Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 17:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Fantômas
PostPosted: 25. 10. 2005. 15:26 
Administrator

Ili kako to zvuče Mike Patton (Fate No More, Mr. Bungle...), Dave Lombardo (Slayer, Grip INC), Buzz Osborne (Melvins) i Trevor Dunn (Mr. Bungle) skupa 8)
Obavezna preporuka je drugi album "The Director's Cut" iz 2001. s tim da bi ja i sve ostale preporučio svima koji povremeno vole ovakvu ziku i kojima eto može spomenuti album proći. Ove godine izdali su novi album, četvrti po redu studijski, "Suspended Animation" koji je možda pa vrhunac tripoidno-šizofrenične muzike. Da mi je znat na čemu li su oni kad snimaju album :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2005. 19:23 
Administrator

Ma Mike Patton je genijalac, može bilo kojim stilom vokala bilo šta otpjevat (sjetimo se samo Fate No More-a), a kod Fantomasa ima svega mogućeg i onog što ni zamislit neko ne može :) Director's Cut i Delirium Cordia su albumi koji najčešće poslušam pa tek onda prvjenac. Novi sam tek ne tako davno nabavio, složio bi se da nije u rangu s prethodnicima, svejedno ipak dobar, ali na njemu kao da su totalno odljepili, ali ono baš totalno :lol: Ludilo totalno, stvarno nebi mogao stalno ovaj album slušat i sam bi totalno odlijepio kao i oni 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2005. 23:14 
Moderator

ma zakon bend,vec sam im otvorio temu ima na metral podforumu pa mozes prebacit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2005. 12:56 
Administrator

Abigail wrote:
Hahaha,pa zar mogu jos vise odlijepiti? :lol:
genijalna grupa u svakom slucaju. Sto rece Davor, glasovne sposobnosti su nenormalne. Rijetko ko bi mogao izvesti ono sto on moze.

Ne znam, bit će im teško u budućnosti nadmašit po tripovima ovaj novi album, iako bi ja više volio čuti nešto slično director's cut-u, ali pitanje onda bil to bilo avangardno, ponovit nešto slično kao već snimljeno :lol:

biafra wrote:
ma zakon bend,vec sam im otvorio temu ima na metral podforumu pa mozes prebacit

Nisam bio primjetio, ali ok nek stoji i tamo, nije prije bilo ovog podforuma.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2005. 13:18 

ovo moram nabavit... inace sam veliki ljubitelj faith no morea (pattona je milina slusat)... plus vidim dave lobardo, nemere bit lose fakat :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2005. 14:21 
Administrator

Opium wrote:
ovo moram nabavit... inace sam veliki ljubitelj faith no morea (pattona je milina slusat)... plus vidim dave lobardo, nemere bit lose fakat :)

Svakako preporučujem da nabaviš, ali nemoj se baš puno iznedadit ako nabiješ nogom cd nakon prvog slušanja, pogotovo ako nisi slušao nešto ovako eksperimentalno i tripoidno :) A Patton ne znam šta sve ne izvodi u Fantomasu, od skvičanja, urlikanja, šaputanje.. prosto ne možeš povjerovat da je ista osoba u pitanju :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2005. 17:21 

Mike jeste odlian pjevac ima izvrstan glas iako mislim da je na vrhuncu bio sa FNM i da ce tesko nesto postic sa ostalim bandovima i projektima ali nema veze
Fantomas jeste cudan band sa cudnim zvukom i nije band koji se uvijek moze slusati(bar ja nemogu, ali sigurno band koji ima svoju kvalitetu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2005. 20:20 

@paradox hehe ok, thanks, nabavljam to

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2005. 22:07 

Jednom sam gledao koncert doticne grupe, fenomenalno su razvaljivali, a o glasovnim sposobnostima je smijesno pricati... Nadmasio je sve iako je na ovom koncertu koristio miksetu, i milion nekih procesora (ne znam kako to radi u studiju).
Prijatno sam se iznenadio kada sam vidio da ima i ljudi koji rade nesto potpuno drukcije od onoga sto sam do sada vidio, no medjutim nikada nisam uspio da dodjem ni do jednog albuma...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 10:26 
Administrator

RATAMAHATTA wrote:
Jednom sam gledao koncert doticne grupe, fenomenalno su razvaljivali, a o glasovnim sposobnostima je smijesno pricati... Nadmasio je sve iako je na ovom koncertu koristio miksetu, i milion nekih procesora (ne znam kako to radi u studiju).
Prijatno sam se iznenadio kada sam vidio da ima i ljudi koji rade nesto potpuno drukcije od onoga sto sam do sada vidio, no medjutim nikada nisam uspio da dodjem ni do jednog albuma...

