Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 07. 2025. 21:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 19. 11. 2009. 01:27 
Moderator

portugalci su odigrali onako kako smo mi trebali odigrat...
jesu nas iskarale sudije, jes nismo imali sreće al kume ništa to nije opravdanje za činjenicu da mi u 180min. utakmice, to su tri sata - ne možemo dati gol, pa realno, prosječnom timu. možda mi nismo još za ovoga...

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 01:37 
Moderator

e da, i svaka čast Slovencima - ono je fudbal, i Alžircima koji muški uzeše ona govna, ta dva tima ću pratit u J. Africi. a spojio bih tri zelene ( :mrgreen: ) da ne bi onog cirkusa od utakmice u kojoj Francuska 'uze' dragu mi Irsku, iako je IMHO, ondje bio i penal za Francusku, ono suđenje je FIFA direktiva još jednom, onu ruku I OFSAJD za 1:1 fol nije vidio - smiješno.

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 01:43 
Portugal je kesa...al to je char (sugavost) velikih klubova i zemalja, da ni iz cega dadnu go ili da ga postignu na kraju...nisu bili bolji (necemo racunati igru nakon primljenog gola), presudila je obrana (jaran Borivoj Ker mi na pocetku rece da je siguran da ce Pandza zajebat-i zajebo je)

rosetti je bio ofiran, mogo je taj odirluk prekrit nekim kartonom za portugal

oticemo na Evropsko,,,trebalo je malo i ovakvog iskustva, nismo se obrukali cak daleko od toga, jer Portugal je KESA

ali koliko god se zalili na suce trebamo bit zadovoljni sto nismo Irci...ono nije da je sramota, ofirluk totalni ba

cestitke janezima

PostPosted: 19. 11. 2009. 01:45 

ja mislim da nas sudije nisu bas ostetile u ove dvije utakmice.. oni zuti kartoni iz prve tekme su bili zasluzeni.. nije bilo presudnih faulova, penala, ofsajda i slicno .. svi faulovi koji su bili upitni su se desavali vecinom na sredini terena, jedino sto je skakljivo je crveni salihovica al to je bilo 10 minuta pred kraj kad smo vec gubili.. Ne trebamo krivit sudije trebamo krivit sebe (mislim na igrace) jer je igra bila ko karinica

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 01:55 
Alejandro wrote:
ja mislim da nas sudije nisu bas ostetile u ove dvije utakmice.. oni zuti kartoni iz prve tekme su bili zasluzeni.. nije bilo presudnih faulova, penala, ofsajda i slicno .. svi faulovi koji su bili upitni su se desavali vecinom na sredini terena, jedino sto je skakljivo je crveni salihovica al to je bilo 10 minuta pred kraj kad smo vec gubili.. Ne trebamo krivit sudije trebamo krivit sebe (mislim na igrace) jer je igra bila ko karinica

u portugal sve super

rosetti je nama svirao ono sto je trebalo svirati davao je kartone koje smo zasluzili - FER
Steta sto to nije vazilo i za Portugal
jedva je ceko da pokaze crveni

Nani haman pati od epilepsije

PostPosted: 19. 11. 2009. 01:56 

Realno je prosla bolja i iskusnija momcad u ovom momentu.. BH ima kvalitet, iako veliki nesrazmjer izmedju ofenzivnih i defanzivnog dijela, i steta je sto nije ostvarila vec sada plasman na veliko natjecanje, mislio sam da je ovo taj trenutak, ali ne treba se sada deprimirati u vezi toga.. jedino za cim moze zaliti su prilike u prvoj utakmici jer realno nista ozbiljno nije napravila u ovoj utakmici dok je Portugal mogao komotno najmanje tri ili cetiri komada zabiti i po vrlo losem terenu da su bili stalozeniji ili Hasagic manje priseban, iako ne impresioniraju osim par vrhunskih pojedinaca.. iskusno su odigrali, i bolji su bili, to im se mora priznati.. sudjenje, iako sigurno na stranu Portugala, ocekivano, nije nista odlucilo u ovom susretu, nema se sta tu traziti razlog poraza kad domaca momcad ne napravi postenu priliku u cijelom susretu, a zauzvrat se spasi od debakla, realno..
Atmosfera, ne znam, ocekivao puno vise sto se navijanja tice.. ono je lose.. par puta nesto pokusano, ili zvizduci, bez prave podrske zaista, ne znam gdje je stekalo..
Sve u svemu, nadam se da ce BiH izvuci iz ovoga pouku, jer, svaki iduci put ce biti sve blize plasmanu na veliko natjecanje, a jednom kad to ostvari, tada su sve barijere zaista srusene..

