Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 14:41

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Smrt mladića kod Tehničke Å¡kole/Marijin dvor
PostPosted: 08. 02. 2008. 16:02 

jebla te, da prostish demokratija.. i vasi demokratski protesti.. de se malo prosecite gradom, niste odavno.. i neka tih rupa u zakonu.. nek ga puste.. nek onda izadje iz kuce ako smije

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:19 

Boli me klinac sta ce neko misliti o meni, ovo zasluzuje javni linc, oni su i prije cinili prekrsaje, pa nista, a ocito je da ovdje ne postoji niko ko ce ovakve i slicne debile kazniti, a to izgleda zna i taj mali. Ne mogu da shvatim monstruma koji ne pokazuje ni trunke kajanja i koji se jos hvali kako mu niko ne moze nista. E ako ne moze drzava i zakon, mozemo mi, makar na ovaj nacin, iako je i ovo premalo. Drustvo se ovakvih treba rjesavati po kratkom postupku, jer ocito ne postoji drugi nacin ovdje, jedno je idealizam, a nasa realnost je nesto sasvim drugo, ovo ce nazalost proci nekaznjeno! Sjetite se samo onog malog Vernesa koji i sad prijeti ubistvima i raznorazne druge bagre, od silovanja one jadne djevojcice, do paljenja starice. Ma mrsh, treba se s govnima konacno obracunat!

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:25 

@blood: Ti rekao svoje, ja rekla svoje i to je to. I da, ima mnogo propusta u vezi sa tvojim obrazlaganjem kako se to radi u USA, u smislu postupanja sa maloljetnim osobama koje su pocinile teska krivicna djela, dosta je to razlicito od jedne do druge savezne drzave, al' dobro, neda mi se sad. Ako te interesuje sam ces potraziti.

I drugo... Da!, rekla bih da nisam normalna prema standardima koji u Bosni, ali i sire vrijede. Tu si u pravu, definitivno! Posto djeteta nemam, te trenutno sebe najvise volim, u situaciji da je na mene nagrnuo sa nozem ili bilo cim drugim (i to apsolutno nebitno da li bi se radilo o maloljetniku ili nekoj odrasloj osobi ili, ako hoces, klasicnoj protuhi, pa i dokazanom kriminalcu), a da imam, kojim cudom, pistolj uz sebe - NE BIH PUCALA!!! (nebitno sad sto nikad i ne bih nosila bilo kakvo oruzje uz sebe). No, 'ajde, glodjem se ja oko ovoga sa najblizim osobama u vlastitom zivotu godinama, tako da to nista ne iznenadjuje. I nema to veze sa osvijestenoscu, civiliziranoscu ili demokratijom, to ima veze sa odnosom prema sebi kao COVJEKU, odnosom prema ljudima u cjelini i, ako bas hoces, konceptom vjerovanja.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:42 

Quote:
jebla te, da prostish demokratija.. i vasi demokratski protesti.. de se malo prosecite gradom, niste odavno..

Imas ti kakvih pametnijih prijedloga?

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:58 

Stargazer wrote:
Quote:
jebla te, da prostish demokratija.. i vasi demokratski protesti.. de se malo prosecite gradom, niste odavno..

Imas ti kakvih pametnijih prijedloga?

posalji mass mail sa slikama i imenima...

LOL.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:10 
Moderator

Prva stvar: Neka Denis počiva u miru, i ne znam šta da mogu uraditi, uradio bi da mu pomognem roditeljima, živim sam sa mamom, i sad kad se spremam da idem iz kuće na godinu i nešto, osjećam kako mi se mama osjeća, a ne dao Bog (sila, ili okolnosti) da ostane sama zauvijek.

S druge strane, čudno je kakav smo mi jadan narod. Užas sarajevskog tramvaja je samo potpuna eskalacija i vrhunac sarajevskih sukoba. Kvart u kojem živim (Dobrinja) je već godinama odsječeni ghetto, i svaku noć dobrinjskim ulicama odjekuju pucnji iz automatskih oružja, vriskovi iz grla, auti nestaju, ljudi nestaju...

