Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 04:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Last Poets
PostPosted: 18. 09. 2007. 16:08 

Orginalni izvorni gangsta rap ulice nastao u "teška" vremena za crnačku naciju krajem 60-tih,kada su se zbile najznačajnije aktivnosti,kao i ubojstva legendarnih boraca za jednakost rasa poput Malom x-a 1965 i 3 godine kasnije Martin Luther King-a.Band je osnovan od četvorice maldih ljudi koji su htjeli progovarati o toj nepravdi-također imaju sve odlike "pravog gangsta rapa",koji su u 80-tima iskomercijalizirali GM flash,Public Enemy,kasnije Ice-t itd.dakako LP su bili i pod velikim utjecajem odlične protestne poezije Iceberg Slima.Po meni je prvi album Lat Poetsa-The last poets LP 1969-definitivno ispred svog vremena,spajajući suvremen afro beat-etno tribal sa klasičnim gangsta vokalima,te dosta experimentalnih zvukovlja.nisu bili nimalo komercijalan,niti milozvučan band,inetligentni,glazbeno i tekstualno odlično potkovani,napravili su pravu malu revoluciju,Nijedan kasniji gangsta band nije im se po meni ni približćno približio.Inače band 1971 i 1972 snima 2 albuma,ovaj zadnji je spoken word.kasnije band se raspada,no okupljaju se opet sredinom 80-tih u manje više orginalnoj postavi .,te se pridružili nadolazećoj Gangsta rap struji koja je cvala 80-tih,upravo ponajviše zahvaljujući njima.zvuk je sada moderniji,i više elektronski sa dosta acid jazz-etno upadica.po meni odlično,no daleko od početne energije i kreativnosti.Toplo preporučam ove experimentalne "crne pantere" ne samo za zagrižene hip hop,gangsta itd fanove.,već i svim drugima koji vole world fussion glazbu te mnoštvo experimentalnih soundova.

Profile  

Post subject: Re: LAST POETS
PostPosted: 17. 12. 2008. 16:47 
Moderator

cudno mi je za njih rec da su gangsta rap jebiga, al mi svakako leze, ovo je ono kad za neke muzicare kazu ispred svog vremena :D

Profile  

Post subject: Re: LAST POETS
PostPosted: 17. 12. 2008. 18:06 

e ne znam sad da su mi g rap prije neki message rap najprije spoken word zacetak repa i to

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]