Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 20:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: What's it all about?
PostPosted: 15. 05. 2008. 14:39 

artredis wrote:
a ovjde im u publici likovi iz ovog benda, jel to tolerancija ili trendovi danas u svijetu?

Ne shvacam ti ovo pitanje?

Al da su har'kor, jesu :mrgreen: .

Profile  

PostPosted: 15. 05. 2008. 15:06 
Moderator

Ryker wrote:
Ne shvacam ti ovo pitanje?

Al da su har'kor, jesu :mrgreen: .

Jašta da jesu ali vidiš ih na da su na koncertu ovih pederikosa pa te tampi je li ta tolerancija opći trend danas ili samo (valjda) njihov lični stav.

Profile  

PostPosted: 15. 05. 2008. 15:08 

[quote="xChoicex"]ja u zivotu znam samo jednog pedera,i to ga vidim svake druge godine.
gdje vi vidite i upoznajete sve te ljude?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
eno idi na smokvu pa se prijavi, imas ih tamo kamaru :lol:

Profile  

PostPosted: 15. 05. 2008. 17:25 

artredis wrote:
Jašta da jesu ali vidiš ih na da su na koncertu ovih pederikosa pa te tampi je li ta tolerancija opći trend danas ili samo (valjda) njihov lični stav.

Pa reko bi licno stav. Ali onda prihvacanje tog "trenda" je isto licni stav, ili ne? Glupo mi je govoriti o "trendu" jer bi to trebala biti normalna stvar, ne obazirati se na neciju boju, vjeru, seksualnu orijentaciju, fetise itd. Ako bas zelis govoriti o "trendu" volio bi da taj "trend" sve zahvati.

I da se osvrnem na ove price to se jos nije prosirilo po Bosni itd. Toga sigurno IMA po Bosni kao i svugdje po svijetu, ali ih je strah pribijanja na kriz ( doslovnog skoro ).

I onda ekipa pjeva Crucified. Poserem se.

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 18:38 
Moderator

Queercore - hardcore muzika played by queer people for queer people.
Fuj,kako samo smiju slusat/svirat hardcore ili punk i biti pederi.Ajmo ih slomit mater im poremecenu... :roll:

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 19:13 
Moderator

Pa haj im zabrani. Danas vlada pluralizam a mantra nam je tolerancija svima. Postmodernizam nam svima ušao u kuće :roll:

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 21:08 

Ja mislim da je bio sarkastican al et' .

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 10:53 

LIMP WRIST, je ex LOS CRUDOS, ta ekipa svira mozda i najbolji old school u americi, nikako ne mogu biti trend kad su onaj stari underground a ne MTV hc, zato im ljudi i idu na koncerte. ako su oni iz PISSCHRIST im bili na koncu (oni su iz australije, a LIMP WRIST ameri) vjerovatno su svirali na istom koncertu na turneji, sto ih onda nebi gledali kad sviraju majstorski. ma, evo jos nekih koji vole provocirati, heh;

http://www.myspace.com/blackfag
http://www.myspace.com/gayrillabiscuits
http://www.myspace.com/seriouslyhardcor ... ywickedgay

cuj, i TURBO NEGRO glume neke macho pedercine po uzoru na onog iz VILLAGE PEOPLE, ovi bar ne poziraju, haha.

men svejedno, ak je bend dobar dobar je, ne kuzim bas ni homofobiju, jednom je jedan pametan coek reko neka sto vise gejeva vise ce cura ostati meni, haha, al nekak mi se cini da se cure bas pale na gejaste, a ne kuzim ni one koji se lazno predstavljaju ko gej da bi bili vise cool u anarcho ekipi ili vise "alternativni". whatever. men ni iz djepa ni u djep.

Profile  

PostPosted: 26. 05. 2008. 08:22 

Turbonegro su pola karijere proveli lagajuci da su pederi da bi postali popularni ;)

Biti gej je jos uvjek, bar u nekim krugovimas kul, in, il koja je sad nova opaska za "to"...(drama?)

Mislim da u slucaju Turbonegra pederluk je totalni plus, oni su bas ona ljiga, "raunch" stob Ameri rekli. Vulgarni su. Taman da i neko od njih fakat jes peder nebi mi smetalo jer je takva prezentacija...mene mori romanticni pederluk, al i od heteroseksualne egzibicione emotivnosti (koju mnogi jednostavno kategoriziramo kao pederluk, gejluk) se znam probudit sa vriskom okupan u znoju...tako da je moje misljenje, cjenjeni drugovi i drugarice, kolege, gradjani...:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 00:26 

da se opet malo vratimo na temu: za mene je hard core kao što je jedan mudar čovijek rekao biti slobodan u tuđoj slobodi, dakle tvoj život tvoj izbor, svatko ima pravo na svoj život, borba za bolje sutra ličnim samoprivređivanjem i organizovanjem jer je naša subkulutura u suštini nešto gdje se možemo ispuniti i ono što nas čini sretnim, na kraju krajeva i naš vid zabave jer na kraju svi to radimo zbog sebe , to nije bježanje od stvarnosti jer je to naša stvarnost.