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:06 
Moderator

ja sam prelos bio za vrijeme utakmice i to Nameless najbolje zna. Jos uvijek mi je lose, mislim da smo odigrali sjajno s obzirom da smo bili hendikepirani nedostatkom Rahimica, Spahica i Misimovica. Sreca nas nece to je ocito, a odbrana nam je slaba tacka. 2 gola smo primili bezveze jer smo pustili portugalce da se usetaju u nasih 16. Igramo lijep fudbal i mislim da ce nas nakon ovoga svi shvatiti kao ozbiljnijeg protivnika. Portugal je dobro odigrao jebga sto jes jes. Odbrana im je odlicna, a znali su iskoristiti nase slabosti u odbrani. Kako god reprezentacija je jako mlada, fali iskustva i uigranosti. Mislim da cemo se vec u narednim kvalifikacijama pokazati u pravom svjetlu i tu sam max optimistican. SVAKA CAST ĆIRI I MOMCIMA JA IM SE KLANJAM. Sudjenje je je bilo dosta korektno ali ne i potpuno jer se vidjelo da smo u podređenom položaju i kod sudaca. Ono kamenjanje nije bilo potrebno, al uvijek ima tih otpadaka među navijacima...ne znam zaista, nevjerovatno mi je zao, ali sam preponosan na igrace...vec nas vidim na europskom i kao sto sam ranije govorio sam baraz je dovoljan uspjeh za sada...toliko...

ajd sad ako nista, kliknite na link i dajte glas za Pjanića...

http://www.tuttosport.com/sondaggi/calc ... BOY%202009

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:10 

eh radi tog kamenja cemo pravo najebat.. to sam zaboravio rec.. znate i sami da su nam prijetili da ako jedan objekt uleti u teren slijedi diskvalifikacija, zamislite onda sta ce nam uradit za najmanje 100 stvari koje su uletile u teren.. sve u svemu jebani smo radi toga.. vidicemo kakva ce kazna bit

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:34 

jebem ti boga i francuze koji sugav gol, rukom ustopo loptu, pojeli ih Irci

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:41 

Nije sugav nego neregularan, postoji razlika.. :P al sta's, taako ti je to, steta Irske.. oni pak zaista imaju za cime zaliti..
Al doduse bar Sloveniju boli briga, imali srece kroz cijeli ciklus i protiv Rusije itekako, i odose dalje.. nemaju zvijezda, ali imaju kolektiv, srece i srcanu momcad.. na tome im cestitam..

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:48 

nisu smjeli nabijati previse loptu da ne ode preko granice

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:49 

Sreca ipak nabijase pa nabise i do Juzne Afrike.. :p

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:54 

"Ireland coach Giovanni Trapattoni was livid and had to be calmed down by officials."

otac

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 02:59 

naplacivali rusima vinjete za pretrcani put :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 03:06 
Moderator

e jesu ti štosevi, ludnica...

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 15:28 

naša klupa je prekratka za ozbiljniji rezultat.
a nije smak svijeta.
ovi momci su pokazali da znaju da igraju fudbal,i da su tu da igraju za nas.
sve ostalo je nebitno.
sto se mene tice ne moramo nikad otic i na kakvo prvenstvo,samo da bude ovakav pristup i zelja.

i zao mi je sto je anri uradio to sto je uradio,jer ga ljudi vise nece pamtiti po tome kako je veliki igrac,nego po tom kobnom igranju rukom koje mu u opste nije trebalo.
ako se ne izvini ovih dana,za mene je zavrsio,iako sam ga izuzetno cijenio.

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 15:29 

Ja sam sinoc otisao u krpe k'o popisan. Nisam mogao ni zaspati, adrenalin i razocaranje nisu bas dobar koktel za san. Steta za propustene prilike u prvoj tekmi, jer da smo usli sa 1-1 u revans, Portugal bi morao napadati i otvoriti se. Ovako nismo mogli nista protiv njihove besprijekorne organizacije u odbrani. Primili su 2 gola u zadnjih 12 utakmica. Onaj Pepe puno bolje igra kao zadnji vezni, ispred odbrane, nego kao stoper. Vrhunski je odradio obje tekme. Teren je bio totalna kriza, nasi su kontali igrati dugu loptu i nabacivanja sa strana, pa je krompiriste trebao vise opstruirati pass igru portugalaca, ali na kraju ne znam kome je vise naskodilo. Hasagic je stvarno golmancina kad igra za reprezentaciju, kad bi bio ovako stalozen i koncentrisan i u klupskim natjecanjima, mogao bi komotno braniti u nekom timu iz lige petice.

