Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 06:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: What's it all about?
PostPosted: 07. 03. 2008. 20:58 

stari serator wrote:
ja sam hc...ti nisi :mrgreen:

ma moze kralju.. heheh.. steta je teme o AF-u da ode na raspravu...

ja sam emmo, hehehehehehe... :D

Profile  

PostPosted: 22. 03. 2008. 16:30 

autsajder wrote:
meni je bas bezveze bit pristalica bilo koje ideologije u potpunosti. ja od svake uzmem sta mi valja i odbacim sta nije za mene

Ma bravo, ti si unikat. Ja vidis, uzmem sta nije za mene a odbacim ono sto mi valja.

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 03:25 

religija je u vecini slucajeva nametnuta trenutnom situacijom. tvoj hard core nije starog spucat nogom u glavu sa 16 kad ti kae haj u crkvu il u dzamiju, vec sacekat neku dob i skontat sam hoces li ili ne. s druge strane ako FIZICKI,MENTALNO I U SVAKOM drugom jebenom aspektu ne podnosis pedere, lezbejke, metroseksualce, seksualce, tramvajoseksualce,bekame i pizde materine...hard core je spucat ga nogom u zvalje na prvu...ne cekati da se nadjes u situaciji da sjedis sa jednim takvim kretenom na pivi, i da te on gleda zaljubljeno.

hard core je sloboda misljenja, i pravo indvidue da praktikuje ono sto je sama zakljucila, uz obavezno obracanje paznje na respect svoj, te individua slicnih sebi u tvojoj okolini.

moje skromno seljacko misljenje doduse...

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 16:22 

Hvala Antikrstu sto to nije hardkor.

Profile  

PostPosted: 11. 05. 2008. 23:39 

[quote="as_the_sun_sets"]Hardcore je potpuno uvazavati izbore drugih ljudi koji NE UGROZAVAJU nikoga - hardcore najnormalnije dozivljavati i druziti se sa gay osobama (a to je kod nas fuj, bljak bolesnik!),

jesi majke ti ozbiljan??
ja ne vidih jos ijednog korera pravog da mu je ''gay'' normala ili tolerantno..
samo nogama u usta jarane... :lol: ;-)

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 08:59 

Ja znam dosta vise korera kojima je tudja sexualna orijentacija ne bitna, nego onih koji su homofobicni (ako znam iti jednog) i koje pogodi sta ko radi u privatnosti svoje sobe.
Izgleda da ne znam niti jednog 'pravog' korera.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 09:37 

ignite wrote:
Ja znam dosta vise korera kojima je tudja sexualna orijentacija ne bitna, nego onih koji su homofobicni (ako znam iti jednog) i koje pogodi sta ko radi u privatnosti svoje sobe.
Izgleda da ne znam niti jednog 'pravog' korera.

igi znamo svi da je tebi bitna sexualna orijentacija nemoj se pravit ovdje ;)
samo što ti nisi homfob nego "homoljub" :D

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 11:48 

zipa druze.. ocito si bukvalac. ne mislim okolo hodat i mlatit svakok ko je peder u ovom gradu .. jer onda bih imao pune ruke posla :lol: :lol:
nego ti kazem da ja nikog ovdje neznam da bi mu bilo skroz normala da vidi neku dvojicu da se zvale ili sta vec .. ta svjest se kod mene licno nikad nece razvit, a ni kod vas koliko god pricali o tome u nekom pozitivnom smislu.. to mislim ;-)
a sad , mozes ti otici i na druzenje u fisu sto ima organizovano i popiti pivce ako ti je to normala toliko.. cheerz ! ! !

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 12:44 

muki, dobices po picki. ;-)

DOE, prijatelju, ne mora to meni biti 'normalno' po mojim zivotnim standardima, ali iskreno me boli kruac hoce li dva tipa sebi zabijat iglu u venu, igrat pokera u pare, svirat gitaru bez zica, varat svoje cure, ili se ljubiti. Njihov zivot i ako je njima ok, sta se ja imam mjesat. Sta mene boli kurac sta ce neko drugi da radi.
A vidio sam dosta puta da se dva muskarca ljube, i iskreno, vise bi me pogodilo da me to 'poremeti' u trenutku i da utjece na mene i moje raspolozenje, nego ovako da maltene i ne obracam paznju na to kao i sa hetro parovima.
Al' ovo svakako nije tema danasnje emisije... 8)

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 12:52 

normala idemo dalje.. 8)

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 13:58 

ignite wrote:
muki, dobices po picki. ;-)

