Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 09. 2025. 00:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 02. 07. 2010. 06:28 

Stargazer wrote:
Ne znam vala, meni video igre u principu predstavljaju los nacin za ubijanje vremena. Cak i one koje sam gotivio i igrao mjesecima. Na primjer, necu nikad prezalit vrijeme koje sam potrosio na recimo ogame. Korisnije bi mi bilo u zivotu da sam oro livadu i sadio paradajz. Em bih bio na svjezem zraku, em mi mozda nekad zatreba u zivotu.

I kafana nije jedina kul alternativa, ima tu jos kolko hoces opcija. Pogotovo ako na raspolaganju imas 100 i kusur eura :P

MMO-ovi su potvrdjena lobotomija. Pusto nabijanje statistika. Ljudi se naloze pa im onda bude krivo. Prosjecna kvalitetna igra traje ne vise od 30 sati, osim ako se ne radi o simulacijama i GTA serijalu, a prve se ionako igraju natenane po sat vremena dnevno, godinama.

Ako si u Dohi, nemas. Mozda u berlinu, al neznam ni sta bi tamo bilo interesantno...

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 06:29 

Moondust wrote:
stari serator wrote:
Addi wrote:
sta, sad je portal bolji od hl ? :lol:

neznam za portal, al stalker sigurno jes...

iako i hl2 ima komunizma dosta, veliki plus, al je fabula tipicni holivud...

sta rece a osta ziv :)

i niko nije rekao da je portal bolji, al brate.. ide vala jedno uz drugo samo tako, ne znam objasniti :D

ti slusas aj kild d prom kvin, mislim...:P

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 09:45 

stari serator wrote:
MMO-ovi su potvrdjena lobotomija. Pusto nabijanje statistika. Ljudi se naloze pa im onda bude krivo. Prosjecna kvalitetna igra traje ne vise od 30 sati, osim ako se ne radi o simulacijama i GTA serijalu, a prve se ionako igraju natenane po sat vremena dnevno, godinama.

Ako si u Dohi, nemas. Mozda u berlinu, al neznam ni sta bi tamo bilo interesantno...

Ja sam recimo pravo puno igrao Blizzardove strategije, i sa distance mi je svo vrijeme potroseno na to odprilike korisno ko i vrijeme potroseno na drkanje :P U startu pocinje kao zabavan nacin da se ubije nesto vremena, ali zato kad na kraju skontas kolko je vremena otislo, mozes se samo uhvatiti za glavu. Da sam umjesto Starcrafta i Warcrafta ucio kineski, mogao sam se obezbjediti za citav zivot.

Ma i dole mos nesto citat, svirat, gledat film, pravit online biznis ili raditi bilo sta kreativno. Mene su ovje recimo ljudi odusevili "fizickom kulturom". Skoro svi odose negdje za vikend. Biciklo, planinarenja, pecanje, ma sta god. To kod nas nece doci ni za 100 godina. Jest da je vjerovatno dosadno, al je 10 puta zdravije i korisnije od sjedenja ispred monitora. Doduse, mogu mislit da Doha nije bas za toga. Ne znam kako je tamo u odnosu na Dubai, ali ako je slicno, imam osjecaj da bih brzo prolupao. Valjda ti je dobar posao :)

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 09:56 
stari serator wrote:

od svih silnih bendova bas njih upika :D

nego
imam problem sa GTA IV, buraz mi dao svoj oridzidzi, instaliram ja, sve ovo ono, kontam da mora raditi, da ne bi trebalo biti problema. pokrenem igru, udje mi u onaj prvi screen, ono prije Rockstara, oni credits na pocetku il koji kurac, i izbaci me iz igre javljajuci mi error da GTA IV ne funkcionise vise
zna li iko ista? patch neki or something, da ovo rjesava?

PostPosted: 02. 07. 2010. 10:05 

Moondust wrote:
stari serator wrote:

nego
imam problem sa GTA IV, buraz mi dao svoj oridzidzi, instaliram ja, sve ovo ono, kontam da mora raditi, da ne bi trebalo biti problema. pokrenem igru, udje mi u onaj prvi screen, ono prije Rockstara, oni credits na pocetku il koji kurac, i izbaci me iz igre javljajuci mi error da GTA IV ne funkcionise vise

ako je vista ili win7 probaj compatibility mode
usput updateati drivere graficke i directx

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 10:08 

Addi wrote:
sto se metro igre tice, poserem se na nju, kad moram nabavit kartu graficku koja jos nije izasla da bi je mogao igrat kako treba.... ovo govorim iz bjesa jer mi se to toliko igralo, pogotovo kad sam vidio da graficki dosta lici na stalker.... jebat ga, doci ce i to vrijeme...