Zatvor ovakvu stoku ne opameti, samo ih još više očeliči, jer kod nas zatvor nije zatvor, sud nije sud, policija nije policija. Jeste, sutra ćemo svi na protestnu šetnju ispred Katedrale, i šta odšećemo, odšetali smo, a valja nam djecu praviti i puštati ih da se igraju po ulicama ovog grada. Ja ne znam kakvi su vaši planovi, ali ovo ovdje, ovo posrano Sarajevo je moj grad i tu planiram živjeti i djecu odgojiti, neću ba da idem nigdje gdje mi je ''bolje''!

Ovdje vrijedi samo jedna - ZAKON U SVOJE RUKE!

S druge strane, sutra je suludo potpisivati peticiju za cjelonoćni gradski prijevoz u Sarajevo, možda čak malo i nemoralno - peticija će se potpisivati za pojačanu sigurnost u gradu Sarajevu. Ista peticija, drugi razlog. 11 ispred Katedrale!

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:11 

imam. pokucajte jadnoj zeni na vrata i vidite jel mozete kako pomoc. sta konkretno uradit. za nju. cuj javni red i mir.. ufatila vas prpa ko da se ovo prvi put desava.. dohakat ce neko ovoj trojici ba, pusti ti to.. drzava ce vidjet samo lovu od svega ovoga, a tu ne mozete nista..

doduse ako ce vam savjest biti mirna, prosecite se.. kad vam je vec dato pravo na to ;-)

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:13 

ubaci se sharan i pojasni to bolje.. :)

btw. kolko sam cula i on samo staru ima.. jbga imao

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:17 

Quote:
imam. pokucajte jadnoj zeni na vrata i vidite jel mozete kako pomoc. sta konkretno uradit. za nju.

Siguran sam da zena ceka samo na to da joj se ja pojavim pred vratima.

Haj ti nama javi kako je prosla posjeta cim je obidjes. Predpostavljam da ces to uraditi kad vec kritikujes akcije koje drugi ljudi planiraju poduzeti?

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:20 

jok, necu ja nishta.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 17:50 
Moderator

Ama sta,koji kurcev zakon?Slovo na papiru,nista vise!

Bog te jebo,ovo je mogao biti bilo ko od nas "fine gradske raje".
Tresem se od bijesa jebenog,dva dana mislim o tome!Kakvo jebeno cudoviste moras da budes?!
Ali,ne cudi me ni to.Sjetite se postara pa zatim i starice...
Kome su ti ljudi nesto skrivili?!Kome?!
Naravno,pozadinska prica je za pretpostavit.Momak je lovator,starci krkani sa kurcevim butikom na Carsiji,parama i "ledjima"-ovo je standardni profil shanercica u Sarajevu danas.Pa kuces dalje kad onakav odgovor dobijes od klinca koji je ubio klinca?!
Monstrumi jebeni!
Volio bih samo majku da mu upoznam,ama bilo ko da je upozna pa da je pita kako bi njoj bilo da ostane bez sina...
Jadna zena,ostala je sama(navodno je u zadnjih nekoliko godina izgubila i muza i drugog sina...),zbog "mangupa",koji su,ocito,ciljano ovo napravili.

Ljudi u tramvaju me i ne cude,pizdurine klasne.Bitno im je bilo vlastito dupe pa je lakse bilo gledat kako im dijete umire pred ocima.A bi li isto postupili da su svoje dijete gledali...
Ovo je kap koja je prelila i casinu casu.Jedva cekam otic odavde,jer ovom gradu NEMA POMOCI!!!Nece je nikad ni biti!
A mi pojedinci,nas sacica jada ce sutra prohodat ulicom(k'o lafo protestvovat),a do kraja mjeseca ce i ovo biti zaboravljeno,kao i bakica,kao i postar...I opet ce se slicna situacija desiti,ali nista...
Ovom gradu se ne moze pomoci!I ne zelim jos stosta da napisem sto bih radio izbacio iz sebe.Drugi ce me pogresno shvatit pa nije ni bitno...

I da,nema zakona,kao sto rekoh.Postoji samo zakon pojedinca-zakon jacega!
Sta,treba sutra moje dijete da nastrada ovako?!
Utoka za pasom nije rjesenje,Goli otok treba uvest,kao sto neko napisa,majku im jebem!

Koja tragedija majko draga,place mi se od huje...

