Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 10:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Next
Author Message
 Post subject: Re: Slipknot
PostPosted: 18. 12. 2008. 19:25 

a reci samo .... dobro podnosim kritiku kao sto vidis iz prilozenog na ovom forumu :razz:

Profile  

PostPosted: 18. 12. 2008. 19:29 
Moderator

Moraces jos mnogo toga preslusat i naucit ne samo o Knotu, njihovoj vrsti metala, modernom metalu, nego i o metalu opcenito. Tek onda ces moci dat koherentan sud o ovom bendu i zadnjem albumu ;-)
I nemoj mi odgovarat na ovaj post molim te :)

Profile  

PostPosted: 18. 12. 2008. 19:50 
Moderator

artredis wrote:
27.5.1999. - nastup na Ozzfestu.

Koja energija jebote :shock: :shock: :shock: . Pa zar ikoga može bosti u oči outfit sa maskama nakon ovog?! Fuck!

Inače, na cmarnetu sam našao ove linkove i priču oko ovo nastupa. Ko prati Slip i intervjue zna da su xxx puta spomenuli da im je prvi koncert izvan Iowe (na Ozzfestu dakle) bio i ostao jedan od najdražih jer je bio prvi na kojem su izašli pred desetak ljudi a da bi već nakon druge pjesme masa ljudi se sjatila sa okolnog brdašca a the rest is history 8) ...

Sic - http://www.youtube.com/watch?v=rZ7VFso7 ... re=related
Eyeless - http://www.youtube.com/watch?v=k8D8-zBh ... re=related

Koja energija čovječe...a ja kontao vidi što za(obad)avaju na Disasterpiecesu :twisted: , uf!

Morao sam ponoviti post zbog linkova jer me interesuju komentari a ko bi se vraćao na staru stranicu poslije komentara vas dvojice :lol: . Knot rula!

Profile  

PostPosted: 18. 12. 2008. 22:43 

ma jarane onaj kory je meni idol gledam neki intervju neki dan kao pitaju ga sta kazete na fanove koje gubite jer sad radite mekse melodicnije klin vokali i to kad kori ni 5 ni 6 GROW THE FUCK UP u sustini to je i moje misljenje opcenito o njima dva zadnja albuma ubise upravo zbog tog sto su "Grown up" i sto je muzika sad na takom nivo da se sjebes o produkciji da ne pricam a opet ima onog starog slipknota u svemu tome naravni i prva dva albuma su nemres se jebat s njima jarane samo jedan liberate kad pustim ne znam bez obzira gdje sam kuci vani u busu zadam se ko lood kako god bendcina ipo :!: :!: :!: :!: kory vokal za pozelit root mi je ubica samo taka joey je JOEY da ne idem dalje (sa ovim zadnjim albumima mi svih 9 clanova napkon imaju nekako pravu svrhu ne skacu samo po bini da ne kazem nepotrebno) ma sta da kazem vise metal - Wu tang :lol:

btw ahig je vrh album al nekako pjesma s kojom se mnogo ubijam GEHENA jarane koja vokalna izvedba da ne pricam o muzici ccc....

artredise na tebe je red :)

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 01:00 
slabo ko ovo shvaca :roll: :roll: a tipovi oput mrkve pogotovo...gehena je samo jedno od remek djela na zadnjem albumu..ne zna ovo svako napravit...

al slabo to shvataju i old skueri a i ova nafurana derista

PostPosted: 19. 12. 2008. 01:01 

Neznam puno o njima i nikada ih nisam nesto pretjerano gotivio i slicno ali JOEY JE BOG, a The Blister Exists UBIJA :twisted:

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 03:50 
Moderator

SODOM wrote:
slabo ko ovo shvaca :roll: :roll: a tipovi oput mrkve pogotovo...gehena je samo jedno od remek djela na zadnjem albumu..ne zna ovo svako napravit...

al slabo to shvataju i old skueri a i ova nafurana derista

Ovim..je sve receno. SVE!

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 09:56 
Moderator

Sterma buraz ja sam na prethodnim stranicama ove teme već više puta rekao svoje mišljenje o svemu ali ajd...

Slip sam prvi put čuo '99te a intenzivno slušao do kraja 2002. U tom periodu se nauživao Slipknota i Iowe a treći sam tek ove godine poslušao kako sam generalno krenuo slušati ovu mjuzu i sviđa mi se. Vidi se da Slip napreduje, nema tu priče mnogo, ko je poslušao svih 5 albuma zna o čemu govorim. Pjesme tipa SIC i Iowa su zamjenjene pjesmama tipa Wait And Bleed - to su Before I Forget, Duality, Gehenna, Psychosocial i ova nova generacija laganijih pjesama koje čine većinu na albumu. Treba i sam biti zrel i grown up da bi skontao da je ovo što su uradili ozbiljnije i da mu se malo gdje može naći ozbiljna zamjerka ali hej - hejteri su hejteri i nešto pljuvati moraju, što ispadaju smješni i djetinjasti pljujući Knot...pa šta ću im ja što su ofirni ;-) .

Nego mene interesuju kako komentarišete ovaj nastup u linkovima gore - ja ne mogu vjerovati koja je ovo energija 'bote :shock: . Pa ovo bi svakom normalnom usta zapušilo i vilicu odvalilo :twisted: .

