Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 11. 2024. 01:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Dig, Lazarus, Dig!!!
PostPosted: 23. 03. 2008. 15:23 
Moderator

Love it.

Profile  

PostPosted: 16. 04. 2008. 19:01 

meni album vishe odgovara textualno nego muzicki, ako kontate sta ocu reci.
da je dobar, jeste. al samo to. a on bi trebao biti vishe od toga..
sad ga bas opet slusham i skontam da mi je promakla super stvar.. tamo gdje kaze
launch her off the face of the world.. i josh mi se urezalo sa jesus of the moon
ppl often talk about being scared of change, but for me I'm more afraid of things staying the same..
ne znam.. moguce da zahtjeva josh slushanja.. al iskreno, da nije kejv u pitanju, sumnjam da bi ishao na repeat

btw. shta ste to svi neshto shkrti na rijecima.. josh samo fali DRAMA BETON i FANTAZIJA

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 02:14 

dupli post :P

Last edited by stari serator on 17. 04. 2008. 02:18, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 02:18 

Neznam, tekstovi ko i svi Kejvovi tekstovi od kako se povlasio...neznam cime si ti toliko iznenadjena..."jesus of the moon"? "launch her off the face of the world"...poetska vrijednost mi bjezi :P

Nedo bog da ikad budem prisiljen upotrijebit "drama" u pozitivnom smislu. Mislim da bih sam sebi suzama muda plakao nakon toga...

meni je muzicki prihvatljiv, nije smor ko ...And no More..., zivahan disk, a nije ni totalni promasaj ko zadnji zato ide na repeat. Da nije Cave opet bi iso na repeat. Prosao sam svoju fascinaciju sa covjekom, sad mi daj samo muzike...

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 13:25 
Moderator

Nije ni beton ni fantazija,drame ima pomalo.Rekla sam volim ali ne da i obožavam.Čula sam bolje od potonjeg a i bila sam dijete pa mi se cmizdrilo.
No porediti staro s novim nema smisla,svi se trošimo.A Kejv je dao puno,iskreno se čudim da još ima za dati.Zato je dobar i zato ide na repeat.

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 14:23 

ehh fino, bas vam hvala.. haha, a ne fakat.. men se ljudi moji komunicira.. a niko nista.. oo jadi moji pregolemi

Arinoe wrote:
Nije ni beton ni fantazija,drame ima pomalo.Rekla sam volim ali ne da i obožavam.Čula sam bolje od potonjeg a i bila sam dijete pa mi se cmizdrilo.
No porediti staro s novim nema smisla,svi se trošimo.A Kejv je dao puno,iskreno se čudim da još ima za dati.Zato je dobar i zato ide na repeat.

troshi on kitu, al ne na mene.. jbga, nema mi smisla da covjek od 50g ima manje za dati od nekog 30godisnjaka..

il sam te ja nesto pogresno shvatila :)

stari serator wrote:
Neznam, tekstovi ko i svi Kejvovi tekstovi od kako se povlasio...neznam cime si ti toliko iznenadjena..."jesus of the moon"? "launch her off the face of the world"...poetska vrijednost mi bjezi :P

Nedo bog da ikad budem prisiljen upotrijebit "drama" u pozitivnom smislu. Mislim da bih sam sebi suzama muda plakao nakon toga...

meni je muzicki prihvatljiv, nije smor ko ...And no More..., zivahan disk, a nije ni totalni promasaj ko zadnji zato ide na repeat. Da nije Cave opet bi iso na repeat. Prosao sam svoju fascinaciju sa covjekom, sad mi daj samo muzike...

ne znam po cemu ti zakljuci da sam iznenadjena.. a ni cim..