RIP Denise,laka ti zemlja bila...

Sutra pred Katedralu pa u zaborav...
Ja grada i tuge i kurcevog naroda,ma fuj smo...

Last edited by Nameless on 08. 02. 2008. 18:18, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:03 
Moderator

ma bezveze je i pricati o tome, nista se nece promijeniti, ti ce majmuni sigurno biti pusteni, a i da ih osude grad je prepun istih..sve ce biti zaboravljeno za mjesec dana jer je narod vise navikao na ovo, sutra se to bilo kome od nas moze desiti jednostavno nema lijeka za to, dok se ne uvede smrtna jebena kazna, pa sve po kratkom postupku bez ikakvog zaljenja, bio maloljetan ili ne..i prica oko ovoga ce i ostati samo na ovim forumima, vlasti ce ovo brzo zaboraviti, i nista nece biti poduzeto..jedino da sutra potpisemo peticiju za pojacanu sigurnost, i da natjeramo da to fkt neko pogleda, i da se nesto bar po tom pitanju uradi, lom jebeni napraviti.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:07 
Moderator

Eto Ksenija,Borise,Ceha,Adi,Elma,Sharane,Ado,Cile,Ceco,Sejla,...
Dajem ruku,da ce sve past u zaborav(kod vecine),a mi nista ne mozemo osim mirno prosetat gradom sa kurcevim parolama i plakatima i "protestvovat" sutra...I to me ubi u mozak!TO ME UBI!!!!!!!

Opcenito,nama ovdje ni ne treba demokratija.Treba nam novi Tito ili Hitler!Diktator!Apsolutista!Blo sta!
Jer ovo ovako vise ne ide.
Treba uvest smrtnu kaznu ko u Teksasu,napravit policijsku kurcevu drzavu...Ma sve je bolje od ovoga...
Zbog ovoga NE ZELIM odgajat svoju djecu ovdje(jbg Sharane,ne slazem se po tom pitanju s tobom),jer OVDJE BOLJITKA NEMA i zadugo ga nece ni biti...

Samo sto se sjetim svakog mjesta gdje smo se mi,ekipa metalci i ostali,okupljali.
Barhana,Akademija,Park bijede,Parkovi kod Sloge,Park kod Fis-a,Marquee,...zbog istih ovakvih smo prestali ici na ta mjesta.I nase su boli,slali na CUM,pljackali...i sta sad?!
Jel ikom ista dosudjeno?!Bojim se da nije,jer te iste likove danas vidjam da sjede po Bulldogu,minus jedan onaj majmun kojeg su roknuli ljetos i kojem bih se popis'o na grob kad se sjetim koje je djubre bio...

Tako isto ce i Nermin,Berin i Ademir...
Svi ce im znat lica,bice "face" u gradu(jer ruku na srce,takvi danas jesu "face" medju tom "rajom")i sjedit po kaficima,a majcinu bol za gubitkom sina jedinca niko nece odagnat...
Polako ljudi,znamo svi da je tako i vrijeme ce nam reci pokazat to...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:14 

Image

mislim da su ova dvojca sa strane ipak malo stariji, tj. da su ove slike stare..

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:31 

Nameless wrote:
Dajem ruku,da ce sve past u zaborav(kod vecine),a mi nista ne mozemo osim mirno prosetat gradom sa kurcevim parolama i plakatima i "protestvovat" sutra...I to me ubi u mozak!TO ME UBI!!!!!!!

Opcenito,nama ovdje ni ne treba demokratija.Treba nam novi Tito ili Hitler!Diktator!Apsolutista!Blo sta!
Treba uvest smrtnu kaznu ko u Teksasu,napravit policijsku kurcevu drzavu...Ma sve je bolje od ovoga...
Zbog ovoga NE ZELIM odgajat svoju djecu ovdje(jbg Sharane,ne slazem se po tom pitanju s tobom),jer OVDJE BOLJITKA NEMA i zadugo ga nece ni biti...

