Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 20:41

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: The DAMNED
PostPosted: 02. 07. 2007. 15:12 

Bivši grobar Dave Vanian,i lokalni psychotični glazbenik Captian Sensible krajem 1975 osnivaju ovaj odličan Vampirski garage punk band...Inače pjevač je radio kao grobar i fascinirale su ga teme kao death art.barokna vampirska obleka i šminkanje...tako da nije uopče neobično što su kasnije prešli na gothic pop.No opet-izdali su prvi pank singl u engleskoj-jebeni new rose sredinom 1976,prije pistolsa,clasha ili Buzzcocksa...tada se još Eddie and hot rods,Stranglers,ili The Jam nisu smatrali punk bandovima već su se ti inače žešći pub rock,mod bandovi priključili punk struji,pošto su oni i donekle na istu utjecali u največoj mogućoj mjeri.No bilo kako bilo meni je prvi album damneda,bar 5 puta jači i od privjenca pistolsa,clasha,a bome i vibratorsa ili Buzzcocksa koje su šišali i sa energijom i sa imiđem,a za razliku od 90-posto bandova,oni su još k tome znali svirat više od 3 akorda-Tako da prvi album nema gotovo ni jedan loš trenutak-a izdvobio bi mračniju feel the pain(koja kao da je već tad nagovjestila njihovu kasniju darkersku fazu...),zatim born to kill,see her tonite,neat neat neat...i mnoge druge..drugi album iz 1977 music for pleasure bio je nešto lošiji,no još uvjek odličan.1979 izlazi njihov zadnji "pravi "punk album-machine gun etiqute-naslovnu stvar čak su obradili Naked Aggresion i neki drugi HC bandovi,pošto je stvar izrazito brza...također su na njemu izdali i prvi veliki hit damneda-smash it up,koji su kasnije iskoristili Offspring ,obradili stvar i stavili je na soundtrack za betmena 3-Prijelaznu fazu grupe označio je odličan dvostruki Black album-sa stvarima koje su karakteristične za prva 3 albuma,ali i sa dosta mračnijih stvari tipa dr,jeckill and mr hide,ili odlična pop rock stvar hisotry of the world.1982 izdaju po meni dosta loš album-Strawberies,no stvar ignite je se opet popela na top 10 UK hitova sa svojim udarnim punk ritmom-ostatak materijala je dosta dosadan...konačno 1985 izdaju nešto sasvim drukčije-Remek dijelo neoromantičarskog goth rocka-odličan cover LP-a,promjena imiđa-svi našminkani i obučeni u barokna vampirska odjela,a i muzika na visokoj razini i u skladu sa imiđem...definitivno bi izdvojio,Shadow of love,griemly fiendish,trojans,Sanctum,ili is it a dream...sve odreda genijalne pjesme-a bome i spotovi ko je gledo.1987 izdaju još jedan mračniji alternativni pop rock dark album-Annything-sa dva velika hita,alone again... i gigolo-kao i sa naslovnom annything koja je odlična...početkom 2000-tih izdaju povratnički album Grave Disorder-koji onako mješa punk,Alternativni rock,Psychobilly i goth rock sa psihodeličnim upadicama ala Velvet Underground-Kult se nastavlja dalje....

Profile  

Post subject: Re: The DAMNED
PostPosted: 03. 07. 2007. 20:48 
Moderator

fakat potcijenjen bend, naravno, jedan mi od drazih i lezi mi svaki album, iako zna biti dosadnih momenata, što jes jes. a čini mi se, možda sam u krivu, da su svi sa scxenme imali nešto protiv njih :s

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2007. 23:46 

ne znam, uz dužno poštovanje prema bendu, meni su dosadni

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2007. 15:55 

The Damned-extra bend,elitni engleski punk bend.Meni licno drazi i od mnogi poznatijih Pistols-a ili Clash-a.Svaki album im je razlicit od predhodnog,ali prvi DAMNED,DAMNED,DAMNED je remek djelo za mene(prljav,iskren,bijesan,veseo..)ukratko-pravi punk.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]