nije da nije muzicki prihvatljiv, al nije bome ni nesto zanimljiv

launch her off the face of the world, ovako.. iz konteksta, nema ni previse smisla, kamoli poetske vrijednosti :P

to iz jesus of the moon.. to mi se u zadnje vrijeme vrzmalo po glavi, al nisam skontala dok on to nije tako srocio.. mislim, to sam mogla cuti bilo kad i od bilo koga, al se eto tako potrefilo.. ma jebse uostalom.. sta ti iam objasnjavat.. sta ja znam kako ko vrjednuje te lirike.. al mi strasno ide na neku stvar kad se vise konta kako upakovat kakve jebacke..PRIDJEVE.. pogotov ovi sa mracnije strane.. pa im svaka druga cold, dark, alone, gone, void, rats, bats.. u know, i na kraju dobijes jedno veliko NISTA.. daj ba ako imas sta za rechi, reci il odjebi

da mu je ovo literarni vrhunac.. daleko od toga, samo kazem vise mi lezi tako, nego muzicki

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 14:25 

i joooj.. te fascinacije.. kako me to nervira.. kad se tako prifatim nekog, pa dok ga ne iscrpim.. jadna ti majka.. i onda kazem, necu vishe.. al cim me jedan prodje, naleti drugi.. a mozda to i treba tako, sta ti ja znam

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 14:34 
Moderator

Ma draga moja neiskomunicirana.. :razz: ,ne da ljudi ko ljudi s godinama nemaju šta dati nego očekivanja rastu a zadovoljenja izostaju (nevezano za trošenje kite).Viđu Metalike crne (const.primjer :lol: ) i sličnijeh iznevjera mase.
Dobar je onda Kejv,očijum'.That's my point.

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 18:51 

od metalike odavno nista ne ocekujem.. i koliko ja vidim mase su zadovoljne istom, dok smo mi iznevjereni u manjini

uostalom.. slabo koga ne zajebe taj money factor u showbizu.. samo su neki manje ofirni

nebitno..

jest, dobar je.. sto i nije neki problem ako si nekad bio daleko vishe od toga.. stagnacije, usponi, padovi.. zivot, jbga

Profile  

PostPosted: 18. 04. 2008. 15:34 

swlsn__ wrote:
ehh fino, bas vam hvala.. haha, a ne fakat.. men se ljudi moji komunicira.. a niko nista.. oo jadi moji pregolemi

MS Word kaze, fragment: consider revising. Jor sentens mejd nou sens. Sori.

swlsn__ wrote:

pa ti si ih navela, ne?

swlsn__ wrote:

Ja ipak mislim da je od pete il seste veoma slusljiv i interesantan album, bez nekih pretjeranih produkcijskih zacina. Neznam stab tebi bilo "muzicki zanimljivo", jebiga.

swlsn__ wrote:
launch her off the face of the world, ovako.. iz konteksta, nema ni previse smisla, kamoli poetske vrijednosti :P

Da, nema, al meni nema ni cjeli tekst pjesme, a mislim da je to "lowpoint" albuma, bas smaralica...

swsln__ wrote:
ma jebse uostalom.. sta ti iam objasnjavat.. sta ja znam kako ko vrjednuje te lirike.. al mi strasno ide na neku stvar kad se vise konta kako upakovat kakve jebacke..PRIDJEVE.. pogotov ovi sa mracnije strane.. pa im svaka druga cold, dark, alone, gone, void, rats, bats.. u know, i na kraju dobijes jedno veliko NISTA.. daj ba ako imas sta za rechi, reci il odjebi

a ne fakat.. men se ljudi moji komunicira.. a niko nista.. oo jadi moji pregolemi

Za ostalo, neznam na sta sa "mracnije" strane mislis. Ja se sasvim dobro snalazim u tekstovima odredjenih Metal bendova. Dakako ima onih cije ignorisem da sebi nebi usrao cejf slusanja muzike, al sta se tu moze kad takvu muziku drugdje nes cut...

swlsn__ wrote:
da mu je ovo literarni vrhunac.. daleko od toga, samo kazem vise mi lezi tako, nego muzicki

Tesko mi je zamisliti dosadniji, grozomroniji i ljigaviji album seedsa od Abbatoir Blues i Lyre of Orpheus. Ovaj je u poredjenju, fenomenalan. Tekstovima Cavea ne pridajem pretjeranu vaznost od kako je coek posto vjernik, kao sto rekoh, sto isto vazi i za Davida Tibeta. Da mi je do tih ideja/ideala nasao bih nekog ko nema moralnih dilema.

