+Abigail+ wrote:
ovako..trebala bi mi pomoc oko kodiranja dijela programa.uglavnom, 2 su combo boxa, jedan za drzave, drugi za gradove..kada je odredjena drzava odabrana, gradovi u drugom boxu treba da se mijenjaju na osnovu odabranog indexa iz prethodnog niza .
evo handler klase:
private class FormActionHandler implements ActionListener, ItemListener
{
public void actionPerformed(ActionEvent eventA)
{
JOptionPane.showMessageDialog(null, "..." +
"...");
/* if(eventA.getSource() == preview)
{
System.out.print("First Name: "+firstNameT.getText() );
}*/
}
public void itemStateChanged(ItemEvent eventI)
{
if(eventI.getSource() == countr )
{
if (countr.getSelectedIndex() == 1)
{
townsCombo = new JComboBox( townC );
} else if (countr.getSelectedIndex() == 2) {
townsCombo = new JComboBox( townS );
}
} }
eh posto mi ocito ne radi ovako, ne znam da li da koristim validate/invalidate metode da mi precrta townsCombo na osnovu odabrane zemlje ili kako..

testirala sam i udje u handlovanje eventova, al izgleda da ne provjerava index kod drugog ifa ( countr.getSelectedIndex() ).
Joj sto volim kodere kojim Engleski nije maternji

eventA i eventI...townS i townC...GRRR

Dzast kol dem foo end bar lajk da rest of d vorld

Mada bi bilo lijepo imati neku indikaciju o funkcionalnosti u objektima i varijabilama

Al dobro...haha otkad ne vidjeh OptionPane i slicna sranja. Fuj Swing, fuj fuj fuj. Ja sam sa tim zavrsio, bar za dogledno vrijeme, dok ne skupim para za onu Line 6 pedalu sa dev paketom

"Petlja" mi izgleda OK. Kakvi su ti
INDEXI i kako ti ih kompajler parsira me interesuje... Ne znam zasto bi koristila validaciju...bar logicki izgleda kontrainituitivno...ako su samo dvije zemlje zasto imas else if umjesto regularnog else...il sam ja totalno pozaboravljo sve o Javi pa sam po praksi krenuo regresirat u C++ sintaks...
Ajd javim ti do isteka radnog vremena ako uspijem naci soluciju

Gdje je onaj Ljubo kad ga coek treba...izvirice on negdje, Pajtonovski...

Ja se jebem sa Photoshopom na poslu. "Web Consultant"

Koja gotiva, jebo kod...