JohnnyT wrote:
Moondust wrote:
JohnnyT wrote:
to je zato Å¡to smo već "navikli" na stare pjesme pa nam samo one upadaju u uho. npr Concealed je fenomenalna stvar (sa onim kratkim ali odliÄnim cleanom). to je taj tehniÄki/progresivni metalcore/deathcore, nema baÅ¡ neke Å¡irine u smislu mogućnosti raznoraznih kombinacija jer onda ne bi bio ono Å¡to jeste i ono Å¡to oni jesu. mogu reći da mi se ne sviÄ‘a to Å¡to su izbacili skoro sve klinove sa onih ep pjesama, ali kad bolje sluÅ¡am, strukture tih istih pjesama su dosta usložili i zakomplikovali, možda malo previÅ¡e. nije desetka, daleko od toga, ali jedna fina 8/8,5. treba uzeti u obzir da je rijeÄ o jako mladim ljudima (mislim da su u prosjeku 21-22 godine) pa zato im skidam kapu na ovom odliÄnom albumÄiću.

jesam ga odužio...

a nisi, dobro si sve opisao
meni npr fali vise onih epskih melodicnih momenata, koliko god dugi(/kratki) bili, koji dodju kao ogromni kontrast u odnosu na silne tehnikalije i komplikovane dionice, tako da dolaze do izrazaja i osvjeze nekako cjelokupni dozivljaj dok slusas, npr na prvoj stvarci dio od 00:42, ili na A Day For Night na 02:00 poslije onog smirivanja i sve na taj fazon

fali, fali slažem se... ne znam šta ih je to koštalo (par dodatnih sekundica možda)

i cjelokupni dojam bi bio joÅ¡ bolji. ali eto pokuÅ¡ali su tu tehniÄnost i komplikacije razbiti sa dvije instrumentale koji su po meni odliÄne. a možda su htjeli da pobjegnu od tih atmosferiÄnih dijelova zbog Born of Osirisa, da ne bi ispalo da ih kopiraju ili sliÄno.
A Day For Night jedna od najjaÄih pjesama definitivno, one lude bass dionice (oko 00:58) su extra

e to za BoO, kolko su im slicni, toliko se i razlikuju, ovo je odlicno, u istom su fazonu, al i nisu
meni licno, je CoC mnogo siroviji i "ostriji" od BoO zvuka, sto meni pravo godi
uglavnom, sto vise razmisljam o albumu i sto ga vise slusam, sve mi vise lezi!
nema sta album je super, moze sto se mene tice 8.5/9.0