Imaš li možda taj video snimak ili divx, možeš li doći do tog?
BTW Ako te zanima da ih malo bolje preslušaš mogu ti poslat sve od njih, javi mi se na pm.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 10. 2005. 20:42 

Lookaway je najbolja od najboljih makjem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2005. 00:21 

Paradox wrote:
BTW Ako te zanima da ih malo bolje preslušaš mogu ti poslat sve od njih, javi mi se na pm.

MoRel meni to ikako? :D
Meni su pravo moćni. Evo pokušavam sad skinuti još neke stvari od njih al' me konekšn zeza.
By the way, lakše da ti to men' odmah spržiš neg' da se ja peglam s downloadiranjem nekol'ko dana.. :D

Rotted corpus satani ave
Sanguis minimus
Corpus animus

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2005. 01:03 

eo i ja imam directors cut... i za pocetak mi se nakon prvih slusanja svidja... nisam nikad prije slusao nesto slicno i ovo mi stvarno godi... prva pjesma haos Godfather, a dobra je i treca... lombarda je milina slusat, dere cojk i thraserski i hyperblast i heavy pa cak i neki ne metal stil... za pattona nisu dovoljne rijeci... ali ja tek treba da se naslusam ovog albuma pa onda mozda nabavim i ostale albume... uglavnom vrijedi nabavit i nesto od ove avantgarde, sto jes jes

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2005. 01:12 

like it :)

nedavno sam ih otkrio, ulazim u fazon još, ali izgleda da su moćni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2005. 01:16 

eo bas slusam ovaj directors cut... bas ko sto j paradox reko,nakon prvog slusanja sutnes cd...al sto vise slusas sve ludje i bolje...
onaj amenanza el mundo je takoder lood album totalno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 03:42 

imam prva dva i par pjesama zadnjeg,pa jedinstveni su to im mora priznat.Nisu bas za slusati u svakakvim raspolozenjima,posebno prvi:P
Inace jako dobro

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 04:05 

Archangel wrote:
Ah Fantomas su cudo.. koji feeling ima Director's Cut to je cudo jedno.. stvari kao Rosemary's Baby.. Ave Satani.. pravo spooky, al ono, pravo kvalitetno.. :)
Prvi Amenaza Al Mundo je vec pravo bolestan.. u sustini ima momenata, al opet, cisti noise.. Patton razglaba nesto na svom fiktivnom 'jeziku'.. ne znam sta slusam osim par karakteristicnih Dave elemenata.. i 30 je stranica.. :)
Delirium Cňrdia, rather sick again, al malo standardnije..
Aktualni Suspended Animation nisam cuo..

Et, da sebe citiram.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 10:51 
Archangel wrote:
Archangel wrote:
Ah Fantomas su cudo.. koji feeling ima Director's Cut to je cudo jedno.. stvari kao Rosemary's Baby.. Ave Satani.. pravo spooky, al ono, pravo kvalitetno.. :)
Prvi Amenaza Al Mundo je vec pravo bolestan.. u sustini ima momenata, al opet, cisti noise.. Patton razglaba nesto na svom fiktivnom 'jeziku'.. ne znam sta slusam osim par karakteristicnih Dave elemenata.. i 30 je stranica.. :)
Delirium Cňrdia, rather sick again, al malo standardnije..
Aktualni Suspended Animation nisam cuo..

Et, da sebe citiram.. ;P

sta droga radi...ufff HAHAHAHHA
znal ko gdje se ima skinut koja pjesma..? al neracunam dc--

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 10:53 

ja sam ovo gore...
jebo majku kako nisam bi o logovan c c c

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 16:09 

tako sam i ja za dan sa solseeka skino cijeli driectors cut... :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]