Samo sto se sjetim svakog mjesta gdje smo se mi,ekipa metalci i ostali,okupljali.
Barhana,Akademija,Park bijede,Parkovi kod Sloge,Park kod Fis-a,Marquee,...zbog istih ovakvih smo prestali ici na ta mjesta.I nase su boli,slali na CUM,pljackali...i sta sad?!
Jel ikom ista dosudjeno?!Bojim se da nije,jer te iste likove danas vidjam da sjede po Bulldogu,minus jedan onaj majmun kojeg su roknuli ljetos i kojem bih se popis'o na grob kad se sjetim koje je djubre bio...

Svi ce im znat lica,bice "face" u gradu(jer ruku na srce,takvi danas jesu "face" medju tom "rajom")i sjedit po kaficima,a majcinu bol za gubitkom sina jedinca niko nece odagnat...

Slazem se ja s tobom, nazalost, tako je. Ja svakako planiram ici odavde, a svakim danom sam sve uvjerenija u svoju odluku. Imam jako puno razloga za to, kojim ne bih davila nikoga ovdje, niti mi se da objasnjavati, ali recimo da je jedan od njih upravo ova neefikasnost pravosudja i cinjenica da je ljudski zivot ovdje tako jeftina stvar i da takvi debili zapravo i ne odgovaraju za svoja zlodjela. Ne kazem da je vani idealno i da se ne dogadja svasta, ali postoji sistem, postoji nacin da se obracuna s ovakvim stvarima. A cinjenica koja me najvise porazava jeste da ovdje vise gotovo i nema gradjanske svijesti, samo glupe ovce koje pustaju da rade od njih sta hoce i ne trzaju dok ne dodje red na njih same. Znam ja vrlo dobro da ce ovo biti brzo zaboravljeno, kao i hiljadu stvari prije.
Samo eto, kazem, najmanje sto mozemo jest da iskazemo svoje nezadovoljstvo, pa makar eto i tim okupljanjem.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:39 
Moderator

ha jbg, toliko je nacina da se izrazimo a nista se ne moze poduzeti, to okupljanje nece nista pomoci al vrijedi pokusati i treba da nas sutra sto vise dodje i treba postaviti na svaki zid, svaku jebenu banderu slike ovih maloumnika da ih narod uvijek moze prepoznati i jebavat im mater....

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:46 
Moderator

Bathory Aria wrote:
Nameless wrote:

Slazem se ja s tobom, nazalost, tako je. Ja svakako planiram ici odavde, a svakim danom sam sve uvjerenija u svoju odluku. Imam jako puno razloga za to, kojim ne bih davila nikoga ovdje, niti mi se da objasnjavati, ali recimo da je jedan od njih upravo ova neefikasnost pravosudja i cinjenica da je ljudski zivot ovdje tako jeftina stvar i da takvi debili zapravo i ne odgovaraju za svoja zlodjela. Ne kazem da je vani idealno i da se ne dogadja svasta, ali postoji sistem, postoji nacin da se obracuna s ovakvim stvarima. A cinjenica koja me najvise porazava jeste da ovdje vise gotovo i nema gradjanske svijesti, samo glupe ovce koje pustaju da rade od njih sta hoce i ne trzaju dok ne dodje red na njih same. Znam ja vrlo dobro da ce ovo biti brzo zaboravljeno, kao i hiljadu stvari prije.
Samo eto, kazem, najmanje sto mozemo jest da iskazemo svoje nezadovoljstvo, pa makar eto i tim okupljanjem.

Slazem se,vidis,koja jebena ironija...Momak se probudio i otisao u skolu jedan dan kao i svaki drugi i puf...zboli ga na smrt u tramvaju,u centru grada,u prime timeu...

Bakica je jedan krenula kuci odnekud i puf...zapalili je u stubistu...

Postar je otisao na posao kao i svaki dan,usao u zgradu i puf...odletio u zrak...

Kome su ovi ljudi sta skrivili??Kome?!Bogu,ljudima,sami sebi?!
Nemojmo se zavaravat,mogli smo mi biti u tom tramvaju,mogli smo biti i u tim stubistima,kao i na mnogo drugih lokacija u zadnjih mjesec dana,kada su se i ove stvari izdesavale...
Ne znam sad samo jesmol' mi jebeno hipersenzibilni da nas pogadjaju te stvari,samo kad u javnost procure ili smo normalni upravo zato...