Za kraj mozemo se sloziti da se ne slazemo i razlaz :P

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 15:48 

cek malo.. :D

stari serator wrote:
swlsn__ wrote:

pa ti si ih navela, ne?

da. navela. i samo to. nisam nicim iznenadjena.. nazalost.

stari serator wrote:
swlsn__ wrote:

Ja ipak mislim da je od pete il seste veoma slusljiv i interesantan album, bez nekih pretjeranih produkcijskih zacina. Neznam stab tebi bilo "muzicki zanimljivo", jebiga.

prvenstveno nesto sto do sada nisam cula. ali to je endemicno.. ne da sam ja sad kao nesto posebno naslusano stvorenje, vec je slabo ko inovativan. tako je bolje da kazem nesto sto nije bar hiljadu puta do sad prozvakano. ma ne znam.. nije ni bitno uostalom.

btw. hold on to yourself je sedma, a jesus of the moon deveta, cisto onako.. 4therecord :mrgreen:

stari serator wrote:
swlsn__ wrote:

Da, nema, al meni nema ni cjeli tekst pjesme, a mislim da je to "lowpoint" albuma, bas smaralica...

okej. al samo sekundicu da se vratim na prvi post

swsln__ wrote:
skontam da mi je promakla super stvar.. tamo gdje kaze
launch her off the face of the world..

vidis sad, promakla. ne rekoh ni ja da je "highlight" albuma. al da je smaralica, nije.. meni.

stari serator wrote:
swsln__ wrote:
ma jebse uostalom.. sta ti iam objasnjavat.. sta ja znam kako ko vrjednuje te lirike.. al mi strasno ide na neku stvar kad se vise konta kako upakovat kakve jebacke..PRIDJEVE.. pogotov ovi sa mracnije strane.. pa im svaka druga cold, dark, alone, gone, void, rats, bats.. u know, i na kraju dobijes jedno veliko NISTA.. daj ba ako imas sta za rechi, reci il odjebi

a ne fakat.. men se ljudi moji komunicira.. a niko nista.. oo jadi moji pregolemi

:D

pa sto nisi fino citirao.. ispadoh neuravnotezeni kreten.. objasnih ti fino, pa onda to rekoh, jer sam krenula pisat neka sranja za koja bi reakcija svejedno bila tipa 'dobro ba.. jebe mi se'

stari serator wrote:
Za ostalo, neznam na sta sa "mracnije" strane mislis. Ja se sasvim dobro snalazim u tekstovima odredjenih Metal bendova. Dakako ima onih cije ignorisem da sebi nebi usrao cejf slusanja muzike, al sta se tu moze kad takvu muziku drugdje nes cut...

nisam striktno na metal mislila, al ajd.. kad bi bar pola bendova u cijoj muzici uzivam imalo tekstove ko npr jedan schuldiner, ne bih se ja previse ni zamarala 'da spojim dva dobra'.. jbga, ipak je vise tih potonjih..

stari serator wrote:
swlsn__ wrote:

Tesko mi je zamisliti dosadniji, grozomroniji i ljigaviji album seedsa od Abbatoir Blues i Lyre of Orpheus. Ovaj je u poredjenju, fenomenalan.

abbatoir blues jest peglativan.. dok lyre of orpheus vec moze proci, no da je ovaj bolji od oba, jeste.

stari serator wrote:
Tekstovima Cavea ne pridajem pretjeranu vaznost od kako je coek posto vjernik, kao sto rekoh, sto isto vazi i za Davida Tibeta.

sa tibetom sam jos uvijek na vi, pa ne znam.. al mi to ne smeta vise.. mislim, je li neko vjernik ili ne.. samo mi nemoj propovijedat i dobri smo

stari serator wrote:
Da mi je do tih ideja/ideala nasao bih nekog ko nema moralnih dilema.

takvima ne vjerujem. ne vjerujem da uopste postoje takvi ljudi. al necemo o tome.. :)

i eto.. sad moze

stari serator wrote:
razlaz :P

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 23:54 

Larry je bas cool 8) Nisam jos skroz provario album, ali je za sad sasvim dobar.

