Adversary wrote:
Btw. to Meshuggah, Travnik. To ti je u 90% (ajd dobro, 80%) slucajeva furez i nabrijavica, kao i bilo gdje drugo. Jer pravog fanatika prepoznajes tek kad se napije, jer pocne da place
I buraz, godra mi je sto si se nalozio na przionu. Ali skontaj, muziku ili osjecas pa je zato volis i ne mozes bez je, ili ne osjecas pa slusas usput i, kao jedan procenat raje, furas se. Normala, ja licno najvise gotivim przionu jer mi prija taj zvuk i citava koncepcija, izmedju mene i nje prostor je ispunjen, i mjuza prolazi kroz mene tako da se jezim. Ali mislim da je pogresno ogranicavati se samo na jedan fazon, jer svaki pravac ima nesto svoje, sto moze da ti prosiri vidike i obogati razumijevanje muzike.
Samo naprijed, i javi kad budes ovdje da popijemo pivusicu.
E jebga ti si specifiÄan, ti ne sluÅ¡aÅ¡ raznovrsnu muziku ali duboko doživljavaÅ¡ to Å¡to sluÅ¡aÅ¡ pa si troo u punom smislu rijeÄi. Ja se nikad nisam furao na mjuzu, znaÅ¡ da sam Å¡to se tiÄe hip-hopa bio u stvaralaÄkom a ne konzumentskom dijelu. A Å¡to se tiÄe metala, posebno new breeda, iako sam prije neÅ¡to vako kadgod posluÅ¡ao nisam je ni sekunde doživio. A onda, eto baÅ¡ u februaru ove godine - samo sam Äuo jednu stvarku na jednoj radio emisiji posvećenoj nbom-u i već sam sljedeći put zvao prije emisije voditelja i tražio da mi da nazive neke bandova i pjesama kojih sam se mogao sjetiti. Otad sam se navukao to nije normalno. BaÅ¡ me ispunjava i fakat volim ovaj mjuz. A Å¡to se tiÄe ostalih pravaca - sad mi je punk najinteresantniji a i ostale žanrove u metalu ne namjeravam zaobići - sluÅ¡at ću, pa Å¡ta mi se svidi, bar preko ovog foruma mogu vidjeti Å¡ta treba tražiti. Al haj, znam da ovo nije bilo upućeno meni nego viÅ¡e generalno jer znaÅ¡ i sam da sam dole od ekipe uvijek bio najotvoreniji za Å¡iriti horizonte, uvijek iz pravih pobuda, nikad iz fola. Piva Äim doÄ‘em kući ili vi vamo.
Jebem ti offtopic - idemo dalje: od Korna izdvajam - brejk Dead Bodies Everywhere i Freak On A Leash a najjaÄi mi refren - Falling Away From Me, i meni najjaÄi brejk od njih - Walk Trough Death od Before The Fall-a
Važno - ne mora biti samo nbom u užem znaÄenju, znaÄi nova Å¡kola metala općenito, samo nek je moćan brejk i nek je refren melodiÄan bez obzira je li clean ili ne.