Eto Addi jos jedna zelja ti je ispunjena, Begovic na golu
Ćiro za net.hr: 'Je..no se tuć sa sirotinjom, a mi smo, sine - sirotinja" 'Halo sine moj, nikad mi nije bilo ovako, nervoza je neizdrživa...' 'Ja moram ovo pobijedit!, podviknuo je Ćiro i nastavio u oktavi viÅ¡e: 'Moram! Sad kad sam doÅ¡o u Rim, hoću i Papu da vidim', dreknuo je majstor u zadnjem javljanju za net.hr uoÄi ofenzive na Portugal.
'DoÄekala nas je ludnica, pijem s rajom cijeli dan!' Drama je dosegla vrhunac! Zmajevi od Bosne su u petak stigli u Lisabon, odradili posljednji trening i nakon teÅ¡ke noći doÄekali valjda najduži dan u životu. Ova subota će za Ćiru i sinove zaista biti maratonska, jer taj prvi povijesni okrÅ¡aj dokvalifikacija s Portugalom poÄinje tek u 21.30.
Trenera svih trenera i jarane su u lisabonskom hotelu doÄekale horde navijaÄa sa svih strana svijeta, a Ćiro je pola dana proveo u slikanju i druženju s najvjernijom rajom.
I dok se u petak joÅ¡ nekako i moglo disati, subota je donijela nezapamćenu dramu u stožeru Zmajeva. Nervoza je, kaže Blažević, antologijska, jer cijela BiH i Hrvatska oÄekuju Äudo na stadionu Benfice.
"Bit će vrlo vrlo teÅ¡ko, sine moj, nema nikakve dvojbe da će to bit jedna bespoÅ¡tedna borba. Ja imam malu dilemu, bojim se da neću moć stavit u igru prvog golmana Hasagića jer je povrijeÄ‘en, pa će vjerojatno branit Begović, ovaj Å¡to igra u 2. engleskoj ligi. Ostali su svi zdravi, svi su spremni, svi su horni", ispriÄao je Ćiro u jednom od svojih zadnjih javljanja za net.hr prije susreta.
"Ja sam probudio kod svih mojih igraÄa taj patriotski naboj, niÅ¡ta nas ne može tako motivirat kao borba za domovinu. ZnaÅ¡, Portugalci to nemaju jer oni su već napravili sve za afirmaciju svog nogometa, pa i za afirmaciju zemlje kad su okolo kao imperijalisti okupirali pola svijeta. ZnaÅ¡, najjebenije se borit protiv sirotinje, a mi smo sirotinja!".
Veliki nogometni majstor ni ne pomišlja na traženje alibija prije okršaja s apsolutnim favoritom Portugalom.
"Ja moram..., jednostavno moram pobijedit!", podviknuo je Ćiro i nastavio u oktavi više:
"Moram, sad kad sam doÅ¡o u Rim hoću i Papu da vidim, ne mirim se iako mi svi vi dobronamjerni govorite da smo mi već puno i napravili. Ali je ne mogu i neću ni mislit da nećemo proć. Moramo proć, zato mi je joÅ¡ teže, ali ću nosit svoj križ, Å¡ta drugo?!", zakljuÄio je Ćiro pred jednu od najbitnijih utakmica u svojoj velikoj karijeri.
|