igra meni na 9800gt na medium radi odlicno, ni t od trzanja (a razlika izmedju high i medium detalja skoro neprimjetna)
radi i na max, ali dok se ne izadje iz metroa, onda krenu muke, pogotovo kad je previse zivina vani...... u dx11 modu jos nisam probao, to vidim s kolegom kako sljaka

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 11:30 

Stargazer wrote:
Ja sam recimo pravo puno igrao Blizzardove strategije, i sa distance mi je svo vrijeme potroseno na to odprilike korisno ko i vrijeme potroseno na drkanje :P U startu pocinje kao zabavan nacin da se ubije nesto vremena, ali zato kad na kraju skontas kolko je vremena otislo, mozes se samo uhvatiti za glavu. Da sam umjesto Starcrafta i Warcrafta ucio kineski, mogao sam se obezbjediti za citav zivot.

I ja sam tako razmisljao prije jedno godinu-dvije. Pravo su mi se gadile igrice, mislim da sam o tome i ovdje malo onako na svoj nacin isfrustrirano srao...

Ali kad se sjetim Warcarafta III/Frozen Thronea, to je bio onako jedan veseo i simpatican i uzbudjujuci period od otprilike sedam dana koji za mene ima sentimentalne vrijednosti koliko i serijal kalimerovih crtanih dogodovstina, dakle veoma pozitivan. Starcraft mi je bio prilicno suhoparan kako u fabuli pa tako i u prezentaciji, iako je funkcionalno bio puno uspjesniji. To su vec pitanja ukusa i kriterija. Tada nisam igrao online a ni sada bas to ne prakticiram.

Neznam sta Kineski nudi osim mogucnosti rada u Kini/za Kineze. Licno me ne privlaci njihova kultura, ni njihova kuhinja, tako da mi je to prilicno irelevantno. Jedino po cemu su mi Kinezi plus je jeftina potrosacka tehnologija, a ni to nece nuditi jos dugo. Naucio sam vec jedan "daleki jezik" i to mi nije pomoglo, al ni najmanje.

Stargazer wrote:
Ma i dole mos nesto citat, svirat, gledat film, pravit online biznis ili raditi bilo sta kreativno. Mene su ovje recimo ljudi odusevili "fizickom kulturom". Skoro svi odose negdje za vikend. Biciklo, planinarenja, pecanje, ma sta god. To kod nas nece doci ni za 100 godina. Jest da je vjerovatno dosadno, al je 10 puta zdravije i korisnije od sjedenja ispred monitora. Doduse, mogu mislit da Doha nije bas za toga. Ne znam kako je tamo u odnosu na Dubai, ali ako je slicno, imam osjecaj da bih brzo prolupao. Valjda ti je dobar posao :)

Upravo kako sam i ja nekad razmisljao. Osim naravno onlajn biznis aspekta. O tome sam razmisljao u zadnje vrijeme al mi je prilicno bezveze. Ne interesuju me pare toliko da se zajebavam sa necim tako ispraznim.

Citanje brzo smori.

Za sviranje moras imat odgovarajuce uslove, inace je to teska frustracija.

Filmove ne gledam. To je licna deformacija. Film mi strasno ogranicava licni dozivljaj koji ja visoko vrednujem u muzici, literaturi, pa i u video igricama. Gledam samo dokumentarce. A i oni su smaranje jer se uglavnom prave za potrebe mase. Ili se dramatiziraju na smjesne nacine zaradi nekog efekta...A sto se tice fizicke kulture, koga to fura bujrum al ja nisam taj. Znam puno ovih uspjesnih kapitalistickih robova ovdje, to stalno u nekoj teretani, ko da ce smradovi vjecno radit na projektovanju/implementaciji nekih dosadnih industrijskih kombinata/postrojenja po nekim vukojebinama. Vrlo dosadni ljudi cudnih nagona.

Doha nije ni nalik na Dubaj. To je poredjenje tipa Nemila - Berlin. Posao nemam ;)

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 11:34 

Moondust wrote:
stari serator wrote:

nego

aa meni je san andreas isto to radio, do izludjivanja haha...najvjerovatnije ti je do drajvera za graficku...

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 11:35 

usput stargazeru posto si mi pra'o zapadnizovan, opusti se jarane nije to dobro, nemoj da zavrsis na anti-depresivima :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 11:42 
pokusah s nekim patchem, al nije pomoglo nimalo
uradicu reinstall, provjeriti prije toga sve drivere ovo ono, jebem mu majku

meni je san andreas znao u sred igre padati, al je kod mene bilo do cracka

jbg ovdje sad ne mogu svaliti na crack heh

PostPosted: 02. 07. 2010. 11:46 

apdejtuj igru kad je vec original

drajvere za graficku uvjek apdejtuj, usput koja je? ako je ATI znam da oni izbacuju svaki mjesec dana u praksi.

