Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 15:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 75 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Moćni breakdown-ovi i melodični refreni
PostPosted: 28. 06. 2008. 21:44 
Moderator

Adversary wrote:
Btw. to Meshuggah, Travnik. To ti je u 90% (ajd dobro, 80%) slucajeva furez i nabrijavica, kao i bilo gdje drugo. Jer pravog fanatika prepoznajes tek kad se napije, jer pocne da place :lol:
I buraz, godra mi je sto si se nalozio na przionu. Ali skontaj, muziku ili osjecas pa je zato volis i ne mozes bez je, ili ne osjecas pa slusas usput i, kao jedan procenat raje, furas se. Normala, ja licno najvise gotivim przionu jer mi prija taj zvuk i citava koncepcija, izmedju mene i nje prostor je ispunjen, i mjuza prolazi kroz mene tako da se jezim. Ali mislim da je pogresno ogranicavati se samo na jedan fazon, jer svaki pravac ima nesto svoje, sto moze da ti prosiri vidike i obogati razumijevanje muzike.
Samo naprijed, i javi kad budes ovdje da popijemo pivusicu.

E jebga ti si specifičan, ti ne slušaš raznovrsnu muziku ali duboko doživljavaš to što slušaš pa si troo u punom smislu riječi. Ja se nikad nisam furao na mjuzu, znaš da sam što se tiče hip-hopa bio u stvaralačkom a ne konzumentskom dijelu. A što se tiče metala, posebno new breeda, iako sam prije nešto vako kadgod poslušao nisam je ni sekunde doživio. A onda, eto baš u februaru ove godine - samo sam čuo jednu stvarku na jednoj radio emisiji posvećenoj nbom-u i već sam sljedeći put zvao prije emisije voditelja i tražio da mi da nazive neke bandova i pjesama kojih sam se mogao sjetiti. Otad sam se navukao to nije normalno. Baš me ispunjava i fakat volim ovaj mjuz. A što se tiče ostalih pravaca - sad mi je punk najinteresantniji a i ostale žanrove u metalu ne namjeravam zaobići - slušat ću, pa šta mi se svidi, bar preko ovog foruma mogu vidjeti šta treba tražiti. Al haj, znam da ovo nije bilo upućeno meni nego više generalno jer znaš i sam da sam dole od ekipe uvijek bio najotvoreniji za širiti horizonte, uvijek iz pravih pobuda, nikad iz fola. Piva čim dođem kući ili vi vamo.

Jebem ti offtopic - idemo dalje: od Korna izdvajam - brejk Dead Bodies Everywhere i Freak On A Leash a najjači mi refren - Falling Away From Me, i meni najjači brejk od njih - Walk Trough Death od Before The Fall-a

Važno - ne mora biti samo nbom u užem značenju, znači nova škola metala općenito, samo nek je moćan brejk i nek je refren melodičan bez obzira je li clean ili ne.

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2008. 23:48 

Normala brate, da mislim drugacije prvo ne bih ti razvaljen srao na Tavanu :lol:. Jebote, najlakse je sklepati 5 dvd-ova muzike i izaci napolje s majicom Iron Maiden, i diplom ''Ej ja sam ti, buraz, sad metalac''. ''Skupljanje'' muzike i izgradjivanje svog licnog stila i ukusa je proces koji traje godinama. Sjecam se kad sam kao osnovac freneticno moljakao i presnimavao prve kasete Metallice, Iron Maidena, Nirvane, Pantere, Cradle of Filth-a... Jos kao djecarcu mi je komsija snimio jedan live od Maiden-a i neke nebuloze od Alice Cooper-a. Sjecam se da je prva stvar koju sam fakat cuo (kao ti to nesto s radija) i odvalio na nju bila Through the Never s Black od Metallice. Moraju se proci te faze, mali broj njih moze odmah provariti bendove tipa The Dillinger Escape Plan, Meshuggah, Azeotrop, Nasum, da navedem samo neke.
Drugo, ne bih ti snimio onaj disk jer nema sanse da nesto sto je intiman dio mene i plod dugogodisnjeg truda nekom levatu pruzim na tanjiru.
Zavrsavam s offtopic-om. Morao sam.

Profile  

PostPosted: 29. 06. 2008. 11:14 
Moderator

@Adversary ;-)

Evo još: sa abuma The Age of Silence od Anteriora najjači refren, meni ujedno i pjesma - The Silent Divide. Jaki brejkovi od Heaven Shall Burna na Iconoclastu - Joel, Forlnorn Skies, a refren meni jedan od boljih - A Dying Ember.

