Sale Obson wrote:
zaboravljas par stvari..
slican potez koji je napravio maradona i dan danas se prepricava a proslo je vise od 20godina od njegovog igranja rukom.
ne zaboravljaju se takve stvari brzo,niti ce posto je u pitanju (vec sada bivsi) jedan od najboljih igraca na planeti,a i u pitanju su bile sekunde do penala i odluke ko ide na svjetsko prvenstvo.
anri je igrac koji je u vise navrata u karijeri propagirao fer plej,kako u arsenalu tako i u reprezentaciji.
svakom moze da se desi da ga povuce igra,pa da uradi slicno,ali kasnije mora da uslijedi izvinjenje,minimum,ako ne i sta vise.
on se jos hvali kako mu je drago sto je francuska prosla dalje uprkos svemu?!
i da je dzeko dao slican go,ja ga sigurno ne bi kovao u zvijezde i bilo bi mi krivo da smo morali na šupaćki nacin da prodjemo dalje.
radje mi je da smo ispali casno,i da smo dali sve od sebe,nego da se to desilo na ovako sramotan nacin.
nesto slicno se desilo nedavno na utakmici liverpul-birmingem kad je onaj nesretnik ngog iscenirao faul na nekih par metara od gola birmingema,pa pao ko pokosen a da ga covjek nije ni pipnuo.
bilo me sramota tog poteza kao i svakog drugog navijaca liverpula.
da sam benitez,licno bi mu odvalio samarcinu za takav potez.
thievery henry
Sto kaze Grunf iz Alan Forda: Bolje herojski ustuknuti nego kukavicki pobjediti...
Bez zajebancije, svaka cast za stav i razmisljanje drug. Teoretski se slazem s tobom, sve dok ne zamislim BiH na mjestu Francuske. Jer ja bih ipak volio da smo se plasirali supacki, nego casno ispali. Pa makar rukometa u sesnaestercu igrali. Iako, sto kaze Sodom, nama bi i na veresiju svirali enac. Opet enac!

Fudbal je od pamtivijeka igra ko ce koga nasamariti. Da se svi ponasaju korektno, ne bi bilo povlacenja za dres, simuliranja, negiranja evidentnih prekrsaja i slicno. Sve je to neizostavni dio igre. Upravo zbog toga i postoje arbitri, koji bi trebali sankcionisati nepravilnosti. Ali nekad ih ne vide, nekad ne zele vidjeti. Prije ili poslije ce uvesti mogucnost instantnog koristenja video snimaka, kao sto se vec radi u tenisu, ragbiju i drugim sportovima. Ni to nece biti nepogresiva solucija, ali pomoci ce.
Nisam nikad bio fan Henry-ja, ali mislim da se nema smisla sad izvinjavati. Bilo bi jos gore, ono: â€Jebao sam vas u zdrav mozak, bilo je namjerno, eto, nemojte sta zamjeritâ€...

Da je u tom trenutku priznao igranje rukom, bio bi legenda. Ali prevelik je tu ulog, pritisak, zelja, adrenalin da bi bilo mjesta za racionalno razmisljanje i fair play. Iskreno se nadam drakonskoj kazni i za njega i sa suce, posto nazalost nema teorije da se tekma ponovo odigra. Jebote, prosto je nevjerovatno da linijski nije primjetio off-side i igranje rukom. Mogu misliti kol'ko irci pizde. Pijem u njihovo ime pivo sutra, veceras smetn'o.
P.S. Ova korespondencija je legendarna, ali ne mogu da vjerujem da je istinita.