Slazem se s tobom da nigdje nije idealno,ali su u drugim zemljama ljudi mnogo normalniji pa makar po ovom pitanju i stvari su regulisane na osnovi pravde.Moguce sto kod drugih ljudi bolje pali ta "demokratija",nego kod nas.Ili sto su mentalnim sklopom drugaciji od nas,bosanske seljadije koja samo svoje dupe gleda...

Tuga,tuga,tuga...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 18:49 
Moderator

NecrodaemoN wrote:
da ih narod uvijek moze prepoznati i jebavat im mater....

Nece njima,Ado,niko jebavat mater.
Vratice se oni jako brzo i niko ih nece smjet pogledat,jer su oni "gangsterske face" sada,a i narod ce zaboraviti,kao i sve drugo pocevsi od one 4 godine rata i granatiranja pa do mafijaskih obracuna,drugih ubistava i ostaloga...Niko njima nece jebat mater,znas i sam kako idu stvari ovdje i kako se djeca(a i stariji) provlace nekaznjeno,jer su mocnici ili u srodstvu sa istima...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 20:01 
Moderator

~°~ wrote:
Hmm, da, "Oko za oko, zub za zub!", nisam se ni nadala nicemu osim TRENUTNO "ucinkovitog"... Ct ct ct ct, jao jada, jao, jao, jada. Kako ce drustvo na nesto liciti, kako ce se jebeni sistem ikada izgraditi kada se poziva na javni linc (cak i kada se radi o ubicama) kao u feudalno doba. To me jednako rastuzuje, a definitivno vise sokira. Tragedija jednog mladog, nevinog zivota i njegove porodice nije dovoljna, ha? Pozivati na novo nasilje, javno zigosanje te djece ubica (ubice jesu, ali se ni jednog trenutka ne smije ispustiti iz vida da se radi o DJECI, bar ovome koji je ubio), to je, je li, jedini odgovor na ono sto se desilo. Jao, jao... Umjesto postavljanje pitanja ko su roditelji te djece ubica, razmisliti o alternativnom starateljstvu nad tom djecom i mogucnostima resocijalizacije (koji, kao sto znamo, NE POSTOJE), razmisliti o svim slicnim antiroditeljima i antisredinama koje su u stanju OBLIKOVATI TAKVE NAKARADE. E, pa, kad citam kakve se sve "ideje" o "rjesenju problema" ovdje nude, onda mi je potpuno jasno ko i kako radja te monstrume. Nasiljem na nasilje... ne valja, ne valja nikako, moze biti samo gore i bice koliko vidim. Kratkovidno da ne moze kratkovidnije!

kada jedna osoba izjavi nakon ubistva da mu niko ništa ne može, ja ga ne mogu više smatrati djetetom. dijete ne bi moglo izjaviti nešto tako hladnokrvno, još nakon jednog hladnokrvnog ubistva. ne radi se ovdje o djeci, već o kriminalcima (nikako o maloljetnim delikventima). ovo nije neki incident, ovo je ubistvo. roditelji su imali priliku da djecu odgoje u normalne individue, jamačno su neuspjeli. resocijalizacija se može primijeniti na nekome ko se želi uklopiti u društvo, ali za nekog ko misli d aje iznad i van društva postoji samo najstrožija kazna. ne treba ih javno linčovati, treba ih do kraja njihovog života maltretirati, gaziti, svako ko ima priliku.

u drugim državama roditelji odgovaraju za svoju djecu i za njihove postupke, kod nas ne odgovara niko za ništa, ukoliko je normalan i dio društva. u nekim malo zaostalim državama imaju prave kazne za ovakve bogalje, gdje niko ne pita nekog usranog sudiju šta će uradit sa ubicom...

ja se samo nadam da, suprotno andrejevom uvjerenju, da sve ovo neće pasti u zaborav i da ćemo se sjećati ovoga dok svi odgovorni krivci (ne samo 3 bogalja) dobiju svoje.

@andrej: pripazi na svoje izražavanje.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 20:28 

Prica mi poznanik kako je citava porodica Sikirica nenormalna.
Danas u opstini dosao Nerminov(ubica) otac i rekao zeni na salteru daj mi te papire sto brze da ne zavrsis kao onaj u tramvaju sto ga je moj sin ubio..
eto toliko..

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]