cek malo..
stari serator wrote:
swlsn__ wrote:
ne znam po cemu ti zakljuci da sam iznenadjena.. a ni cim..
pa ti si ih navela, ne?
da. navela. i samo to. nisam nicim iznenadjena.. nazalost.
stari serator wrote:
swlsn__ wrote:
nije da nije muzicki prihvatljiv, al nije bome ni nesto zanimljiv
Ja ipak mislim da je od pete il seste veoma slusljiv i interesantan album, bez nekih pretjeranih produkcijskih zacina. Neznam stab tebi bilo "muzicki zanimljivo", jebiga.
prvenstveno nesto sto do sada nisam cula. ali to je endemicno.. ne da sam ja sad kao nesto posebno naslusano stvorenje, vec je slabo ko inovativan. tako je bolje da kazem nesto sto nije bar hiljadu puta do sad prozvakano. ma ne znam.. nije ni bitno uostalom.
btw. hold on to yourself je sedma, a jesus of the moon deveta, cisto onako.. 4therecord
stari serator wrote:
swlsn__ wrote:
launch her off the face of the world, ovako.. iz konteksta, nema ni previse smisla, kamoli poetske vrijednosti
Da, nema, al meni nema ni cjeli tekst pjesme, a mislim da je to "lowpoint" albuma, bas smaralica...
okej. al samo sekundicu da se vratim na prvi post
swsln__ wrote:
skontam da mi je promakla super stvar.. tamo gdje kaze
launch her off the face of the world..
vidis sad,
promakla. ne rekoh ni ja da je "highlight" albuma. al da je smaralica, nije.. meni.
stari serator wrote:
swsln__ wrote:
ma jebse uostalom.. sta ti iam objasnjavat.. sta ja znam kako ko vrjednuje te lirike.. al mi strasno ide na neku stvar kad se vise konta kako upakovat kakve jebacke..PRIDJEVE.. pogotov ovi sa mracnije strane.. pa im svaka druga cold, dark, alone, gone, void, rats, bats.. u know, i na kraju dobijes jedno veliko NISTA.. daj ba ako imas sta za rechi, reci il odjebi
a ne fakat.. men se ljudi moji komunicira.. a niko nista.. oo jadi moji pregolemipa sto nisi fino citirao.. ispadoh neuravnotezeni kreten.. objasnih ti fino, pa onda to rekoh, jer sam krenula pisat neka sranja za koja bi reakcija svejedno bila tipa 'dobro ba.. jebe mi se'
stari serator wrote:
Za ostalo, neznam na sta sa "mracnije" strane mislis. Ja se sasvim dobro snalazim u tekstovima odredjenih Metal bendova. Dakako ima onih cije ignorisem da sebi nebi usrao cejf slusanja muzike, al sta se tu moze kad takvu muziku drugdje nes cut...
nisam striktno na metal mislila, al ajd.. kad bi bar pola bendova u cijoj muzici uzivam imalo tekstove ko npr jedan schuldiner, ne bih se ja previse ni zamarala 'da spojim dva dobra'.. jbga, ipak je vise tih potonjih..
stari serator wrote:
swlsn__ wrote:
da mu je ovo literarni vrhunac.. daleko od toga, samo kazem vise mi lezi tako, nego muzicki
Tesko mi je zamisliti dosadniji, grozomroniji i ljigaviji album seedsa od Abbatoir Blues i Lyre of Orpheus. Ovaj je u poredjenju, fenomenalan.
abbatoir blues jest peglativan.. dok lyre of orpheus vec moze proci, no da je ovaj bolji od oba, jeste.
stari serator wrote:
Tekstovima Cavea ne pridajem pretjeranu vaznost od kako je coek posto vjernik, kao sto rekoh, sto isto vazi i za Davida Tibeta.
sa tibetom sam jos uvijek na vi, pa ne znam.. al mi to ne smeta vise.. mislim, je li neko vjernik ili ne.. samo mi nemoj propovijedat i dobri smo
stari serator wrote:
Da mi je do tih ideja/ideala nasao bih nekog ko nema moralnih dilema.
takvima ne vjerujem. ne vjerujem da uopste postoje takvi ljudi. al necemo o tome..
i eto.. sad moze
stari serator wrote:
razlaz