SODOM wrote:
ako ti se ova pjesma svidjela onda ne znam zasto ranije nisi pribavio sliknot.
sta ja znam.ta ti je pjesma najzesca na novom albumu.ali zato na predhodnim slipknot albumima imas tonu pjesama koje ovu jedu troduplo.
dakle zbavi cijelu diskografiju.
Sodome buraz ja sam za SlipKnotom balio joÅ¡ kad je album SlipKnot iziÅ¡ao (znaÄi uzmi cijelu 2000-itu godinu) i evo opet sad nakon dugogodiÅ¡nje pauze. ÄŒinjenica je da su mijenjali stil. Zamijenili su lude i nekonvencionalne ideje (Äime SlipKnot iz '99 obiluje) nekima koji su viÅ¡e sluÅ¡ljivije, malo blaže ali koje zvuÄe muziÄki oblikovanije i... sad serem previÅ¡e

.
Vol. 3. oznaÄava prekretnicu u tom smislu i prije će se, recimo Morgothu, svidjeti taj nego SlipKnot ili Iowa. A All Hope is Gone je njihov vrh. To se priznati mora, njihova linija progresije ide od perifernog eksperimentalnog i neprovjerenog - koje je zabavno i bolje nego iÅ¡ta nama i sliÄnima - do neÄeg uhodanijeg ali i savrÅ¡eno odraÄ‘enog muziÄkog rada koji će ovi drugi (kojih je mnogo viÅ¡e) znati i cijeniti i sluÅ¡ati. Ja ponekad prelistam oficijelne i fan forume pa se uvjerim u ovo.
A pjesma All Hope is Gone je po mom miÅ¡ljenju pjesma snimljena u inat svima koji su sumnjali u njihovu žestinu i defitivno je jedna od najboljih žestokih pjesama koje sam sluÅ¡ao. A onda sa druge strane imaÅ¡ Vermilion koji neću ni komentarisati, znamo koliko je usta zaÄepljeno sa tim uratkom

.
Sve u svemu - mnogo dokaza koji potvrÄ‘uju kvalitetu Slipknota kao benda i Å¡to im onda ne bi nosio majicu niti bi mi bilo Äudno da je vidim na liku od 40-tak godina (kao na Poppy Seed Grinderu onda

). Dosta od mene za sada.