Profile  

PostPosted: 29. 06. 2008. 11:29 

Bleeding Through - Love lost in a hail of gunfire
ko nije cuo ovu pjesmu i break nek se upuca odma, koja atmosfera

Profile  

PostPosted: 29. 06. 2008. 14:13 
Riot wrote:

et sad me moras nosit na dusi...
bum

PostPosted: 29. 06. 2008. 14:57 
Moderator

SODOM wrote:
Riot wrote:

et sad me moras nosit na dusi...
bum

Fakat, i mene isto, ni ja je nisam poslušao do danas. Da je dobra - jeste ali ne toliko da se upucaš zbog nje.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2008. 12:31 

Riot wrote:

...odoh da se upucam!!!! :D

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2008. 12:35 

Riot wrote:
ili whitechapel brate :D a suicide silence uhuhu najbolje je sto ima srca nisu preperfektno odsvirali i streberski odradili posao :D a debeli je kreten samo takav hahaha, a onaj drugi hip hoper pravi california :D

...ma debeli je uzasan!!!hahahaha...
da...i to je meni bas dobro ko Suicide Silence...sto nije sve nasminkano, dotjerano itd.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2008. 14:05 
Moderator

Dva refrena koje me jednostavnu otpušu u pm: Arch Enemy - Behind The Smile i Disturbed (od mnogih) Forsaken. Kad sam već kod AE a za Disturbed bi se mogao dobro ispisati a neću sad, onda moram još spomenti: i brejk koji se uzdiže od 2:20 i refren na pjesmi Nemesis (više zbog teksta) i moj aposlutni hit i pjesma koju često pjevušim We Will Rise, posebno dio: "I am the enemy, I am the antidote, watch me closely, I will stand up now! We will rise, We will rise, rise (eho) above" :twisted: Joooj volim te Angela!!!

Pitanje: koji vam je najjači refren od As I Lay Dyinga i pjesma sa najmoćnijim breakovima, i kakva vam je po pitanju breakova Panasonic Youth od Dillingera?

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2008. 14:54 

Previse ti to sve analiziras covjece! :)

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2008. 20:48 
Moderator

Ma ja ba. A pogotovo što ja ovo volim pravo. Zaljubio sam se u ovu muziku, toliko pjesama uz koje se osjećam slobodno i živo, tolika dobrila, ovako se nisam od srednje osjećao a i tad na rijetko šta. Ljubav je u pitanju jarane, al fakat.

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2008. 15:44 

Burnt iN Effigy wrote:
downbeat wrote:
Previse ti to sve analiziras covjece! :)

Pa je li muzika ili ne :roll: ? Analiza te ponovo vraca na slusanje, posebno ako u glavi ostane odredjeni dio, lupam riff od 02:00 do 02:45 . . . Onda jedva cekas bas taj dio :mrgreen:

Naravno da je muzika. :roll: :) Ali ne moras sve da analiziras. Analiza ponekad te sjebe, pogotovo ako sviras nekakav instrument i ako si bas zagrizen za to. Zbog te analize prestanes da slusas pjesmu...pocnes samo da slusas, obracas paznju kako je to sve odsvirano, isproducirano..jos ako kod nekog "profi" banda skontas gresku...uuu, pa gdje ti je kraj! :D
Meni kad se svidi rif ili nekakav dio..ja ga ne lupam po mislima 45 minuta...vec danima! :)

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2008. 16:40 

joo fakat kako sviranje instrumenta pokvari slusanje, da ne govorim sviranje vise instrumenata :( bas zavidim ljudima koji ne sviraju sada ...kad se sjetim kako sam prije druge stvari cijenio sitnice aaa kako su mi neke pjesme vise energije imale uh..

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2008. 17:35 

Riot wrote:
joo fakat kako sviranje instrumenta pokvari slusanje, da ne govorim sviranje vise instrumenata :( bas zavidim ljudima koji ne sviraju sada ...kad se sjetim kako sam prije druge stvari cijenio sitnice aaa kako su mi neke pjesme vise energije imale uh..

..o tome i pricam...vidim, savrseno kontas u cemu je stvar...

..ma ne da sjebe stvar...nego, jednostavno ne uzivas u muzici kao nekad...ali popravljam se...vracam se na staro..hehe...istrazujem druge neke muzicke zanrove...gdje me bas i ne zanim kako se i sta svira...nisu narodnjaci...hehehe

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2008. 20:34 
Moderator

downbeat wrote:
Riot wrote:

..ma ne da sjebe stvar...nego, jednostavno ne uzivas u muzici kao nekad...ali popravljam se...vracam se na staro..hehe...istrazujem druge neke muzicke zanrove...gdje me bas i ne zanim kako se i sta svira...nisu narodnjaci...hehehe

E to što ste vas dvojica napisala mene ne sekira uopšte, znate kad ste kao djeca gledali crtane ili filmove za koje danas mislite da su nula bodova - a tad vam čarolija bila. Meni je tako sa ovim mjuzom i ne želim da se zajebajem sa tim instrumentima, imam raje koja mi o tome stalno govori (svi sviraju različite instrumente) ali mi to opet nije zapreka da uživam. Pa jebote ja kad si pustim ovaj We Will Rise od Arch Enemy-a na sav se glas derem i pjevam sa njom, a majke mi sam prije mislio da ovom neću nikada ni prismrdit' a kamol' slušat i uživati. Volim da istražujem druge pravce ali opet hoću da uživam pa niko me, a ni ja sebe, ne tjera da slušam ovo-ono jer moram i tako to. Samo lakapo - evo na ljeto mi thrashtilldeath snima Slayera i svakakvog punka, još si svašta skinem s neta. Faruka isto zamolim da mi snimi mjuze, Andrej mi je davno još obećao.