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 15:41 
Ciro rece da je Hasagic imo nervni slom :|

a vala i jest bio najbolji

PostPosted: 19. 11. 2009. 15:44 
Moderator

jest vala, Hasagić je kralj neviđeni, stvarno šteta što nije više u karijeri napravio. nego, jel ko čito ovaj tekst, lijepo skupljene činjenice na jednom mjestu, iako, opet, ima u ovome porazu i naše krivice:

Mnogi su skeptični sa takozvanim teorijama zavjere. No šta je u stvari teorija zavjere? Nešto imaginarno? Ne, razmislite malo. To je termin izmišljen koji opisuje skup događaja koji se međusobno mogu dovesti u vezu konkretnim dokazima i koji su se smjenjivali takvim redoslijedom da se ostvari jedan konačan rezultat, ali takav da se zvanično ne priznaje i opovrgava. Dakle dobra tema za razmišljati.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije mogla na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Ne zato što je Bosna i Hercegovina nego zao što je sa druge strane Portugal.

Slijed, Sep Blater (FIFA) - "svjetsko prvenstvo ne bi imalo smisla bez Messija (Argentina) i Ronalda (Portugal)"

Bosna i Hercegovina ima čak devet igrača opterećenih žutim kartonima. FIFA mijenja pravilo o poništavanju kartona pred same utakmice baraža, zadržava dobijene kartone. Da je to ranije najavljeno reprezentacija ne bi u nekim dobijenim utakmicama riskirala da najvažniji igrači dobiju žute kartone.

Portugal - Bosna i Hercegovina, 14.11. 2009., Lisabon, prva utakmica. Portugal ima jednog igrača od kojeg zavisi dati ili ne dati gol, a to je Nani. Nani ima jedan žuti karton iz prethodnih utakmica i dobijanje žutog kartona na ovoj bi ga eliminisalo iz utakmice u Zenici. Bez njega Portugal ne može dati gol nikome.

Minut 34., Nani startuje na nogu, po pravilima, ovo nije subjektivna odluka i sudija je obavezan pokazati žuti karton. Ne pokazuje ga. Igračima Bosne i Hercegovine je dao za manje grube startove.

Drugo poluvrijeme, Nani igra rukom, namjerno, opet ne dobija žuti karton. Mogao je uraditi šta je htio engleski sudija mu ne bi smio dati žuti karton.

Spahić, stub odbrane, dobija žuti karton. Odbrana Bosne i Hercegovine bez ovog igrača je praktično obezglavljena. Neće igrati u Zenici. Muratović, čovjek koji pokriva ogroman dio terena dobija žuti karton. Rahimić vitalni igrač na polovini Bosne i Hercegovine dobija žuti karton. Niti jedan nema pravo igranja u revanšu. Nani ne dobija javnu opomenu, i ima pravo nastupa, iako je trebao dobiti čak crveni karton na ovoj utakmici nakon što je zaslužio dva žuta kartona.

Utakmica u Zenici. Portugal još nije siguran za Svjetsko prvenstvo. FIFA šalje starog lisca Rosettija da sudi. Sudija koji je u stanju odsuditi utakmicu tako da samo vješto oko fudbalskog stručnjaka može ocijeniti namjere.

Štoperi reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvom poluvremenu dobijaju žute kartone. Svaka ozbiljnija situacija poslije znači ili crveni karton ili primiti gol.

Suđenje faula u duelima u zraku Edina Džeka na njegovu štetu. ovaj to nije više mogao trpiti i sredinom drugog poluvremena prigovara i dobija žuti karton.

Krajnji rezultat je mogao biti samo i isključivo jedan. Portugal jedino može ići na smotru najuspješnijih, ne i najboljih.

Neko sumnja u teorije zavjere? Malo istraživanja nam pokazuje da je u istoriji bilo dosta ovakvih slučajeva, a jedan od najpoznatijih je kada je sudija produžio 15 minuta utakmicu kako bi Španija nadoknadila veliki rezultatski zaostatak.

Sigurno ovakvih primjera ima još, a kako se boriti protiv njih? Bacanjem predmeta na sudiju? Ne, svakako ne. Sudije nisu ti koji sve to režiraju. Režiraju moćnici iznad. Njih treba dovesti u nezgodnu situaciju. Sramota!

Profile  

PostPosted: 19. 11. 2009. 15:44 
Moderator

Sale Obson wrote:
i zao mi je sto je anri uradio to sto je uradio,jer ga ljudi vise nece pamtiti po tome kako je veliki igrac,nego po tom kobnom igranju rukom koje mu u opste nije trebalo.
ako se ne izvini ovih dana,za mene je zavrsio,iako sam ga izuzetno cijenio.

http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ ... ga-me.html

Ako je ovo tačno, onda je fakat govnar.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]