Po meni, bez premca za domaci melodicni punk-rock

Moje vidjenje albuma:
Pretnja ili molitva (1995)
Album na kojem se najvise osjeti punk u lirickom pogledu. Polumracna muzicka tematika (iako zivahnog tempa), tekstovi posveceni otudjenu u danasnjem zivotu, svepristusnom licemjerstvu i gubljenu znacaja pojedinca u kolektivu, opravdanom nepovjerenju prema drugima. Na ovom albumu strchi peta pjesma (Spavaj), koja je po meni najbolja pjesma u kompletnoj diskografiji, zbog enormno velikog izliva ljubavnih emocija u njoj.
Najistaknutije pjesme: berza bez granica, pretnja ili molitva.
Fabricka Greska (1997)
Za mene i mnoge, biser ovog benda. Ponovo se provlace slicne, teme, ovaj put sa akcentom na besmisao, gorcinu i uzaludnost zivota na tim prostorima sredinom devedesetih godina (tada je u Srbiji na vlasti jos uvijek bio Milosevicev rezim). Pregrst sjajnih melanholicnih i melodicnih pjesama.
Istice se "Crveni Makovi", revolucionarna pjesma napisana od strane Mihovila Pavleka Miškina...
Nasao sam na netu live snimak iz hrvatske i prosli su me trnci koliko raja voli ovu pjesmu... Inace, uvrstene su samo prve tri strofe u tekst...
http://www.youtube.com/watch?v=Vt9u4Joa9e8Crveni makovi
Opet su jutros procvali
u žitu makovi skriveni
Sve su nam njive ovili
cvetovi njihovi crveni
"ZnaÅ¡ li majko, majÄice
kakvi su ono cvetovi
što rastu po našim njivama
tako divni crveni?"
Gorki su, sinko plodovi
Äemer je ono procvao
Umesto zlatne pšenice
korov je tamo niknuo
Mnogo je krvi poteklo
polja su nam opustela
Jedino što je ostalo
cvetovi maka crvena
Takodje, mozda najbolja pjesma o neshvacenosti "drugacije" omladine jeste Fabricka greska. "Ovde je kraj", nezamjenjiva pjesma kad vas djevojka skartira Laughing . Sjajan album, jedina slaba karika jeste "berza bez granica (druga verzija).
Minut Cutanja (2000)
Ovde se vec ozbiljno spusta tempo i prelazi u punk rock, kako muzicki tako i liricki. Najveci dio od 15 pjesama na albumu je tema ljubav... I to jako dobro napisano, sto je uostalom i jedan od najjacih aduta six packa. Prisutna i kritika pojedinca, kao i kritika sistema. Solidan album, ali neprihvacen od strane ljubitelja starog six packa.
Znacajne pjesme: ne trazim puno, srebrni letac, ne znam ni sam, 2 minuta straha.
La musique (2005)
Iako imam ovaj album godinu i po, i preslusao sam ga vise puta, jako mi je tesko formirati misljenje o njemu. Tehnicki i produkcijski do sada najbolji album. Kriticki punk element je prisutan (Andjela, boze...pravde, care-brate-tebra) ali razvodnjeno... Ponovo jako lijepe ljubavne teme. Album ima dosta solidnih pjesama (megafon, DELFINOV LET, andjela, nekako najvise me bolis ti, hvala ti za ovaj suncan dan, olovke izlomljenog srca) ali to vise nije onaj stari dobri Six Pack... U sustini, da su poceli diskografiju od 2000-te godine, ne bi imali ni petinu sadasnjih obozavalaca.
Kakav je vama bend?