Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 17:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: ORGANIZOVANJE 1. HC FESTA
PostPosted: 20. 01. 2006. 01:15 

STA MISLITE O ORGANIZOVANJU PRVOG HC FESTIVALA U BIH,
GRUPE DEFINITIVNO IMAMO A I PROSTOR NIJE TESKO OBEZBJEDITI,
SAMO GA TREBA KVALITETNO PROMOVISATI
ZAJEDNICKA SCENA (STO SE TICE HC-A) U BIH NE POSTOJI A JEDAN OVAKAV DOGAĐAJ BI DEFINITIVNO POKRENUO STVARI NABOLJE
...KOGA VIDITE KAO POTINCIJALNOG INICIJATORA?

Profile  

Post subject: Re: ORGANIZOVANJE 1. HC FESTA
PostPosted: 20. 01. 2006. 12:01 

SCAR wrote:
STA MISLITE O ORGANIZOVANJU PRVOG HC FESTIVALA U BIH,
GRUPE DEFINITIVNO IMAMO A I PROSTOR NIJE TESKO OBEZBJEDITI,
SAMO GA TREBA KVALITETNO PROMOVISATI
ZAJEDNICKA SCENA (STO SE TICE HC-A) U BIH NE POSTOJI A JEDAN OVAKAV DOGAĐAJ BI DEFINITIVNO POKRENUO STVARI NABOLJE
...KOGA VIDITE KAO POTINCIJALNOG INICIJATORA?

MENE!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 17:55 

takodjer na raspolaganju..ja sam to htio organizovati jos prije 2 godine ali nije bilo bendova..Sad ih hvala bogu ima. Samo reci mi bil taj fes okupljao bendove iz BiH ili i iz nama susjednih zemalja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 18:13 

hazard wrote:
takodjer na raspolaganju..ja sam to htio organizovati jos prije 2 godine ali nije bilo bendova..Sad ih hvala bogu ima. Samo reci mi bil taj fes okupljao bendove iz BiH ili i iz nama susjednih zemalja?

treba mozda poceti sa domacim bendovima... pa onda malo po malo izgradjivati!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 18:36 

nije problem zvat bendove sa strane, al taj fest bi trebo bit tamo negdje u junu, jel de? ja imam odavno ideju da organizujem hc fest al nisam imao vremena da se tome posvetim. hajmo se polako organizovat pa da napravimo taj fest da valja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 19:31 

ixxxa wrote:
nije problem zvat bendove sa strane, al taj fest bi trebo bit tamo negdje u junu, jel de? ja imam odavno ideju da organizujem hc fest al nisam imao vremena da se tome posvetim. hajmo se polako organizovat pa da napravimo taj fest da valja

I JA SE SLAZEM DA JE JUNI DOBRO VRIJEME ZA ODRŽAVANJE,
SAMO NE ZNAM DA LI BI BILO BOLJE DA SE ODRZAVA U ZATVORENOM ILI JE BOLJE NAPRAVITI OPEN AIR FEST, LJUDI SU TAD OPUSTENIJI I BOLJA BI ATMOSFERA BILA 100%
A STO SE TICE BENDOVA MOZEMO POZVATI PAR GOSTIJU AL' NIJE NEOPHODNO.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 21:40 

Sto posto sjajna ideja...vrijeme je da se nesto uradi...po meni bolje poceti ispocetka znaci nasi bendovi, pa kasnije malo jace...a open air uvijek..na primjer prostor ispred accessa je idealan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 22:09 

znači Sarajevo?!

može li neko objavit neki plot po kojem bi se moglo orijentirat??
konkretne ideje!

Pa bi i ja vidio dali mogu šta učinit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 01:19 

Juli je bolji. :)

Inace, treba vecinom domace bendove forsirati, i par sa strane da privuku jos koju glavu.
I bolje da je na otvorenom, ako vec mislis da traje vise od jednog dana. Ako je jedan dan u pitanju, onda na zatvorenom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 06:42 

vidi, iz Sarajeva imas Kontru, Stroj, Pain, Flatline i to je to...bez punka naravno...ako cemo pucati punk eto nam punk hc festival koji vec imamo... ako hocemo da taj prvi hc fest krene moramo pored domacih pozvati IME...ne radi toga da bi raja dosla prvi put radi njega, vec da bi na osnovu tog nastupa dosla slijedeci put.. ta imena su 25 ta life, madball, sick of it al...itd...na izgled oni izgledaju jako opaki i skupi bendovi al pazi ovo..Colonija i gibonni po nastupu traze ukljucujucu i smjestaj i hranu i ostale zajebancije 10000 eura a sick of it all sa kartama i smjestajem izadje 5000 eura...daj ba sponzor je na svakom koraku..samo malo znoja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 07:31 

Sponzor za Coloniju i Gibonija se moze naci, za SOIA ne, jer je sponzoru SOIA nepoznata. Ne mozes poredit' ta dva primjera.

Treba biti realan za pocetak i pokusati povuci koji bend kao Deafness by noise, kojima nije daleko - a ipak iza sebe imaju nekoliko izdanja i njemacku izdavacku kucu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 09:59 

za Deafness by noise u Sa skoro pa niko nije cuo na žalost, takvi bendovi bi samo koštali a ne bi doprinijeli haman ništa. bolje je ostati na lokalnim bendovima sa nekim poznatijim headlinerom ako bi već dovodili nekoga sa strane.

