Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 21:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Your no.1
Agnostic Front 3%  3%  [ 1 ]
Blood For Blood 3%  3%  [ 1 ]
Biohazard 0%  0%  [ 0 ]
Madball 15%  15%  [ 5 ]
Knuckledust 3%  3%  [ 1 ]
25ta Life 0%  0%  [ 0 ]
Ryker´s 3%  3%  [ 1 ]
Hoods 0%  0%  [ 0 ]
Terror 0%  0%  [ 0 ]
Hatebreed (znam da nije pravi hXc, ali..) 12%  12%  [ 4 ]
100 Demons 0%  0%  [ 0 ]
Death Before Dishonor 6%  6%  [ 2 ]
Pro-Pain 9%  9%  [ 3 ]
Sick of it All 0%  0%  [ 0 ]
Strife 0%  0%  [ 0 ]
Cro-Mags 6%  6%  [ 2 ]
Minor Threat 24%  24%  [ 8 ]
Backfire 0%  0%  [ 0 ]
Integrity 3%  3%  [ 1 ]
ostali (znam da fali masa bendova,ali..) 12%  12%  [ 4 ]
Total votes : 33
Author Message
 Post subject: If you could choose one...
PostPosted: 17. 02. 2008. 20:01 

my choice is...
Ne mogu fakat... kasnije.. ne znam za sta da se odlucim..
hXc

Profile  

Post subject: Re: If you could choose one...
PostPosted: 17. 02. 2008. 22:02 

Kod mene borba izmedju medbola, nakldasta, rajkersa, sikofitola i kromegsa...

Profile  

PostPosted: 17. 02. 2008. 22:20 

ja glas dadoh Blood for Blood.. jebga, znam da nisu naj, ali su mi nekako previse dragi..
hXc

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 17:44 

S' obzirom da sa ove liste nisam cuo jedan, eventualno 2 benda, mogu mirne duse reci da ih Catharsis sve nadje*ava za 2 koplja, po muzici, tekstovima, ideologiji i po nacinu zivota.

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 17:48 

ostali.. S.O.D. :twisted:

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 18:28 

znao sam da sam nesto zaboravio. S.O.D... al et nema veze.. sorry..
a catharsis? bez uvrede, ali je rijec o najboljem hXc bendu svih vremena, i mislim da tu catharsis nema sta traziti.. gotivim bend fakat, jest predobar, ali ipak.. ma ne znam..
hXc

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 19:05 

Sami Damaged od BF-a sisa sve gore navedeno.

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 19:19 

Avenger wrote:
znao sam da sam nesto zaboravio. S.O.D... al et nema veze.. sorry..
a catharsis? bez uvrede, ali je rijec o najboljem hXc bendu svih vremena, i mislim da tu catharsis nema sta traziti.. gotivim bend fakat, jest predobar, ali ipak.. ma ne znam..
hXc

Budimo realni, ja bend cjenim po ideologiji, tekstovima i nacinu zivota, mogu dr*ati do sutra rifove i kukati o socijali, nepravdi, mrznji, bratstvu i ne znam o cemu jos, a leze na parama zaradjenim na velikim labelima, se*em ti se na takav hardcore. Uzgred, pola ovih bendova ima tako suplje i copy/paste tekstove (pa i muziku) da je to krajnje alarmantno. Brate, ne mogu takve bendove porediti sa jednim Catharsisom koji je pokazao kako se unosi strast u nastupe, tekstove, muziku i sam zivot.

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 19:49 

ok ba.. postujem tvoje misljenje.. nisam srao nista, samo mi bilo cudno..
hXc

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 20:47 

Ne kazem da si srao, ne daj boze, ali jesi rekao da Catharsis nema sta traziti medju najboljom ekipom ;)
Eto od ovde navedenih, Ryker's, terror, hatebreed, 25-ta lifetime, 100 demona, death before dishonor, imaju totalno genericke tekstove, a dobar dio bendova sa ove liste takodje mnogo ne bjezi od ovih tekstova... Jednom sam se zblanuo dok sam aktivno slusao novu skolu hc-a, dakle ZNAO SAM sta ce reci lik slijedece, jednostavno sam se morao smijati toj friends/family/forever, pride/revenge/strength prici... A metala ima ko u prici kod dosta bendova koje si naveo, pa nemoj onda reci da je katarza premetalizirana :)
Zamjerka je sto nisi ubacio d-beat skole, ipak imaju i oni legendarnih bendova, ovde vidim dominira amerika, i to ny-stil...

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 21:15 

glasao za dast.
poslije njih definitvno hoods,a poslije svi hardkor andergraund bendovi.ovo kazem zato sto AF i slicne ne smatram andergraund bendovima.posebno su mi dragi integrity i strife,ali necu nikog vise da izdvajam.na svim sam odrastao i ne bi bilo ni malo objektivno.
uglavnom ima kod mene na maspejsu lista meni 10 najboljih hardcore albuma svih vremena pa ko hoce da provjeri nek chekira na http://www.myspace.com/gajro

slazem se sa ez d san da mnogi od navedenih bendova imaju totalno sjebane ideologije iza sebe,ili ih nemaju u opste i s tim ih ne smatram hardkor bendovima..
..ali se slazem sa ideologijom frends/femili/forevr jer je to jedna od prica same hc ideologije kako god se neko sa njom slagao ili ne..e sad je pitanje ko kako shvata i kome znaci a kome ne.
meni iskreno znaci
..ali ne kada to prica jedan AF i slicni

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 23:13 

ja svo vrijeme cekam kad ce Knuckledust dobiti glas, tj. cekam Saleta :D ...
a ovaj Ryker spominje Black Flag kao nesto sto jede sve ove bendove? ccc :roll: :roll: .... al et..
hXc

Profile  

PostPosted: 18. 02. 2008. 23:16 
Moderator

PRO-PAIN!

