Stari talijanski zaÄetnici dark glazbe-svirali sve i svaÅ¡ta:industrial,italo disco,darkwave,experimental noise,minimal electro,dark ambient,ebm,ethereal-neoklasiku,...a u novije vrijeme najviÅ¡e technoidnu dark glazbu-InaÄe band je osnovan u Parmi 1979 raspadom bergaminijevog prvog pank benda-i u cijeloj karijeri izadli su pun kurac albuma,od kojih su vjerovatno najpoznatiji EBM-ovski nastrojen Eclipse iz 1988,te Dark ambient/goth-rock remek dijelo iz 1991-Todesengel,the fall of life.Meni osobno je najjaÄi prvi jako mraÄni ep ,kao i kirlian camera 1983,-kompilacija ranih singlova od 1980-1983-od izdanja u 90-tima bih izdvojio genijalni ambijentalni album pistures from eternity,te tehnoidni desert inside MCD...stil air mi nije bio nekaj,kao ni kasnija izdanja-a invisible front me dosta razoÄarao-Uglavnom za poÄetnike preporuÄam odliÄnu kompilaciju Ice Curtain-.dvostruki svojevrsni best of od 1980-te do 1998-di -odliÄan digi pack i prejeben zvuk na orginalu-ako je moguÄe-izbjeći mp3-cu,bar kod ovog izdanja..jel je zvuk totalno drukÄiji na orginalu-Uglavnom gore se nalaze odliÄni hitovi poput edges,solaris,eclipse,blue room,news,austria,desert inside(long version-orginalna je puno sporija i loÅ¡ija),in the endles rain(live-iako je studijska puno jaÄa)...itd...itd-sve u svemu preporuÄam ove talijanske veterane mraÄnijeg zvuka-U svakom sluÄaju ko voli Die Form,trebao bi voljeti i Kirlian Cameru-jel po meni su Äak i kvalitetniji od njih...
|