Ja se iskreno nadam da će nekada izaći psihodelije koje su Mick, Shaun i (sad ne znam ime niti poziciju) radili u baraci blizu studija dok se snimao All Hope Is Gone. Čuo sam da su to oriđiđi boleščure sa Mate.Feed... ali nije se uklapalo u album. Valjda nekad to izađe jer načudoh da je fenomenalno.

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 10:16 

meni je njihov bubnjar u top 5 najboljih bubnjara na svijetu ............. a sada ..... slipknot sam sluso u pocecima ono .......... vol 3 subliminal verses , iowa , i onak ................ iowa mi je bila prejebena ........... dok vol 3 .... nije bio dobar ko sto ej bila iowa i onda sam stao i nisam uopce puno puta ni posluso cd ..... imam ga ali nisam puno puta pusto ....... ali et .......... preslusam ja to da bas vidim oce li se ista promjeniti .......... nisam srao nista ja za njih .......... nit sam reko da nevaljaju .......... i tak ........... sta ima .......... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 14:51 

artredis wrote:
Sterma buraz ja sam na prethodnim stranicama ove teme već više puta rekao svoje mišljenje o svemu ali ajd...

Slip sam prvi put čuo '99te a intenzivno slušao do kraja 2002. U tom periodu se nauživao Slipknota i Iowe a treći sam tek ove godine poslušao kako sam generalno krenuo slušati ovu mjuzu i sviđa mi se. Vidi se da Slip napreduje, nema tu priče mnogo, ko je poslušao svih 5 albuma zna o čemu govorim. Pjesme tipa SIC i Iowa su zamjenjene pjesmama tipa Wait And Bleed - to su Before I Forget, Duality, Gehenna, Psychosocial i ova nova generacija laganijih pjesama koje čine većinu na albumu. Treba i sam biti zrel i grown up da bi skontao da je ovo što su uradili ozbiljnije i da mu se malo gdje može naći ozbiljna zamjerka ali hej - hejteri su hejteri i nešto pljuvati moraju, što ispadaju smješni i djetinjasti pljujući Knot...pa šta ću im ja što su ofirni ;-) .

Nego mene interesuju kako komentarišete ovaj nastup u linkovima gore - ja ne mogu vjerovati koja je ovo energija 'bote :shock: . Pa ovo bi svakom normalnom usta zapušilo i vilicu odvalilo :twisted: .

Ja se iskreno nadam da će nekada izaći psihodelije koje su Mick, Shaun i (sad ne znam ime niti poziciju) radili u baraci blizu studija dok se snimao All Hope Is Gone. Čuo sam da su to oriđiđi boleščure sa Mate.Feed... ali nije se uklapalo u album. Valjda nekad to izađe jer načudoh da je fenomenalno.

ma znam bola al znam ja da ti volis vazit o njima kako god kad god :) ali fakat ova gehena ne mores se jebat s njom ma ne meres s citavim albumum al ona mi nekako ne znam

btw oces u bosnu veceras da ti donesem nekih koncerata u video formatu naravno njihovih london astorija rock in rio itd aaaaj

are u ready 4 the time of your life ? ? :evil:

Profile  

PostPosted: 19. 12. 2008. 16:56 
deder gledaj da to nekako uploadujes :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 19. 12. 2008. 19:36 

SODOM wrote:
deder gledaj da to nekako uploadujes :mrgreen: :mrgreen:

ma bola za tebe cu iskopat te linkove nije belaj samo spremi limit nisu bas mali :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 12. 2008. 18:06 
e hvala na linkovima...
a inace neam limita :mrgreen: :mrgreen:

jest sporo al glavno da nema limita

PostPosted: 05. 01. 2009. 11:26 
Moderator

Novosti: Corey Taylor najavio solo album

Profile  

PostPosted: 05. 01. 2009. 12:58 

to bi moglo valjati ... nadam se da oce :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 01. 2009. 16:47 

artredis wrote:

to se ceka i sta se ljutis odma prvo sam vidio na onoj temi pa mi izeltilo :(

Profile  

PostPosted: 06. 01. 2009. 18:42 
ovo nece valjati nimalo...mislim da ce kori zvucati kao "mracniji" James Blunt..njegov vrh je slipknot al ajd cut cemo i ovo naravno

PostPosted: 06. 01. 2009. 19:25 
neam pojma
jedino da krene industrial praviti :twisted:

al bez zeze sad, koji kurac, sta god uradi, il ce zvucati ko slip il ko stone sour, ha ja

PostPosted: 07. 01. 2009. 05:43 
Moderator

Ma bice ko da gledam neka mekoca. Neki alternativni nu metal pomijesan s modernim hard rockom, kurcina...Volio bih da se varam...

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 09:15 
Moderator

Ja bi volio da bude emocionalno naravno ali i inteligentno tipa Through Glass i Vermilion (laganije verzije). Ove pjesme sa zadnjeg Slipovog albuma su odličan fazon pa bi najbolje bilo da nastavi tako sa lakšim tempom i blažim zvukom (naravno). Eh, sad je moguće i da bude neki hard-rock radio-friendly pa da bude kao što Sodom reče mračniji James Blunt. To ne bi bilo loše ni sekunude kad bi se nivo inteligentnosti tekstova zadržao a što se njihovog muzičkog stila intepretacije...pa sigurno su ljudi već navikli na Coreyev laganini pristupa tako da će iznenaditi jedino ako bude neki dark/doom/death zonfa :) .

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]