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 00:42 

Avenger wrote:
a ovaj Ryker spominje Black Flag kao nesto sto jede sve ove bendove? ccc :roll: :roll: .... al et..

Pa sta se tice ovih bendova koje si nabrojao, sigurno.

Meni blizu dolaze Minor Threat, SOIA, Ryker's, Cro Mags, a sta se ovog ostalog tice sve je to mlako.

Al svakome svoje naravno.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 04:08 

NecrodaemoN wrote:
PRO-PAIN!

hehe a ti si taj...

I ja sam glasao za Pro-Pain, nemogu se sjetiti koji od prva tri ne podnosim (nisam ih odavnoooo slusao), ali generalno Pro-Pain je meni predrag bend, pogotovo Act of God.

AF, Madball, Cro-Mags, SOIA sve jako jebeno, sve NY. Vidi se sta je u Bosni popularan HC ;) Gdje su tu MDC, DRI, Poison Idea, Gang Green? Jebiga, nije to NY ;)

Mada meni to sve (sa Catharsisom zajedno) nemoze jednom Anti-Cimexu ili Terveet Kadettu ni svjecu drzat, kao ni jednom G.I.S.M.-u. O starijem Wolfpacku i Driller Killeru da ne pricam. Ukusi su jebena stvar...

Sto se tice tekstova i furke, meni je to vazda bio nevidjen pederluk (svo to robotsko ponavljanje nekakvih pozitivnih poruka), al kako aktivno slusam pande u bodljama koji "unistavaju svojU zivotA za sotonu" (sa bas takvom gramatikom, mada je tu olaksica da ako ne citas tekstove nes nikad skontat o cemu je rijec, za razliku od HC-a hehe), ne pada mi ta unity/family/respect/macho kenjaza bas tako tesko. Kad pocnu koreri pjevat o tematici koju furaju power metalci, o izmisljenim vanzemaljcima, zmajevima, macevima, jahanju na letecim jednorozima i ljubavne pjesme upucene maloj sireni...onda smo ga najebali...

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 15:51 

Ryker wrote:
Avenger wrote:

Pa sta se tice ovih bendova koje si nabrojao, sigurno.

Meni blizu dolaze Minor Threat, SOIA, Ryker's, Cro Mags, a sta se ovog ostalog tice sve je to mlako.

Al svakome svoje naravno.

ok buraz, postujem fakat tvoje misljenje.. ali pravi hXc i Black Flag nemaju niti jedne jedine zajednicke tacke.. u pocetku je to bilo sve zajedno, taj hardcorepunk ili punk/hardcore, ali danas je to drugi svijet sigurno..
punk je dao zivot hardocreu, zivio i UMRO.. danas je hardcore pravac za sebe, ideologija za sebe i sil zivota za sebe.. rodio se iz punka i to je to..
i to je ono sto meni upravo smeta, cinjenica da ljudi bendove tipa Black Flag, Circle Jerks i ostale svrstavaju u hXc.. bilo nekad, dok hardkor nije zazivio kao sasvim drugi svijet..
ALI, opet postujem svacije misljenje i ne zelim da nekom namecem svoje..
to je samo moje neko vidjenje cjelokupne te ideologije, i svega toga..
zivjeli vi meni jos 1000 godina.. ;-)
hXc

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 17:07 

E brate, i ti sada lupi, bez uvrede... Pa gdje ces reci da circle jerks, blag flag, dri i ekipa nisu hc, a ovi novi jesu, isti sto mlate praznu slamu i zive na sisi muzicke industije koja ih obilato posipa mlijekom (chitaj izdali hc principe)? E jebiga...
Da si rekao da ovi novi NISU hc a da su stari bili hc, bilo bi ok...
Hc ideologija se ne moze odvajati od punka jer je to ista ideolofija, a ovi tripovi nastali po njujorku devedesetih dobrim dijelom nemaju veze sa diy zivotom, anarhizmom, pokretima za ljudska prava i ostalom sto cini punk...

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 17:45 

Ma svakom svoje, kao sto rekoh. I ja bih cak rekao da su Circle Jerks puno vise pank nego hardkor. Ali Damaged od Black Flag-a po brzini, bijesu, zvuku i svemu sisa 90% i vise albuma od gore navedenih bendova.

I stavio si gore Minor Threat kao izbor, i mislim ako MT i BF ne idu u isti kos jbg onda.

Imamo razlicita videnja hardkora sta je u redu, ali rec da BF to nije, e jbg. Ja ne govorim da ovi ostali bendovi nisu hardkor, ali davno su meni ti noviji bendovi (metalkor i ini) i noviji albumi starijih bendova (npr. Warriors od AF-a) prestali predstavljat sta bi po meni bio zapravo hc, et'.

Neka malo i rasprave na ovom pdf-u ;-) .

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 17:57 

Nije ista situacija ko sto je bilo 80-ih i 90-ih... dosta je se promjenilo u muzici, i nacinu gledanja na nju. Prije je sve sto je bilo brzo i agresivno bilo hc tj. cromags, minor, bf itd. sad kad sviras tako nesta vise te smatraju pankerom nego corerom.
Pogotovu novim corerima, koji samo furaju hatebreed i slicne, nemozes dat do znanja (jebat ga u glavu ;)) da je to onaj pravi hc...
No hajd.
Svakom svoje.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 19:02 

minor threat, black flag, warzone, side by side, disgust, heresy, sick of it all...
kakav hatebreed i ostale metalike...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]