Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 23:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: The Eyes Of A Traitor
PostPosted: 12. 01. 2009. 21:39 
Nameless wrote:
Meni ima dvije dobre pjesme na albumu, Misconceptions i With Different eyes, ostatak je dosadan... :/

dobre su
nisu meni ostale dosadne, nekako neobicne, fali nekako dinamike il necega, neam pojma, onaj moj "biber" opet fali

PostPosted: 12. 01. 2009. 23:14 

Skinuo, sad ću ga prebaciti na mp3 i pred spavanje poslušati. ova prva pjesma zvuči čudno... :?

Profile  

PostPosted: 12. 01. 2009. 23:17 

Moondust wrote:
Nameless wrote:
Meni ima dvije dobre pjesme na albumu, Misconceptions i With Different eyes, ostatak je dosadan... :/

dobre su
nisu meni ostale dosadne, nekako neobicne, fali nekako dinamike il necega, neam pojma, onaj moj "biber" opet fali

slažem se... treba neki polu-solo, solo dionica i neka brža promjena ritma da to učini interesantnijim... ovako zvuči poprilično tromo i predvidljivo

Profile  

PostPosted: 13. 01. 2009. 20:04 
Moderator

Moondust wrote:
WITH DIFFERENT EYES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nameless wrote:
With Different eyes

Ložite se na superisproduciranu 18-esto kanalnu pjesmu koja čiji je vrhunski momenat ludi brzi unison praćem ambijetalnim klavjaturama i pristojno čujnom akustarom, toliko o vremenu koji ste izdvojili na slušanje :roll: .

Eh, sad, definitivno planiram napisati recenziju za ovo izdanje no zasad ovoliko:

Album je mogao da bude bolji ali momci su mladi i prašta im se što su nisu toliko slušali producenta već dobre ideje skrhali lošom realizacijom istih. Mislim da je bilo fejspalmova u finom broju tokom snimanja. Vokal, mlado momče koje je intenzivno slušalo meke metalkorške sastave se zajebo promjenom stila pjevanja. Da je na svim pjesmama flow kao na početku Echoesa i Under Siege-a bilo bi to fino. Ovako mi se čini da su primat dali nekm kvazi-šarenilo prije kvalitete. Šta ima veze što je raznobojno ako ne valja. Ili više vježbe ili novi vokal.

Meni stalno bode uši nesklad metalcore vokala sa zvukom. Baš kao da su svirali odvojeno od vokala koji se snimao bez ideje kakav je zvuk na koji pjeva. Aj možda su i tekstovi ovo usrali.

Mislim da je producent uradio koliko su mu dozvolili a da bi album zvučao mnogo bolje da ih je uzeo u svoje ruke. Jest da nije loše ni sekunde ovo što su napravili ali moglo je mnogo bolje. Aranžman je najbolji na pjesmama Misconceptions i Escape These Walls (koja zaslužuje čisto divljenje kako je dobra) i nisu djabe izabrane da promoviraju novi album ;-) . Šta vi mislite? Al ajd pošteno preslušajte album kad ga već imate pa recite.

Ej da, još jedna stvar - pjesma The Impact Of Two Hearts - prvo počinje kao neka beach boys gotivica za plaže i havajske košulje ali poslije toga (od 1:30) ide čisti jebeni Born of Osiris momenat aaaaargh :twisted: :twisted: :twisted: !!!

P.S. Treba mi odgovor na pitanje: Koji deathcore bend koristi ist-ist stil pjevanja koji je na početku pjesme Under Siege? Meni je zvučalo kao jedna Lamb of God pjesma ali moguće je da je i Whitechapel :? . Ne znam majke mi ali odličan je taj vokal.

Profile  

PostPosted: 13. 01. 2009. 20:57 
artredis wrote:
Moondust wrote:
WITH DIFFERENT EYES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nameless wrote:
With Different eyes

Ložite se na superisproduciranu 18-esto kanalnu pjesmu koja čiji je vrhunski momenat ludi brzi unison praćem ambijetalnim klavjaturama i pristojno čujnom akustarom, toliko o vremenu koji ste izdvojili na slušanje :roll: .

jok jarane
al sweepovi na pocetku buraz
one melodije (u kolko god pjesama da su iskoristene, a ubijedjen sam da je milion bandova iste iskoristio, dakle iste note, kakogod, nebitno sad) jednostavno ubiseeeeeeeeee
i vokal mi je sjajan na ovoj pjesmi ba!!!!!!!!!!!!!!!

ostalo je sve neki kvazi prosjek

PostPosted: 14. 01. 2009. 20:02 

artredis wrote:
P.S. Treba mi odgovor na pitanje: Koji deathcore bend koristi ist-ist stil pjevanja koji je na početku pjesme Under Siege? Meni je zvučalo kao jedna Lamb of God pjesma ali moguće je da je i Whitechapel :? . Ne znam majke mi ali odličan je taj vokal.

Whitechapel najviše

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2009. 20:07 
Moderator

Promjenio sam mišljenje na bolje - stvarno je odličan album :) .

Evo i recenzija na blogu - The Eyes Of A Traitor - A Clear Perception [2009]

Profile  

PostPosted: 29. 01. 2009. 02:02 
Moderator

Vec sam ti rekao, sjajna recenzija. Iako, unatoc kvaliteti benda, ja bih im dao manju ocjenu..

Profile  

PostPosted: 11. 07. 2010. 11:53 

Image

Bitrate: CBR 320kbps
Genre: Metalcore / Hardcore
Myspace: Click Here
Label: Listenable Records

Tracklist:
1. Prologue
2. The Birth
3. Come to My Senses
4. The Real You
5. Your Old Ways
6. Talk of the Town
7. Nothing to Offer
8. Breathless
9. Crumble and Break
10. Grounded

Download: http://www.mediafire.com/?zn312eanogy

mislim da je muzički, ovaj album ispod prethodnika. progresivnih dijelova je još manje, izuzev come to my senses i još koje pjesme... očekivao sam daleko veći napredak od ovog

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2010. 23:57 

Recenzija: The Eyes of A Traitor - Breathless

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2010. 20:19 

DeathRides wrote:

objektivno!!!

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2010. 12:58 
ma EP je bio savrsen, ovo ostalo tanko, mada nisam ovaj novi jos prevrtio, al pretpostavljam

Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]