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2008. 17:39 

men braćo homofobija nikak nije jasna pa me jebi??
nisam balkanac or fakin what???

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2008. 22:07 
Moderator

Ne,samo nemas balkanska razmisljanja ;-) sto je dobra stvar.Itekako dobra.

Profile  

PostPosted: 27. 06. 2008. 17:00 

groznium wrote:
da se opet malo vratimo na temu: za mene je hard core kao što je jedan mudar čovijek rekao biti slobodan u tuđoj slobodi, dakle tvoj život tvoj izbor, svatko ima pravo na svoj život, borba za bolje sutra ličnim samoprivređivanjem i organizovanjem jer je naša subkulutura u suštini nešto gdje se možemo ispuniti i ono što nas čini sretnim, na kraju krajeva i naš vid zabave jer na kraju svi to radimo zbog sebe , to nije bježanje od stvarnosti jer je to naša stvarnost.

da se ipak malo vratimo na temu..

hardkor/punk je umro!

..ovo sve danas je izrod,post qrac palac.

ne znam kako sta,al vidim ss dekontrol svira na Rise Or Die festu prvu svirku ikada u Evropi..

Profile  

PostPosted: 27. 06. 2008. 17:32 

haha, pa da, hardcore punk je bilo jedno zdravo ludilo, sad zeli biti samo sto zdravije i pozitivnije, il tek zabava za fanove, al ludila nema, nije to to.

Profile  

PostPosted: 27. 06. 2008. 19:06 

Upravo.

Profile  

PostPosted: 27. 06. 2008. 23:09 

sve je otislo u qrac.

..al opet,bolje i ovakav neki zdraviji i pozitivniji nacin kakav je danas,nego da me ponijela neka mutna prosta voda.

fali shizofrenije,al ne one debilne,kako ljudi cesto znaju da prikazu to doba,nego one pune naboja,ishcekivanja.
ljudi danas nista ne ischekuju.
sve je svejedno

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2008. 00:42 
Moderator

xChoicex wrote:
sve je otislo u qrac.

..al opet,bolje i ovakav neki zdraviji i pozitivniji nacin kakav je danas,nego da me ponijela neka mutna prosta voda.

fali shizofrenije,al ne one debilne,kako ljudi cesto znaju da prikazu to doba,nego one pune naboja,ishcekivanja.
sve je svejedno

Jebote baš to zvuči kao neprocjenjivo iskustvo. Na trenutak sam osjećao zavist svima koji su to doživjeli a imam sličnog iskustva samo sa drugom vrstom muzike i ideja.
Kad sam ovaj post pročitao odmah mi pade na pamet emo-fazon, ona furka - slavljenje samoubistva i sav taj neki pasivistički-ne-znam-ti-ni-ja-kakav-ali-izgleda-totalno-suprotno-od-punk/hc. Aj seratoru ti si tamo u USA pa znaš nešto više o tome, volio bih da daš neki osvrt i povučeš paralelu.

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2008. 01:32 

ma meni je hardcore osamdesetih bio bas taj kreativni kaos, provokacija da, ali neka sa smislom, nest i prozivljeno a ne samo precrtano. moze se reci sizofrenia. nisam tolko mislio na SxE i sl, vec ono, svi bi bili neki teski moralisti i veci pape i od pape, nije HC bio pametovanje, vec brija. a za emo, kako si ga ti opisala, to je skoro isto ko i suicide BM, hehe, al kuzim sta hoces reci, onda kada smo se i nistili bilo je neke vatre u tome, al opet, to je tad i bilo nesto novo, izazovno, drugacije, mislim da se slicno desi sa svakim pokretom...

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2008. 16:48 

artredis wrote:
xChoicex wrote:
sve je otislo u qrac.

sve je svejedno

Jebote baš to zvuči kao neprocjenjivo iskustvo. Na trenutak sam osjećao zavist svima koji su to doživjeli a imam sličnog iskustva samo sa drugom vrstom muzike i ideja.
Kad sam ovaj post pročitao odmah mi pade na pamet emo-fazon, ona furka - slavljenje samoubistva i sav taj neki pasivistički-ne-znam-ti-ni-ja-kakav-ali-izgleda-totalno-suprotno-od-punk/hc. Aj seratoru ti si tamo u USA pa znaš nešto više o tome, volio bih da daš neki osvrt i povučeš paralelu.

kakav emo kakvo samoubistvo.
nidje blage veze.

samo kazem sta nam fali danas.a to kako ti protumaci,jbg tvoje pravo.
izjede nas industrija.

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2008. 18:35 

fali ovakvih bendova :) - http://www.myspace.com/blackcrisishc

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]