Znači - ne jebe me analiziranje - kad čujem dobar brejk ili melodični refren ne jebe me jel' isti odsviran na puno/manje zategnutoj gitari il' jel' glas u tom tonu te boje i tako. Ne znači da me ovo ne interesuje, naprotiv, ali opet kažem - ne priječi mi uživanje.

@downbeat - i ja isto već duže vremena, na šta si nabasao, možda imam ja.
@Faruk kad ćemo na probu ED? :D

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2008. 12:51 

artredis wrote:
downbeat wrote:
Riot wrote:

E to što ste vas dvojica napisala mene ne sekira uopšte, znate kad ste kao djeca gledali crtane ili filmove za koje danas mislite da su nula bodova - a tad vam čarolija bila. Meni je tako sa ovim mjuzom i ne želim da se zajebajem sa tim instrumentima, imam raje koja mi o tome stalno govori (svi sviraju različite instrumente) ali mi to opet nije zapreka da uživam. Pa jebote ja kad si pustim ovaj We Will Rise od Arch Enemy-a na sav se glas derem i pjevam sa njom, a majke mi sam prije mislio da ovom neću nikada ni prismrdit' a kamol' slušat i uživati. Volim da istražujem druge pravce ali opet hoću da uživam pa niko me, a ni ja sebe, ne tjera da slušam ovo-ono jer moram i tako to. Samo lakapo - evo na ljeto mi thrashtilldeath snima Slayera i svakakvog punka, još si svašta skinem s neta. Faruka isto zamolim da mi snimi mjuze, Andrej mi je davno još obećao.

Znači - ne jebe me analiziranje - kad čujem dobar brejk ili melodični refren ne jebe me jel' isti odsviran na puno/manje zategnutoj gitari il' jel' glas u tom tonu te boje i tako. Ne znači da me ovo ne interesuje, naprotiv, ali opet kažem - ne priječi mi uživanje.

@downbeat - i ja isto već duže vremena, na šta si nabasao, možda imam ja.
@Faruk kad ćemo na probu ED? :D

...hehe..ma ja samo kazem, kad sviras, pocnes da obracas na nekakve druge stvari...kao sto sam rekao-kakav je zvuk, produkcija, kako je odsvirano itd.....jebi ga, moze se reci da je to nekakva profesionalna deformacija..hehehe
Samo uzivaj!!!

Ma odavno volim dark electro, ElectroGoth, Ambiental, Industrial itd. pa sam to zapostavio, pa sad se vracam u formu...jebi ga, volim atmosfericnu muziku...

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2008. 14:02 

@ artedis : zvacu te cim popravimo pojacalo u prostoru
@ downbeat: da je samo to pocnes gledat live klipove pa poredis uzivo i studijski hahaha a jos kada neciju stvar znas svirat nije ti toliko atraktivna :D pa ja kad se sjetim kad sam master of puppets cuo prvi put od metallice ja sam se rezao na to ili arise od sepulture, da ne govorim kada sam na kaseti s najboljim drugom pustio Davidian od Machine Heada, pa ja sam kontao da ce mi soba explodirat svaki put kad slusam
sve su meni distorzije i zvukovi bubnja isti u glavi bili, grmi i grmi, metal, muda...danas nista nije dovoljno zestoko, tu i tamo izleti sta :D
a sto se tice muzike nisam nikad ogranicen bio i dalje tvrdim da elektronika ima neke od najjacih melodija nasiroko :D
isto tako hip hop, i strogi ambiental..
i da, strasno me poceo privlacit minimalizam u bilo kojem obliku :D

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 13:49 

Ej Artredis...evo dva linka, mislim da ce ti se dopasti sve...
i poslije toga ce ti sve biti jasno...sto se tice brakedownova....

http://youtube.com/watch?v=Ki31wQazpu0

http://youtube.com/watch?v=y7GQQG5wr1M& ... re=related

Uzivaj!!! hehehe

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 16:04 

Burnt iN Effigy wrote:
Riot wrote:
i da, strasno me poceo privlacit minimalizam u bilo kojem obliku :D

Cuj sto Varg progovora iz njega :mrgreen:

Burzum Filozofem Burzum Filozofem Burzum Filozofem uhhhhhhhhhhhhhhh

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 00:14 
Moderator

downbeat wrote:
Ej Artredis...evo dva linka, mislim da ce ti se dopasti sve...
i poslije toga ce ti sve biti jasno...sto se tice brakedownova....

http://youtube.com/watch?v=Ki31wQazpu0

http://youtube.com/watch?v=y7GQQG5wr1M& ... re=related

Uzivaj!!! hehehe

:o :shock: :) :D :mrgreen: :twisted:
Yeah! To care, ovo sam danas slušao već nekih 3-4 puta oba dijela. Fantastično. Brejkovi jebu majku, ali su sve ovo metalcore brejkovi, valjda svaki žanr - zehra drugačije. Sve mi se dopalo a onaj od Hatebreeda me baš razvalio. Joj kako volim ovaj mjuz, čovječe nisam ni sanjao da će mi ovo ovako ležati. Tnx.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 75 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]