DOE, prijatelju, ne mora to meni biti 'normalno' po mojim zivotnim standardima, ali iskreno me boli kruac hoce li dva tipa sebi zabijat iglu u venu, igrat pokera u pare, svirat gitaru bez zica, varat svoje cure, ili se ljubiti. Njihov zivot i ako je njima ok, sta se ja imam mjesat. Sta mene boli kurac sta ce neko drugi da radi.
A vidio sam dosta puta da se dva muskarca ljube, i iskreno, vise bi me pogodilo da me to 'poremeti' u trenutku i da utjece na mene i moje raspolozenje, nego ovako da maltene i ne obracam paznju na to kao i sa hetro parovima.
Al' ovo svakako nije tema danasnje emisije... 8)

od "FC Homoljub"? :D

a inače što se tiče homosexualaca meni fakat ne smetaju kao i ništa drugo šta ne ugrožava mene ili nanosi neku veću štetu "prirodi i društvu"
to se uklapa i u moj stav da poštujem sve i svakoga dok on poštuje mene i "moje".
kad me neko na neki način ugrozi tad upoznaje i drugu totalno suprotnu stranu.
takav sam bio i prije nego što sam se našao u HC svijetu a sa HC-om sam još dodatno naučio poštovati al i *ebat mater kad ustreba...

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 15:02 
Moderator

Ej ljudi sorry sto se petljam,znam da mozda i ne bih trebao jer nisam hardcorer i hc-a slusam svega pet-sest bendova.
Ali mi jedna stvar nije jasna - macho furka u hXc-u.
Zasto?
Mislim,nekako mi glup "usta cu ti razvalit" stav i slicni "neprijateljski" stavovi koje sam kod mnogih hardcorera vidio(proshanerisani fighteri sa pit bullovima i palicama,bokserima,utokama).
Ovdje u Lj sam ih upoznao dosta i malo su drugaciji(kao i svi ovdje :roll: ),al manje-vise je isti princip.

Necu da serem ni po kome i znam da nisu svi takvi(znajuci nase sarajevske corere i upoznavsi ove neke iz Tuzle),al to je opca slika koja se u meni stvorila,a isto tako znam da i metal ima svoje klise-e,ali eto,cisto me ovo zanima pa ne znam gdje bolje objasnjenje mogu nac nego od Slave,Murisa,Ede,Cele,...

S druge strane mi je mnogo dobra stvar u hc-u unity i respect ekipe,kojeg je u metalu generalno gledano sve manje i manje...

Last edited by Nameless on 12. 05. 2008. 15:16, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 15:10 
Moderator

Meni se te stvari sa pederima čine marginalnim. Nije valjda da se vi jedini bavite njima? Al htio bih vas nešto pitati vezano za topic. Kakav je vaš politički stav odnosno stav prema politici i stanju kod nas? Jel imate kakve stavove socijalne prirode koji su konkretni - odnose se na konkretne socijalne (društvene) probleme? Mislim ono ne apstraktne poput odnosa prema ideologijama i religiji i mislim i ne ono marginalno tipa gay-populacija (osim ako to ne smatrate društvenim problemom). Ako imate kako ga izražavate?

Eto ljudi ja nisam corer ali znam samo za Sharanov angažman i stavove vezan za to pa me interesuje je li iko radi nešto slično kao on, je li za to ima podršku od vas i tako to. Možda ima neko, ja ne znam, zato pitam.

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 15:15 

najveci problem - jebeni nazisti, sada mi idu na kurac samo pricom al da se neb otislo sve puno dalje , te da se ne bi desile stvari ko u banjaluci ipak mislim da je potrebno malo prasenja tura! Ne nisam djiber, nisam neko ko voli tucu ali nazisti su to :o

a sto se tice ostalog navodim stvari exploiteda:

System fucked up
Fuck religion
I believe in anarchy
Fuck the usa :!:

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 16:06 

Imo Mujo tri sina: jedan bio baletan, drugi frizer, treci peder :lol:

Iskreno, meni pederi pravo smetaju koliko oni toliko i lezbace, uopste ne pravim nikakvu razliku medju njima, isti su mi. Imam dva dobra razloga i mislim dovoljna a to su bolesti koje sire te poprimanje svega sto je loshe sa zapada (vazi za moju drzavu). Nisam za nasilno rjesavanje tog problema koji je trentno malo rasiren al ima izuzetno veliku stopu rasta u razvijenim zemljama, ali nisam ni za posmatranje tog problema sa strane, tipa, Boli mene njihov je problem.