Inace nisam neki poznavatelj Cave-a, kako terba sam preslusao mozda 3 albuma (The Good Son, Let Love In, i Murder Ballads), i na kraju su mi svi bili odlicni. Kontam koji cu sljedeci slusat :)

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 12:16 

preskocio si FROM HER TO ETERNITY...... sram te bilo :o

mada vjerujem da ce ti prije leci henry's dream.. il tender prey recimo ;-)
to fino, pa onda boatman's call.. al firstborn is dead.. i one obrade na trecem.. ejejej nije red to ne cuti bar

abigail, jesi gledala film? utisci?

onaj peder uspjesno zaobilazi topik, a mene zivo zanima na sta lici proposition

ja sam samo gledala himmel uber berliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

al prije svega, zelim road to god knows where :( :evil:

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 13:14 

Dobar je Proposition, ima onu dozu brutalnosti karakteristicnu za Cave-a i prilicno zivopisno crta austalijski divlji zapad.

No more shall we part sam isto slusao, al' nije ostavio tako jak utisak, cini mi se da mi bolje leze ovi iz srednje faze...

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 13:32 

+Abigail+ wrote:
No More Shall We Part, The Boatman's Call

Neznam, u retrospektu, No More shall we Part je teska depra, 15ft. je jedina pjesma koja ima nekakvu kulminaciju, neki prelaz u glasnije, ostalo mi je bilo gotiva nekad jer je bio prvi album od Cavea koji sam cuo, al gotovo nikad ga ne zadam citavog vise.

Boatman's Call je isto mrakaca...

:swtlsn: wrote:
preskocio si FROM HER TO ETERNITY...... sram te bilo :o

mada vjerujem da ce ti prije leci henry's dream.. il tender prey recimo ;-)

Henry's Dream je meni mozda i najbolji, bas "ono" sto trazim od njega.

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 13:46 

:swtlsn: wrote:
onaj peder uspjesno zaobilazi topik, a mene zivo zanima na sta lici proposition

pa nisam jošte pogledo mamumu :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 15:34 

de Saussure wrote:
pa nisam jošte pogledo mamumu :mrgreen:

treba te tuć. znaš čim. i znaš po čemu.

stari serator wrote:
Henry's Dream je meni mozda i najbolji, bas "ono" sto trazim od njega.

heh.. MOŽDA.. znam da nikako nisam mogla svarit dvije stvari, onu poslije i had a dream joe.. i onu prije jack the ripper.. al da je najbolji.. ne mogu to reci.. the good son nema lose pjesme.. dok je meni opet posebno drag period do tender preya.. i ajd sad pored svega toga, sta ce meni jedan lazarus u picku lijepu materinu??!?!?!?

haha.. zanemari :D

eto stargazer, henry's dream onda.. nesh se zajebat ;-)

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 21:47 

al se zato ja malo zajebah

mislila sam na when i 1st came to town, ne na loom of the land, mada i ta nije cemu
al su obje svakako bolje od straight to you.. jos i spot ima za tu.. ma prestrashno

btw. jack the ripper
http://www.youtube.com/watch?v=AxvJmXUiuFM

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 21:50 

jebotee al sam DOSADNA

necu vishe.. i promise

Profile  

PostPosted: 29. 04. 2008. 21:32 

Ma dobar je Henry's dream, samo je malo tezak. Umori me dok odslusam prvu polovinu albuma. Al' da je upecatljiv, nema sumnje.

Meni se i Lazar sve vise svidja. Pogotovo More New from Nowhere, bas je cool :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]