog ovoga NE ZELIM odgajat svoju djecu ovdje(jbg Sharane,ne slazem se po tom pitanju s tobom),jer OVDJE BOLJITKA NEMA i zadugo ga nece ni biti...
Samo sto se sjetim svakog mjesta gdje smo se mi,ekipa metalci i ostali,okupljali.
Barhana,Akademija,Park bijede,Parkovi kod Sloge,Park kod Fis-a,Marquee,...zbog istih ovakvih smo prestali ici na ta mjesta.I nase su boli,slali na CUM,pljackali...i sta sad?!
Jel ikom ista dosudjeno?!Bojim se da nije,jer te iste likove danas vidjam da sjede po Bulldogu,minus jedan onaj majmun kojeg su roknuli ljetos i kojem bih se popis'o na grob kad se sjetim koje je djubre bio...
Tako isto ce i Nermin,Berin i Ademir...
Svi ce im znat lica,bice "face" u gradu(jer ruku na srce,takvi danas jesu "face" medju tom "rajom")i sjedit po kaficima,a majcinu bol za gubitkom sina jedinca niko nece odagnat...
Polako ljudi,znamo svi da je tako i vrijeme ce nam reci pokazat to...
Slazem se ja s tobom, nazalost, tako je. Ja svakako planiram ici odavde, a svakim danom sam sve uvjerenija u svoju odluku. Imam jako puno razloga za to, kojim ne bih davila nikoga ovdje, niti mi se da objasnjavati, ali recimo da je jedan od njih upravo ova neefikasnost pravosudja i cinjenica da je ljudski zivot ovdje tako jeftina stvar i da takvi debili zapravo i ne odgovaraju za svoja zlodjela.
Ne kazem da je vani idealno i da se ne dogadja svasta, ali postoji sistem, postoji nacin da se obracuna s ovakvim stvarima. A cinjenica koja me najvise porazava jeste da ovdje vise gotovo i nema gradjanske svijesti, samo glupe ovce koje pustaju da rade od njih sta hoce i ne trzaju dok ne dodje red na njih same. Znam ja vrlo dobro da ce ovo biti brzo zaboravljeno, kao i hiljadu stvari prije.
Samo eto, kazem, najmanje sto mozemo jest da iskazemo svoje nezadovoljstvo, pa makar eto i tim okupljanjem.
Slazem se,vidis,koja jebena ironija...Momak se probudio i otisao u skolu jedan dan kao i svaki drugi i puf...zboli ga na smrt u tramvaju,u centru grada,u prime timeu...
Bakica je jedan krenula kuci odnekud i puf...zapalili je u stubistu...
Postar je otisao na posao kao i svaki dan,usao u zgradu i puf...odletio u zrak...
Kome su ovi ljudi sta skrivili??Kome?!Bogu,ljudima,sami sebi?!
Nemojmo se zavaravat,mogli smo mi biti u tom tramvaju,mogli smo biti i u tim stubistima,kao i na mnogo drugih lokacija u zadnjih mjesec dana,kada su se i ove stvari izdesavale...
Ne znam sad samo jesmol' mi jebeno hipersenzibilni da nas pogadjaju te stvari,samo kad u javnost procure ili smo normalni upravo zato...
Slazem se s tobom da nigdje nije idealno,ali su u drugim zemljama ljudi mnogo normalniji pa makar po ovom pitanju i stvari su regulisane na osnovi pravde.Moguce sto kod drugih ljudi bolje pali ta "demokratija",nego kod nas.Ili sto su mentalnim sklopom drugaciji od nas,bosanske seljadije koja samo svoje dupe gleda...
Tuga,tuga,tuga...