Stomatolog obavlja obicni popravak zuba u svojoj ordinaciji lijepom momku koji je dosao platiti i ukloniti kvar.. Sta se desava, na ostar zub se dere gumena rukavica stomatologa, nastaje rana, tece krv i zaradi AIDS roditelj dvoje djece. Nije to bilo u Holandiji, ili bog zna gdje nego se to desava svakodnevno u tvojoj avliji. Jel te sad boli kurac za njih ??

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 16:14 

Odlucio sam da vise necu postavljati teme,a ni odgovarati na druge..
Pa cu zato skratiti maksimalno..
U HardCore-u nema mjesta pederima,maminim sinovima,religiji,
nacizmu i mnogo cemu drugom..
Ne treba neko posebno objasnjenje zasto je to tako..
Jednostavno, tako je i gotovo...
;-)

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 16:23 

TAKO JE !!!

Beat the bastards, beat them now !

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 18:18 

celo_mts wrote:
U HardCore-u nema mjesta...religiji,

Image

ima brate -> http://www.krishnacore.com/contents.html

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 18:38 

Nameless wrote:
Ej ljudi sorry sto se petljam,znam da mozda i ne bih trebao jer nisam hardcorer i hc-a slusam svega pet-sest bendova.
Ali mi jedna stvar nije jasna - macho furka u hXc-u.
Zasto?
Mislim,nekako mi glup "usta cu ti razvalit" stav i slicni "neprijateljski" stavovi koje sam kod mnogih hardcorera vidio(proshanerisani fighteri sa pit bullovima i palicama,bokserima,utokama).
Ovdje u Lj sam ih upoznao dosta i malo su drugaciji(kao i svi ovdje :roll: ),al manje-vise je isti princip.

Necu da serem ni po kome i znam da nisu svi takvi(znajuci nase sarajevske corere i upoznavsi ove neke iz Tuzle),al to je opca slika koja se u meni stvorila,a isto tako znam da i metal ima svoje klise-e,ali eto,cisto me ovo zanima pa ne znam gdje bolje objasnjenje mogu nac nego od Slave,Murisa,Ede,Cele,...

S druge strane mi je mnogo dobra stvar u hc-u unity i respect ekipe,kojeg je u metalu generalno gledano sve manje i manje...

pa i jesi u pravu da koreri jesu šaneri nema tu šta puno pričati a sad ti neprijateljski stavovi mislim da je to opet do pojedinaca.
s druge strane mislim da su koreri i jedna od tolerantnijih subkultura, njih ćeš vidjeti na i na punk i metal svirkama, partijima, protestima, tekmama što se baš za ove ostale i ne može reć...
pozerluka slabo gdje ima ko u HC-u, to je došlo nekad kasnije sa pojačanim uticajem metala i hip-hopa i meni se lično također gadi...

Profile  

PostPosted: 12. 05. 2008. 18:52 

artredis wrote:
Meni se te stvari sa pederima čine marginalnim. Nije valjda da se vi jedini bavite njima? Al htio bih vas nešto pitati vezano za topic. Kakav je vaš politički stav odnosno stav prema politici i stanju kod nas? Jel imate kakve stavove socijalne prirode koji su konkretni - odnose se na konkretne socijalne (društvene) probleme? Mislim ono ne apstraktne poput odnosa prema ideologijama i religiji i mislim i ne ono marginalno tipa gay-populacija (osim ako to ne smatrate društvenim problemom). Ako imate kako ga izražavate?

Eto ljudi ja nisam corer ali znam samo za Sharanov angažman i stavove vezan za to pa me interesuje je li iko radi nešto slično kao on, je li za to ima podršku od vas i tako to. Možda ima neko, ja ne znam, zato pitam.

pa jeb ga mislim da ćeš kod svakog našeg HC benda naći par pjesama sa osvrtom na socijalno političku situaciju. e sad stvar je u tome da se HC bendovi većinom ne vole pretjerano exponirati pa zato i ne primjetiš.
mnogi benodvi iskoriste trenutnu situaciju za samopromociju a boli i đon za to šta se ustvari dešava. kad čujem neku "protestnu" pjesmu otpjevanu onim jebozovnim glasom ja bi se rokno, e tu tolerancija prestaje :)

sjećam se dobro da su se ljudi prije 7-8 godina smijali Kontri i textovima tipa "hoćemo u evropu a gori smo nego 3. svijet" a danas nisi "in" ako nemaš protestnu pjesmicu, bedž, zastavicu...

što se religije tiče ja sam lično ateista al mislim da svaku religiju treba poštivati. isto tako vjernici trebaju imati obzira i svoju vjeru čuvati za sebe a ne to javno pokazivati i drugima sugerirati... na vjernike gledam odprilike kao na pedeera znači :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]