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 12:09 
ati mobility hd 5470

ma provjericu sve, al cu reinstall za svaki slucaj
a te patcheve neke sam poskidao sa rockstarove stranice medjutim nista

jbg sta bih kad sam njub

PostPosted: 02. 07. 2010. 12:39 

skini zanji katalist

sve patcheve moguce

igras na laptopu...FAIL

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 12:46 
racunar mi je crko
laptop mi je prakticniji trenutno

intel(R) core(TM) i5 2.27Ghz, 64bit
4GB RAMa ATI mobilit radeon HD 5470

sta mu fali :mrgreen:

PostPosted: 02. 07. 2010. 13:09 

Quote:
usput stargazeru posto si mi pra'o zapadnizovan, opusti se jarane nije to dobro, nemoj da zavrsis na anti-depresivima

Ako me nesto brine, onda je to sto sam u zadnjih godinu previse opusten - ne mogu se natjerati da bilo sta radim. Burnout u dvajes petoj :mrgreen:

Ono sa Kineskim sam lupio, znam recimo da su sredinom crnih devedesetih, kad se valjalo uglavljivati na nova trzista, Kinezi trazili i debelo placali bilo koga iz istocne Evrope ko zna njihov jezik. Al umjesto toga mozes ubaciti bilo koju drugu konkretnu vjestinu koja pod odredjenim okolnostima moze biti korisna...

Ne bih da ovdje ispadne k'o da ja sad nesto propovjedam kako se treba zivjeti, to sebi inace ne dajem za pravo. Ovo je cisto moj pogled na svijet video igara :)

Quote:
A sto se tice fizicke kulture, koga to fura bujrum al ja nisam taj. Znam puno ovih uspjesnih kapitalistickih robova ovdje, to stalno u nekoj teretani, ko da ce smradovi vjecno radit na projektovanju/implementaciji nekih dosadnih industrijskih kombinata/postrojenja po nekim vukojebinama. Vrlo dosadni ljudi cudnih nagona.

Ne fura ni mene, al' kako god okrenes, pametnije je negdje na planinu otic, pa makar se samo zajebavao po sumi, nego ostat ispred kompjutera. Zao mi je sto to cesce ne radim.

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 13:35 

da naravno jebiga veseli siljak il dva, flasa loze il sljive...bude okej

ja nemam planina pa odem na more, ne da se kupam nego sjednem uz obalu i buljim isprazno u valove, ugledam redovno po koju interesantnu ribu (stingrej po koji, ne zene)...tako to...smirujuce, onda odem kuci da prangijam u tamburu ko majmun, al lafo inspirisan haha...

ima i pustinja al je strasna, moze je prosjecan penzioner prepjesacit kolika je...a vikendom je tamo sve al ne pustinja...

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 13:41 

Evo PES 2008 instalirao iz zajebancije, sad malo igram master ligu sa default postavom, Castelo, Espinas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Puca me nogomet sada pravo, samo je debilno sto mi ne radi komentator pa mi je glupo nekako ali jebiga vjerovatno je do dvda :(

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 13:54 

Quote:
da naravno jebiga veseli siljak il dva, flasa loze il sljive...bude okej

ja nemam planina pa odem na more, ne da se kupam nego sjednem uz obalu i buljim isprazno u valove, ugledam redovno po koju interesantnu ribu (stingrej po koji, ne zene)...tako to...smirujuce, onda odem kuci da prangijam u tamburu ko majmun, al lafo inspirisan haha...

ima i pustinja al je strasna, moze je prosjecan penzioner prepjesacit kolika je...a vikendom je tamo sve al ne pustinja...

Ma ja ba, ja umjesto u sumu odem u park, i tamo u kafani radim to sto si pomenuo u prvoj recenici :mrgreen: I onda dodjem kuci i "sviram" usnu harmoniku :lol:

Pustinje me nikad nisu privlacile, al da ima kakvog meskalina, rado bih krenuo na neko putovanje :twisted: Mada ne znam koliko je to u duhu arapskih pustinja, al sta ces. Na moru ti zavidim, volio bih da nekad u zivotu zivim negdje na obali. Recimo na Tenerifima.

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 14:01 

more je bezveze, uvjek planina...doduse svako more na kojem sam zivio je bilo u arabiji...

arruba'a al khali nema nicega, al dobro tu je drugi vid transfiguracije, al to je u saudiji/emiratima...

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2010. 15:44 

e mundaste, samo instaliraj patch 1.0.3.0 i nema problema ;-) novije od tog nemoj, ne ferceraju. bas taj nadji, imas po torentima koliko oces.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]