što se tiče open air koncerta mislim da je loša ideja jer 200-300 ljudi na otvorenom prostoru izgledaju smiješno a o atmosferi da ne pričamo, za taj događaj bi i sloga bila prevelika. prostor ispred access-a gdje je ignite trebo svirati:evil: je nedavno uništen, odnosno sve zgrade su poravnate tako da je to sada ogromna poljana... ako bi i uspjeli dovesti neko veliko ime teško da bi bilo 400-500 ljudi na koncertu, HC je jednostavno underground a mi smo mala zemlja...

po meni festival uopšte ne mora biti u sarajevu, npr palma u TZ je odličan prostor, bolje manji prostor gdje će atmosfera biti ludnica nego neki veći pa da bude kao u slozi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 13:30 

ajmo manijaci, prvo se trebe izabrat neko ko treba imat zadnju riječ! taj treba biti upoznat u lokalnu scenu. treba imat veze i poznanstva (VIP)!
i pogotovu biti u bosni.

tko nam je najvažniji lik ovde? ;)

i ja sam za lokalne grupe, maksimalno napravit nešto medjunarodno sa hrvatima i srbima. a tu je važno pogledat relacije, dali će se isplatit ili neće. pošto je prvi hc-fest plediram za nešto skromnije.

po mome je važno postavit neki temelj, što brže to bolje. da se napuni line-up trebat će se forsirat i lokalne grupe. a te manje grupe možda trebaju i vremena da napišu svoje pjesme i probu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 18:27 

Still Cyco wrote:
za Deafness by noise u Sa skoro pa niko nije cuo na žalost, takvi bendovi bi samo koštali a ne bi doprinijeli haman ništa. bolje je ostati na lokalnim bendovima sa nekim poznatijim headlinerom ako bi već dovodili nekoga sa strane.

što se tiče open air koncerta mislim da je loša ideja jer 200-300 ljudi na otvorenom prostoru izgledaju smiješno a o atmosferi da ne pričamo, za taj događaj bi i sloga bila prevelika. prostor ispred access-a gdje je ignite trebo svirati:evil: je nedavno uništen, odnosno sve zgrade su poravnate tako da je to sada ogromna poljana... ako bi i uspjeli dovesti neko veliko ime teško da bi bilo 400-500 ljudi na koncertu, HC je jednostavno underground a mi smo mala zemlja...

po meni festival uopšte ne mora biti u sarajevu, npr palma u TZ je odličan prostor, bolje manji prostor gdje će atmosfera biti ludnica nego neki veći pa da bude kao u slozi...

mudro zboriš:)

palma u tuzli je jebeno dobar prostor
300-350 ljudi bi napunilo citav klub i to bi bilo neviđeno klanje
al neznam koliko bi ljudi doslo iz sarajeva, visokog i drugih gradova
mozda je prenociste problem
mada smatram da nije tolika frka potrositi koji sat do prvog busa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 18:36 

takav jedan event nam opasno treba
bendova se ima, a vjerujem i ljudi koji bi i dosli na taj
dogadjaj....po mom misljenju ni igraliste iza fisa u sarajevu nije za odbaciti...sam ga valja ozvucit...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 19:08 

pozdravljm sve prijedloge

meni uopste nije bitno mjesto odrzavanja
bitno je da se organizuje festival tog tipa

palama u tuzli je samo jedna od solucija
jer nisam upoznat sa prostorima u sa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 20:04 

Ja pravim koncept za odrazvanje festivalal pa cu se cuti sa ljudima koji su u stanju pomoci...
za prijedloge bendova, mjesta za odrzavanje i saljite mi mail (ima u profilu)!
Oni koji takoder misle da mogu pomoci u realizaciji Festa nek mi je jave!

samo polako oko ovoga... nemojte da ostane na supljoj prici!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 20:56 

otvorena scena fisa nije losa ideja, samo nije jedini problem ozvucit ga nego valja to napuniti..Ja sam za BOK bar za pocetak a onda se preseliti na otvorenu scenu..Takodjer bi stavio ulaz free i trajanje samo jedan dan, sa tim da bi svirka pocela po danu i tako bi se mogao izredati veliki broj bendova i onda navecer glavni bendovi i to je to...Dino ja ti mogu pomoci ovdje iz Sarajeva a kontao sam pitati i Slavena pa da krenemo sa tim..Samo napisi kakav projekat i da malo vise to ovdje razradimo.BHHC

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 21:02 

nece ostati na shupljoj, pa makar ja rukama sklapo binu i bendovi na akustarama svirali :shock: :lol:

mene vise interesuje koliko ima tuzlanskih hc bendova, i uopste u bih..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 21:31 

super je ovo sve,i ja sam za u svakom slucaju... al ovo je bez sponzora suludo raditi... treba pokriti troskove razglasa,opreme i bendova koji ce svirati... a kako to uraditi ako ulaz bude free,kao sto je hazard napisao... treba sve to baciti na papir,da skontamo o kojoj se cifri radi,pa tek onda kontati sta,kako,ko i gdje...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]